You'll be the prince and I'll be the princess, OK?

         

Jag är trött. Sängen eller film, vilket väger mera? Eller kanske båda. Få se. Pusskram.

Livet är en schlager

Countdown: 1 vecka tills melodifestivalen börjar, wuppiduu.


Bästa melodifestivals året någonsin, 2004.

<3

there is no top speed limit it's maximum in every minute

Nu är jag lite rikare än jag var när jag gick hemifrån. Jag hade en jättekul eftermiddag med massa småbarn, jag trivs faktiskt med barn. Lite busiga var de, men så ska det vara.

Jaha, ikväll är det jag, syster och bror som är hemma medan mami och pappa ska till brorsans flickväns föräldrar på fest. Vi ska mysa med pizza, frukt, singstar, tv och RUNEBERGSTÅRTOR! :)...
Gillar inte riktigt bittermandel smaken i dom men annars är dom goda, det är ju liksom en tradition att äta runebergstårtor.



Ha en bra kväll!
Kramar!

Klädsel

Jag kör "blondinbella" outfit idag.



Dagens klädsel:
 Jeans, smycke - gina tricot
 Skjorta - New wave
 Bälte - brorsans
 Väska - Zara

Dagens parfym: Tommy girl

Nu är det dags att gå iväg till kalaset.
 

wake up!

Igår i Gina Tricot hittade jag massvis 'vill ha'  vårkläder.Bl.a. hallonröda chinos, en blommig  body, kort pennkjol, väska, ett antal skjortor + t-skjoror och så en hel drös med smycken, mestadels hallononröda och guld. Dessa saker väntar bara på att förhoppningsvis bli uppköpta av mej innan våren.

Okej, idag har jag lovat att hjälpa till på ett barnkalas med att fixa maten, leka med barnen och såna saker, det ska bli riktigt kul. På kvällen ska jag vara hemma med syrran och bl.a. titta på wild kids, hihi.
Ha en bra dag!



Nu: I sängen med täcke och dynor, snart film.

Min nya drog är vatten, jag kan dricka flera liter per dag. Jag måste ha vatten hela tiden. När jag är hemma har jag det alltid tillgängligt och i skolan har jag en vattenflaska. Förr var det godis, så jag antar att det är en förbättring.
Tillräckligt om det, vi hade en galet skojig kväll och dag, dock var det lite trist för mej och Annika att vänta från kl. 9.00 tills 14.00 då resten kom. Här ett par bilder från dagen, ( bilderna lånade av ceso, hoppas det är lugnt)


Fina du<3

Hemma hos Anna.


toiletmonsters

Nu hos Anna, kex, vindruvor, popcorn avec choklad, kaffe, och super sällskap. Dessutom systrar i jeans 2an. 
Jag bjuder på en attraktiv bild:


MUMS.. FILIBABBA...(av: Annika)

pusskram.

090130

Kära bloggen... Idag är jag glad.
För at det är FREDAG! Dagens program:

- Skola från 8.15 - 11.00
- Köpcentret med typ Annika
- Resten möter upp oss och vi åker och äter lunch/middag
- Annas place med film, mys och trevligt folk
- Bed time


Detta program skriker 'dåligt med uppdateringar'.
Nu måste jag dra, missade redan bussen 1 gång, so long!


I talked to your dad, go pick out a white dress it's a love story, baby, just say yes

Känner jag den jag kommer älska?


Sådana funderingar hade jag när jag badade bastu för mej själv. Härligt med egen tid då man påriktigt har tid att tänka över viktiga och mindre viktiga saker.

Sovdags för flickor som har gymnastik kl 8 imorgon -.-

L

Right now

Har ni haft en bra dag?
Jag har slappat framför tvn, ätit frukt och läst djupa bloggar. Intressant.
Nu tog min fantasi slut, dags för mat och nybakta bullar.

Här kommer den bild som jag har skickat med i mina arbetsansökningar (bara för att ha nån bild i inlägget;))


Ser en aning spänd och missnöjd ut, men trust me, maten var hur god som helst ;)
Bilden tagen förra sommaren i Sverige. (Påväg ner till Malmö)

Puss!

14:21

Vet ni vad jag gillar att göra då jag har nästan en he dag ledig? Jo, att köra filmmaraton. Det är så mysigt att bara sitta och titta och titta. Ta typ alla Harry Potter filmerna, en skål med något gott, lite frukt, något att dricka och din telefon med dej, sätt dej i soffa med en filt och lyft inte på häcken förrän alla filmer är slut.

Sånt nu!


(Btw, jag sökte jobb till Kolmården nu, 3 olika tjänster!!! Weii)


Failed

HahA. Det gick int sådär lite dåligt som man ibland kan känna, det gick rent ut sagt uselt. Då jag fick provpappret framför mej kände jag mej som den dummaste människan på jorden, det var som hebreiska för mej. Etta och jag tittade på varanda och försökte förstå. Jag svarade på 4 frågor av 6. Man skulle svara på högst 5. Hoppashoppashoppas att jag har skrapat ihop 8 poäng. När jag och Etta kom ut ur klassen började vi gapskratta. Hela situationen var så komisk, vi ska fira om vi får godkänt.

Nåja, nu sitter jag hos mommen och moffen och ska snart käka, sen hem och bara enjoy att jag inte har ett prov att läsa till. På helgen får jag börja läsa igen, men inte idag och inte imorgon.

Ha det super!

Just like a Circus

Jag gråter för att jag inte kan kemi. Jag förstår nada. Jag har till och med fått en allergisk chock.



Natti, natti!


nÖrd

Jag har inte läst. Fy på mej. Jag som lovade mej själv att jag skulle vara ett riktigt nördbarn idag, så går det sen när man slår på datorn. Jag fick i alla fall en arbetsansökan iväg skickad, så nu har jag redan skickat två, jag sökte nämigen till Staden igår.  Imorogn är det dags för min Sverige ansökan. Ska satsa hela mit liv på den, haha. Om jag inte får ett jobb i sommar blir jag verkligen besviken, fast en del av mig längtar nog efter en likadan sommar sm ifjol. Det var så mysigt. Utan jobb och bara ligga och sola och bada i Sverige. Bästa någonsin.
Nu ska jag pina i mej lite kemi iaf.

Kram!


I feel the chemistry

Har läst länge, men allt är fortrafande lika obekant för mej. Nu belönar jag mej ändå med 45 miuter på datorn, hihi.



<3


onsdagens kläder

1 helt år till nästa gång. Super skön känsla. Jag hade fått ett till hål sen sist så det blev 2 borrnigar idag och jag tog det inte bra, men nu är det över. Har ingen känsel i tungan och nedre käken så det hur dumt ut som helst när jag pratar, haha, det känns seriöst så äckligt.. Jag är nog dum som inte åt morgonmål, för nu får jag inte äta förrän kvart före 12. Magen bara kurrar.
Jag idag:


Äsch, nu måste jag skynda. pusshej!


good morning

Dags att dra sig till tandläkaren, sen hem via en snabbis och så till skolan från 11-13. Kemiprep. Jag ska tamejfan få 5- i provet, så det blir att läsa på heeela dagen sen. Skola före bloggen, så det kommer vara lite dålig uppdaterig idag. Live with it.

puss&kram

peach & green tea

Frustation är det värsta som finns. Fasiken, man bara känner hur allt bara går dåligt. Varför är det så? Varför funkar inte printern så jag kan ta ut kemi övningsproven, så att jag kan öva ens lite på provet. Välkommen 4. Säg hej till omtagning. Och går det åt helvete där är det bara att sätta sig på dom där helt onödiga, ofattbart tråkiga kemi lektionerna igen och gå om kursen.  Snälla Gud, hjälp mej så att detta inte sker, jag är inte värd det.

Imorgon har jag sovmorgon. Inte. Den dumma tandläkaren har gett mej en tid på min sovmorgon!
I alla fall så ska jag borra mitt sista hål. Hon bara väntar på att få sticka in sina fingrar i min mun och sedan tala med mej som om jag skulle kunna svara. Till råga på allt börjar hon säkert på finska, sen när hon märker att jag är så nervös och rädd att jag inte kan få ut ett ord på finska tittar hon anatgligen på mig som om jag skulle vara hur dum som helst och byter kanske lite besvärat till svenska. Sådana tandläkare har vi i Finland.

Superkul inlägg, kanske kommer ett lite gladare senare, om jag orkar. Eller blir på bättre humör vill säga.

puss.

final countdown

Material girl, Tusen och en natt och I remember love kommer att sitta fast ett tag efter dagens sing star rond. Vi körde hur länge som helst. Puuh, halsen är alldeles torr. 

 

Hörs snart!


Idag kom singstar...

... Ja, idag hade singstar kommit på posten så i princip har det varit programmpunkten idag. Tjejerna + J kom över och åt pizza och sjöng. Eller egentlige var det jag och Anna som sjöng, de andra skrattade åt oss..
Sång provet gick riktigt fint, han sa att vi hade bra feeling, men att vi kom på lite fel spår emellanåt, hoho.



Nu ska jag sjunga mer, hahha.


God morgon

Klockan är 7.37 och jag är vaken endast för att jag ska til skolan och uppträda med en sång i 3 minuter. Känns smått onödigt kan jag säga, men vad gör man inte för ett bra(?!!?) vitsord.
Hade tänkt att jag kanske borde gå till biblioteket eller något café och läsa lite kemi, för hemma blir det inget läst ändå, men annars är dagens planer få. Alla har en tendens att bli lite tråkiga under provveckorna då det ska läsas så mycket. "Njaa, jag måste hem och läsa", " En annan gång, vi har ju prov imorgon". Sånt hör man aldrig annars, endast under dessa 2 veckor.

