Stekare, glidare, killen med cash


Medan jag blir hemma och skiter i halloween firandet ska brorsan på fest. Han är utklädd till stekare och jag tycker minsann att han har lyckats bra! Snart ska jag, mamma och pappa sätta oss framför tvn och The Queen. Hoppas den är bra. Jag ska också dricka limu, första gången på länge. Pusskram!

HALLOWEEN




Det är galet vackert ute idag. Åkte med mamma och mormor till Noux en sväng för att föra ett par bxor till syster som är ute på äventyr, och det var obeskrivliga vyer vi åkte förbi. Vi åkte till nationalparken riktigt snabbt också för att titta lite och fatta detta: det var nästan 1 cm is på sjön! wow! Tyvärr hade jag inte kameran med, men fick inspis så jag plockade fram den här hemma istället. Nu tänkte jag mej lite satc och sedan ska jag dra mej i duschen, för trots att jag inte ska ut ikväll, utan umgås med mamma och pappa så vill jag vara ren och snygg. Hoppas ni får en lyckad alla helgona kväll!

LÖRDAG

Jag hatar att fastna vid datorn flera timmar i sträck, och jag gör det ändå alltid. Nu har jag suttit säkert 2 timmar och inte gjor något. Usch!
Jag har inga planer för dagen, planerar mysig hemmadag och antagligen skiter jag också i att festa ikväll. Någongång måste man känna efter om det blir för mycket. Om ett par timmar kommer mamma hem och då ska vi äta lunch tillsammans och på kvällen tror jag att det blir resaurang besök med mamma och pappa. Sjukt konstigt att inte ha syskonen med, det blir som om jag skulle vara enda barnet, weird. Nå, nu tänkte jag sjunka in i mina jultidningar igen, hehe.

JUL


Gårdagen var ärligt sagt ingen höjdare, så jag kom hem ganska tidigt och hoppade direkt i säng. Nu har jag vaknat och börjat dagen med att läsa alla tidingar som redan kommer med julrecept, tips och pyssel. Så underbart, nu ska jag nog lyssna på julmusik. Och dagdrömma om jul, snö och klappar. pusshej leverpastej!

ZARA



Har tillbringat dagen i stan, lunchade på picnic med farmor och farfar och shoppade lite också. En kofta och ridbyxinspirerade leggings. Jobbade ett par timmar och är nu hemma för att äta middag, sedan blir det typ filmchill hemma hos någon. Ha en bra fredagkväll, kram!

FREDAG

Ska iväg till stan och träffa lite olika människor. Först ska jag vara en stund med C, sedan ska jag luncha med farmor och farfar. På eftermiddagen ska jag jobba en stund och på kvällen hoppas jag på lite slappa planer. Sådant, vi hörs, puss!

Sov gott alla fina!

Ännu en dag är över. Den har varit både bra och dålig, som det brukar vara. Det ska bli riktigt mysigt att krypa ner i sängen och bara ligga och fundera innan jag somnar. Imorgon har jag program hela dagen, men bloggar nog innan jag åker. God natt, kram!

' These secrets are walls that keep us alone '


Jag försöker att strida mot känslan
Men den är rädd och den spelar ett spel nu
Jag får för mig att jag kan va kvar men vet inte hur


Orkar inte bry mej.

29 oktober

Det var god sushi på dynasty, som vanligt. Nu sitter jag hemma, lite uttråkad och surfar runt lite. Försöker hitta någon restaurang som vi kan besöka på lördagen. Jag, mamma och pappa ska kanske göra något tillsammans, hade tänkt gå på teater men de är tydligen stängda pga. helgdag. Nåja, vi får se. Nu blir det tv innan jobbet.

Teneriffa 05&06&07




Det var skönt ute, iskallt, men skönt. Hittade gamla bilder från Teneriffa, om mindre än två månader är jag där igen, på samma hotell som alltid förut. Det är tanken på den resan som får mej att klara av alla kalla dagar och nätter här.
Idag blir det lunch med mamma på Dynasty, alltså sushi m.m. Ha en fin dag, kram!

morgonstund

Tänkte gå ut en sväng, nu när de för en gångs skull inte regnar. Mycket kläder på och musik i örornen. Hörs snart igen!

'att man väcker en ångest när man släcker en annan'



Amy skrev om Melissa Horn, jag kollade upp henne på spotify och, ja lyssna själv. Amazing. Min nya idol.
Kom hem från jobbet alldeles just och jag är som vanligt supertrött. Imorgon får jag sova lite längre än vanligt, skönt. Sov riktigt gott! Puss!

Gissa vad vi åt till middag idag!?



Om about en timme börjar mitt jobb för kvällen. Det är helt sjukt hur trött man blir nu när det blir mörkt tidigt, jag skulle lätt kunna soman redan nu. Men plikten kallar, pok.

