kladdkaka med tryffelkräm
Köp:
2 Ägg
3 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
0,5 dl Kakao
1,5 dl Vetemjöl
150g smält Smör
200g mjölkchoklad (med eller utan smak)
ca 2dl vispbar vaniljsås
Gör så här
Rör ihop ägg med socker. Sikta ned vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl. Tillsätt smöret och rör smeten slät och fin med hjälp av en slickepott. Häll smeten i en smörad och bröad bakform och grädda i mitten av ugnen i 150 grader, ca 30 min. Smält choklade i vattenbad, ta bort från värmen och blanda i vaniljsåsen. Häll över kakan när den har svalnat en aning. Låt stå i kylen några timmar, gärna över natten. Jättegott. Och man kan som sagt variera denna hur mycket som helst. Jag hade hallonsmak, men apelsin, någon likör eller något annat går minst lika bra.
(Grundreceptet taget från Kalasgott)
Kommentarer
Postat av: Ronja
Mums vad gott! Jag tänkte baka idag men hann inte.. tur det, kanske ska prova detta istället:) ha en bra dag! kramkram
Postat av: Vikkan
Perfect recept för Aleksis födiskaka, tack älskling <3
Postat av: krippen
oo du har en fiin ny header <3
Trackback