Ha de bra!!

repeat

Trött, rastlös och en aning nervös inför morgondagens sångprov är jag.
Lite rädd är jag för att läraren ska visa fysisk smärta då vi sjunger, så vi får väl satsa på showen iställe, annars blir det inte någonting.

Nu sömn, puss!

Clouds can move and skies will be wide open don't forget to take a breath.

Hej bloggen!
Kom för en stund sedan in efter att ha varit ute och sprungit / promenerat i 40 minuter. Kom nästan inte ihåg hur man gör och det var mycket tyngre än jag kom ihåg, men så skönt det var. Har inte kännt mig så 'frisk' och levande på gud vet hur länge. Jag känner att det där faktiskt var något som jag behövde. Fast det nog anatgligen bara var en engångföreteelse så önskar jag att det skulle kunna börja gå ut lite oftare. Frisk luft är helt enkelt livs viktigt.



Hoppade just ur duschen och nu är det dags för lite vardagligt kvällsmys, en film?

Kärlek, L


Playlist

  1. Andreas Johnson - Glorious
  2. Byz - Baby girl
  3. Carola & Andreas - One love
  4. Magnus Uggla - Ska vi gå hem till dig
  5. Magnus Uggla - Kung för en dag
  6. Linda Bengtzing - Hur svårt kan de va
  7. Maria Haukaas Storeng - Hold on, be strong
  8. Jill Johnsson - Crazy in love
  9. Lena Philipsson - Du ringer bara mig när du är full
  10. Lena + Orup - Jag hatar att vakna utan dej

Jag blir galen av att bara sitta inne och göra ingenting. Måste få luft.


Did you know that...??

 Jag blev utmanad av Emma, så här är 20 saker ni inte visste om mej:

  • Jag tycker egentligen inte om att prata i telefon
  • Jag är en galet dålig förlorare
  • Jag gråter mycket
  • Bästa resan jag någonsin har gjort var till Kina 2001
  • Jag hatar att åka tåg
  • Jag är släkt med Finlands förra president Martti Ahtisaari
  • Det bästa godiset jag vet finns bara i Sverige och är svårt att hitta (stora aphuvuden i olika färger)
  • Jag fäktade när jag var mindre 
  • Jag hade en blogg innan denna där jag skrev mest om resor och sånt, men jag slutade med den efter bara nån månad
  • Playa del sol är min favorit tv serie
  • När jag var liten ljög jag om att jag var vegetarian
  • Jag tål inte finsk musik
  • Jag drömmer om att få träffa Lena Philipsson
  • Jag kan också i princip alla hennes sånger utantill!!!
  • Jag har varit scout i 9 år (!!)
  • Mitt favoroit ämne i skolan är modersmål (svenska)
  • Jag har komplex för min dubbelhaka
  • Jag har gått i finskt dagis...
  • ...Men nuförtiden är jag värdelös på finska
  • Jag har aldrig varit sur på någon av mina nuvarade vänner

Det var det. Inte lätt att hitta på 20 saker som nästan ingen vet. Nu kanske ni känner mej lite bättre.
Hejs!


då finns det ingen som tar en

Har skrivit på min CV den senaste timmen, den blev inge bra, men jag orkar inte fixa på den längre. Nu ska jag träna på "Kung för en dag" medan jag äter,

kram!

Måndag

Första provet avklarat, jättenice. Egentligen är det rätt skönt med provvecka då man får sluta så tidigt. Imorgon har jag t.ex. endas musik provet från kl. 8.45 - 8.50, så de är inte så farligt.
Idag har jag inte sådär jättefina kläder på mej så det blir ingen dagens outfit, men jag kan bjuda på en vanlig ego pic istället.


Hooh.

Vet inte riktig vad jag ska göra nu när jag har hela dagen på mej. Typ kemi??


Jag hade en bra dröm inatt

Nu drar jag till skolan och skriver geografi provet, sen slutar jag. Senast 11, men anagligen typ 10 tiden, beror på hur snabb jag är på att skriva,

Pusskram!

I used to live alone before i knew you

Klockan är för mycket. Bästa sättet att få bra i ett prov är att sova mycket, nu vill jag i säng.
 


Man blir nästan gråtfärdig, så vackert.

Sov gott!

smör

Jag kan inte fatta vart jag har gjort av med min CV. Har vänt upp och ner på hela huset och båda datorerna utan att hitta den. Var alldeles säker på att jag hade den sparad på min gamla dator, men näe. Så vet jag att jag hade den som bilaga till ett av mina skolarbeten förra året och det vet jag att finns ågonstans, men inte hittade jag det. Jag var halvvägs med min jobbansökan och så kom det upp "bifoga din CV". Jobbigt värre, jag måste väl bara skriva en ny, vad annat kan man göra. Nå jag får göra det imorgon, orkar inte börja med det nu.


HATA SAKER SOM FÖRSVINNER.


dom dagarna som var

Usch, när jag satt och läste fick jag plötsligt en såndär hemsk lite tryckande känsla av att jag inte vet vad jag ska göra med framtiden. Att jag inte har någon koll över mitt liv, jag bara lever det och gör ingenting för att göra det till mitt liv. Jag vill ha kontroll, jag vill kunna vara stolt över hur jag har levt, vad jag har gjort och vem jag är. Hittills har jag inte gjort något åt det.
Jag vill få en ny start, frågan är bara hur?
Vad ska jag göra för att få ett sånt liv som är avundsvärt? Jag känner ingen som har ett sånt liv, jag kan tänka mej att det finns vissa sådana, men jag känner ingen. Men jag tror att man verkligen måste kämpa själv, man måste tro på det man gör, tro på att man ska lyckas.
Första steget tror jag att är att få en bra självkänsla och ett bra självförtroende, så det ska jag börja jobba på. Sedan ska jag sätta upp mål, tänkte göra en "dream board" eller vad det nu heter, med bilder och texter. Gjorde en sån för kanske 1 år sedan, men de skulle vara bra att uppdatera den lite tror jag. Den ska jag sedan hänga upp så att jag kan se den varje dag när jag stiger upp på morgonen.
Från och med nu ska mitt liv bli bättre.

Kram!

I ♥ Stockholm

Medan jag har läst geografi har jag samidigt träna på sångprovet som jag och Anna har på tisdag. Vi ska sjunga "Kung för en dag" och så var det meningen at vi skulle sjunga "Framing" också, men när läraren insåg att vi nog ine sjuger så bra sade han att det räcker med en låt. Så nu har jag suttit här och lyssnat på Magnus Uggla om och om igen.
Annars går det väl okej, som E just skrev; "Vi kör på en 10."


Like my t-shirt?


cookies

Hej hopp!!
Fick sova länge idag vilket var jätteskönt för jag har märkt att jag verkligen beöver mycket sömn för att orka. Men dagen började dåligt, jag blir så förbannad på att det alltid ska gnällas.
Anyway så har jag bakat dom där kakorna som jag skulle ha bakat igår. Dom är super goda.



Idag ska jag läsa på prov så mycket som möjligt för jag vil ha bra. Typ 7 skulle vara perfekt.
Ska också försöka hinna med att söka jobb till Kolmården idag.
Men skolan före all annat. (Paah)

Ha en bra dag!!

carola

Nu när gästerna åkte börjar jag på andra rundan. Citron maräng tåran blev gudomligt god så en sån bit ska jag nu äta medan jag ser på Carola - 25 år som artist.






Ska bli rikigt intressant att se vad hon har att säga. Sov gott!!

puss.

hurry up

Varför är jag alltid ute i sista minuten? Gästerna är här vilken minut som helst och jag är inte klar ännu. Gud sån stress de bev med kakan, som btw blev lite misslyckad. Nu kom dom. Enjoy er kväll!!

Pusskram, L

osmart

Jag är så dum. Just när jag var klar med smeten till mina extremt goda små kex med choklad och mint på toppen märker jag att ugnen är ockupperad de nästa 4 timmarna av min marängårta som jag fixade för ett par timmar sedan. Suck, vart försvann mitt minne!? Det får bli provläsning utan minttoppar istället.  

pictures 1







Jag hade inte många bilder på mina kamera, så det kommer mer när jag får tag på de andra bilderna.
Temat var ju pink and no pants så det var enkelt med leggings för oss tjejer, men killarna fick ju en liten knivig situation att bita i. När de kom visade det sej ändå att det inte hade varit några problem, de kom med chockrosa strumpbyxor. Ni ska få se, haha.

Nu är det dags för riktigt seriös provläsning, håller på att baka inför kvällen då vi får gäster och tänkte att jag lika bra då kan baka något åt mej att äta medan jag läser, annars blir ju läsningen helt omöjlig.

L

Nattblogg

Hemma!
Steg in genom dörren för exakt 10 minuer sedan. 1 gång måste bilen stanna för E som inte mådde så bra ;D
Vi hade en galet kul kväll, som vanligt, med både gråt och skratt. Fast egentligen tycker jag att vi skulle ha kunnat avsluta lite tidigare, det blev mest bara sittande i slutet, men nåja.