28 oktober


Uu, jag har hunnit göra massor under bara några timmar. Tränat, gjort sista inspelningen och luchat med pappa. Mään nu ska det sitta med en kopp té, filt och något på tv. Satc, friends eller dhw, har inte bestämt ännu. Annars har jag lite beslutsångest inför helgen. Det är halloween och det blir antagligen fest någonstans men så skulle jag också vilja gå på teater. Det löser sig väl med tiden. SO LONG luftballong!

träning

God morgon!
På måndagen frågade jag om jag kan börja träna igen. Egentligen blev svaret 'helst inte' men nu ska jag ändå åka iväg på morgonsim. Ska bli grymt skönt, säkert 5-6 månader sedan jag tränade senast. Efter det måste jag till yle igen eftersom vi glömde filma en viktig del av intervjun. Nå, sedan ska jag luncha med farsan igen. Det är planerna hittills. Ja, på kvällen jobbar jag ju as usual. Ha en bra dag, pusskram!

skrivarcirkel


Jag hatar dagar då man är igång hela tiden och inte har tid med t.ex att blogga. För när man äntligen kommer hem är man ju helt slutkörd och skulle inte egntligen orka blogga då heller. Men å andra sidan har jag haft en rikigt rolig dag. Först lunch med pappa, sedan lite shopping och fika med Sara, Ida och Johnna, så tog jag bussen till omena där jag träffade Roberta. GUUD så jag skulle vilja vara hon nu. Om en vecka kommer hon hem brun som en pepparkaka. I alla fall, så blev klockan 17 och min skrivarcirkel började i skolan. Det var helt okej, hade lite svårt med en uppgift och en annan blev alldeles super personlig så jag valde att inte ens läsa upp den, men jag måste säga att man lär sig nog något varje gång. Bilden ovanför är av min text som jag skrev idag.
Nu måste jag äta kvällsmål och sedan blir det nog sovdags, är helt slut. Kram!

fullspäckat program



Det pågår renovering för fullt i nedrevåningen. Golvet är upprivet och det byggubben vandrar runt. Så det är inte en lugn morgon precis. Men skit i det, jag har fullt upp, ska fördriva tiden med friends och sedan ta tåget till Böle där det blir kinalunch med pappa. Kl.13 har jag tärff med Sara i stan och kl. 16 ska jag träffa Roberta riktigt snabbt bara innan min skrivkurs som börjar 17. Roberta åker nämlligen til värmen imorgon, gissa om jag är avis. Men när hon kommit hem ska vi börja titta på resor åt oss, jee! Ha en fin dag, sköt om er! Kram!

091026

Är äckligt mätt så nu ska jag dra täcket över huvudet och sova bort några timmar. Imorgon blir en förhoppningsvis bra dag, har fullspäckat program från kl. 11 - 20 så det blir ingen relax tid för mej. Orkar inte tänka nu, tack och god natt!!

.


Sarah dawn finer - Moving on

F8


Lång dag igen, som vanligt på måndagar. Intervjun gick bra, men drog ut på tiden så jag blev rejält försenad till lunchen. Men när jag väl kom dit gick jag och brorsan till F8 och åt varsin sallad. Jag tog en med lax och spelt medan brorsan tog en stor med kycklig, ravioli, svamp och bönor. Grymt trevligt ställe i alla fall, modernt och fräsht. Ikväll återstår det at titta på dhw och playa del sol + middag. So long!

Måndag

Dagsprogram:

10.00 Intervju på yle.
11.30 Träff med brorsan under stockas klocka. Ska bjuda honom på lunch.
14.00 Möte på fredriksgatan.

Ledigt resten av dagen. Nu ska jag fylla i lite papper så jag kan lägga dem på posten när jag går till tåget. Ha en bra dag!

22:38

Imorgon är det ny vecka, nya tag och nya mål. Ska till Yle för inervju till kl. 10 så det blir relativt tidig väckning. Därför ska jag sova nu. Pusspuss!

happyfaces


Förra inlägget var lite depp så nu kommer ett lite lättsammare, ytligare och kortare, hah. Uuh så jag känner för lite sex and the city och apelsinjuice. Men först lite frisk luft. Pusikram!

Courage

I told another lie today 
And I got through this day
No one saw through my games
I know the right words to say
Like "I don't feel well"
"I ate before I came"

Then someone tells me how good I look
and for a moment
For a moment I am happy
But when I'm alone
No one hears me cry

I need you to know
I'm not through the night
Some days I'm still fighting to walk towards the light
I need you to know
That we'll be okay
Together we can make it through another day

I don't know the first time I felt unbeautiful
The day I chose not to eat
What I do know is how I changed my life forever
I know I should know better
There are days when I'm okay
And for a moment
For a moment I find hope
But there are days when I'm not okay
And I need your help
So I'm letting go


Denna sjkudom är alltför komplicerad. Suck säger jag bara. Men jag är på
god väg, det är bara tid, tro och hopp som behövs. Och förstås viljan att
bli frisk..

lite till konvent





24.10 hos jenny








Bildera är lånade av Jenny. Som sagt, ännu en lyckad kväll och höjdpunkten var nog att träffa Sara igen. Vi börjde med middag med flickorna, kyckling, sallad och annat plock, så kom pojkarna så småningom över också. Idag har vari en lös dag utan program. Har sorterat lite i klädskåpet och kommit fram till att jag behöver ett större skåp. Annars har soffan varit min vän idag. Men nu ska jag dra upp min rumpa och gå ut en snabbis (?!) Hörs senare, pusskram!

