Kväll!

Min dag har varit en illusion av läsning. Jag har övertygat mig själv om att jag nog lär mig fast jag sitter vid datorn med boken uppslagen brevid mig, eller fast jag sitter ute i solen med boken i handen men med ansiktet vänt mot solen. Tänk om man skulle lära sig av bara tanken. Skulle passa som läget är nu.
Om ½ timme börjar andra avenyn, tills dess kommer mitt läsade åter igen att vara en illusion.
Puss, god natt!!

"Men hela stan i natt är full av massa rödljus"

Det känns som sommar, jag var ute och läste en stund så jag har lite sådär brända kinder och om man tittar ut och bortser från snön så är det ju nästan somrigt.
I alla fall så håller geografin på att döda mig, jag satsar väl på godkänt. Denna provvecka har jag varit all about godkänt, inte mer eller mindre än det.  Ibland tror jag att man måste få prioritera lite, jag tycker den här perioden har varit jobbig på många sätt. Dock tror jag att det blir bättre till nästa period, också på många olika sätt.

Efter provet imorgon slutar jag så då sa jag göra mig lite vårfin, ska till KICKS och köpa korta lösnaglar, ser så fräscht ut och så ska jag kolla efter lite nytt smink också. På kvällen ska jag och brorsan nämligen ut och äta med farmor och farfar. Fira farfars födelsedag. Det blir kul.

Nu ska ni ha det så bra!!


Bild tagen förra våren/försommaren. Maj 2008

Tisdag


Kanske våren kommer ändå!?

Idag borde jag ännu kämpa, sista dagen att läsa till prov sedan är jag fri. Efter provet pratade vi lite om Sverige, alla är så ivriga och det kommer bli så bra. Kan inte vänta. Annars väntar jag forfarande på svar från Kolmården, fattar inte vad som dröjer. Nåja, det blir inte mycket annat än geografi idag. Pusshej!

20.56

Mysdräkten är på och snart the day afer tomorrow, en favorit. Sov gott!!




Jag är så bra


Jag och brorsan sitter och räknar och det känns safe med mattan nu. Absolut godkänt.

Btw, jag är helt galet ivrig med vårt sverige projekt, mami verkade också vara ganska samarbetsvillig vilket gjorde mig glad. Puss!

sverigetime

Har kollat upp två gymnasieskolor i Sverige som skulle vara ett bra alternativ ifall vi skulle åka dit 2 månader. Nu är det bara att inte ge upp hoppet och jobba på idén.

Nu: mera matematik

Måndag

Dagens frukost: Fruitie med färsk ananas och mango-apelsin juice.
Hittills gjort: Duschat
Planer: Skola från11-13, sedan hem och läsa till prov
Morgonens roligaste:



Nu hörni ska jag juta av min lediga morgon, sköt om er! Pusskram!

Söndag

Två snygga bilder från stan som var till vårt projekt i moddan:





Det har blivit matematik, småätande och amazing race de senaste timmarna. Jag får godkänt i mattaprovet på tisdag, jag vet det. Nu ska jag se ett avsnitt parlamentet med Petra Mede once again.

Börjar först 11 imorgon, världens skönaste.PUSS!

2 bilder från igår



Jag åt upp kärleken




Chokladmuffins

Jag började min dag med att baka muffinsarna som aldrig bakades igår. Nu ska jag se den omtalade filmen Crash och göra någonslags analys av den.



L

"en gudinna som försvann på höga klackar"

Såhär såg jag ut ikväll:




Skorna hade jag dock inte på mig. Det är en gammal bild, men de skulle ha passat bra idag.
Vi hade riktigt trevligt, jättefin middag och roliga flickor, tack!

Nu sitter jag här med ett glas vatten och rester av dagens lösgodis. Sängen kallar inte riktigt ännu. Ha det bra, puss!

14.27

Nu är det brottom, bussen går om 10 minuter. Först på bagel med roberta, sedan till anna.

Pusskram!

Lördag

Innan jag steg upp hade jag redan planerat att jag skulle sätta mig ute i solen och läsa matematik och geografi med någon god fruktdrink. När jag sedan drog upp gardinen fick jag mycket hatiska känslor mot Finland. Det är bannemej mörkt eller snöigt 340 dagar om året. Det ser ju ut som mitten av januari ute och det är snart april. Suck.