Hade tänkt ladda upp bilder, men jag orkar helt enkelt inte. Klockan är sängdags och imorgon måste jag vara fit for fight för skolarbete i massor. Sov gott alla ni som ska sova och festa bra ni som festar!

puss. 

Fredag kväll

Annika åkte just iväg så nu sitter jag och funderar över kvällen, antar att jag tar mej i kragen och åker till A som alla andra också ska göra. Temat för kvällen är : pink and no pants så jag och Annika tänkte ha på oss ljusröda oversize skjortor med ett svart bäle i midjan + leggings.
Hoppas det blir kul, har ingen lust att åka långa vägar för att bara sitta och ha tråkigt, men hur skulle det bli tråkigt då alla de bästa är med. Kameran åker med i väskan, men ofta blir det ju så att man glömmer bort den.
Hoppas ni också har en trevlig kväll!!

Dagens bild; Annika äter. Ingen nyhet.<3


When everything fails I'll be the wind in your sails, know that you always can count on me

Hej fredag!
Älska sovmorgon! Vaknade, steg upp, fixade frukost ill mej och brorsan, väckte honom, läste tidningen, gjorde mej i ordning och nu sitter jag här och lyssnar på musik.
Under natten har det kommit kopiöst med snö, så det blir att pulsa fram till busshållplatsen idag.
Idag har jag som sagt bara en lektion så jag slutar redan kl13. Efter det blir det väl som vanligt chill med tjejera någonstans, det brukar bli så. Ikväll vet jag ite riktigt ännu, har fortfarande ingen lust att festa men få nu se hur det blir.
Om 20 minuter åker bussen förbi, bäst att jag sticker, ha en bra dag!!



Jag idag.

PussKram!


rubrik

Gå och dö.

är jag svensk eller finne?

Score!
Sovmorgon i sikte. Imorgon kommer jag inte stiga upp kl halv 7 som jag brukar göra på vanliga fredags morgnar, utan då kommer jag ännu lyckligt ovetande om allt som har med skolan att göra ligga i min säng och sova sött.
Något positivt med provvecka finns det i alla fall.
Nu ska jag för en gångs skull bada bastu som den äkta finne jag egentligen inte är.

L

What's up

Varifrån kom snön? Bara sådär plötsligt kom den igen, efter en lång paus.
Den får gärna hållas ända till sportovet men sedan kan den försvinna och jag är färdig för att välkomna sommaren.





L

Perfect


+ Marie Serneholt - Oxygen

1 bild säger mer än 1000 ord, right?

(Färskpressad apelsinjuice, det enda positiva i tillvaron just nu.)

Nu och Då

Hittade masssor bider som jag inte har sett på evigheter på min minnepinne som har legat i en låda. Sjukt kul att se. Här några;

moahah, Sverige flicka


 

Jag tror at detta är sommaren 2007. Liten, söt och brun. Hehhe.
Nu: lika liten, blek och trött. Jau.

HAHA

Torsdag 15.38

Hur har ni haft det idag?
Jag har haft en skön dag med endast en lektion, kemi. Musiken och geografin fick vi skippa då det var skolmästerskap i korgboll både för tjejer och killar. Tjejerna ägde och vann 123 mot futtiga 11 poäng. Grani gymnasium isade fast lite, haha. Viktigast var ändå att vi vann dom. Deras attityd orkar ingen med, puuh.
Nu har jag städat klart här hos m&m och så småningom ska vi väl röra oss hemåt. Där väntar geografi boken på mej som den aldrig gjort förr.. Gaah, jag orkar ej. Jag vet att jag måste läsa men jag vet också att jag inte kommer att läsa.
Idag har jag  på mej min nya klänning från HMs barnavdelning:


Ren spegel, haha.

Klänning - HM
Halsband - Venedig
Armband - Kina

Hej så länge!!

is it?

Life is not a race
Do take it slower
Hear the music
Before the song is over.

Men vart försvinner tiden?? Hur ska tiden räcka till för allt som man vill och måste göra. En hel dag har redan gått och jag tycker att jag nyss vakande och tänkte: "Oj så härligt, en helt ny dag som inte tar slut på länge".
 
Läggdags!


:(

Btw, kul att köpa något nytt, dra på sej det på morgonen och märka att det är sönder. Thanks Gina tricot!!


BÅDA ärmarna... Suck.


Dagens outfit

Usch vad dåligt, jag har inte tagit mej tid att slinka in någonstans för att blogga under dagen. Fy, fy.
Så, nu är jag i alla fall äntligen hemma efter en lång dag.
På morgonen tog jag mej till simhallen där vi först hade lektion och sedan tänkte jag att det är lika bra att passa på att bli kvar och simma en stund som träning när jag ändå hade hål till kl 13. Simmade i ca ½ timme extra och det var hur skönt som helst.
Efter skolan drog vi as usual till köpcentrumet och åt bagels på arnolds, det är nog favoriten.
Dagens outfit:


jeans -crocker
tröja - gina tricot
väska - zara
halsduk - stockmann
smycke - gina tricot
hårband - urban outfitters

So long!

Early morning

Om 4 minuter börjar Andra avenyn. Det ska jag njuta av och sen ska jag lägga mej, jag ska nämlige upp tidigt imorgon för att åka till simhallen där vi har gympa. Sounds like fun med simning kl 8.15 på morgonen. Jag har i alla fall 3 timmar hål efter det så jag kan duscha och fixa mej i ordning hur länge som helst. Sweet.
Okey, sov sött!!

L

Nytt

Tänkte bara snabbt visa vad jag köpte idag:


Båda från HM, klänningen från barnavdelningen.

Nu ska jag ta mej i kragen och läsa 2 kapitel geografi.


Tisdag

Vad göra när man är hur trött som helst på skolan, borde läsa på prov, är sur på alla och allt bara är skit?? Jo, man tar bussen till köpcentret. Men för att ännu göra det lite värre missar man bussen 2 gånger och måste gå. Som tur var Etta med så vi tröstade varandra. Nåja, sen tröst shoppade vi iaf lite på HM, köpte 1 paket kex och 1 bullalängd, satte oss på cafét och åt och åt.  Jag lovar, det fins ingen bättre känsla än att sitta med en vän och snacka om allt mellan himmel och jord isället för att vara hemma överbelastad av böcker. 
Någon som har gjort något bättre??

Nu har brorsan och mami fixat pasta med köttsås, matdags.

puss. 

peace man

Kom i strandskick utan dieter och super träning:

YES:

Grape
Annan frukt
Kanel
Varm mat
Trappor
Var positiv mot dej själv
Vatten
(Tunna nudlar)


NO:

Kakor
Godis
Light produkter
Äta vid tvn
Hiss
Låt inte andra säga vad du ska göra
Läsk
(Tjocka nudlar)


Tog inspiration från SOLO. Passar mej perfekt, jag som inte tränar så mycket, hoho.

is there anything good?

Har stor lust att stanna i sängen, sova lite till och sen läsa skola på  egen hand isälet för att sitta ½ timme i bussen bland alla stressade människor för att komma till skolan där jag ändå inte lär mej något.
En sak är säker, jag och Annika ska äta så jäkla mycket i skolan idag. Vi ska sitta i matsalen 2 timmar och bara äta och äta. Det är det positiva idag, att det är god mat.  Bra att bli glad av så lite, hehhe.

Minnen från lägerskolan 2007 på Åland. Klass 9A <3

So long!


Jofama by Kenza

Simmade inte på gympan, så istället gick vi till matbutiken, C o S köpte kex och så åkte vi till Annika. Där blev det food time så vi käkade och så mest bara prat. Alla andra skulle iväg och träna så vi fick avsluta hos A och ta oss hem. Jag fick skjuts hem av Celine som hade träningar alldeles nära mej.
Ikväll bli det Desperate housewives, frukt, geografi, musik och data. Sen lånade jag en film som jag kanske ska se.
Så diskuterade vi våren och vi alla var pigga på Jofamas jacka designad av Kenza.


Dom andra tänkte svart men jag tror jag ska köpa denna.

Ha det fint!

grape

Morning, morning, morning!

Mitt morgonmål idag ser ut såhär, har hör att det ska vara jätte hälsomsamt att äta grape.



Dagen ser ut att bli skola och skola och skola.
Ha en bra dag!!

22.00

Vad finns det att säga?
Bara en vanlig dag har gått igen utan att jag egentligen har märkt det.
Imorgon är helvetet löst. Provveckan börjar, så i 2 veckor framåt kommer jag att vara gnällig, tråkig och svår att handskas med. Skolan går föra bloggen, that's the rule. Den enda regeln som är till för att man faktiskt ska lyda den. Hur mycket helldre jag än skulle vilja blogga än sitta dränk i kemi så kommer jag inte att göra det. Från och med imorgon är jag en nörd, och jag får inte ens trösta mej med godis. Hur dum får man bli när man har godisstrejk över provveckan. Jag får gå på grape, apelsiner och vatten. Min nya diet, haha.

Kl. 22.00 and bed time for sure.

puss!!

talk to the ass grandma

Hade just världens godaste middag med morföräldrarna, brorsans fickvän I och resten av familjen. Hur gott som helst.
Idag har jag läst 1 kapitel geografi och resten av dagen har jag tittat på satc 4 som funkar utmärkt på min gamla dator, inga problem med hoppande fram och tillbaka där inte.
Är inte på så  bra humör nu, skola igen imorogn, det påverkar väl alla negativt, right?

