inlägg

Kom hem efter den sista jobbdagen denna månad. Det betyder att alla jobbpapper + skattekortet åkte iväg till Esbo stad och att jag i slutet av nästa månad får ca.femhundraeuro extra på kontot = jag blir fett rik. Så nu är jag jätteglad och ser framemot den dagen som ett ivrigt barn. Nåja små vänner, min säng kallar på mej för imorgon har jag tidigt möte i skolan (kl.9) och lunchträff med kusinvitamin 12.45. Det betyder alltså att jag har ca 3 timmar to kill mellan mina program. Måste åtminstone byta min spetsblus som jag köpte för den hade hål, dessutom borde jag byta mina leggings som jag köpte från gina tricot, men jag har tappat kvittot så få se hur det ska funka. Det problemet sedan. Puss och kram och sov jättegott!

Pipo



Det har varit riktigt bajsuppdatering idag, men sådana dagar måste också finnas. Annika och Anna kom över vid 12 tiden och åt lunch med mej, resten av eftermiddagen slöade vi bara och vid 16 tiden åkte jag och Anna iväg på konfirmationsövning. Jag trodde fan jag skulle frysa ihjäl, så kallt var det då vi bara stod och väntade på att alla skulle fotograferas. När jag kom hem hade jag riktigt blåa läppar och bara skakade så jag drog  med snabba tag på mig massa varmt. Fryser fortfarande lite, men det börjar ge med sig.
Ikväll har jag sen jobbtur så jag börjar vid 20:30 och slutar kanske 22-23.  Hörs sedan, puss!!

SOV GOTT!

Min bästa vän just nu är nog min säng. Jag skulle gråta floder om den plötsligt skulle försvinna, helt seriöst. För jag är än en gång så jäkla trött. Imorgon blir en låång dag så jag behöver vila upp mej. Puss!

kvällen

Kvällen har spenderats mycket lugnt här hemma med bl.a. cykeltur med syster, chill och middag med brorsan + flickvän. Toppen höstkväll helt enkelt. Nu sitter vi här och väntar på mamma och pappa som båda är på språng, sedan blir det butiksfärd för imorgon får jag lunchgäster aka Annika och Anna. De har ledig dag från skolan så dom kommer och håller mig sällskap och läser på prov, jee. Sådana saker.

sorgligt


1 år gammal.
Det var bra och väldigt roligt att träffa Vikkan igen efter världens paus. Nu är jag hemma och har gråtit en skvätt efter att jag läst mejlet från utbytes organisationen där jag blev kallad till intervju. Då jag skrev att jag inte kommer kunna delta och varför fick jag ett mycket trevligt och stödande svar så jag blev nästan lite rörd. Nu ska jag spendera tid med syrran och snart värma middag. Kram!

Top notch

Jag tittar på en film från 1998. För några år sedan var den min favorit. The parent trap. Huippu!

29.9.2009

Helt tydligt betyder ledighet inte sovmorgnar i mitt fall. Jag har varje dag blivit väckt innan kl. 8, och det börjar bli lite småirriterande. Idag valde jag att krypa tillbaka i säng och försöka somna om vilket såklart inte funkade. Har en ganska skön dag framför mig; först luch här hemma tillsammas med brorsan, sedan fika med Vici kl. 14 och efter det ska jag vara hemma och barnvakta syrran. Nu tänker jag film, hej så länge!

******


Jag måste säga att jag är mega trött. Förstår inte riktigt hur jag blir trött så lätt. Har lite semi dålig fiilis just nu, men det är sådant jag bara måste leva med och tackla så gott det går. Börjar sikta på att vara tillbaka i skolan om ca 2 vekor. Borde funka. Nu ska jag tusi. Puss!

spets


Köpte världens finaste spets blus idag. Nog för att jag hade lovat mej själv att spara pengar, men jag blev nästan kär, så jag börjar med sparandet nu istället. Min dag har gått bra, har haft fullt upp hela tiden och kom hem först vid 8 tiden. Skrivar cirkeln var ganska kul fakiskt, var lite nervös innan, men jag blev positivt överraskad. 
Resten av veckan har jag också rikigt fullspäckat program, hoppas jag orkar. Nu ska jag snart hoppa i säng, god natt!
Blev förresten hur glad som helst då jag såg att playa del sol började igår igen. Svensk humor när den är som bäst. Pusi!