Idag ska jag som sagt jobba med skolan, tänkte även baka chokladmuffins och så ikväll blir det väl Annas födelsedagsfirande. Dock ska jag nog ta en riktigt tidig kväll så jag kommer nog hem med sista bussen, eller det beror ju på feelingen sedan.



En bild från nyåret.



Fredag 21:33

Lite onödigt stanbesök. Igen shopping, ingen bio. Istället mat. Jag tog en fiesta sallad på Mc donalds, gud så gott! Annika hittade dock en massa fina grejer. Hon ska nog inte shoppa på ett tag nu tror jag ;) Jaja, nu är den enda tiden på dygnet då jag inte ska tänka skola eller stress, så nu ska jag göra något jag tycker om. Antingen läsa eller titta på tv. Något rofyllt i alla fall. Puss&Kram!

på gång

Just nu sitter jag och väntar på att tiden ska gå och på att Annika ska meddela mig när hon tänkte åka in till stan och så sjunger jag med i melodifestivalslåtarna.  Jag tog "day-off" från skolarbete. Skönt, fast det sitter ju ändå i tankarna hela tiden.


Måste köpa nya solglasögon + andra basgrejer i stan.

Ha nu en bra fredag! Puss!!

Vad idag?

Uppsatsen blev helt okej.
Jag har städat klart och funderar över dagens planer. Antagligen drar jag och Annika till stan och shoppar, eller hon skulle åtminstone shoppa. Senare ikväll pratade vi lite om att gå på bio, men vi var inte riktigt överrens om vilken film vi skulle se. Marley and me eller någon skräckfilm!?!
Härligt väder idag förresten!


Varför finns det snö kvar?? :o

Härlig chokokaka till efterrätt.

So long!
 

god morgon!

Kiwi-banan fruitie till frukost, men denna gång utan banan. Uppfriskande, lite syrlig.



Jättekort skoldag, ska bara skriva uppsatsen, sedan är det helg!!

Ha en bra dag!

22.23

När tårarna slutat falla fick jag ihop en uppsats, en skiss åtminstone. Sedan såg jag ett avsnitt parlamentet på youtube. Jag har sagt det förut men jag säger det igen, Petra Mede är min nya favorit. BIG TIME.

Sov gott!

stressmoment

Varför så mycket ledsamhet av så lite? Varför gråter jag? Varför kan jag inte få ner något på pappret? Kanske det är av all den stress jag har fått utså de senaste veckorna, kanske jag har presatationsångest. Jag ska sitta uppe tills min uppsats är klart planerad till punkt och pricka. Nu ska jag tvinga i mig mat, sedan duscha för att rensa hjärnan och få nya idéer.

Varför kallas det vattentät mascara??

Nytt inlägg

Engelskan gick inte bra, men det är i alla fall över nu. På prep timmen hade vi modersmål, vi ska skriva essä imorgon, måste förbereda hemma så jag har en bild av det jag skriver om; Hur ungas röst hörs i skolan nuförtiden.
Efter det hade vi ett kort tutor möte, det är så roligt, jag kan inte vänta tills vår utbildning börjar "påriktigt".

Annars väntar jag på svar angående sommarjobbet på Kolmården. Förra året kom det den 20 mars, nu är det 26, dåligt eller bra att de inte har skickat något besked ännu?!?!

Okej, nu lite parlamentet, kan inte få nog av det.

 

jag vet inte

Ångest. Jag gör inget med mitt liv. Jag måste börja riskera, chansa, våga och tro. Imorgon ska jag ta reda på möjigheter, helst av allt skulle jag vilja spendera ett par - tre månader i Sverige, gå i något gymnasie där och få lite omväxling. Det ni!

Nu ska jag lägga mej, sov gott. Puss!

25.3.2009

Våffeldagen till ära:




provläsning

Skola 2 timmar, café qualitytime med flickorna och engelskaboken, vidare till nästa café för mat. På hemvägen träffade jag kusinvitamin som var brun som en pepparkaka, 3 veckor i Thailand nice. Jag vill ju också!