25 oktober

Jag har sovit till 11, har myskläder på och älskar att det regnar utanför. Det blir en tvdag idag. Första gången jag kan ta de riktigt lugnt på evigheter. Jag känner för friends tror jag. Ska bara ladda upp bilder på facebook och så äta lunch först.

ännu en partykväll är över

I'm home och nu blir det tusidags i skön egen säng. Har haft en bra dag och superkväll. Bilder kommer när jag har stulit dem av Jemppapemppa. tuti gott!

nu ska vi fira att miss bryssel aka Sara är här.

Position: Annika
Nästa position: Jenny

KONVENT2009









Har ännu en hög med bilder som kommer senare. Vi hade en lyckad kväll, började 16 tiden och fortsatte tills vaktisen kom och blev förbannad kl. 21 ungefär. Men vi hade 4 grymma timmar. Eferfest hade vi hos Annika. Tutorer, några ettor och lite annat folk också. Toppenbra. Nu borde jag börja ladda bilder till facebook. Blaah.

passion for TÅRTA





Tänkte börja dagen med ett inlägg från gårdagen och sedan ett från kvällen. Jag har nog inte haft så roligt på länge som jag hade igår. Vi kom till mässan kanske 10:30 och då förberedde vi bara lite småsaker, så fick vi gå omkring och käka lunch på ett sushi ställe. Klockan ett började showen och ja, jag var nervös. Men jag kunde fokusera och trots att vissa saker skulle ha kunnat gå bättre blev jag jättenöjd med resultatet. Det blev en tårta med tunga mörkchoklad bottnar dränkta i kaffelikör, lemoncurd, en chokladmousse med hasselnötter och en jordgubbsmousse som fyllning. På hade jag en chokladganache och dekorationer bestående av färska jordgubbar, passionsfrukt och lite björnbär. Jag fick mycket positiv feedback och receptförfrågningar. Jag smakade själv också en liten bit och jag måste säga att jag nog lyckades, haha. Receptet kommer att komma upp på nätet och om ni någongång bakar denna, gör inte fem våningar, det blev lite mycket. Men som sagt, jag har haft två jätteroliga och lärorika veckor!

Matmässan i Helsigfors


Nu gäller det! Jag är taggad och nervös samtidig. Jag hoppas att jag för den stunden jag bakar kan fokusera endast på det, då kommer det nog att gå bra. Det enda jag är rädd för är att kakan ska falla ihop och kanske att den inte är så god som jag tänkt mej. Jag tar med mej kameran så det blir en massa bilder sedan. Matmässan here I come, jihaa. Ha en bra dag, puss!

baka kaka gånger fem



Har härjat i köket hela dagen. Tack gud att det snart är över. Nej, men seriös det har varit väldigt rolig och mycket påfrestande. Har misslyckats och fått göra om, men vet ni vad? Det är inte det viktigaste. Det viktigaste är att ha roligt och det har jag minsann haft. Jag och programledaren Tom har skrattat oss igenom alla problem och till sist blev det en kaka som just nu står ute på terrassen över natten. Imorgon vid 10 tiden kommer YLE gänget efter mej och vi drar till matmässan i böle där jag har ett stånd. Får förbereda lite och kl. 13 drar showen igång. Så kom gärna och titta. Och om ni har skola då kan ni alltid skolka. Ingen vill missa min tårta, jag lovar. Nu är jag dödstrött och extremt utmattad. Sov gott, kram!

CONVERSE ALL STAR


Har haft en toppendag hittills. Träffade Jenny vid Wayne's för lunch, åt kyckligsallad, drack té och pratade ut om det mesta. Skönt, avslappnat och allmänt super. OCH så fick jag min födelsedagspresent. Juhuu! Conversen. Valde vita efersom de passar till allt och är så sjukt snygga också då de är slitna. Jag vill tacka alla mina fina flickor som gav dem till mej!!
Nu mellis dags och sedan kommer filmteamet hit för att filma då jag sätter ihop kakorna inför morgondagen. Ska försöka komma ihåg att ta bilder så lägger jag sedan upp dem. Pok!

Mysfaktor 100

Började morgonen med en liten tallrik havregrynsgröt som pappa hade lagat och efter det gjorde jag som blondinbella och tog en lång dusch utan lampor och med doftljus. Det var fakiskt helt underbart avkopplande. Det var fortfarande mörkt ute då så det blev rikigt vintekänsla över de hela tyckte jag. Sedan dess har jag legat i soffan och läst Stieg Larsson. Läse ut boken och den var lika bra som filmen, hah.
Nu ska jag förbereda lie inför eftermiddagens inspelning och så åker jag snart till iso omena på lunch med Jenny. Pusskram, ha de bra!

sarah dawn finer-stockholm by morning

Jag är ganska slut, jobbade 3 timmar och nu väntar en nybäddad säng. Hela den här tv grejen är SÅ rolig och jag är superöjd med att jag tackade ja trots att jag tvekade mycket innan pga. maten, men jag måste medge att det tar på krafterna, fysikst, men framför allt psykiskt. Jag ser det här som ett sätt att utvecklas och jag hoppas att det kan hjälpa till med mitt tillfrisknande, men samtidigt tror jag att jag på fredagen då allt är över efter matmässan kommer känna en enorm lättnad och kunna pusta ut. Men nu ser jag framemot morgondagen, har på känn att det kommer bli en bra dag. Inspelningarna börjar på eftermiddagen och tar slut någongång sent på kvällen. Nä nu måste jag sova, pusskram!

