Dagens låt


söndag

Kom in för att inte få för mycket av cancerstrålarna. Det har varit en helt uderbar dag, sommarsommarsommar. Nu sitter jag och äter lite mellis, rågbröd och dominokex med jordnötssmör + mjölk. Snart ska jag hoppa i duschen och så blir det en kväll av lugn och ro. Filmkväll för mig själv låter ganska bra. Och tidig sängdax, tro det eller ej men för mig är det tidig väckning imorgon.



avslutningsbild; Celine, jag, Annika och Sonja.


wuhhuu

Hemma från landet och om ca1 timme får vi gäster. Trots det ska jag bosätta mig ute i solen nu och inte komma in färrän kvällen ;)

So long!!!

Ekenästime


Igår

Steg upp 7 för att gå på syrrans avsluting, sedan blev de glass som vanligt. Slumrade till lite i solen också. Gårdagen var rolig, händelserik och en aning flummig. Mer bilder kommer upp senare.
Nu åker jag iväg på studentfest till Ekenäs. Vi stannar på landet övernatten, jätteskönt, det känns som om jag behöver ta igen mej efter igår, men också efter hela denna termin. Ha det riktig bra, puss&kram!

sommarlov


Mer om kvällen senare. Nu ut i solen.

update från skolan

Har inte sovit något, är tillräckligt trött och är påväg med mopobil för morgonmål till Mcdonalds. Sånt just nu!!

KALVHOLMEN



En riktigt bra dag, men det var nog en aning lamt att sitta på gräset 4 timmar. Men jag klagar inte, lite sommarfiilis fick jag tillochmed då och då.
Nu väntar jag på att mami ska komma hem med lite mat, efter det åker jag iväg för träff med flickorna, vi ska hyra film för ikväll. Någon skräckis blir det nog. Och jag har fått några med på noterna att stanna hela natten i skolan. Sara, Roberta, jag och Annika. Score! Puss&kram!

08:40

Morning!
om ½ h tar jag och brorsan tåget till bussen för att komma till båten som tar oss till holmen. Hoppas det blir kul, och hoppas verkligen att molntäcket spricker upp. Dom lovade ju faktiskt fint väder tills idag!
Efteråt kommer jag nog hem en snabbis i alla fall och äter något smått innan jag drar till skolan igen kl. 18. Hela natten ska tillbringas där med filmer och sånt. Typ.
Nu ska jag packa med shorts och sedan iväg. Ha en super dag!

Onsdag!

Det var det! Sista dagen, sista provet, sista lektionerna. Nu är det nästan sommarlov redan. Imorgon är det picknicksdag på kalvholmen, vilket ska bli jättekul och på kvällen mattnatten. Super. Och så på fredag avslutning.
Jag kan inte förstå att skolan redan är slut, det låter helt absurt i mina öron. Jag tycker det var för ungefär 1 sekund sedan vi började ettan och nu är det slut. Tiden går snabbt när man har roligt. Eller något sånt.
Dessutom fick vi besked om att det ser ljust ut inför våra planer för Sverige nästa läsår. Kan det bli bättre!? Jag ser framemot det så mycket och jag ber till Gud att det faktiskt blir av.


Bilden från förra avslutningen då grundskolan tog slut. Traditionell avslutningsglass.

Kram!

TALLINN

Om ett par veckor, närmare besämt den 12 juni åker jag och mamma till Tallinn på mini semester. Vi ska bo på Radisson SAS Tallinn, ett hotell som ligger i centrum nära allt. Vårt program är lite oklart, men det blir väl för det mesta shopping, trevliga måltider på något fint ställe i stan och bara ta det lugnt. Vi har även planerat in lite spa behandlingar, så skönt! 


Hotellet.

BOOM

Ute ösregnar det. Dessutom blixtrar det och åskar. Hej sommar!
Kom över till mormor och morfar för att städa och äta efter att jag skrivit bokanalysen i skolan, det var det sista detta år. Förutom att jag kl. 14.30 idag ska skriva ännu en IT tent, men det har ingen betydelse vad resultatet blir i den. Så nu gott folk har jag klarat av första klassen i gymnasiet, wuhu!!
Efter skolan blir det topp shopping och käk med Annika, vi ska göra tutor-toppar imorgon då vi har nattskola.