Nu ska jag spendera ännu mer tid med ENGLISH update2 -.-




saknad

Jag tänkte somna i bastun, men nu är jag fit for fight för lite mer svensk humor eller några hundratal engelska ord. Jag tror jag väljer alternativ nr. 1. Det kommer bli som alltid, panikläsning kvällen innan provet, så går det som det går.
Får kanske skippa humorn, klockan har hunnit bli en del, börjar 8 imorgon.


Här vill jag sitta snart igen. På ett ekologiskt lunchställe i Norrköping.Världens godaste paj.

Sov gott!

kl. 19:34

Parlamentet med Petra Mede och Björn Gustafsson, snart lite äkta finsk bastu för att koppla bort skola och andra stressmoment.


snygga och roliga, det är det inte många som är.

P&K, L


Paris skulle sitta bra








Dagens


Dagens:


Frukost och mellanmål: frutie med päron, vidruvor och juice

Outfit: topp&kofta - gina tricot, kjol - cubus, armband&örhängen - bijou brigitte


Provet gick okej, nu engelska.

I am learning slowly one day at a time that if I lose and fail I’ll be fine

Nu vet jag vad cellulosafabrik, fiskenäring och nationallandskap är på finska. När ska jag änvända det?
Annars har jag surfat omkring på Nelly.com och nästan klickat hem en massa klänningar, bikinis och toppar, men jag höll mig. Det går helt enkelt inte att läsa, det finns så mycket annat att tänka på. Jag har inte ro att bara bry mig om skolan just nu. Nästa period kommer det att gå bättre, nu känns det hopplöst. SÅ bra:




Bijou Brigitte

Nu är provveckn igång. Hemskt, men skönt för det blir korta dagar. Vi fick sluta en aning tidigare för att få gå hem och läsa på finska provet, men innan jag kom hem tog jag och Roberta en sväng till köpcenrumet för att checka in den nya smykcesbutiken. Love. Massa snyggt. Tyvärr var kassatanten lite nybörjare, hon visste inte hur man skulle göra då jag skulle betalat med både cash och kort så jag fick lämna bort en del av mina fynd. Detta fick ändå följa med:


Älskar armbande och örhängena är klipps, så då får jag inte inflamationer i öronen då jag använder dem.

Nu mina vänner ska jag ta en titt på internet, äta och sedan läsa finskaord. Hrmph.





du är inte min favorit

Fy fan.

rör vid mej, låt hjärtat stilla sej







En liten glimt från min helg. Idag var det så varmt så jag satt på isen och solade. Jag fick raja. Den är borta nu, men i alla fall. Och så fick jag lite färg på kinderna.  Nu ska jag titta på Babben&co som jag missade på lördag.

Lördag

Nu åker jag iväg på ett välbehövligt "paus-veckoslut" till ekenäs. Jag har tagit med mig böcker, tidningar och förhoppingsvis har någon ihandlat godis. Tyvärr måste jag också ta med lite skolböcker m.m. men det känns verligen som om jag håller på att gå under av stress, det fins en gräns där jag inte orkar med mer, nu är de nära. Ni ska ha e riktig bra helg, pusskram från mig!


Det regnar ute

Var en stund på festen, kom snabbt hem, nu desperata kvinnor och choklad.



Innan festen hade vi det jättetrevligt hos Roberta, vi borde ha sannat där.

Pusskram!

friday night yeeh ooooh, den är här igen, yeeeh oooh

Kvällsplaner:
Nu hos Annika, snart till Roberta och sedan antagligen hem. De andra fortsätter till sökö på fest, men jag ska hem och ladda ner musik och äta godis. 


Ha en bra fredag!!

07:20

Tänkte bara säga ett snabbt hej innan jag drar iväg till skolan. Går till 11 idag, världens skönaste! Efter det ska jag städa och ikväll blir det kanske fest. Festhumöret är inte på topp, men månne det inte ändras. Vill ändå inte vara sent ute idag, hemma med lite tid för mig själv skulle vara bäst. Få se hur det blir.
Hörs!

L


Mitt inlägg som jag publicerade igår har helt tydligt inte kommit fram, ska se vad jag kan göra åt det.