SUPERSIZE




Choklad i stora säckar. Det är sjukt sådana mängder olika kakingredienser vi har hemma. Har haft en rolig, men tung dag. Sedan kl. 12 har jag stått i köket och bakat tårtbotten efter tårtbotten. 10 allt som allt. På morgonen åkte vi till butiken för att köpa allt, jättetufft då vi åkte till en tukku butik (?) där allt är supersize, så det var liksom lite american style. Nu är jag klar och imorgon fortsätter jag med fyllningarna.
Ikväll ska jag ännu jobba, så nu ska jag äta middag innan jag drar. Hörs, kram!

inspelning



Nu är det dags för mej att rusa till tåget och träffa station T gänget. Så åker vi till en butik och köper alla mängder med ingredienser som behövs till min tårta. När vi är klara där kommer vi hem till mej och börjar baka och dona. Ha en bra dag, pusshej!

Dear


Blev lite kär i sången. Så fin.
Nu ska jag sova, ska vara vid YLE 9.00 imorgon. Sov gott!!

Ätstörning




Tröja från HM.
Nu har jag musik i öronen, surfar runt på nätet och skriver ner lite tankar om ätstörningen. Ja, vissa saker i livet överraskar en som en blixt från en klar himmel och jag trodde verkligen att jag var den sista personen som skulle drabbas av denna sjukdom. Så fel man kan ha. I snart 9 månader har jag kämpat. Kände att det var dags att skriva ut det på bloggen, de flesta vet ändå om det.

Nu är det dags att duscha och sedan vill jag nog tända ljus och se på tv. Pusskram, sköt om er!

F8

Nu är jag hemma igen efter att ha gått omkring i stan i 6 timmar. That's something, hah. Har haft en riktigt skön dag. Lunchade med både mamma och pappa på F8 i stockmann, jag åt en underbar sallad med kyckling och nudlar. Så shoppade jag lite smått, bl.a. något som jag ska ha på konventen. Efter några timmars fönstershoppande gick jag till stockmann igen för att ta en fika bestående av smoothie och croissant. Mötte upp brorsan och åkte hem. Sådan har min dag varit. Kvällen blir lugn eftersom jag imorgon kommer behöva mycket kraft, då är det inspelning igen. Pusskram!

jejepart2










tjugonde

God morgon!
Lika tråkigt väder ute som igår. Man börjar ju tänka på alla fina sommardagar och borde uppskatta dem mer, men hej, om ca 2 månader så är jag i solen. Nåja i alla fall, nu tänkte jag ladda upp fredags bilder på bloggen, sedan kolla nyaste dhw dom kom upp på nätet igår och så ska jag åka in till stan för att luncha med pappsen. Ska nog shoppa lite också, kanske något till konventen som är på fredagen. Så, nu bilder.

jeje






Jag har en hel massa bilder från fredagen, men det går så långsamt nu så resten kommer upp imorgon. Min kväll har varit dhw och nu är jag så trött, vaknade ju 4 imorse och somnade inte efter det så nu jäklar ska jag sova. Sleep tight!

gossip



Nytt skvaller och mys. Gud det behövs. Jag älskar måndagar men de är samtidigt så jobbiga. Till skvaller och ljus hör choklad till. Det saknar jag. Att innte kunna köpa choklad och njuta. Fyfan. Men detta är det näst bästa. När alla har kommit hem ska vi åka till Ikea och äta middag. Billigt och bra, heh. Sedan ska vi på födisfirande till mormor som fyller idag. Hörs, puss!

19 oktober



Har ingen lust att gå till tåget, det är sådant pissväder ute. Men jag har träff med mamma i Sello kl.11.30 så jag måste. Vi ska luncha och sedan åker jag in till stan. Har inga vidare planer för dagen, hemmakväll med skvaller och ljus skulle vara mysigt. Nu ska jag gå, ha en bra dag!

jag kommer vara trött idag

Vaknade kl. 4 och har inte kunnat sova sedan dess. Det är inte så roligt måste jag säga. Ska titta någon film online medan jag väntar på att klockan ska gå.

bateaux de paris


Martin Stenmarck på spotify, pyjamas och ganska bra humör. Snart blir det sen middag och sedan lite söndags tv. Top.

spotify

Och vet ni vad? Jag fick spotify idag. HAPPYFACE

Stressmoment




Gud alltså! Jag har stressat i köket ända sedan jag kom hem kl. 14. Trodde det skulle bli lätt att baka min tårta men hahahahahahah. Jag trodde jag skulle dö. Det blev mycket svärande, panik och klott. Jag lovade tom. mej själv att jag aldrig ska baka igen. Till slut blev den okej, lite dålig stabilitet, men det ska nog fixa sej till fredagen.