Njaa, fler avsnitt med Carrie & co. please.

sommarjobb

Hejhej bloggen!
Hur har er dag varit? Allt bra?
Jag har sökt sommarjobb på nätet som en galning, fattar ine hur svårt de kan vara att hitta ett enkelt jobb där man får bra betalt.
Jag vet inte riktigt vart jag ska söka ännu, men antagligen till Esbo stads sommar arbete och så kanske till Kolmården igen som förra året. Sen måste jag ännu hitta någon annanstans att söka till för sääkerhets skull, för denna sommar vill jag inte vara utan jobb.





Sverige, sommar 2008


spring 2009






Detta vill jag beställa från Hm till våren. Kanske inte jeasen, men det är mer för att få en helhesbild av hur det skulle se ut. Kavajen och skorna är favoriter.
Ha en fin dag!!

min bästa vän



Var tänkt att jag också skulle åka till Annika ikväll, men skulle ha kommit dit så sent så jag är bara med i tanken.  :(
Jg ska försöka läsa lite geografi och sen ska jag se på Wild kids. Jag älskade det programmet när jag var liten så det är klart att jag ska se det nu också. Hihhi.

Ha en bra kväll!!

Resemässan

Tog tåget in till stan, gick omrkring på mässan några timmar, fikade, gick omkring lite till. Det var fantastiskt roligt att bara titta och önska och drömma om alla fina resmål som fanns representerade där. Förstås var det galet mycket människor där, det är ju ändå den största mässan som hålls i mässcentrumet. När vi till slut var färdiga för att gå hade vi samlat på oss mängder med resebroschyrer som nu ska gås igenom noga, noga.


Hemma fick jag fattiga riddare till lunch som brorsan hade förberett.


Igår

Vi hade det super igår, jättemysigt. En problemlös filmkväll var helt perfekt för igår, mera skulle inte jag har orkat med.
När jag kom hem hade pappa gjort iordning världens middag så jag fick äta bouillabaise soppa vid midnatt.


Så gott!

HAHA ego

Gårdagens inköp, love!


Nu ska jag iväg på resemässa med mami. Härligt, hörs sen!


Göörlsena

Hola!

Fredag, fredag, ferdag. Sitter hos Celine och väntar på att Annika skall anlända, sen börjar vår filmkväll. Pizza, popcorn, godis, vitlöks batong, läsk. Älska fredag med flickorna.
Efter skolan var vi i stan, tittade på reorna som snart är slut och åt. Fyndade lite på Gina och hittade den finaste tröjan någonsin för 4.90 €.
Jag fick sjuk flashback när vi gick igenom forum, minnena om när jag råkade möta på Nordman där. Haha, jag var i chock efter det hihhi.:)
Nå nu kom Annika så nu ska American pie in i dvd spelaren, hahha funnyfunny.

L


16.1.2009

Tänkte bara säga god morgon!
Idag är programmet skola, sen är det fortfarande osäkert.  Ha en bra dag!!

Kram!


sweets

Jag tror jag håller på att få nöd på socker. My god, det är hemskt. Jag äter massa annat så att jag inte ska sätta i mej dom där ohälsosamma sötsakerna. Suget bir bara värre och värre. 3 gånger har jag ätit ordentliga portioner riktig mat. That's something, huh? Hoppas jag vänjer mej så att jag inte behöver lida i 2 månader till.


Så imorgon är det äntligen fredag. Har ni några roliga planer? Själv vet jag inte riktigt, nu just har jag bara lust att vara hemma och sova. Inga fester för mej denna helg känns det som, men vem vet, planerna kan fortfarade ändras.

Tidig väcknning imorgon, så nu sängen.

Sov gott!


Melodifestivalen

Kom på bättre tankar, så dagen har nog varit helt okej ändå, det behövs tydligen inte mycket för att ändra mej.
Snart är det start för den tiden på året jag gillar bäst. Ett par månader då jag lever inne i min egen lilla bubbla som består till störsa dels av melodifetivalen.
7 Februari sparkas det igång i Göteborg. Då ska det bullas upp med tacos, festis(?) och färggranna turkisk peppar. Jag har alltid det godiset till melodifestivalen. Men nu är problemet bara att jag har godis strejk. Blaah. Nå, tänker iaf sluta med den till finalen för då är det ett måste med dom godisarna.
Från och med lördagen den 7 och varje lördag i 6 veckor framåt kommer inte jag att gå på fester, umgås med vänner, ha filmkväller eller annars gå ut. That's me! I'm a schlager freak ;)

Hiss i festivalen i år:


Att slå ihop 2 st. såhär bra artister var en super idé. Kan inte bli annat än bra.

Diss i festivalen i år:


Why, varför,  VARFÖR???? Femtielfte gången de är med och försöker vinna.
Det kommer inte lyckas i år heller så get over it. Dom kommer till final, får
bra poäng och slutar på 2-4 plats, men vinner det kommer dom inte att göra, så
jag har lite svårt att förstå varför de är med. Persoligen fattar jag inte deras musik.



dränk allt

Dålig uppdatering, jag vet.
Ska snart äta min favorit. leverbiffar som mormor har lagat. Skolan var tråkigare än vanligt, jag får käka värkmedicin för fullt för att magen inte ska döda mej och det är överhuvudtaget inte någon bra dag idag. Ingen lust att göra något annat än sitta framför tvn. Sånt liv har jag och jag är inte stolt över det. Iaf ska jag se på satc 4. Det ser jag framemot.


Imorgon börjar dagen med lite härlig gymnastik -.-

Idag började jag hata det. Vi ska inte ha en enda kul timme på resten av perioden. Bara cooper test i simning, vighets skit och så skrinning. AHAH. Allt ska vara en sån tävling hela tiden, jag blir galen.

Bad day = bara tråkiga saker att skriva om = ingen vill läsa = om jag inte blir på bättre humör lägger jag nog inte in fler inlägg idag. Jag bloggar bara om jag har lust.

pusshej!


Du slösade din tid på mej. en tid av besvikelser och väntan. Tänk att du orkade tro på något som var så svagt, slösa bort skratt och förhoppningar för ingenting. Jag är ledsen att det gick som det gick.

Anna åkte just, nu AA, sen sängen.

Imorgon kl 8.15 kemi, jag får kalla kårar, hjälp mej.


PUSS


1738

Anna kom med mej hem,  vi ska plugga och titta på friends. Bättre kan kvällen inte bli.

running late

Nu får det bli ett snabb inlägg, förstås håller jag på att försena mej igen, puuh.



Skjorta - Vila
Bälte - ?
Halsband - Gina tricot

Okej, nu måste jag springa, hörs sen!

Jag

Haha, gissa vem som just försov sej 3 timmar???

Tro på kärleken



Idag fanns det bara tro och kärlek runt min hals. Hoppas hoppet dyker upp snart.

L

kontrakt

Hejhej!
Kom just hem från mötet om scouterna. Tänkte skippa det men så tog jag mej själv i kragen och drog mej dit. Före det blev de som vanligt bagels på arnolds.
Idag kom Anna med kontarktet om godis strejken som vi ska hålla ända till den 16.3.2009.


Anna förverkligade sej själv, haha.

Nu får jag brottom med att se på friends fjärde säsongen som jag lånade av S idag, måse lämna tillbaka den på fredag, men jag ska banne mej klara det :)



addicted

Gaah, idag börjar äntigen Andra Avenyn igen. Hehhe, tänk att man kan bli så " beroende" av en tv-serie som egentligen inte ens är så bra. När man en gång har börjat så är det väl onödigt att sluta, synd bara att dom har dragit in på sändningen så det bara sänds 1 gång i veckan.


tisdag



Vindruvor, ostmacka och kakao i favorit muggen.

om "gömda" debatten

Det har debaterats mycket om Liza Marklunds böcker "Gömda" och "Asyl" på senaste tiden. De har fått mycket kritik för att det nu sägs att de inte är så sanna som folk har trott. Monica Antonsson har till och med skrivit en bok (Mia - Sanningen om  Gömda) där hon skriver hur mycket osanning boken egentlige innehåller. Hon kallar Marklund lögnare och påstår att något sådant aldrig skulle kunna hända i Sverige. Isobel Hadley-Kamptz ser också mycket kritiskt på boken. Även hon säger saker som att Marklund skulle ha utnyttjat Maria Eriksson för att "göra en politisk poäng starkare".

Jag tycker att allt detta är löjligt. Jag tror på att storyn baserar sig på Mias berättelse till största del. Det är klart att man måste krydda historien lite och ändra så många detaljer som möjligt för att skydda den drabbade familjen så bra som möjligt, men att börja kritisera författaren på detta vis är ju inte riktigt moget. Att dessutom kalla någon för lögnare när man själv inte har tillgång till några egentliga bevis är nästan lustigt.
Om man orkar argumentera om en sån här sak så att man gör vad som helst för att få folket att komma på ens egen sida är det ju bara beviset för att man inte har något annat liv.  Hoppas verkligen att Monica Antonsson och Isobel Hadley-Kamptz hittar på något annat att fylla sina liv med så att vi inte behöver lyssna på deras meningslösa åsikter.
Jag vill ännu poängtera att Liza Marklund har bett om ursäkt flera gånger för att boken kan ha gett en felaktig bild till läsarna.


Bild från expressen.se

Season 4

Försök hitta sex and the city season 4 i en butik i Finland. Nope, lyckas ej. Ångrar att jag inte köpte den i Swe.
Allt finns ju förstås att beställa på cdon.com eller något sådant, men nej, den är till och med slut där.
 

