om "gömda" debatten

Det har debaterats mycket om Liza Marklunds böcker "Gömda" och "Asyl" på senaste tiden. De har fått mycket kritik för att det nu sägs att de inte är så sanna som folk har trott. Monica Antonsson har till och med skrivit en bok (Mia - Sanningen om  Gömda) där hon skriver hur mycket osanning boken egentlige innehåller. Hon kallar Marklund lögnare och påstår att något sådant aldrig skulle kunna hända i Sverige. Isobel Hadley-Kamptz ser också mycket kritiskt på boken. Även hon säger saker som att Marklund skulle ha utnyttjat Maria Eriksson för att "göra en politisk poäng starkare".

Jag tycker att allt detta är löjligt. Jag tror på att storyn baserar sig på Mias berättelse till största del. Det är klart att man måste krydda historien lite och ändra så många detaljer som möjligt för att skydda den drabbade familjen så bra som möjligt, men att börja kritisera författaren på detta vis är ju inte riktigt moget. Att dessutom kalla någon för lögnare när man själv inte har tillgång till några egentliga bevis är nästan lustigt.
Om man orkar argumentera om en sån här sak så att man gör vad som helst för att få folket att komma på ens egen sida är det ju bara beviset för att man inte har något annat liv.  Hoppas verkligen att Monica Antonsson och Isobel Hadley-Kamptz hittar på något annat att fylla sina liv med så att vi inte behöver lyssna på deras meningslösa åsikter.
Jag vill ännu poängtera att Liza Marklund har bett om ursäkt flera gånger för att boken kan ha gett en felaktig bild till läsarna.


Bild från expressen.se

Kommentarer
Postat av: ale

Jävla bra skrivet!håller med dej allt detta är skit löjligt och som sagt så har hon bett om förlåtelse (:

2009-01-12 @ 20:08:08
URL: http://coffen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0