Igår var jag, Benjamin och Annika på flickan som lekte med elden, den var toppenbra men helt jävla sjukt grym. Lika bra som män som hatar kvinnor. Och just det, jag har inte fått min kamera ännu så bilder från fredagen kommer imorgon, fast nu jag stal några av Jenny. Nu ska jag lua mej tillbaka och bara pusta ut efter en hektisk dag.

sen

Har försovit mej lite, men kanske jag hinner till jobbet till 11 iaf. Efter jobbet ska jag baka kaka och bjuda hela faderullan på den. Sådant, nu ska jag skynda. Pusshej!

min fjant och jag


Tjena, nu har jag varit duktig flicka och jobbat 7 timmar!!!! Galet. Nu åker jag till stan och går på bio med Annika. Vi ska se Flickan som lekte med elden. Tuffa tider. So long!

igår

Jag och Roberta började kvällen med middag på WokUp och sedan åkte vi mot Laura. Hade en jätterolig kväll, vi firade Denna, pratade, skrattade och jag hade kameran med så det finns bilder, men förstås glömde jag den där. Nu känner jag mej ganska sliten som skiten (haha), men snart ska jag ändå åka på jobb. Drar nog bara på mej mjukis byxor och någon stor tröja, för jag orkar inte annat nu. Vi hörs, kram!

16 oktober



Jag har haft en fin dag i stan. Morgonen var däremot inte lika härlig och fin. Vaknade ca 6 och snoozade så länge det gick, hoppde i duschen och drog vantar, mössa och halsduk på mej så att jag inte skulle frysa ihjäl. Det var alldeles mörkt då jag gick 7 tiden. Sjukt. I alla fall, efter att jag hade halvsovit i bussen blev jag piggare och kunde njuta av morgonen. Gick till restaurang Tasty som ligger på Fredriksgatan där vi hade inpspelning idag, jag test gjorde min kaka. Den blev okej, men det finns fortfarande detaljer som måste förbättras avsevärt. Men det är helt grymt coolt att få lära sej massor nya, enkla saker som man garanterat kommer ha nytta av i framtiden. Bl.a. fick jag lite nya lärdomar om choklad idag och så lärde jag mej ett partytrick, höhö. Inspelningen tog ett par timmar och efter det åkte jag på lunch med pappa. Kinesiskt as always. Åkte tillbaka in till stan där jag träffade Daniela som var på besök från Vasa. Det var galet skoj att få se henne igen. Lovade att jag ska åka upp till henne något tag. Sådan dag hittills. Nu väntar middag här hemma och sedan PARTY igen, jess. Denna fyller 17!! Puss kram!

uu män

Jag har vått hår, är jäkla trött och ska vakna kl. 6 imorgon. JÄTTEroligt. Jobbe gick chill, ska jobba lördag också, jeje. Okej, nu är jag inte fokuserad. Ska kolla facebook och sedan lägga mej trots att jag hatar att sova med vått hår. Angst.

Jobb

Nu drar jag på jobb. Kommer hem vid 22 tiden skulle jag tro. Imorgon är det tidig väckning.. Ha en skön kväll!

Lemon curd


Har fått min lemon curd färdig och den ser fakiskt riktigt bra ut, men den var lite sötare än jag trodde trots att jag satte i lite mindre socker än vad det stod i receptet. Imorgon ska jag då träffa Jonas kl. 8.00 (!!!) och då ska vi testa lite hur smakerna passar ihop. Förhoppningsvis blir det toppen. Nu ska jag titta på Andra avenyn. So long!

@ Marcus








Gårdagskvällen var helt lyckad. Enligt mej kanske lite för mycket av allt, men ändå hade vi riktigt roligt.
Fast när vi skulle hem fick vi vänta på bussen ute i iskylan i 45 jävla minuter, vår buss bestämde sig helt enkelt för att inte komma så vi fick ta nästa. Vi var hemma först vid kanske halv 3.
Snart ska jag dra en mössa på mitt smutsiga hår och sedan åka och fixa nytt busskort och köpa ingredienser till lemon curd som jag ska test göra inför imorgon då jag och Jonas Hoffsten ska test göra min kaka. Ikväll blir det som vanligt jobb. Sådant, pusskram skumbanan

PÄNGAR

Ännu en sak. Imorgon är det lönedag = JIHAAA!!!!! bara därför köpte jag en stor, härlig, varm halsduk idag. Från Zara. Det var bara det jag ville säga.

ONSDAG


Hade på mej en Fred Perry skjorta som jag fick av brorsan då den blev för liten för honom.


Har haft ännu en superdag. Jag har lärt mej så mycket. Idag fick jag alltså träffa Jonas Hoffsten som är en svensk konditor som jobbar i Helsingfors. Vi bollade lite idéer och jag har nu en ganska klar bild av hur min kaka kommer se ut och hur den kommer smaka. Ni vill inte missa den, så kom till matmässan den 23.10 kl.13! ;)
Innan mötet med Jonas luchade jag alltså med pappa, galet god sushi.
Nu väntar jag på att Annika och Anna ska komma över, vi ska käka och fixa oss och så bär det av på party. Huippu! Hörs, kram!

