Bra fiilis



Just nu njuter jag av kvällssolen på min balkong som jag plötsligt kom ihåg att jag har precis utanför mitt rum, iförd världens härligaste silkesskjorta från gina tricot. Nu ska jag koka te och äta min kvällsmat framför vänner.

en ful bild

Jag har haft en ganska siisti dag på stranden med Sara. Nu ska jag fixa middag till mej och kolla något bra på tv. Myskväll för mig själv =)


Jag & Sara

guuuud morniiiiiiiiiing

Jag och Annika önskar er en bra dag! Nu -> STRAND


Mejk

Haha, jag har läst min egen blogg den senaste halvtimmen. Tala om att älska sig själv ;D


Sedan har jag också testat mitt nya smink som jag fick från Sverige av m&p. Jag hade glömt hur jag såg ut med smink, så det kom som en smärre chock när jag såg mig i spegeln. Jaja, sånt tjafs håller jag på med nu. Jag är inte riktig säker hur kvällen fortsätter.

Ha de bra!!

något att tänka på

Sinnesro att acceptera de jag inte kan förändra
Mod att förändra det jag kan
Och förstånd att inse skillnaden

Öppnar du den där dörren, tar på dig skorna, måste jag ta sönder dig

Lider fortfarande av huvudvärk, har varit inne hela dagen och jag är lite rastlös.




solsting

Jag har fått för mycket sol. Igår slog huvudvärken på ordenligt så idag blir det inget solande. Men vad ska man annars göra en så fin dag som denna? Sola är ju typ det enda alternativet. Äsch jag ska nog hitta på något superkreativt!?!
Haha, wish me luck.
Annars har jag tre dagar att döda här för mig själv, så om någon känner starkt för att umgås med mig, anytime!


fortsättning





15:55

'

Nu ska jag titta på friends och äta mellanmål. Det är för hett för att vistas utomhus.

Vi hade ganska rajtan tajtan







To be continued.
Nu ska jag ut i solen med min nya tidning, yehyeh jag är hemma och jag är så glad.

HAPPYDAY

Vi har allt fixat och klart. Maten ( pizza, chips, dipp, choklad, grillmat, cola, kex), tält, sovsäckar, en plats att tälta på. Nu väntar vi på Annika som har träningar, sedan tar vi båten till en ö.

Ha det bra, det ska vi i alla fall! :D


torsdag

Stranden hela dagen och sedan tältning hela natten. Jihuu!

webcam fun




Slappar i fotöljen och tittar på dhw. Och så har jag ätit B&J macadamia nuts - choklad glass med jordgubbar. Japp japp, jag är i himmlen.

rosett

Vi hade en het dag på stan. Gick runt i lite butiker och hittade en klänning i gina tricot. Tyvärr är den lite för stor så jag får tvätta den innan jag använder den så kanske den krymper. Lunch åt vi på picnic; ugnspotatis med kyckling och så tog vi en glass i solen lite senare. Hoppas vädret fortsätter likadant för imorgon är det beachen som står på programmet och sedan ska vi ut och campa en natt, wuhuu :D


för stor klänning.

dagens


Topp-Bikbok, shorts-nån butiik i Tallinn
Jag praktiskt taget bor i mina jeansshorts.
I alla fall, idag har jag dejt med Annika i stan. En dags paus från solandet tror jag att är riktigt bra för min hud.

Ha en bra sommardag!

stekt

Solat, lunchat på Ikea, fikat, solat. Toppendag.




L

tisdag

Snart ska jag ut i solen med en bok, vatten och musik, det är en perfekt dag än en gång. Senare tänkte jag att jag skulle åka in till stan och kolla reorna..


och jag blev en av dom som aldrig kommit hem

Det har varit mellsten hela dagen idag. Jag och Sara träffades i butiken, köpte jordgubbar, solkräm och så drog vi. Vi stekte oss hela dagen. Kl. 14 joinade även Ida. När vi var tillräckligt röda stack vi till Sara och käkade hamburgare och bytte lite kläder. Sedan var det off to the beach igen där massa människor redan var.

Helt underbar sommardag. Tacktacktack!

beachtime



So long!

midsommar

It's good to be back. Det känns som om jag skulle ha varit borta en evighet. Hur som helst, vi hade en trevlig midsommar, som alltid. Och några sköna dagar på landet.







Det var midsommarn 2009.