"I feel the pain you hide inside, you're not alone..."

Hej första vårdagen!
Alla strålade vår i skolan idag, ingen såg sådär deppigt grå ut. Jag har hållit på med tidningen idag igen, men nu är den klar, nästan.
Mamma hämtade en liten överrasknings present till mej:


Tommygirl 10 och knästrumpor.

 Nu ska jag hoppa i duschen, efter det kanske DHW om jag orkar.

L

Frukost drinkar

Holy macaroni. Jag är helt slut, ont i huvudet, axlara och nacken efter att ha jobbat vid datorn i flera timmar.
Här kommer recept på ett par drinkar som passar bra som frukost eller mellanmål:

Tropicana med exotiska frukter


1 glas:                                                                                          
½ mango                                                                                  
2 passionsfrukter
1½ dl ananasjuice                                                         
2 tsk pressad lime
Isbitar

Skär mangon i små bitar och gröp ur passionsfrukterna.
Mixa till en juice, häll upp och servera med isbitar i.

Jordgubbs-colada med kokos och lime


1 stort glas:
1 dl kokosmjölk (light)
2 dl jordgubbar
1 msk pressad lime
1-2 tsk flytande honung

Mixa allt och garnera med en jordgubbe.



     

Imorgon börjar jag lite senare, I think I'm in heaven, pusspuss!

dagens klädsel

Vilken superdag. Förutom 2 första lektionerna, men sedan. Fick bästa vitsordet på länge i mitt modersmåls projekt, mycket positiv feedback och efter skolan gick jag och Annika på bagel, once again.
Imorse skulle jag ha bloggat, jag hade till och med tagit en bild redan, men så fick jag jäkla brottom, så det fick bli tills nu:


jeansleggings och topp från only. accesoarer från hm och gina tricot.

Fortfarande har jag en del skol stuff att göra, men högen minskar hela tiden. Kram!



19:58

Jag har skrivit recept på olika frukost drinkar, godis test där halvas gamla bilar vann, en artikel om vad som kan göras då man är på semester i Stockholm och Norrköping och en artikel om melodifestivalen. Puuh!
Nu ska jag se på andra avenyn och sedan duscha.

puss!
 

Tisdag

Äntligen en sak som jag är riktig nöjd över i skolan. Vi hade ett riktig bra föredrag på 40 minuter om Liza Marklunds "Paradiset" och filmen som baserar sig på boken. Faktiskt roligt och det kändes så bra efteråt. Det blir ännu mera skolarbete idag, tyvärr.
Jag tror att de blir vår, hade mina sommarskor på mig, de blev våta och smutsiga. Too bad.
Amy made my day då hon hämtade en hel bilaga om melodifestivalen till mej, läste just igenom den medan jag käkade.

Jaja, pusskram, ha det bra!

fortsättning






Det var resten det. Sov gott!

Annikasweet16

Det är sjukt så skolan tar på. Men nog gnällt om den nu. Hade en bra dag, inget vidare speciellt, fick tag på lite bilder från fredag, enjoy:







Fler bilder kommer ikväll.

Je t'aime amour quand j'entends la voix Je t'aime ami, c'est jamais sans toi

Kl. 21 blir det "dagen efter" programmet där Charlotte Perrelli intervjuar Malena Ernman, innan det ska jag försöka koppla bort alla stressmoment. De är för många just nu. Min nacke är alldeles stel, undrar varför, kanske jag sov i en dålig ställning från fredag till lördag!?!
Hur som helst, ha en bra kväll, hörs imorgon!

söndag

Vaknade lite efer 12 då syrran väckte mig, drabbades av panik då jag har massa skit skolarbeten som måste göras och så åt jag lite choklad för att trösta mig. Men om sanningen ska fram så åt jag inte mer än kanske 10 godisar igår, sedan började jag må illa.
Nu har jag skrivit upp 50 ord på finska som ska översattas till svenska. Wuhuu. I 1 timme till ska jag jobba med skolan, sedan har jag ledig söndag, tycker jag är värd det.
Nu ska jag fortsätta lyssna på La voix som jag har lyssnat på hela morgonen och gå er och hämta något till lunch.

puss!