BACKERS


Hejhejhejhej massor hej!
Jag har varit så grymt irriterad på bloggen. Blogg.se har tydligen haft någon slags strejk för jag har åtminstoe inte kommit åt att blogga eller läsa andra bloggar. Nåja, nu går det iaf. Igår hade jag en toppendag. Inspelningen började 9:30 då jag fick veta lite vad jag egenligen ska göra. En STOR tårta inför 70 000 pers på matmässan i Helsingfors. Vi åkte vi in till Ekenäs där jag först blev bjuden på lunch på restaurang Sippan som ligger vid torget. Sedan åkte vi till backers bageri där jag fick lära mej massor av söta bagaren Olle. Bl.a. gjorde jag tårtan på bilden. Idag fortsätter inspelningen på en restaurang på Fredriksgatan, ska träffa en konditor och vi ska tillsammans planera min tårta och fundera på lite olika smaker. Ska bli SÅ kul. Innan det blir det lunch med pappa på Dynasty. Sushi alltså, mums. Ha en bra dag, hörs sedan! PUSS!

Station T inspelning

Bloggen strular som aldrig förr, har tagit säkert 5 minuter att bara komma in. I alla fall, imorgon har jag en förhoppningsvis rolig dag framför mej. Ska ha tv inspelning hela dagen. Är med i ett program som heter station t där dom hittar på massa roliga grejer som man får göra. Jag vet dock inte rikigt ännu vad jag ska göra annat än att det har något med bakning att göra. Dom kommer och hämtar mej till skolan 9:30. Ska bli jättespännande att se vad jag ska göra. Inspelningen fortsätter på onsdagen och någon dag nästa vecka också. Så nu ska jag sova för att se så fräsch ut imorgon som möjligt, haha. Pusskram sov gott!



lovelovelovelovelovelovelovelovelovelovelovelovelovelovelovelovelovelovelovelovelovelovelove

SNÖ

Är hemma igen efter några timmar på språng. Det var som vanligt bra möte och efteråt gick jag i butiker. Vädret överraskade mej, det snöade ju för helvete. Jag trodde verkligen aldrig att det skulle göra det. Nu börjar vintern alltså, flera månader av kyla och mörker, superfun. Tur att man får några avbrott sedan med ljus och värme.
Snart borde mamma och pappa komma hem och laga mat, sedan kommer DHW och innan det ska jag nog hinna med lite friends också. För vad kan man annat göra en sådan här dag än titta på tv? Puss!

jackan



Nya jackan kommer i användning idag då det är kallt och dom har lovat snö. Men det tror jag inte på. Nu drar jag till stan och sedan kommer jag säkert bara hem. Ha det bra, kram!

Satumetsä


God morgon! Idag var det från början tänkt att skolan skulle börja för mej, men efter mycket fuderande bestämde vi att jag nog går tillbaka först till tredje perioden. Nåja, så min måndag blir som vanligt med möte i stan kl.14.
Igår fick jag fyra st. skålar (bilden) och en bok i samma serie. Jag gillar verkligen dem väldigt mycket, måste önska mej fler till julen. Ska nog köpa eller önska mej tallrikar också.
Hörs ännu innan jag åker iväg, puss!

BIRTHDAY


Dagen har fortsatt riktigt toppen. Släkten kom över och vi blev firade med paket, kaka som säkert var god för folk smällde i sig mycket och sång. Har fått riktigt fina presenter, bl.a. konsertbiljetter, skålar, smycken, kläder osv. Är supernöjd. I korthet har detta vs varit TOP NOTCH. Helt galetbra. TACK för det! Nu ska jag titta på lite bilder från igår och beundra mina gåvor och sedan ska jag så småningom hoppa i säng. Pusskram på er!!

10-11.10.2009












Några av alla hundratals bilder. Det kommer kanske in flera senare, kanske. Som sagt, vi hade väldigt roligt och jag är så glad att nästan alla kunde komma. Mina vänner är något extra!! Av mina fina flickor fick jag Conversen, jag vet inte vad jag ska säga, så glad blev jag! Dessutom fick jag smycken och skumppa så det räcker resten av året, haha. Jag vill bara säga TACK till alla som var där. Det betydde helt obeskrivligt mycket. Och vi saknade Vici och Sara som inte kunde komma. Nu ska jag börja fixa till mej lite tills släkten kommer.

TOPPEN

DET VAR SÅ ROLIGT IGÅR. Minns inte senast jag hade en så bra kväll. Jag vaknade 8 och mådde över förväntan, gick in i brorsans rum och väckte honom med sång. Så sjöng vi för varandra och efter det har vi städat. Och städat. Snart kommer mamma och pappa hem och så börjar förberaédelserna inför släktkalaset kl.16. Bilder kommer så snart jag får in dem, håller just nu på att ladda.

PARTAJ PARTAJ


Jeejee nu kör vi snart igång.

Ockie och Benjamin


Killarna förbereder och jag väntar. Har fördrivit tiden med en powerwalk och så har jag dukat och städat. Nu ska jag ut och fixa till rökplatsen. Talade med Annika. 4½ timme tills hon kommer.

TRÅKIGT

Jag har riktig tråkigt. Måste få tiden att gå, kanske jag går på en promenad, eller läser lite Stieg Larsson. Eller så sitter jag bara och tittar på klockan. Den kommer ändå inte gå fortare. Haha, nånej, men brorsan sover ännu och jag funderar nog snart på att hoppa på honom så han vaknar så vi kan börja fixa här inför kvällen. Kl. 12 kommer väl Ockie hit och hjälper för jag får ju inte lov att hjälpa till med maten alls. Äh, nu går jag ut. Hejsålänge!