Kanske det inte är så smart att ha datorn på då det åskar rakt ovanför oss. Tänkte skita på mej av skräck då smällen nyss kom.  Ha det så bra, pusshej!

LatteMugg

Det har varit en rätt bra dag. Känner att jag verkligen har varit igång idag och det känns bra. Visst, hemmkvällar/dagar kan vara sköna, men inte i för lång utsträckning. 
I alla fall så gick jag och Robera i butiker, skulle köpa smink, men visste inte riktigt vad jag skulle ha sedan sist och slutligen så det fick vara. Vi åt på WokUp, jättegott. Grönsaker, kyckling, sweetchili och nötter. Mums.
Jag och mamma åkte nu på kvällen iväg för att köpa nya fina stora lattemuggar i olika färger, när vi hittade dem var de av plast. Platt fall. Mamma köpte ändå en rosa till mej, hihi :)


Dagens kvällsmat+min nya mugg

Dagens jag



09:50

Underbart med en morgon då man har tid på sig att göra vad man vill. Den senaste halvtimmen har jag prova kläder och skor av olika slag. Bestämde mig för att köra på shorts idag, nyss var det alldeles blå himmel, men nu har det kommi lite moln. Äh, strunt samma. Shorts it is.

Fick ett meddelande om att vi trots allt inte har mötet i skolan idag så mina planer är endast att träffa Roberta för en liten matbit och prat. Kl. 15.30 ska jag vara efter syster och föra iväg henne på någon kurs. Annars måste jag läsa färdigt boken för morgondagens analys-.-

Ha det fint! 

Notting Hill

Imorgon är jag ledig förutom ett sabbt möte i skolan och sedan har jag dejt med Roberta ;)

Så nu ska jag sätta mig framför Notting Hill med jordgubbar och banan som kvällsmål. Sov gott!

måndag

Åt lite mat (trots att jag var mätt efter dagens lunch på picinc; ugnspotatis med feta och räkor) för att ladda batterierna och nu ska jag börja med sånt som borde ha gjorts för X antal dagar sedan. Mycket har med skolan att göra, typ läsa slut moddaboken och skriva rent min, Annikas och Baos station som vi ska dra på lägerskolan i höst.


Mammas glasögon och hårbandet från stafettkarnevalen kommer väl till pass hemmakvällar som denna.


Dagens shopping




Detta shoppade jag med farmor idag...


...Och denna fick jag av mami och pappa som en överraskning på lördag.

trött

kl. 21 börjar piraes of the caribbean 2. Så klart ska jag se den. Egentligen borde jag ändå lägga mig tidigt, jag behöver sömn och det är tidig väckning imorgon då provet börjar 8.15. Imorgon efter skolan och allt ska jag träffa farmor i stan och vi ska shoppa lite.  Sånt.

Sov gott!!

17:55

Solat lite, kollat nya filmer, läst ett fåtal finska ord, lärt mig ännu färre ord, fixat fotvård med mamma och syster, sökt efter sommarresa till Tallin med mamma. Det var min dag i korthet. Nu bjuds det på grillad lax.

Älska familjedagar. Ibland.


mera BILDER


Roberta startar

Denna växlade innan mej

Jag spriger

vi firade vår fina insats

söndag

Det är riktigt fint väder idag så jag ska gå ut, försöka koncentrera mig på finska ord och njuta av solen. Men vet ni vad? So what om man inte lyckas i varje jävla prov!?! Om jag får godkänt i finskan och modersmåls analysen är jag grymt stolt.

 

BILDER





LAG 2

Det var så roligt att spriga! Och vi var så bra. Jag är så nöjd med min presation med tanke på allt. Här kommer i alla fall dagens outfit ;)


STAFETTKARNEVAL!!!!