28 september

Måndag, vilket betyder att vardagsrutinerna är igång igen. Först till stan på lunch med pappsen sedan måndags perus möte, jiihaa och på kvällen ska jag faktiskt till skolan för då börjar en skrivar kurs som jag ska delta i. Åker åtminstone och kollar hur det är, har inte bestämt mej riktigt om jag ska vara med ännu.
Men nu ska jag platta mitt hår och sminka mej, so long!

söndag 21:50

Har suttit vid datorn så länge så min rumpa är helt bortdomnad, hah. Nåja, jag och Roberta har stora planer för oss så jag har drömt lite om det och letat resor som skulle passa(!)
Nu ska jag be pappa laga min kvällsvälling till mej, värsta bebisen jag vet ;)

Sov gott!

OWNED

Jag har btw ballat ganska hårt. Har gladeligen surfat på internet med telefonen typ dagligen i tron att det är gratis via WLAN. Ägd blev jag då jag märkte att jag minsann inte alls har surfat via wlan utan via saunalahtis eget nät. Kul då räkningen kommer på kanske 500€. Det är så sorgligt så jag nästan skrattar.

Landet



Det var den bästa landevistelsen på länge. Så avslappnande och skönt, så de kommande helgerna är jag redo för party.
Kvällens höjdpunkt blir att sitta med många dynor och en filt och läsa bloggar, men innan det blir det middag.

aAaaAAa


Lyssnar på A-laget på full volym. Jag vet inte om det någonsin tidigare har hänt, men nu är min cd spelare sönder så man får nöja sig med det näst bästa, och det är ganska bra i själva verket. Är på väg till landet över en natt. Ett dygn utan tv och andra onödigheter, ska ta med några tidningar, musik och inte mycket mer. Ska bli jätteskönt. Ha en bra helg, pusskram!

Fredag

Tjena mellan bena!
Det har varit en lågmäld dag, har mest bara varit hemma, men tog också en sväng till vårt närmaste crapiga köpcentrum med mamma. Så har jag städat och tittat på en gammal film från år 2003 då jag och mina syskon var så små. Mysigt. Nu ska jag börja fixa mej i ordning inför 18 års middagen, härligt att få klä upp sig, måste bara hitta något snyggt. Hörs!

1000

Inlägg nummer tusen. Galet. Tänkte bara säga det. Och god morgon!

bebis

Är så trött så de finns inte. Imorgon har jag noll program så jag ska sova tills jag vaknar och ha en riktigt lugn dag. På kvällen är det 18 års middag, ska bli kul.
Måste bara snabbt, innan jag somnar, kommentera att Stina-lee äntligen har fått sin bebis, jee. Som jag har väntat. Grattis till henne+familj.

Sov gott, pusi!

wnb UGGs


Nu ska jag till köpcentret med Roberta. Sedan jobb.

24.09.2009




Morgon mys i soffan med levande ljus, fårfällen och ELLE. Sweet.

tröstshoppa?

Är äntligen hemkommen efter en för lång dag på språng. Jag bestämde mej just för att jag imorgon verkligen inte orkar gå ut och äta lunch, jag stannar mycket hellre hemma i mysbyxor och smutsigt hår, hah. 
Idag i stan köpte farmor massa fina saker till mej, bl.a. födisklänning från zara, 2 par skor från spiritstore och så lite nytt smink. Mineral puder och läppstift. Härligt med lite nya saker.
Dags för sömn, gonatt!