Finska omslaget

Jag ska leta vidare.



Vet ni vad? Jag snackade med Jone och förklarade detta dilemma om att fjärde sänsogen inte går att få. Då sa han bara: "Ja fixar det, du får den om 2 dagar"  Bara sådär, så snällt.

Looking good my friend...

...Med collage byxor och högklackade stövlar kom jag hem från skolan, passar bra ihop, chägälägä.

Skön dag, inga jobbigheter. På hålet gick vi till Annika för att hålla henne sällskap, stackars sjukling. När de andra måste tillbaka blev jag ännu kvar, vi satte på Sex and the city filmen, värmade pizza och drack cola light. Vad kan bli bättre än ett sånt avbrott mitt i skoldagen.
Sen var det off till skola igen med gympa som sista lektion, nu är jag hemma, ingen provläsning blev det idag. En annan gång.

L

republic of fashion



Vad är mode, EGENTLIGEN?
Bara något man sätter på sej? En livsstil?  

Dagens

Morning!
Det känns som om jag skulle ha varit vaken hela natten, jag vaknade så många gånger.  Dagens program är skola från 9.40 - 15.50 o sen kanske provläsning i bibban.



Så ser jag ut idag. Jeans, väst och t-skjorta. Fast nu ädrade jg mej, västen skippas och istället e halsduk.

Tänk hur man hinner ändra sej många gånger på bara några minuter.


Men nu fick jag lite bråttom, ha en bra dag!!


Pusskram!


Annas bästa

Här får ni 2 av Annas bästa vitsar, hon roar mej på msn:



Anna säger:

hur ser man skillnad på en daggmasks fram och baksida?

L säger:

berätta!!

Anna säger:

man kittlar den på mitten o ser vikken sida som skrattar!

Anna säger:

hohohohohooh

L säger:

AHAHAHAHAHAHAHA!! ja fatta int men DE CHILL!!<3

Anna säger:

vet du vad människans bästa vän är?

L säger:

Nej

Anna säger:

den har fyra ben

Anna säger:

och kallas....

L säger:

hunden!?!

Anna säger:

soffan!

L säger:

HAha, de dä va KUL



Oj så roligt man kan ha det en söndag kväll.
Snart är det sovdags, hörs imorgon, sov gott!!


 


one day or another

Ingen provläsing idag. Istället Liza Marklund och snart pasta carbonara och efter det en dusch. Söndagar har en tendens att bli 'slapp - myskläder - ofräsch - mycket mat - datis' dagen under veckan. Hoppas ni har haft en trevlig sån dag!

lieenaa

when I was 14



plastet reflekerar, därför detta utseende. Grau!


Mina 14 års födelsedagskort av Sara. Stämmer fortfarande, right, hohh ;)


13:27

Next: fika hos mommen och moffen.´
Sen njuta av sista timmarna på helgen med at typ läsa kemi o geografi. (ain't gonna happen) ;)

Puss!!

3 timmar

Puuh, 3 timmar senare. En någorlunda hyfsad bloggdesign lyckades jag iaf få fram. J inspirarerade mej. Måste skaffa photoshop, det är sjukt svårt att få bilderna att se fina ut med bara paint.

Now it's time for PIZZA baby.

omväxling

Nu skall bloggen bli finare! Om det krävs ska jag sitta här framför datan och jobba hela dagen, men fin ska den bli. Jag börjar från 0. Allt ska göras om; Färger, bilder, stilar osv.

Wish me luck!!

nuskajagsovalänge



En sommarsång.

(Btw, sick 94:a. http://lisaplace.devote.se/archive/570764/2009/1, talangfull verkligen)

En plats i solen

Bestämde mej för att inte åka någonstans ikväll utan bara vara hemma för en gångs skull. Var jättetrevligt på kaset. Super goda pajer och trevligt sällskap. Jag fick låna Liza Marklunds nyaste bok som jag länge har velat läsa så ikväll ska jag ligga i soffan och läsa, sen ska jag se färdigt Mamma Mia som blev på hälft igår.


Sånt just nu.

Idag går min sista festis :( Den bästa till sist såklart, nästa gång handbolls fickorna åker till Sverige får de hämta ett par flaskor åt mej.!!




Hero

Äntligen, har suttit och försökt komma in på blogge i 1 timma och först nu gick det.
Det var sjukt kul att vara med och titta på matchen, fast det "bara" blev oavgjort. Dicken var absolut det bättre laget och var värda vinsten, men så var det någon som klagade om klockan hela tiden så det blev jätte råddigt. Annika gjorde iaf en supermatch fast hon är ordentligt sjuk.


Stjärn spelaren i laget, haha ;)

Snart ska vi iväg på kusin kalas. Vet inte riktigt hur länge jag är där för sen ska jag göra något med Annika och Jone och kanske nån annan.


Ha en skön kväll.

L


DICKEN

Nu åker jag iväg på Annikas handbollsmatch. Vi har snackat om att jag ska åka och se på någongång men det har aldrig blivit av så nu äntligen ska vi åka och heja. 10.50 kommer dom och plockar upp mej. Dresscode: collage byxor + vit topp.
1234567, 1234567, 123, 123, HE-JA DICKEN!!!!


Glada tider med Annika<3

Bäst att dom vinner nu så att vi inte har släpat oss dit i onödan ;)


Let's dance

Igår kom L'ets dance, någon som såg det? Själv kom jag ju hem först 12 tiden så jag hann inte se det, men det finns säkert någonstans på nätet så man kan titta på det.
Läste bara att Kitty + partner ine klarade det så bra men att Blondinbella njöt för fullt, det var ju kul för henne. Hon vinner säkert massor på bloggen, alla hennes läsare röstar ju antagligen på henne. Så får hon säkert massa nya läsare också pga. programmet. Nå, det ska bli kul att se hur långt hon kommer med bara det, fast vem vet kanske hon ka dansa också.



Done

Nu är Twilight sedd. Hmm, vad ska jag säga. Visst var den bra, tillochmed jättebra, men den motsvarade kanske ändå inte helt och hållet mina förväntningar. Dom flesta som var med och tittade blev hopplöst kära i Edward (också killarna, haha) och visst var han söt, men jag har sett bättre.
Slutsats: Fin story,  bra skådespelare men ändå saknades något. kan inte sätta fingre på vad det är, men på något sätt hände allt spännande på samma gång och under resten av filmen var det ganska samma nivå hela tiden. Men ändå får den 9- av mej.
Nu ska jag ännu se en film som jag bara inte kan få för mycket av. Mamma Mia! here I come.


Så såg jag ut ikväll, nu åker mysbyxorna på.

Sweet dreams you!!

L


Kväll

Om en stund går bussen (hoppas jag, har inte kollat tidtabellen ännu) och så bär det av mot äpplet. Filmen börjar först 20.30 men vi ska väl fika och sånt innan. 
Tydligen blev vi ite flera än beräknat som ska gå på filmen, vi tar väl upp typ en hel rad...
Nåja enough talking, nu ska kläder och smycken på, sen ska jag snabb få i mej nån mat och sen bussen.

puss!

Nyårs bilder


Innan

Sushi





Dagens ord om denna bild: Brun, fräsch o full

GH

A, Jag, A, C

A, jag, C



Jag hade ett sjukt roligt nyår. Tack till alla som var med och synd om er som inte var det.


One ticket to sweet home Alabama

Annika, Annika, Annika.. Ni vet at jag älskar henne så mycket, men ibland alltså.. Haha, såhär är det: Igår gav jag min minne pinne till henne och hon lovade att lägga in nyårsbilderna på den tills idag. Jättekul! På morgonen kom  hon til mej och sa " Det är en sak som du inte kommer tycka om". Söta, snälla Annika hade ju nog försökt få in bilderna på den, men misslyckats. Smartiss!! + att hon hade glömt min pinne hemma idag. Kameran fick jag iaf så jag laddar bilderna direkt till datorn. Håller på att fixa ett inlägg med nyårsbilder, mn det kommer in senare idag. Här lite bilder frn idag:

Tråk på filosofi timmen = dagens outfit

"one ticket to heaven please." "here you go have a nice trip"
Ännu mer tråk på fiosofin

Sist en bid från igår som jag lovade att lägga in. Annika and her pepsi max!

Nu är det time to relax i 4 timmar, sen ska jag möta upp flickorna.


ANGST

Filosofi timmen på hälft, vi kom just från maten där det serverades korvsoppa och manadriner. Såna kan man också ha roligt med, hehhe.
Har en sån tandvärk så det är hemskt. Det bultar ochn klämmer och det är inte ens i den tanden som jag ska borra om 2 veckor. Nåja, kanske dom kan kolla den tanden då också. Så får jag ännu en tandläkartid att oroa mej för.

Nu fick jag sällskap av Vici som angstar här bredvid mej, alltid lika kul att hör på hennes problem :)

Blah, nu fortsätter filosofin. Var glada att ni inte är här.


I had a dream

Förbannade väckarklocka som alltid ringer på det bästa sället i drömmen.
Nåja, tänkte bespara er från ett av mina "jaghatarskolansnällagudlåtmejfåsova" inlägg så nu får jag hitta på något annat att skriva om istället.