19.6.2009

Midsommar. Sol, bad, blommor, midsommarstång, sill, nypotatis, tårta.
Nej, i år är det mera; regn, åska, kyla, blåst.

Vi åker till landet efter lunch för att förbereda midsommarstång, mat och en förhoppningsvis trevlig kväll trots vädret. Innan de ska jag fixa färdig tårta här hemma och fundera vad man kan ha på sig en dag som denna. Ja, åtminstone inte klänning och bara ben.
 http://www.alltommat.se/polopoly_fs/1.8520!image/1795057531.jpg_gen/derivatives/article/1795057531.jpg
Jag kommer ine tillbaka förrän på söndag. Ni ska ha en riktigt fin kväll! Puss&Kram

addicting

Jag tittar på desperata hemmafruar via internet (jag är beroende) och försöker slappna av. Har inte riktigt kunnat göra det ännu känns det som. Hoppas det kommer, jag orkar faktiskt inte vara spänd ett helt sommarlov.

Imorgon är det midsommar gott folk! Sov riktigt gott, Kram!

Kvällsmål


shorts

Jag vakande och det var sol. Jag väntade på att klockan skulle bli tillräckligt mycket för att sola. Jag gick ut och skulle sola. Det blev molnigt.
Nu är vi påväg till butiken för att köpa stuff till midsommaren.


outfit.

Hejsvejs!

22:30

Jag har jättetråkigt. Och jag orkar faktiskt inte lägga mej ännu, så jag får väl ta till det som alltid funkar. TV.

Annars fick jag just helt galen baby-feber.

kaka

Plötsligt fick min syster enorm lust att baka en kaka och dekorera den så vi gjorde det. Bakade kakan, delade den på två och dekorerade varsin del.


kurragömma

Städerska på sommarlovet är ingen höjdare. Jag har gömt mej i övrevåningen medan hon sädar nere, men snart måste jag nog försvinna. Tänkte ta syrran på promenad till närmaste köpcentrum för att få tiden att gå. Funfun.

God morgon förresten!

score

Jag har lite planer för ikväll. Skönt, annars skulle jag bara vara hemma. För omväxlings skull. Jag vet bara inte när mina planer börjar, borde kanske ta reda på det.

Jag og reda på det och dom börjar halv 8, så nu ska jag klä på mej, ha det fint!!

Ingen rubrik

Jag har redan sagt att jag saknar skolan en gång under lovet. Om inte tillvaron snart blir intressantare säger jag det igen.

fru ko st.



Nu ska jag klä på mig och sedan tjäna lite pengar. Kram!

"kan ingen inse hur svårt det är att gå omkring som inget hänt"

Lyssnar på min favorit och tänker på vilken jäkla otur jag hade som blev född i Finland. Ska detta kallas sommar?

Imorgon förväntar jag mej att vakna sent, kunna gå ut i solen och äta en lång frukost för mig själv. Det är första morgonen på sommalovet som jag inte måste vakna en viss tid, jag har all tid i världen. Först nu börjar mitt sommarlov påriktigt. Jag ser framemot det med skräckblandad förtjusning, men jag tror att det kommer göra mej riktigt gott att vara ensam ett tag.


Det regnar

Har vått hår och vet inte om jag ska sminka mej eller inte. Och jag ska gå om 10 minuter.

Ha det bra!


gourmet mandel

Gud, min dag har varit nästan lite pinsamt slapp. Har en ny säsong DHW så jag har suttit framför tvn för många timmar och bara tittat. Och tittat.  Och det ska jag minsann fortsätta med i några timmar till. Med lite estniskt snacks; brända mandlar med kanel.



Imorgon har jag förmiddags möte, sedan ska jag gå till Annika som ligger hemma sjuk. Sådant. Kram!!

Tallinn baby bilder










Det var vår resa i bilder.
Båten gick tidigt och vi hade ganska tråkigt. Vi kom till hotellet, checkade in, förde upp vårt stuff och gick och lunchade på en uteservering. Därefter hade vi tid för manikyr och hårklippning. Jag blev supernöjd med resultatet. På kvällen fick vi bord på en medeltida restaurang och jag kan utan att överdriva säga att det var bland de godaste jag ätit. Verkligen. Vildsvin, älg, spelt, ost-ört paj, stekt surkål m.m.
På morgonen gick vi och åt hoellfrukost, så gott! Plättar, english breakfast, frukt, nötter... Sedan shopping och fika innan vi gick till båten igen där vi sedan åt på buffen. Helt super resa!

holy crap


Allt var vått. ALLT.