God morgon!
Igår hade jag och Annika en jättemysig dag tillsammans. Riktig bästis-dag. Jag köpte rekvisita till dagens stafettkarneval, bilder kommer senare. Regnet har öst ner hela morgonen, får hålla tummarna att det blir bättre till efermiddagen då vi springer kl. 15.30 ungefär. Kom och kolla. Masstafetten. Jag kommer inte vara i 100% skick, men jg gör mitt bästa och vårt lag är ju med mest på skoj, en rolig grej liksom.
kl. 12 ska jag möta upp Annika utanför stadion och vi ska tillsammans gå runt, känna stafettkarevals stämningen och träffa folk som man inte sett på flera år. Det är de bästa med safettkarnevalen. 

Btw, klippte håret ca 10 cm.

 


FREDAG

Nu drar jag til skolan, fixar lite saker, träffar Annika och sedan är planerna stan. Jag ska bjuda Annika på lunch som tack för att hon finns. Ha en bra dag, puss!

Kristiflygare

Om en timme anländer kvällens gäster. Vi ska grilla och umgås.




Nu ska sminket och strumpbyxorna på. Ha en bra kväll!!

ljusgröna stringtrosor


Pias födelsedagpresent hade hittats av dem som jobbar som städare på stranden. Det läste min mor i "iltalehti". Hahahoho.

Greetings from Norway

Fick fina presenter från Norge av mamma som kom hem igår.


Norska skvallertidningar och The best of Lancôme. Favorit: hypnôse



Påväg mot det bättre

Det är bara en fråga om tid, tålamod och viljestyrka.



Nya sommarnumret av Elle blir min läsning idag.

busWuhuu

Min älskade syster bara busar och hoppsar trots att hon borde sova så småningom.


bus i mammas och pappas säng

Nu fick jag pyjamasen på henne och tänderna borstade, kanske hon lugnar sig.
Jag ska koka lite te och sätta mig och lyssna på musik och fundera. Hoppas ni också har en skön kväll, puss!
God natt!

gina tricot


En blommig klänning och ett par hallonröda byxor.

tisdag

Åkte till stan med Anna vid halv 12 tiden, fyndade lite i gina tricot; ett par byxor och en klänning. Fina sommarkläder.
Vi var båda väldigt trötta så helst skulle vi nog ha suttit under hela stanbesöket, iallafall så åkte jag sedan för att hämta min syster till eftis. När vi kom hem fixade jag lite mat och dessert och så firade vi hennes namnsdag, riktigt mysigt.
Resten av dagen ska jag spendera hemma med syster, leka lite, se på film och prata. Idag var också sista provet för denna vecka, wei. Nu kan jag bara sova och tänka på annat än skola, fast det gör jag nog för det mesta.
Ha en bra kväll!!

Visar mina inköp senare. Kanske.

08:25

God morgon!
Min natt var långsam, Vaknade 1 och kände mig pigg, tvingade mig ändå att ligga kvar i sängen, till slut somnade jag om.
Nu är jag redo för skola och stan, ska kolla in en klänning i gina tricot som jag har suktat efter, så med andra ord ska jag shoppa upp mina sista pengar. Ha en bra dag!!


Pusskram!

Måndag

Imorgon är det IT prov del 2/3 kl 9.40.Provet tar 45min och efter det är det ingen skola på 5 dagar. Sweet. Dock ska jag en snabbis till skolan på onsdag och fredag-lördag är det stafettkarneval.
Imorgon hoppas jag även på en dag i stan med Anna. 
Har lust att lägga mej, men kommer ändå inte att kunna somna, så jag får hitta på något, typ lyssna på musik, surfa bort 1 timme på nätet...blah.


Aneby (älskar denna bild)

Realize it's hardly how it seems

It could happen to anyone
Anyone, to anyone
Wakin' up around the corner...

Om jag gör så kommer de att sluta på det sättet jag inte vill. Därför gör jag det inte. Det blir bäst så.