Jag minns när jag först skaffade min blogg hur svårt jag hade att komma på något att skriva om och hur länge det tog innan jag hittade på en rubrik. Inte för att det nu, 10 månader senare, är helt lätt varje gång heller, men jag har i alla fall märkt att man lär sej med tiden. Jag försöker att variera på inläggens innehåll och ämne så gott det går, men inte det heller är särskilt lätt. Typ inte dagens outfit varje dag och inte bara 'dagboks' inlägg utan lite funderingar och tips och så också. Hoppas det är kul att läsa, annars får ni säga till.
 
Shit vad tiden flyger iväg och bussen kör snart iväg så nu måste jag springa iväg (haha, lite humor på morgonen är aldrig fel)

L

Sex and the city season 2 disc one

Ännu en kväll med det vanliga 'jullovs' programmet; Sitta framför otaliga episodes av satc och äta något smått&gott. Jag undrar när jag ska komma in i vardagsrutinen igen, kan ju inte hålla på såhär förevigt, det måste väl även jag fatta.
Vilken tur att det är fredag imorgon så att man får ta igen sej lite efter den första jobbiga veckan. Men allvarligt alltså, det tar på en att gå i skolan. Hann inte riktigt förbereda den där perfekta skolstarten då man har allt planerat i förtid, har gått och lagt sej tidigt 5 dagar i förväg för att få dygnsrytmen tillbaka och har batterierna fulladdade. Men vem har nu det?

Imorgon börjar jag som vanligt 8 så jag kommer vara lika trött som de senaste dagarna och så går jag till halv 3. Gympa, filosofi och kemi står på schemat.
 
Sov gott!!!


MIU MIU

Tittade på massor av fina väskor idag, S och A köpte var sin jättesnygg. Surfade lite runt på nätet och hittade mina favoriter för våren:





Vårens färger är alla pasteller så den andra väskan skulle ju vara perfekt. Båda kommer från miu miu och går att beställa på www.net-a-porter.com där det också finns mycket, mycket annat fint.
För ett par år sedan hade jag en "väsk-period" då jag hade massor olika väskor. Tror att jag håller på att falla tilbaka i den fällan. What´re u gonna do!?!? ;)

PUSS

Min dag med bombhot och sånt stuff

Här får ni min dag i bilder:

Musik i skolan. Vi sjöng, spelade och 'lärde' oss sjunga. Min kommentar ill detta var: "Den som kan lära mej sjunga bjuder jag på en resa til södern".


Stan. Sitter med C och väntar på någonting.


Vi käkade på picknic. Gott, gott, gott. Jag åt dock bara en smör bulle.  


A, S, jag, A

Forum som hade bombhot idag. Då vi fick veta de satt vi i kampen och bara pratade. En liten panikkänsla spred sig över oss alla. Vi funderade oc kom på massa hemska sätt som dagen skulle ha kunnat sluta på. Tyvärr vet jag inte på vilka grunder ryktet om bomben satte igång, får väl veta mer om det imorgon i tidningen.
Vi skule egentligen inte gå igenom Forum, men jag och Annika ville se hur stämingen var därinne. Som ni ser så var det väldigt lite folk.

Men vi vågade ändå gå igenom alla. Fast vissa var ite skeptiska ;)

Det var min dag hittills. Lite skrämmande med alla dom här hoten som hela tiden dyker upp, vart är världen påväg!?!

lieenaa


Hej du sitter och stirrar jag vet du vill ha mej

Tjenaaa
Blev färdig med städningen hos mormor och morfar för en stund sedan och nu har jag ätit ordentligt  med mat och efterrätt.
Gick bara till klockan 13 idag så nu har jag hela dagen på mej att åka till stan, hänga med polarna och slappa. Efter det kommer Jone och kanske Vici och hälsar på brorsan som är hemma. Hans minne har börjat komma tillbaka och han minns väl det mesta nu.. Tur.
Vi reserverade biljetter till twilight idag så imorgon får vi äntligen se den populära filmen som alla talade så mycket om idag i skolan. Ingen av oss som ska se den imorgon har läst böckerna, lika bra att köra på filmen genast, eller hur!?!

Nu väntar Anna i skolan så nu måste jag skynda mej. Pusskram på er!! 


Pucci

När vi var i Sverige hittade jag dom underbaraste skorna någonsin i NK. Lite över min prisklass, men sen när jag är rik ska jag köpa dem:





Båda paren är av Emilio Pucci helt super fina, right? Det r något med det där mönstret på rosetten som jag dras till. Love!

-15 *C

God morgon bloggen!
Morgon igen, telefonen var på tyst så när den ringde hörde jag inte riktigt signalen, vilket i sin tur betyder att jag inte vaknade. Så min dag började med försovning.
Nu har jag kommit upp och fixat mej het i ordning, dagens oufit är min favorit kjol från cubus, ett vitt llinne och en tröja på. Fint och enkelt, men kallt. Det är -15 grader ute och jag ska gå omkring med leggings, brr.
Så här ser en trött L ut idag:


smycke från SNÖ.

Nu är klockan galet mycket och jag ska ännu hinna käka. Ska fösöka hinna uppdatera i skolan. Puss kram! 

<3

There's an end of every day

Han kommer hem, han kommer hem, han kommer hem! Jag är så lättad, hemskt att bara sitta och vänta på att någon skall ringa och berätta situationen för oss, man känner sig helt hjälplös, men nu åkte pappa efter dem från sjukhuset. Det var alltså så at han föll på isen och märkte inget då, när han kom hem kom han inte ihåg något. Inte en liten sak, gud vad rädd han måste ha varit och gud vad rädda vi andra blev.
Nu ska jag  bara vänta tills dom kommer hem och sen ska jag försöka sova, B ska bli väckt 3 gånger inatt för att kolla läget med jämna mellanrum.

Hoppas er dag har varit bättre! Sov super gott!

L

Oltur i vardagen

Sitter hos Anna och vi har för en stund sedan stigit upp från tv soffan där vi tittade på filmen 'Sprängaren'. Den baserar sej på Liza Marklunds bok och var rejält spännande och skrämmande, det är min och Annas åsikt iaf. Det hela blev ju inte bättre av att jag kom ner för att checka telefonen och såg att pappa hade försökt ringa många gånger. Såg sedan sms:n. Brorsan ligger på sjukhus i minnesförlust. Jag blev chockad och är fortfarande. Det är så ofattbart att det händer något sådant. Anna är så snäll och söt och stöder massa. Tack!!

Här en liten uppiggning i allt det hemska, bilder från nyåret.






I skolan

Hejhej på er!!
Hål timmen håller fortfarande på, det verkar som den aldrig skulle ta slut. Hjälpte just  Celine och Sonja att göra en blogg så nu håller dom på att skriva sitt första inlägg, vilket just nu går lite trögt hahha.
Annika och Anna kom  hem från Sverige där dom spelade handboll, träffade snygga svenskar och shoppade. Galet kul att träffa dem igen, senast på nyåret.
Efter skolan blir det möjligtvis scouter (om orken finns) annars kanske något med Anna.

Pusii!!

in need of solarium

Hejho!
Kul att vara i skolan och titta på alla bruna människor som har varit utomlands under lovet -.-
Är det inte bara för deprimerande att man bara blir blekare och blekare för varje dag. Inte förrän om 5 månader kan man börja sola nästa gång. Ända fram till april kommer livet att vara dött som i graven förutom en snabb paus av sportlov och påsklov. Jag hatar dessa månader då det enda som finns att tänka på är skolan. Man är ful och blek, blaah.
Då är ju typ enda lösningen solarium. S var just och solade solarium och det var inte så att man tänkte "gud vad brun hon är" utan hon såg bara så mycke frächare och friskare ut jämfört med oss andra. Jag hade en princip att jag inte skulle använda mej av solarium, men jag är ju så van att vara brun den här tiden på året efter resorna till Teneriffa. Jag kommer for sure att denna vinter skita i min princip.


ser inte så lockande ut ändå att bli instängd i en "cancerkista". Vill man vara fin så får man lida pin.


xoxo


Don't you come and mess with me today

För det första kude jag inte somna igår, för det andra fryser jag som en hund, för det tredje hålls inte mina ögon uppe, för det fjärde borde jag inte blogga nu utan duscha så att jag hinner och för det femte så är jag så sur. När klocka ringde höll jag tydligen på att drömma, hela natten hade jag drömt om mitt fantastiska liv i Stockholm efter att jag har tagit studenten. Skolan fanns inte för mej. Så när klockan ringer blir jag heelt borta, jag bara; Vaddå, varför ringer klockan, inte har jag något idag. Jag funderade i flera sekuder på varför klockan ringde. Och när jag kom på varför så var det inte så att jag hoppade ur sängen av glädje, utan jag drog täcket över huvudet och tänkte börja gråta, HahA.

Jävla morgon!!

Ha en bra dag ni med.

I´ll get that beautysleep

Ikväll blir det inte som det har varit de senaste 10 kvällarna. Nu ska jag gå och lägga mej tidigt, hoppas bara att jag kan somna. Börjar 8.15 imorgon med gympa första timmen, sen 3 timmar hål och så filosofi och musik. Skönt med slapp dag första dagen.
Imorgon avslutas också min, Celines och Ettas tävling. Crap, den gick inget vidare. När man försöker gå upp i vikt lyckas det inte, men när man inte försöker det går man upp massor. Tänk så orättvist.
Tänkte hänga på Robertas godis strejk ett tag, så jag slängde just bort allt godis som hade bivit över från julen, det var en del kan jag säga. R håller på till sommaren men jag tror att jag satsar på 2-3 månader max. Så bra är jag på att hålla mej.
Nu ska jag äntligen få den där skönhetssömnen som man borde få under jullovet, min godnattsång idag:




lieenaa

Just nu...