Malena Ernman

Måste bara säga ännu, Malena Ernman är ju helt sjukt snygg. Hon verkar vara en väldigt trevlig och vanlig människa.




Jag får läsa mer om eferfesten imorgon, nu behöver jag sömn mer än någonsin.

VINNAREN

Galet, Malena vann. Super.



Jag är nöjd. Caroline hade kanske varit strået vassare, men det är ju hur bra som helst.
Haha, såg ni Måns min då folket inte riktigt var på hans sida?!?!
Nu ska jag läsa tidningar på nätet och lyssna på La voix.

PUSSKRAM!!

toppen

Inför finalen har jag lite svårt att bestämma mej för vem som är min favorit, men i topp ligger Molly Sandén, Emilia Caroline af Ugglas, Sarah Dawn Finer och Malena Ernman (!) Lite har min åsikt ändrats. I botten ligger H.E.A.T, Sofia och Agnes. 
Ha en bra kväll!

äkta kärlek

Jag lovar, jag har inte haft så kul på flera månader. Annika blev riktigt överraskad, hon hade inte precis väntat sig visit. Så här var det alltså: Jag hade sagt till Annika och alla andra att jag skulle till min mormor och morfar övernatten då jag i själva verket skulle stanna hos Annika. Sara hade talat med Annikas mamma och bett henne hålla A hemma denna kväll så att vi sedan skulle överraska henne med kaka och presenter. Jag kunde inte skriva detta i bloggen, Annika läser ju faktiskt min blogg så överraskningen skulle kind of ha förstörts. Ni skulle sett Annikas min då vi stod utanför dörren. Snabbt bytte A kläder och så firade vi.  2 ord för kvällen. SANNA VÄNNER. Finns det något bättre?
Jag har inte ens märkt hur mycket jag har saknat mina älsklingar förrän igår. Det var fantastiskt.

Idag blir det melodifestival till 100%, happyface.



sanna vänner har man kvar då dom andra har gått,
sanna vänner kan man alltid lita på
dimman lägger sig och dom står kvar
sanna vänner är det bästa du har


L

Överraskning

Fick plötsligt ett oväntat samtal, så nu ändrades planerna totalt och jag befinner mig i Saras rum och väntar på det som komma skall. Men en sak är säker, det blir roligt som fasiken.  Hörs senare sedan! Puss kram ha en bra fredag!


SARA!!!

TORSDAG

Jag och Fanny hade det riktigt bra i stan, hittade inte så många nya butiker, eller kanske vi inte orkade söka, men runt 60 bilder skramlade vi ihop i alla fall. Efter allt springande runt satte vi oss på Stockmann Deli och åt goda bagels.
Nu ska jag se de sista 4 avsnitten på min DHW box, hihi. Jag är snabb på att titta, right?!?!





puss.

Los retardos




Tyck vad ni vill, men irl är vi ganska coola.

8:28

God morgon, jag är jätteledsen över att det är dåligt med uppdateringar nu, men det är bara en fas. Idag kommer jag inte heller att kunna vara aktiv, jag ska nämligen in till sa med Fanny och fota lite grejer till vår tidning som ska vara inlämnad nästa onsdag. Så det är vad jag kommer göra hela dagen. Veckan har gått så snabbt, imorgon är det redan fredag. Få se vad vi hittar på, alldeles säkert något kul ;)
Jag idag:



Puss på er!

För mycket skit

Jag har inte haft tid för bloggen, skolan tar tid ska ni veta.
Som bäst står tvn på medan jag printar ut de sista pappren för imorgon, samtidigt somnar jag nästan.
Hoppas det blir bätre bloggdagar senare i veckan, sov gott!!

14.03

Tjena, sitter i skolan och ska riktigt snart åka iväg hem, men först ska jag snabbt och byta mina vita örhängen som var sönder. Hemma blir det att sätta ihop ett helt projekt och sedan skriva om jordbävningar på finska. Haha. lycka till. Det ska jag göra så snabbt som möjligt så jag sedan kan titta på DHW.
Hörs sedan! Pusskram!

dirty laundry edition

Jag har i 2 ½ timme gjort skoarbete. Weii. Känner mig kind of proud nu. Jag och Amy tog en riktigt snabbis till köpcentrumet idag. Jag hittade desperate housewives season 3 för 14.95€. Lycka!