Vi lyckades efter många om och men ta oss hem från hamnen. Trots regnet. Och åskan. Och genom översvämmade tunnlar. Och mammas vägranden. Och nu är vi torra och duschade och alldeles oändligt trötta. Fler bilder kommer imorgon.

Ps. Vi hade en super lyckad resa!! =)

Tallinn baby


shit mään, lite bråttom. Ha det fint, pusskram!


FedUp

Borde sova. Ska vara i hamnen senast kl. 07.00 imorgon, så det blir tidig väckning. Tror att jag har glömt något me kan inte sätta fingret på vad. Nå, jag märker väl det imorgon då vi kommit till hotellet.

Hadefint. xxx

packat och klart


 



Jag är inte barnvakt idag

Imorse satt jag vid frukostbordet och planerade en aktiv dag. Kom just in efter en rask promenad på en halv timme och så bestämde jag mig för att det får räcka med aktivitet. Dagen får bli måttligt aktiv istället. Ska packa, kolla vad tvn har att erbjuda och äta resterna från gårdagens meny. En riktigt perfekt sommarlovsdag tror jag minsann att det blir. Och jag måste tillägga att det är obeskrivligt skönt att vara fullständigt ledig.


plåtat av berg







De va chill. Sov riktigt gott, kram!

skynda

Nu drar en nysminkad tjej till Etta för att umgås.

det blev en ganska god kaka


De vita prickarna är vitchoklad bitar som jag bladade i smeten för att få lite variation och spänning.

planen utförs

Först nu är vi redo för butiken. Tar tåget fram och tillbaka och hoppas på att det inte är kontrollanter i farten.
Annars har vi redan hunnit baka maränger och ätit såndäna fyllda pastor till lunch.

plan

Jag börjar bli en aning trött på det finländska vädret. Det finns liksom inget att göra, så därför ska jag ta med mej syrran till matbutiken, köpa lite ingredienser till olika bakverk och sedan se en familjefilm med henne och alla bakelser.

I övermorgon åker jag till Tallinn, jihuu!

Vitlök

Jag har en känsla av att ingen kommer vilja vara nära mej ikväll pga. riklig konsumtion av vitlök. Därför är mitt enda alternativ att stanna hemma med mina desperata vänner i tv rutan. Dock skulle det var trevligt att inte vara tvungen att se samma avsnitt om och om igen. Imorgon ska jag köpa Säsong fyra för en billig penning i citymarket. Om jag har ork att släpa mig ända dit.

tjoho




look alike

Jag passar på att slänga in ett inlägg nu när vi kom en sväng via mormor och morfar innan vi åker iväg. Kollade lite bilder från tidigare år då vi varit på landet i porkkala. HAhAhiO. 
Hittade världens snyggaste tvillingbild på oss:



AHHAHAHAHA kan inte sluta skratta.

Nu ska jag dra, hejsvejs pusskram!!


And I'm off

Igen. Denna gång till porkkala över en natt. Sola och läsa på stranden, juhu. Har et kapiel kvar av Män som hatar kvinnor, sedan tror jag att jag behöver en lite gladare och ljusare bok som t.ex. Marley och jag.
Okej, men först e möte. Snar missar jag bussen, hej så länge!


Kram!

look who's back

Det var skönt, avslappnande och mycket god mat. Men trots det tycker jag att det känns bra att vara hemma igen. Jag kan åtminsone inte sova riktigt ordentligt på främmande ställen så det ska bli ett nöje att lägga mig i min egen säng ikväll. Jag kommer att behöva sova inatt, imorgon ska jag tidigt upp för ett möte och sedan blir det faktiskt landetime igen. Denna gång med syster, mormor och morfar. Japp, sånt nu.
2 bilder från det senaste dygnet:


hoho

Hejjdå

bok
musik
bekväma kläder
telefon
tidningar

Jag tror att allt det nödvändiga är nerpackat för en helg på landet med släktingar. So long!

mattnatt





ovanstående bilder är tagna mellan ca. 04.00 - 06.00  natten mellan den 28 och 29 maj.