Är jag alldeles trött efer allt sorterande av kläder, vikande hit och dit och fundernde över vad som ska bort. Dessutom misslyckades jag ganska grovt, bara 1 skjorta slägde jag och sen 3 par skor fick lämna garderoben. Räknade till att jag har + - 30 känningar och flera av dem är såna som jag inte ens har använt på läänge, men jag kunde bara inte slänga dem för tänk om jag ännu vill ha nån av dom vid något tillfälle!?!?

Nu ska jag börja förbereda mej inför morgondagen, måste ju ta ut en outfit, packa väskan och kanske det viktigaste; psykiskt förbereda mej. Jag tror inte att jag är redo för detta ännu, men no can do.



Mina ögon ville inte vara med på bild idag, hehh. Julklappen
av Annika från Urban*a fick täcka dem.


puss!


A new closet maybe??

Jaa, vad finns det att blogga om e sån här dag. Inte mycket. Jag har hållit mej till planen och suttit och slötittat på  friends andra säsogen när Ross och Rachel blir tillsammans, tog en stor skå med choklad crunch glass och orkade inte ens med hälften.
Kollade igenom mintt klädskåp lite också, det håller på att spricka, får väl ta och gå igenom det riktigt ordenligt och slänga det som jag inte går med längre. Jag hatar att göra det, ingen vill väl kasta bort kläder.
Jag ska lägga in en iten resumé över vad jag rensat ut sedan, kan vara intressant att se hur mycket som förvinner, eller inte försvinner av det som borde försvinna.





Lite bättre koll på skorna skulle inte skada, och lite mera plats i skåpet skule inte skada. Flera flera hyllor som ser ut sådär, dubbelt upp på alla hyllor är min melodi.. Tyvärr.
Haha, "kan inte du skriva om lite djupare saker"?? kom mamma just in och frågade.. Jag svarade: "jag är inte en djup person, men visst jag ska försöka"
Detta inlägg är resultatet. Varsågod mammsen!

L

Bloopers

Idag är sista lovdagen. Imorogn är det väckning 6.30. Låter inte det bara för underbart -.-
Dagar som den här fins det 2 alternativ; antigen kan man ta vara på dagen så gott det går och gör massa saker, eller så kan man ligga i sängen, sova, titta på 2 säsonger av friends och äta där emellan.
Jag ligger ännu i sängen under täcket och funderar vad jag ska välja. Egentligen har jag vat redan, men jag kan iaf leka att jag överväger det andra alternativet också.
Faktisk så var jag påväg till gymmet idag men Vici joinade inte så jag skippade också, hoho, nu är jag glad för det.
Alernativ 2 låter lockande nu, det är ju något man inte kommer få göra på en lång tid igen, så nu ska jag bädda ut bäddsoffan och bosätta mej där resten av dagen med myskläder, inget smink och antingen bra tv eller bra musik.


 

So long!

Twilight???

Morning!
Igår funderade vi på när vi skulle gå på den så omtalade filmen 'Twilight'. Vi gick förbi en bio och tänkte att fredag kanske är ett bra alternativ.
Men helt ärligt jag förstår inte varför den har bivit så uppblåst, okej jag har inte läst den och inte sett böckerna, men ändå. Sjäv tycker jag inte att den låter så bra som jag har hört att den är, men vi får väl se.
Är den inte i stil med Harry Potter?? Om jag har fel så rätta mej. Iofs tog det ganska länge innan den boken övertygade mej också så kanske det bara är mitt system, att jag först måste få tid på mej att fatta idén med böckerna.
Nåja på fredagen får jag se vad jag tycker.


dom ser ju lite konstiga ut

Ge mej 1 skäl att stanna så stannar jag kvar!

Några sångtexter som påminner mig om 2008:

Dom vill lära dig att tvivla, på det du tror.
Gå omkring och vara rädd för, din syster och din bror.
Jag vill lära dig att dansa, om det någon gång blir av.
Om jag får nått att säga till om, då skall du dansa på min grav.

Bo kaspers orkester - dansa på min grav


Just walk away
Just say goodbye
Don't turn around now you may see me cry
I mustn't fall apart
Or show my broken heart
Or the love I feel for you

So walk away
And close the door
And let my life be as it was before
And I 'll never never know
Just how I let you go
But there 's nothing left to say
Just walk away

Helena Paparizou - Just walk away


Jag vet, att jag borde dra mej ur
Jag ser, allt för många tecken
hur du slutat älska mej
Jag borde lärt mej veta bättre
Ändå, är jag förhållandevis tyst
Ändå, står jag här och vill bli kysst
i all min ödmjukhet
Kan igen stoppa mej?

Lena + Orup - 1 skäl

Alla dessa är så bra, så bra. Lyssna. På både orden och musiken!

kärlek, L

HaVing FuuuN

HHAHAHA, låt bilderna tala för sejj. Galet kul kan man ha med bara en dansmatta.


Tror att kvällen går åt till at jag ska nå mitt mål 900 poäng.. Vilket aldrig kommer hända, soo good luck!


Au Revoir!


dagen

Har haft en underbar dag med först Roberta, Sara och Denna, sedan med Celine och Sonja. Vi fikade; orkade inte äta mer än en bagel så Sara fick proppa i sig min donut, vilket jag inte tror att hon hade någo emot.
Sen råkade vi bara på C o S så efte ett tag ringde jag upp dem och förflyttade mej till deras sällskap. För det mesta snackade vi nyåret.

Ikväll är planerna ännu öppna. Nu middag.


kl.13.10

Hej bloggen!

Nu drar jag iväg mot det "stora äpplet" där jag ska träffa Roberta och möjligtvis Sara också. Vi ska huvudsakligen äta donitser på Arnolds. Smaka på mååånga olika. Det var före jullovet som Roberta sade att hon aldrig hade smaka på någon annan än de ljusröda och så bestämde vi oss för att ta en riktig 'donits smakprovning' någon gång.

Dagens outfit:




Jeans - Crocker

Tröja - Bikbok

Smycke - Gina tricot

Väska - Zara


Sådär, hoppas ni har en bra dag!!


Puss.


( Detta inlägg kommer också in sent, vi har just nu strömmen avstägd så det känns lite svårt att leva i det här huset nu, hehe.)


Ge mej ett vattenglas!!

Hej på er!
Jag hade värsta mardrömmen inatt. Usch så hemskt det var. Minns inte riktigt alla detaljer mera men den var så verklig. Det var något med att jag, min bror och mamma var i ett hus och så skulle jag hämta typ vatten från badrummet. Då tog jag skedar och fyllde dem med vatten istället för ett glas så varje gång jag skulle gå ut föll allt så jag fastnade liksom där medan det hände massa hemska saker, typ vattnet börjde rinna av sig självt och det var massa sprutor i lavoaren plötsligt. Sen när jag äntligen hade fattat att jag kan ha vattnet i ett glas hitade jag inte mamma o B. Då började jag springa, det var kallt och snö och nån jagade mej. Mer än det kommer jag inte ihåg. Nu när jag ser det såhär märker jag ju att det är ganska orealistiskt, men då var det helt verklighetstroget kändes det som.
Jag vaknade och var helt kallsvettig, så småningom somnade jag om och började drömma om annat. Det var sjuk dröm natt, säkert 3 drömmar hade jag som jag kommer ihåg lite av.Det brukar inte hända.

Nu är det frukost time och sen duschen.


Hitta något lika bra i finland!?!?!

Jäkla skit, bloggen bara bråkar igen. Förra inlägget skulle ha publicerats halv 3 men kom in först nu. Den har bråkat mycket på sistone, kanske den har pms eller något...;)

Nåja, har varit den bäsa systern någonsin idag. När brorsan + flickvän bad mej göra plättar gjorde jag det, när syrran frågade om jag vill spela gjorde jag det. Goda plättar blev det men inte riktig lika bra reslutat på spelet. Datorspel är helt tydligt inte min grej, jag tröttnade och blev sur för att det inte gjorde som jag ville.

Nu ska jag iaf ha lite quality time för mej själv med det jag älskar mest; festis, chokladbollar och massa videokasetter med melodifestivalen.
Min fråga är, kan det bli mera svenskt?? Knappast.


That's the shit!

Enjoy er kväll, kram.


Söndag

Jau, jag har tillbringat min dag ute. Åkte med och spelade ishockey (jag utan skidskor & utan klubba, ni kan gissa hur det gick)så jag har varit aktiv idag. Det var faktiskt riktigt kul, jag hade mina 'uggs' som är jättehala så ett par gånger träffade jag marken hehe.
Förstås hade jag kameran med så att det skulle bli lite bilder hit till bloggen, men när jag skulle börja fota gick den inte på. Smart som jag är hade jag inte kollat att batteriet var i. Det låg hemma på laddning.

Nu väntar jag på att maten ska bli färdig och så ska jag titta på tv, äta mycket av allt möjligt (det går inte så bra med min mission att gå upp i vikt. Hade tänkt vinna tävlingen, men jag tror att Celine ligger bättre till) :(

Såhär ser det ut utanför mitt fönster just nu, imorse var det ännu helt blå himmel, nu är det bara grått.


Ha de nice!