Nu ska jag titta på det. Ha en bra kväll!!! puss.

9.3.2009

Jävla snöstorm. Allt som var borta kommer tillbaka nu.
Hur som helst är det skola nu, geografi 75 minuter. HA.


Har mina fina peace örhängen idag.

Puss!!

Why'd you come in here lookin' like that In your high heeled boots and your painted-on jeans

De senaste timmarna har jag sjungit ABBA - singstar med pappa, syster och faster. Imorgon kommer jag att vara hes.
Nu spelar jag Dolly Parton på volym 100 och tänker på sommaren.
Vet ni vad? Jag längtar faktiskt till imorgon. Älska skola, hih. Fast jag är lite orolig för vad lärarna ska säga, kanske måste jag göra några extra arbeten -.-




Sov så gott!
L

Bodies without organs

Härligt! Första ordenliga vårdagen har kommit till Finland. Solen värmer extremt mycket, sommarkäslorna kommer. O gud, kan det inte bli sommar nu.
Det har varit en lugn söndag, inget speciellt.
En sak undrar jag över från gårdagens melodifesival; varför gick inte BWO vidare alls? Dom var ju bra i år.. ?? En av mina absoluta favorier faktiskt och dom skulle ha klarat sig bra i Moskva. Jag skulle inte ha blivit ledsen ifall de skulle ha vunnit hela tjottaballongen som Kristian Luuk skulle ha sagt.


 

Nu ska jag äta världens godaste köttgryta och våfflor till dessert.

Till globen


(www.aftonbladet.se)

Sarah Dawn Finer - Moving on
 Bra Sverige. Lite rätt kan ni i alla fall rösta.

Caroline af Ugglas - Snälla, snälla
 Lite till bra. :)

Sofia - Alla
 Bara ren skit.

16:51

Mamma och pappa köpte ett våffeljärn så helt tydligt blir det våfflor till middag och dessert. Först med rom, smetana och lök, sedan med grädde och hjortronsylt.
Fick ganska mycket gjort i skolväg, men jag är bara halvvägs ännu. För mycket ogjort.
Ikväll blir vanliga lördagsprogrammet, antar att jag inte ens behöver säga. Vill bara påpeka att jag hoppas på BWO och Amy diamond ill final ikväll, så var det sagt ;)

Har på mig min absolut bekvämast och finaste t skjorta. Fick den av mamma och pappa då de var i Stockholm.

L


Lördag

Igår var det jättetrevligt, god mat, mycket skratt, foto tittande och annat ditt och datt.
Nu tänkte jag att jag skulle spurta lite och jobba hårt i 2 timmar med skolan och sedan ska jag titta på gamala avsitt av desperate housewives, äta allt det goda som jag och pappa köpte igår och bara ha det skönt. Jag är ju fortfarade inte fullständigt frisk så lite måste jag få vila.
Back to work.

äntligen en outfit

Äntligen! Det är så skönt att känna sig fin och lite snygg. Har fixat mig i 1 timma nu och jag brukar inte tycka det är någon höjdare, men jag har inte gjort det på så länge så det var faktiskt kul.
Jag, mamma och pappa ska över till mammas kusin. Det ska bli jätte trevligt, länge sedan vi träffade dem fast dom bor ett stenkast ifrån oss. Här har vi dagens outfit:


topp - gina tricot
blus - greenhouse
jeans - crocker
skor - ellos
väska - gina tricot
halsband - snö

Skön fredag kväll till er alla!! Kram, L

I rather try to make it alone!?

Morning!
Kom just ur duschen. Mitt hår hade hunnit bli riktigt bacon-fett, uschusch. Känner mej som ny nu, snuvan har lättat, jag är ren och jag är framför allt inte trött.
Idag ska jag vara hemma och jobba med skolan och städa. Inget glamourösare än det. 
Förresten, vet ni vad det är för dag idag? Jo, för exakt 1 år sedan började jag blogga. Grattis bloggen, eller vad man ska säga.
Okej, ha en bra dag, hörs senare!

efter regn kommer solsken, right?