Resa

Det blir Teneriffa som vanligt nästa vinter. Vi stannar över nyåret denna gång. Los gigantes är en helt fantasiskt vacker och söt ort, där man garanterat hittar det man letar efter; lugn, sol, fin pool, strand men enorma vågor..You name it.



SÖNDAG

Har varit ute i solen de senaste 3 timmarna, har fått lite färg också, men nu är jag alldeles blek på baksidan -.-
Resten av dagen ska jag läsa psykologi, grilla med familjen och eventuellt beställa södernresa.




+++++


Från semifinalen.

Malena Ernmans framträdande igår var det bästa hon någonsin gjort, tyvärr gick det inte bra, men jag är ändå stolt.
Norge var okej, ingen vinnare. Nästa år kanske jag reser till Oslo.

ESC

I don´t wanna lose control but I'm falling
I just cant believe it
Never thought that I would be the one falling down
I don´t wanna lose control but I'm falling
I just can't believe it
Never thought that I would be the one falling down

Om två timmar börjar det, få se hur Finland klarar sig. Jag tänker rösta på Sverige.

SVERIGE

Sverigeresan är bokad till den 12 juli. I år stannar jag 2 veckor.







Dagen


banan choklad kaka med frukt till brunch

provläsning ute i solen

film.

Så har jag laddat upp inför kvällens ESC.



LÖRDAG

En fin sommardag blir det nog idag, så jag får ta psykologin ut i solen. Är fortfarande trött efter Luk + att mina muskler värker som bara den. Idag får bli en riktig slappdag.
Godmorgon förresten!!


 Morgonpuss från mej ;)

Varför blir det sommar, då det ändå kommer snö förr eller senare?

.

SARA

Älskade Sara fyller 17 idag. GRATTIS sweetie!



Jag och Sara(under) i Aneby 2007.

Jag är jättejättejätte lame nu, orkar inte dra mig till sökö på fest. Jag känner mig tråkig, men tröttheten slår på. :(
SAD.


L U K

Det var så fint väder då jag kom hem så det första jag gjorde var att byta om till bikini och lägga mig i solen i ca 2 timmar.

Vi hade 2 jättelyckade dagar. För det mesta lekte vi, lärde känna varandra ännu bättre och på kvällen badade vi bastu och grillade. Lite bilder för att förtydliga:







Supertutor dagar på Luk.

matförgiftning?!?

Om jag har matförgiftning ska symptomen komma inom 1 timme. Jag ber till gud att jag inte har det. Min kära bror hade för några dagar sedan lagat pasta carbonara och inte använt allt bacon så det som blev över lade han tillbaka i kylskåpet, idag då jag kommer hem blir jag glad då jag hittar baconet i kylskåpet, steker upp det och äter det på en smörgås tillsammans med banan och jordnötssmör helt ovetande om att man absolut inte får äta rått kött som t.ex. bacon om det har varit öppnat i kylskåpet några dagar. Så nu väntar jag bara på att jag antingen börjar spy, eller att jag förhoppningsvis inte märker av det.

Sånt just nu.

FOTBOLLSSTJÄRNA



Nu måste jag packa för imorgon, efter det blir det springtur i regnet. Pusshej!!

ONSDAG

Hejhejhej!

Jätteledsen för dålig update, internet crashade hemma så nu sitter jag hos mormor och morfar och väntar på att maten ska bli klar, sedan ska jag tillbaka till årets sista lektion: IT!! Efter det är det provvecka.
Imorgon åker vi tutorer till Luk, det kommer bli bäst, jag ser fram emot det enormt mycket. På fredagen bli det party; Hena och Sara 17 år. Och så börjar jobbet och sista rycket i skolan. Det ska nog gå bra.Började redan idag läsa lite psykologi, köpte mör choklad med hallon, satte mig ner på ett café och läste ganska mycket.

Igår kom första semifinalen av ESC. Jag hoppades, röstade och blev lycklig då Sverige tog sig till final. På lördag blir jag förhoppningsvis lika glad av samma orsak.

 

VINNARE :)

Ni ska ha det så bra, om nätet funkar hemma uppdaterar jag senare idag om inte hörs vi på veckoslutet. Puss! 