Secret Obsession

God morgon!
Sitter här och funderar vad jag ska göra idag. Vill inte att de ska bli en lika lös dag som igår. Call me om ni inte har någo för er och har lust att göra något!!
Nåja, tänkte tipsa om en parfym som jag tycker är sjukt god. Mami fick den till julklapp av pappsen.

Calvin Clein - Secret obsession
Den har en ganska sofistikerad lite vuxen doft av bl.a. rosor. Passar kanske mera som en fest parfym än vardags. Men faktiskt jättegod.




Hörss!

Det fanns en orsak till refränger och diftonger

Nu har jag läst bloggar av olika slag. Ingen var det andra lik. Några var väldigt konstiga och tråkiga. Fattade inte hur de kunde ha så många läsare!?!? Sen fanns det också dom här "vanliga" bloggarna som t.ex. min blogg. Och så kändis bloggar. Svårt att förstå att de också faktiskt har ett vanligt liv och umgås med sina vänner och har dåliga dagar och att de också faktikst kan gå utan smink. Tänk såna överraskningar man får ibland, hohohi ;)

Nu har mörkret lagt sej över Finland (för 7 timmar sej rättare sagt) och det är antagligen dags för mej att lägga mej, men jag kan inte hjälpa att det känns lite dumt att sova när man ändå har ledigt imorgon och inte har brottom någonstans. Tänk nu vad man hinner på en hel natt som man skulle gå miste om annars!!
Men idag tror jag att jag skippar den tanken och försöker komma in i sovsytemet igen, för det är ju trots allt skola om bara några dagar.

Här kommer en av mina favoriter från "Dubbel":



Sweet dreams!

lieenaa

Hey Baberiba

Heej!
Är alldeles proppmätt efter massa lutfisk och 5 portioner hallon parfait. Hade sparat mej hela dagen så jag skulle kunna äta så mycket. Efter maten tittade jag på året med kungafamiljen, löjligt jag vet men galet roligt, och faktiskt tyckte jag att det var ganska intressant också. Jag kan tyvärr inte hjälpa att mitt intresse för Sverige och mycket som har med det att göra bara växer och växer. Många skulle kanske se det som en negativ sak(?!?!) men jag tycker tvärtom, hihi.




AHAHA

Fast, det finns ju en sak som är ännu roligare än att titta på den äkta kungafamiljen och deras sysslor. Det är att se folk som driver med kungafamiljen. Jag skrattar ihjäl mej varje gång jag tittar på Hey Baberiba. Om ni inte har sett det så vänta inte en sekund utan gå in på youtube och sök med passande ord för att hitta det. Ord kan inte beskriva hur roligt det är. När jag kommer hem ska jag sätta mej i soffan, luta mej tillbaka och sätta in någon av Hey baberiba dvderna. Så ska jag skratta.

Bye

Du är så mycket bättre än dom andra

Goood dayy!
Har redan hunit med massa idag. Dansade på dansmattan med syrran, ... Ja det var det, me ändå och kl är bara 12.  Tog en dusch och nu är jag redo för köpcentret. Pojkarna ska spela badminton så under tiden går jag, mami och M i butiker.
Kl halv 3 får jag änligen äta det bästa med julen. Lutfisk hos mormor och morfar. Ingen lagar så god lutfisk som mormor. Ojojoj, det är så gott.
Här har ni dagens outfit:



Vanliga blåa stuprörsjeans och en grymt snygg topp som jag stal av Anna, haha ;) Du ska nog få den tillbaka.

Bara 4 dagar lov kvar så snälla ta vara på dom. Försök att inte tänka på skolan.

Make every day count!





New years pics

Sonja skickade ett par bilder från nyåret, dom andra får jag först när A o A kommer hem från swe.



Älskade Annika och jag



PUSS

Jag har alltid varit rätt och riktig satt en ära i o va försiktig och att akta sej för starka käslor har jag alltid tyckt var väldigt viktigt

Tjoo!
Sitter här och diggar musiken, funderar på vad 2009 ska handla om och har det bra.
Här är några saker som jag vill ska hända detta år som inte är löften utan mer målsättningar:

* Hitta ett jobb som jag trivs med och som jag inte behöver tala allt för mycket finska i ;)
* Få en stabilare ekonomi (genom jobbet då)                                                                                                                                  
* Om jag inte hittar ett ordentligt jobb så åtminsone ett sommarjobb skulle vara nice. Möjligtvis i Sverige.
* Få en lite klarare syn på framtiden. Talade en del om det med en släking igår och han tyckte att det var asbra att jag skulle flyta till Sverige. Lärar planera var också ganska omtyckta. Jag vill få fakta om olika möjigheter så jag vet vad jag ger mej in på sedan när det är dags.
* Förbättra mitt självförtroende och inte låta folk påverka hur jag lever mitt liv.
* Inte vara rädd för allt nytt, våga pröva.
* Försöka att få skolan att funkka med i mitt liv. Läsa lite varje dag. Det skulle vara fint, inte sant?!
* Se mycket nya platser, helst utomlands. Några resor skulle sitta bra.
* Och så sist men inte minst:Blogga mycket såklart!


Syrran kom in här emellan och vi testade webcamen på min dator. Några roliga bilder blev det:)



Och såhär ser jag ut just nu:




Nu ska jag ta till mitt ytliga jag och titta på SATC. Ha det bra!


Fondue

Idag har vari en riktig "tråk-dag". Ingenting har hänt och kl är redan alv 5, haha. Det ä väl för att jag vaknade så sent.
Nu står i alla fall middag på programmet. Lite finare med fondue. Ska bli så gott.



Sån dag hittills.

xxx


" I en bok som nån skrev, finns det väldigt många brev"

Nytt rekord för detta jullov. Vaknade först kvart för 1 idag. Helt underbart väder fast de är iskallt. Kanske jag ändå tar en uppfriskande promenad lite senare. Tänkte skriva promenad med hunden, men hon dog ju på sommaren (en till sak som hände 2008 som jag hade glömt, jag är inte särskilt skärpt)
Jag längtar nog efer e hund, fast jag vet att det är jobbigt att sköta den och så men hundar ger så mycket kärlek så det är sjukt. En liten tax eller nån annan liten hund är hjärtligt välkommen. För 2010 är mitt mål att ha en hund.





Sötnos

Dagens program är lite osäkert ännu, få se vad tiden bär med sig.
Ha de braigt!

L

2357 torsdag kväll

Hejj!
En lång visit hos släktingarna blev det. God mat, super trevligt folk och så mina 5 småkusiner. 2 av dom riktiga bebisar. Så söta som socker. Jag tror jag aldrig har sett en så charmig liten kille och en så söt superliten tös i hela mitt liv. Jag får sån baby feber varje gång jag är med bebisar så det är inte klokt. Ja, men hoppas vi åker till Bryssell och hälsar på dom nångång under året. Efter andra målet mat blev jag ganska trött och satt mest bara och lyssnade på vad de andra sa med lilla I i famnen. Härligt.
Nu vill jag bara sova. Bort med alla trötthet och hit med pigghet, tack!!

Pussar och kramar!


År 2008 nr 2

Fortfarande nyårsdagen , men e lite mera vaken och fräsch jag som skriver. Ny duschad och all dressed up med min nya enkla klänning från HM..
Jag läste just kära Saras blogg och blev då påmind om en massa grejer som jag har glömt att skriva i min års sammanfattning. T.ex. Hela tv grejen. Det var jätte roligt att få en sån möjighet som att vara med i ett sånt projekt. Man fick en bättre inblick i hur det fugerar med tv och så lärde jag mig massor, hoppas fatiskt att jag får möjigheten att vara med igen på våren.
YLE
förstås blundar jag -.-

Också hela flummet med X hände 2008.  Från Januari till Septemer var det från och till och av och an. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det, jag antar att jag lärde mej något.
 Sen var det mycket tråkigehet också, Egentligen har detta år varit et virrvarr av både mitt livs bästa dagar och mitt livs sämsta dagar. Hade inte tänkt på detta år som ett avgörande år tidigare, men nu märker jag att detta året har varit beydelsefult för mitt liv. Allt har hänt.

Desutom har vännerna bytts ut i nån mån iaf. Nya har kommit till (vilket jag tackar för), andra har försvunnit helt(jättesynd). Det är svårt detta.


Okej, där fick ni en liten resumé till.


Nu skall sminket på, håret ska fixas( läggas i en slarvig knut mitt på huvudet) och så ska vi åka iväg och hälsa på mina små gulliga småkusiner som jag inte har räffat på evigeter. Över ett år sedan sist.

Ha e lugn och skön dag.


Nyårsdagen

'God morgon! Hur mår ni??
Så var nyåret avklarat. Tiden går för snabbt kom vi fram till igår. Det känns som om det var igår jag firade in år 2008 stillsamt, trevligt, hemma med vänner och bekanta. Nu är det redan 2009. Vi firade hela natten lång. Bilder kommer, fast det blev inte så många men ändå. 
Vi tittade på raketer, åt&drack, talade och avgav nyårslöften. Kom inte på några jätte speciella, men här kommer dom:

* Träna mer
* Äta mindre godis
Och sist men inte minst:
* Att pröva nya saker.

Gav ni några löften?

Idag ska jag iaf ta det lugnt, ligga lågt och lyssna på Lena och Orup tills vi ska iväg och träffa halva släkten.


Välkommen 2009!!


RSS 2.0