Jag vill bara skrika på allt och alla, slänga mej i sängen, dra täcket över huvudet och kasta min dator på golvet. Fast det sista skulle jag aldrig göra. Snart avlider jag om jag måste sitta hemma och träffa samma männsikor hela tiden. Visst, jag älskar min familj, men COME ON. På 1 vecka har jag inte fått träffa någon annan. 
Samtidigt som jag väntar ihjäl mig till måndagen, fruktar jag den också. Tänk hur mycket jag kommer få jobba för att fatta någonting. Dessutom samarbetar inte datorn rikigt, jag skule skriva färdig en artikel och då plötsigt bestämmer word sig för att inte funka mer. Näe, det låste sig 100% och man kan inte ens kopiera det man skrivit till ett annat program. Någon straffar mig för att jag varit sjuk.  

Break down på gång, fy fasiken.

Födis

Grattis Annika!


Sweet sixteen<3

Nästa fredag ska födelsedagsbarnet firas. Det pga att hon denna helg befinner sig på mission in Slovenia.


Hamburg&Berlin





Det var en fin resa. Hittade bilderna på mammas dator. <3

sjuk, sjukare, sjukast

Just hade jag kallt, kallt, kallt. Nu svettas jag. Vill man vara utan feber får man klara av det. Började också nyss en anibiotika kur. Jag har inte gjort något av det jag skrev tidigare, bara legat i soffan, sovit och halvittat på 'Kung fu panda'. Hej följdsjukdom!
Eller faktiskt så kollade jag på en film som hette "Deep blue sea" på morgonen då jag mådde hyfsat. Den handlade om hajar som efter att människor hade använt dem som försöksdjur hade blivit smarta jäklar. Riktig ruggig film, men bra. Stellan Skarsgård var en av huvudrollerna, tills han som förste man blev hajmat.

Börjar bli lite fedup på att ligga hemma, skulle ha varit riktigt kul att komma till skolan imorgon, men det blir först på måndagen. Hoppas jag inte blir utslängd från någon kurs då jag missat så mycket.
Nu ska jag försöka få i mig lite mat och dricka. Kram!


Ps. Imorgon fyller min baby 16 år, kärlek!!


09:14

God morgon bloggen!
Idag har jag några saker som måste fixas. Först och främst ska jag skriva lite skol stuff, försöka hinna ifatt det jag missat och sånt nödvändigt. Sedan är det dags för mig att städa upp i mitt "sjuk rum" så att det blir ett friskt rum. Det är ju så att ikväll är inte jag sjuk längre, dags för alla sorpapper att åka i soporna, kläderna ska i tvätten, lakanen ska bytas, den gamla vatteflaskan ska bli en ny, osv.
Till slut ska jag nog bara vila, för det är nog bara i min hjärna jag är frisk.
Ha en bra dag!

L

mailbox full

Majlet från staden var störande likt alla andra rekryterings majl jag någonsin fått:

"Tyvärr måste vi meddela att ni inte har gått vidare i vår rekrytering. Tack för visat intresse och lycka till!"

Till råga på allt var det helt igenom, 100 %, på finska. Tänk om jag inte skulle kunna finska och utan att förstå vad det står ta förgivet att jag fått jobbet. Ja, då hade dom fåt något att bita i.
Inte för att jag egentligen ville ha jobbet på åldringshemmet, men lite deppig blir man allt när det dimper ner sånt i majl boxen. Hoppas att svaret från Sverige blir annorlunda. Gode Gud jag ber dig!

Imorgon är sista dagen hemma, sedan måste jag till skolan för att inte missa för mycket. Märkte redan att jag missat massa saftigheter idag, både i och utanför skolan.

Nu ska jag överdosera nässprej så jag får nån sömn alls, sov gott!!

CHECK

Idag har jag:

- läst slut 'Paradiset', den var extremt bra.
- fixat ny bloggdesign
- vilat
- irriterat mig på småflickor = syrran + kompisar
- haft feber, snuva och hostat för mycket
- ätit och druckit
- lyssnat igenom hela Charlotte Perrellis skiva HERO
- luktat måttligt illa

Nice? Haha.