10:06

Skoldax.

Ikväll blir det ESC semifinal 1. Wuhuu. Hörs!

MISSION FAILED

Efter bara en liten stund var det inget kul att äta massa godis, det smakade inte bra. Så istället kastade jag bort godiset och så tog jag en rejäl springtur på ca 45 minuter. Det är otroligt hur man får en speciell kick då man springer, man kan inte sluta och efteråt är det helt extremt skönt. Nu är jag nyduschad, fräch och färdig för att ligga i min säng och lyssna på Lena + Orup medan jag läser antingen psykologi, Merete Mazzarella eller Plaza kvinna. Härligt.

Imorgon har jag sovmorgon, ska se om jag kan sova ut lite, har vaknat så överdrivet tidigt de senaste dagarna.
Puss & Kram!


MAT

Trött skoldag. Efteråt drog jag, brorsan, Eva och Anna till Ikea för käk. Supernice. Med mig hem köpte jag bilar, skruvblandning, daim & lingon dryck. Nu ska jag ha mys framför tvn och vara så ohälsosam. De är rikigt länge sedan jag var det sist så nu jävlar ska jag äta vare sig jag vill det eller inte. 

 


08:32

God morgon!

Veckan i korthet:

- Måndag -> :plugga inför provveckan.
- Torsdag -> :Tutordagarna på Luk
- Fredag: Sara fyller 17
- Helgen är öppen.

Nu är det dags för skola några timmar, hörs sen!


L


Lite bilder från fredagen





Morsdag

Hemma igen. Försökte blogga från landet och visst är inlägget sparat i arkivet, men inte har det kommit upp på boggen. Hmm, vad kan det bero på?!?
Nåja, fick en del skolarbete fixat så det är skönt, annars var det fint väder och sol, men ganska kallt. Var hos farmor och farfar och firade morsdag nu på kvällen med god soppa och jordgubbskaka. Sådant idag.

(Testar blogga från brorsans nya telefon)                         Härligt soligt här på landet. Vi har ätit jättegott och nu njuter jag av att vara för mig själv. Senare blir det bastu.  Ha en bra kväll. Puss.
bilden är tagen med brorsans mobil, därför är den också sned.

Nu åker jag till landet...

... Planerna är att baka e morsdagskaka, läsa slut Merete Mazzarelllas bok "När vi spelade afrikas stjärna", läsa om psykologins grunder samt att skriva ett textkompetens svar om ett utdrag ur en muminbok. Allt detta tycker jag dock om att göra trots att det är skolarbete, så det kanske inte blir så farligt.


super bekväm och snygg UCLA tröja. solglasögon kan tyckas vara en aning onödigt pga regnet som öser utanför.

Ha det bra, hörs imorgon!! puss!

PIA 16 ÅR

Kom just hem, var ute med nya, fräscha, revliga människor. Först hade vi picknick på stranden, sedan hemmafest. Galet kul, men tyvärr är det tidig väckning imorgon för många, så det blev en tidig kväll. Vi firade Pia som fyllde 16, tyvärr glömde hon min och Annikas preset på straden, hoppas den är kvar imorgon ;)

Innan detta hade jag skola på förmiddagen, sedan hängde vi hos Annika, typ solade och åt. Best friend quality time.
Som sagt, tidig väckning imorgon, är ganska slut. Sov gott, pusskram!!

en liten bit av himlen


17:40

Det finns brownies i ugnen och det är 30 minuter tills de är färdiga. Jag har vait aktiv i köket igen, men faktum är att jag verkligen älskar att baka. Egentligen skulle jag nog kunna öppna mitt eget lilla konditori, vad sägs om det?

Hade en kort skoldag idag, men den förlängdes med tre timmar då vi hade tutor utbildning. Men det var nog värt det, kommer bli galet roligt nästa vecka då vi har "tutordagar på Luk" från torsdag-fredag.
Nu måste jag städa efter baket, hörs snart!!