G

Vi är riktigt på G här hemma. Benjamin har börjat fixat rostbiffen och jag har tittat på, haha. Näe, men morgondagens middag blir hur rolig som helst tror jag. Jag ska ta en tidig kväll, så snart blir det sängen. Pusskram!

Film mys


Är hemma igen, ska klä mej i mjukisar och sätta på Benjamin Button. Och äta mellanmål.

SO LONG!

Nu ska jag snart springa till bussen. Ska då på möte och så lunch på en thai-sushi restaurang som jag aldrig provat. Tar med mej Stieg Larsson som sällskap till den långa bussresan. Have fun, vi hörs!

21:59

Hejhejhej! Kom hem från en lätt jobbdag och därmed var även denna veckas arbete avklarat. Imorgon är det fredag hiphej. Först ska jag in till stan på möte kl. 10 och efter det luncha med pappa, sedan blir det väl att komma hem och förbereda lördagen. Vet inte ännu om det blir något imorgon kväll!? Nu ska jag sova för det blir som sagt tidig morgon imorgon. Sov gott!

KNUGEN KNUGEN KNUGEN


Var tvungen att ta en bild av hösten utanför mitt fönster. Fattar inte hur det kan vara så vackert.
Jag och pappa åt på Namaskaar och så gick jag til Stockmann. Köpte min bok och så träffade jag på farmor och farfar. Vi gick och kollade efter en födelsedagspresent och jag hitade något riktigt snyggt som jag får på söndagen. Vi avslutade med en fika. Om 45 minuter kommer T och plockar upp mej och så blir det jobb. Jag jobbar alltså som personlig assistent 2 kvällar i veckan. Sådant. Just det, jag måste säga att jag är grön av avund på min bror som idag fick träffa Sveriges Kung. FATTA!!

åttonde oktober




Idag ska jag liksom igår äta lunch med pappsen inne i stan. Vi tänkte gå på indisk restaurang denna gång. Så ska jag nog gå och kolla om Flickan som leke med elden fortfarande finns på hulluga, för trots att jag fick veta att skolans exemplar (som jag tappade) har hittats vill jag nog själv också ha den.
Nej, nu ska jag nog börja dra mej mot tåget. Måste hinna ladda busskortet med lite pengar innan också. Ha en bra dag, puss!

facebook

Sitter vid värsta fancyga datorn och gör dumma facebooktest för att fördriva tiden på jobbet. När jag kommer hem skulle jag vilja se den där filmen jag köpte, men jag vet inte om jag orkar. Den är sjuka tre timmar lång. Nå, jag får se. Hörs, kram!

Galna dagarna


Käkade med pappa och mötte sedan upp flickorna i stan. Gick självklart till Stockmann och kände på stämningen en stund innan vi tröttnade. Det enda jag köpte var en film. The curious case of Benjamin Button som pappa beställde. Nu är jag i alla fall hemma och ska titta på lite friends innan jag börjar jobba kl. 18.30 ikväll.

usch

Det är sämsta möjliga väder och jag sitter fortfarande och möglar medan städerskan är här. Snart ska jag gå mot tåget, fyfan jag kommer bli så våt. Ha en bra dag! Hejs.

onsdag

Degar i mitt rum medan städerskan städar i resten av huset. Det är lite jobbigt att vara hemma medan hon är här, man vet liksom inte riktig vart man ska gå eller vad man ska göra. Idag är planerna lunch med pappa. Har ätit asiatiskt de senaste 5 dagarna, men än har jag inte tröttnat så vi ska gå till kina restaurangen. Efter lunchen ska jag till stan för att gå på hulluga dagarna och träffa åtminstone Annika. På kvällen har jag jobb som vanligt. Sådana saker just nu.

Nikon D40


Den lever! Jag är jätteglad över kameran och så vill jag också passa på att säga att jag är så glad över att Annika inte spelar i sin match på lördag! Nu ska jag sova för imorgon blir de HULLUGA!

Ny laddare


Jag har under en allt för lång tid gnällt på att brorsan tappat bort laddaren till systemkameran. NU åkte jag och mamma äntligen till gigantti och köpte en ny laddare så nu jäklar ska det fotas. Jag lovar er en massa bilder nästa helg. Next andra avenyn.

6 oktober

Jag har ett par hela jeansleggings, ett svårt beslut att fatta och en bror med stora attitydproblem. Det är vad jag har uppnått idag, wuhuu. Hah, nä men dagen har varit ganska huippu. Det var megaroligt med Roberta, vi åt gott och planerade lite till på vårt projket som kommer att bli av!
Nu väntar en skön kväll hemma. Kram!

Stan


Har träff med Roberta i stan kl. 11.30. Vi ska gå till Dynasty och äta sushi. Så ska vi bara gå runt i butiker och njuta av det fina vädret! Ha det gött, puss!

jee

Idag har jag en rolig dag framför mej så nu ska jag hoppa i duschen medan ett nytt dhw avsnitt laddar :) jeejee

Jag är tillbaks


Kollade bak i arkivet och hittade denna låt som jag lagt ut i februari. Jag började nästan gråta. Allvarligt talat. Så jäkla fin låt. Lyssna! Nu blir det DHW med mammsen. Pusskram, sov gott! 