NK



Jag testade mej fram lite i bildretuscherings programmet. Råkade välja denna bild där jag stoltserar med min dubbelhaka.

Och någon sade att det blivit vår...

Idag är jag omringad av snorpapper och rösetn är grötig. Det är snöstorm ute.
Dagens lunch blir halva hämt-pizzan från igår och cola från Lidl.
En typisk sjuk dag då man ändå inte har feber.
Nyaste avsnittet av andra avenyn borde ha kommit ut på nätet för 15 minuer sedan. Hoppas det kommer snart så jag får något att fördriva tiden med.


No sugar added

Magen har repat sig och mitt rum luktar lite sådär äckligt feber.
Jag drog ut sladden ur datorn för att få en time limit, så jag passar på att blogga nu. Just nu är det exakt 28 minuter kvar av min tid. Jag har haft min telefon avstängd idag igen, förutom under ungefär 10 minuter då jag kände mig tvungen att återuppta kontakten med världen utanför. Faktiskt så känner jag en enorm lättnad då jag inte behöver kolla mobilen stup i ett. Jag fick lite ångest då jag knäppte på den och den började vibrera av alla sms, snabbt svarade jag på dem och stängde sedan av den igen. Så ska jag alltid leva.
Har förövrigt undvikit att vara så elektronisk av mig de senaste dagara. Eller sanningen är väl at jag inte har haft lust. (!!)
Idag satte jag på en Friends dvd, ett avsnitt orkade jag se, istället tog jag fram Paradiset  och läste över halva boken. Det har aldrig hänt förut.


Kom just på att jag alldeles har glömt bort att kommentera resultatet från lördagens deltävling i melodifestivalen. Skandal!
I alla fall så tyckte jag att det sög, det har heller aldrig hänt förr. Agnes var hyfsad, men ingen höjdare och operan var ju rena rama bluffen i denna tävling. Låten och artisten var inte helt talanglösa, men snälla vänner, inte i en tävling som den här. Min reaktion på helgens tävling kanske berodde dels på at jag var sjuk, vem vet. Om jag skulle ha fått bestämma skulle Maria Haukaas Storeng och Anna Sahlene och Sarah Dawn Finer kommit direkt till final. Dom hade bra låtar och är rutinerade, begåvade artister.
Måste bara säga att Petra Medes insats var bra och det bästa och roligaste var då hon var tvungen att improvisera då de var något strul med Agnes uppträdande i slutet. Det var enda gången jag skrattade.

Sov riktigt gott, jag mår säkert bättre imorgon så blir det fler uppdateringar!

PUSS!

förbannat också

Cola light och super bok.


Jag känner hur de nästan rutinerade magvärkarna kryper sig på. Jag har ätit för ojämt igen. Jävlar. Kommer att lida i sådär 1 timme nu. För övrigt mår jag inte så bra. Blir nog bort från skolan ett par dagar till.


måndag

Jag kan inte förstå att jag känner mig trött trots att den enda jag har gjort det senaste dygnet är sovit. Jag stannar hemma från skolan idag, möjligtvis också imorgon och vilar. Kommer nog att ha feber ikväll om jag inte tror helt fel, men lite bättre mår jag faktiskt.
Jag tänkte att jag skulle ta vara på den här 'lediga' tiden lite så jag ska jobba lite på olika projekt som vi har i de båda modersmålskurserna. Vi har så mycket, vilken tur att det är roligt.
Hörs senare!

en dröm som kommer gå i uppfyllelse

Min vår-outfit: Ett vitt lite längre ribbat linne, jofama by kenza jackan, liten ljusbrun väska med nitar från gina tricot, svarta slitna jeans och sist super snygga bruna sandaler med kilklack. När jag blir rik ska jag köpa allt detta. Hih.

Söndag

För 6 timmar sedan vaknade jag och förflyttade mej från min egen säng till mammas och pappas större och bekvämare säng. Här har jag nu legat sedan dess. För det mesta sovit, annars vilat och läst lite tidingar.
 Min telefon är avstängd och jag har ingen lust att slå på den, ibland är det bra med dagar utan kontakt med det sociala livet.

Hoppas ni mår bättre än vad jag gör!


RSS 2.0