Sommartårta


Botten:
150g smör
2,5dl mjöl
2msk bakpulver
2,5tsk vanlijsocker
3dl socker
2tsk krossad kardemumma
4 äggvitor
1,5dl gräddmjölk (0,5dl grädde + 1dl mjölk)

Fyllning: 2,5dl valfria bär (smultron är min favorit)

Vaniljtak:
2dl vispgrädde
1dl kesella 10%
1,5tsk vaniljsocker
skal av en citron
saft av ½ citron
1msk honung

Dekor: 2dl valfria bär

Ugn: 175 grader

Smält smöret och låt svalna. Smörj och bröa en 24 cm i diameters form. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Rör ihop äggvitor, gräddmjölk och det svalnade smöret. Blanda försiktigt i mjölblandningen och häll hälften av smeten i formen. Lägg i bären och täck med resten av smeten. Grädda i mitten av ugnen 40-45 min.

Vispa grädden, blanda i kesella vaniljsocker, citron skal + saft och honung. Täck kakan efter attd en har fått svalna en stund. Dekorera med bär. Voilá.
Kakan blir bäst med färska bär, men är det panik går det även att använda frusna. Då blir kakan väldigt lös, men smakar bra ändå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0