MÅNDAG

Tjena! Idag har jag haft en riktig igång dag. Vakande tidigt, åt min vanliga havregrynsgröt till frukost och sedan satte jag och mamma oss i bilen och körde fram och tillbaka till Ekenäs för att hämta mitt häfte. På tillbaka vägen lunchade vi och så körde mamma mej till skolan där jag planerade mina kurser tillsammans med studiehandledaren. Kl. 14 hade jag möte i stan som vanligt och då blev det ändå lite diskussion om hur det nu blir med skolan nu, får se lite.
När jag kom hem åkte vi nästan genast iväg för scoutmöte och nu är middagen avklarad och jag sitter och pustar ut på soffan. Ska titta på plya del sol som jag inte såg igår och så ska jag relaxa ordentligt. Sådan mådag idag. Och just det, dom ringde från station-T och meddelade lite inspelningsdagar. På fredagen kommer filmteamet hit och filmar första gången. Ska bli kul. Hörs senare!

glömska

Jag har glömt mitt häfte på landet som jag behöver för morgondagens möte. Så imorgon är det jag och mamma som åker till landet på morgonen och hämtar det. JIHAA -.-

ÖS


Det har varit rikigt depp väder hela dagen, men vad passar väl då bättre än en hemma höstmys söndag?
Har gjort ett snabbt skolprojekt som jag imorgon ska åka och lämna in samtidigt som jag ska gå till studiehandledaren och planera nästa period.
Nu känner jag för sex and the city, so long!

mooncake





Sånt jäkla väder det är. Vi kom hem från landet imorse där vi firade kinesisk "moonfestival" och åt helt underbar mat, bl.a. tofu med chili, cashew kyckling och så moon cakes. De är jätevackra men smakar hur illa som helst. Jag plockade också svamp, så dagens middag är räddad.
För en tid sedan kom jag hem från en konfirmation. Det var riktigt fint, synd bara att vädret inte var på vår sida. Resten av denna söndag ska jag ligga i soffan och titta på tv. Det kommer playa del sol. Jess!

3 oktober

Igår var trevligt, åt god mat och pratade allmänt crap. Tog några bilder, men inte en enda duglig. Idag åker vi till landet för att komma hem imorgon tidigt. Jag ska plocka svamp och njuta av hösten. Hörs!!

OUTFIT




Idag kör jag på spets, klackar och leggings. Först middag 18:30 sedan förhoppningsvis fest. Om inte kommer jag hem och datar. Nånej, då festar jag för mej själv istället, hah. Ha det fint, puss!

dagens lunchdejt...

...Är pappa. Åker till böle och vi ska gå och smälla i oss kinamat.

FREEEDAG

God morgon! Ännu en iskall morgon. Jag sitter med mycket och varma kläder på mej och knäppte just på batteriet i mitt rum. Nu ska jag hoppa i en snabb dusch och sedan lite tv tittande innan lunch. Japjap, hörs senare!

123456789


Det jag går igenom just nu begränsar mitt liv så jäkla mycket. Har världens roligaste tv-projekt pågång och jag kommer inte kunna njuta av det alls på det sättet jag skulle vilja. Såklart ska jag ta ut allt jag kan för stunden, men det blir inte många procent, tyvärr. Och så ska jag gå på restaurang med vännerna imorgon kväll för att fira ett födisbarn, jag kommer vara på helspänn hela tiden. Det är så tråkigt, men det är klart att jag ska med ändå.
Det om tråkigheter. Över till roligare stuff, imorgon börjar helgen, jau. Jag har helt ledig fredag förutom kvällen då vilket är skönt för mina dagar nu är ju nästan värre än då jag går i skolan. Skämtåsido. Iaf, det enda jag vet for sure är att det blir partey. Tuti gott, puss!

På jobbet

Sitter på jobbet. Mamma kommer efter mig om 20 minuter. Har haft en ganska bra dag, fick min spetsblus bytt och så köpte jag en stor svart halsduk utan ända, sjuktskön. Jag och Malin lunchade på helt huippu ställe, det var stående bord, kostade 8,40 och man fick äta hur mycket sushi som helst. Fatta det! Hur mycket som helst. Sedan när jag tillräckligt återställd, ska jag ta med mej Malin igen och äta lika mycket som hon :) Dessutom kunde man välja på kinesisk och thailändsk mat också så det var liksom überjees. Nåjo, nu börjar min arbetsdag lida mot sitt slut, hörs hemma!!

Första oktober



Sjukt fin, iskall höstdag. Kom hem från skolan och nu ska jag bara glida omkring här hemma och vänta på att bussen går kl. 12:09. Pusskram!

minus

Jag lovar att det är minusgrader ute nu. Inte alls kul, jag är trött och min värmekapacitet är inte på topp så jag kommer frysa fast någonstans. Ingen lust att gå till bussen om 10 minuter. Jag har redan gåshud.
Efter mitt möte i skolan kommer jag nog hem via och sedan ska jag som sagt äta lunch i stan med Malin. Ha en bra dag, so long!

RSS 2.0