för trött för att hitta på rubrik

Jag är helt slukörd efter 4 dagars barnvaktning. Syrran har gått på övervarv varje dag medan jag har varit mer sugen på att läsa lite, ta det lugnt och varva ner efter ett ganska jobbigt skolår. Nå, jag har fått hänga med i svängarna så gott det har gått. Haha, jag lovar mig själv att jag aldrig ska bli som blondibella; gå på möten varje dag, ha fullbokat varje helg. Jag skulle med säkerhet inte stå upp efter 2 ½ dag.
Så nu ser jag framemot en helg på landet. Fast ironiskt nog har jag ett möte genast kl.11 imorgon som jag måste gå på innan vi åker till landet för att umgås med släkten. Nåja, efter det är jag i alla fall ledig.

barnvakt dag 4

Och dagens barnvakts program är simhallen. Hoppas varma bassängen är öppen.

lite lamt väder

Det har varit en riktigt super hemmadag. Har kollat film, läst, bakat och varit sådär extremt oaktiv som man ibland kan vara. Och jag kommer att forsätta med det under kvällen. Först lite Män som hatar kvinnor och sedan några avsnitt desperata hemmafruar hade jag tänkt.

Här är förresten det jag köpte igår kväll:


PoK

Just nu...

...äter jag och syster riktiga tjocka amerikanska pannkakor. Alldeles supergott!


De tar en aning längre tid att göra, men det är absolut värt det.

freeezing

Kom hem alldeles ihjälfrusen och våt efter att ha sett halva Saras match, sedan gav jag och Roberta upp. Det vi såg av matchen var i alla fall bra.
Hem med mig från stan kom även 2 böcker till och en supersöt blus från JC. Nöjd!
Nu har jag bytt om till härligt varma mjukis kläder och ska snart krypa ner under täcke med "Män som hatar kvinnor" och lyssna på regnet som öser ner utanför. Om det imorgon som lovat regnar igen stannar jag och syrran nog hemma och myser. Sov gott, kram!

Ps. Jag har fått sommarens första myggbett, jävlar vad det kliar.

Världens finaste bild


Vi ser så lyckliga ut! Bästa vänner.

Ikväll blir det stan med Sara och Roberta och så ska vi bli i stan och kolla när Sara spelar fotboll. Ska gå via akademen och se om jag hittar någon av de böcker jag inte hittade idag i hagalund. Sköt om er! Puss.

sommarläsning


Fika på kajsas café

påväg hem

inköpen

Nu mys med syster framför hennes nya film.

Onsdag

Barnvaktsdag nr 2 och vi ska iväg till Stockmann för att köpa upp våra presentkort. Jag ska åtminstone köpa lite sommarläsning, få se om det blir något annat också.


tunika från indiska, halsband snö, armband från bijou brigitte.

Hörs senare, kram!

00:00

Inget vidare speciell kväll, riktigt trevlig nog ändå. Först gick jag hem till Etta, henne har jag inte träffat på jättejätte länge så det var alldeles super. Vi gick vidare för att grilla till B där det sedan blev pizza istället. När vi tröttnade där efter en tid drog vi för lite kvällsmat till McDonald's. Därifrån körde Etta hem mej, snällt!




Sådan kväll idag. Imorgon är det tidig väckning och ännu en dag med syrran, få se vad vi hittar på. Sov gott, kram!


-black and blue-

Lördag på landet

Nu ska jag iväg och träffa vänner. Det är flera dagar sen sist så det ska bli kul. Innan det ska jag käka jordgubbar och få tiden att gå på något sätt. Puss!


Skolan tog slut





tisdag

Nu drar jag på pickick med syrran, ha det bra!

puuh...

Tjena!
Jag har varit igång hela dagen, först ett möte, sedan lunch för mig själv på Stockmann, sedan ett till möte, efter det träff med mamma och middag bestående av kinesiskt på en av uteterasserna vid kampen. Vi hann även med lite shopping och jordgubbsuppköp. Med andra ord en ganska bra dag. Men nu är jag totalt utpumpad så jag ska lägga mig i soffan framför desperate housewives och en skål med flingor och färska jordgubbar, mums.

Imorgon blir det en dag med lillsyrran, sov gott!!

måndag 1.6.2009

God morgon!
Första egentliga sommarlovsdagen och jag har fullt upp. Kl. 14 ska jag vara i stan och innan det ska jag befinna mig på ett annat ställe så 10 måste jag vara iväg.
Det är smoking hot ute så för min del blir det shorts idag =)


Ha en bra dag!

RSS 2.0