IKEA FOOD


+ sex and the city = onsdag kväll

hata bussar

Usch, jag började må så illa i bussen. What's up med att bussarna har batterierna på full värme!?!
Nu: tid för att rå om mig själv.

L

onsdag 13:10

Jag trodde att jag skulle avlida på finska timmen då vi såg en finsk krigsfilm... Men jag lever fortfarande. Har blivit ordentligt matad hos mormor och morfar och vilken minut som helst ringer nog Annika och säger att jag ska komma till skolan och hålla henne sällskap. Jag måste väl bara släpa mig dit, vad gör man inte för sin bästa vän?
Kom idag fram till att det enda ämnet jag är bra på är modersmål. I psykologin fick hela klassen dålig feedback, i finskan fick jag 2 av 8 poäng och lärarens kommentar var: "på basen av detta resultat vet ni hur mycket ni är tvugna att läsa till provet". Jag tänker inte läsa mig upp 6 poäng. Högst 3. Men i modersmål är jag, som läraren själv uttryckte det, "strålande".

Fortafarnde en lektion kvar, efter den ska jag väl hem, vem vet. Shoppa skulle inte sitta helt fel, men jag har fortfarande inte fått in pengarna för tv jobbet, så det får bli en annan gång. Ha det fint, puss!

TISDAG

Jag är helt slut. Det har varit en lång men rolig dag. Eller den var nog inte så speciell, men en dag närmare sommaren. Skola, glass och underkläds shopping med Annika och sedan funktionärsmötet. I slutet av mötet blev vi bjudna på jättegod middag bestående av sallad med tillbehör, köttspett, ciabatta och bärpaj. Nu är jag övermätt.
Dags för en dusch, tidig väckning imorgon. Pusskram!!



en av mina favoriter

10:26

Snabbstart till skolan blir det nu. Efter det måste jag till köpcentret, Sedan har jag ett möte, antagligen tar det hela kvällen. Ha en bra dag!!

TOMT

Det har vari tomt på bloggen idag, Mest på grund av att min dator crashade och så förde pappa den för att kolla upp vad felet är. Nu är alla bilder, all musik, allt borta. Jag var förberedd på det så som tur är hade jag sparat allt på en minnepinne. Det om det.
Kom alldeles nyss hem från handis match. Lika roligt som vanligt, trots att de förlorade. Nu ska jag krypa upp i sängen med te och frukt-havre blandning. Det är godare än det låter. Och så ska jag ha sex and he city season 4, 5 och 6 maraton. Yey.


chägälägä

Usch så tråkigt jag har det just nu. Inge vettigt att göra, borde dock läsa ett par böcker för skolan, men orkar ej. Iallafall så äter jag franskisar med chilisås bara för at göra något, blaah.
Jag sa nog lägga mig riktigt tidigt ikväll, nu hoppar jag i duschen. Sov gott, pusskram!

Hemma

Nu har jag kommit hem, äntligen. 1 dygn ute i skogen kan vara bra och skön, men det är minst lika skönt att vara hemma. Fixade snabbt ihop lie kokosbollar och nu ska jag sätta mig framför sex and the city, där ska jag stanna heela kvällen. Puss, L

VAPPEN vol.1

Hmm, är inte riktigt på topp, men ändå ska jag ut i skogen på hike. Haha, lycka till.
Igår kväll var vi hos Annika och åt pizza och talade, skönt. Jaja, ha en bra helg, hörs imorgon!!

de enda bilderna jag hittills har fått tag på från vappen , grillning hos Sara:


Första maj

Hade ni en bra vappen?
Det hade jag. Först började vi hos Sara med grillning, efter det fortsatte vi grilla hos Anna och slutligen fannjag och Annika oss på Drumsö där vi spenderade resten av kvällen. Det var riktigt roligt. Kom hem vid 2 och vaknade halv 8. wuhuu. Nu ska vi iväg på sillis, god mat, hemlagad mjöd och sånt trevligt. Bilder från igår finns det inte mycket av, men från början av kvällen kanske jag hittar några. Ha en bra dag!


solglasögon is the shit.

RSS 2.0