Uppdatering från jobbet

Dagens jobb är så gott som ingenting, T är på punttis medan jag bara sitter utanför och väntar. Har käkat och bläddrat igenom amerikanska ELLE. Var som sagt i stan med farmor idag. Åt italienskt och shoppade en del. Jee. Nu ska jag fortsätta vänta. Hörs när jag kommit hem, pok.

Onsdag


Jag bir snart galen om jag inte får en systemkamera som fungerar snart. Brorsan har tappat bort laddaren till sin så det är liksom ingen nytta fast man har kameran då.
Nåja, så småningom ska jag ta bussen in till stan där jag ska träffa farmor för lunch, kanske går vi i några butiker också. Sedan vet jag inte riktigt hur läget blir, för jag ska vara på jobb 16:30. Om jag orkar hänger jag i stan tills dess. Ha en bra dag, kram!

gött

Just nu är mitt liv ganska mycket ta dagen som den kommer, och jag har inte mycket att se framemot.Därför är det med glädje jag äntligen skriver in något kul i min kalender. Jag tror att det blir übersiisti.
Bytte just lakan så det ska bli jätteskönt att nu krypa ner under täcket och sova en stund. Imorgon blir det stan. Igen.

Önskan


Jag kom på en sak jag önskar mej, conversen som med tiden blir bara snyggare och snyggare. Det är tisdag idag vilket betyder att det är andra avenyn kväll =) Japjap, later.

mellanmål


Jag smakade just på färsk papaya för första gången. Fick inspiration av fukighetskrämen från the body shop. Och vet ni vad? Det var huippu. Åt det tillsammans med fil, nötter och sirap. Nu är det dags för satc och en stor filt att mysa med.

15 00

Hösten har kommit riktigt ordentligt nu, vägarna är fulla av löv och känslan i stan var inte längre den där sköna somriga som den var för bara en vecka sedan utan den var riktigt härligt kylig. Jag och pappa lunchade grekiskt och på zara hittade jag en perfekt födisklänning, jess. Måste bara vänta tills lönen från sommaren kommer innan jag kan köpa den. Kontot är nästan på minus tror jag. Resten av dagen ska jag nog bara dra mej omkring här hemma, imorgon kväll jobbar jag igen så jag får lov att ta vara på min lediga tid nu. Sånt.

outfit



Är påväg till kampen på lunch med pappa. Efteråt har jag inget speciellt att göra, får väl gå omkring och bara titta igen. Ska åtminsone gå till zara och söka efter någon fin klänning. Ha en bra dag, puss!

sommar2009




Sitter och minns sommaren med lite tårfyllda ögon. Det var en bra sommar. Nu dhw med mammsen.

Måndag


Har haft en riktig bra dag. Fick mat hos farmor och farfar (+ yllesockor som farmor hade stickat, mysigt till hösten) och slappade framför filmkanalen hos dem några timmar innan jag åkte in till stan en stund innan mötet. Försökte hitta något att önska mej till födelsedagspresent och en klänning till födisfirandet, men stan ville inte samarbeta. Resten av eftermiddagen var både rolig, lärorik och nödvändig. Nu blir det gårdagens kroppkakor till middag. Kram!

God morgon!


Ny vecka igen, tiden går nästan lika snabbt som på sommaren. Idag ska jag hem till farmor och farfar på lunch och så har jag eftermiddagsmöte i stan. Det är dagens planer, skönt. Ha en bra dag, puss!

satc


Jag är helt jävla fed up på allt. Jag har inte någon inspis alls. Längtar efter att få festa med vänner, så länge sedan jag gjorde det. Ska nog sitta och titta på sex and the city i pyjamas resten av kvällen. Och om en stund blir det kvällsmat, aka pappas välling.

20 september


Det har varit en superhöstsöndag. Solen gassar fortfarade och det är nästan sommarvärme, men löven är vackert röda och gula. Höst är defintivt den bästa årstiden. Tillsammans med sommar.
Snart blir det middag, men innan det ska jag gå ut en stund. Kram!

Förresten, kroppkakorna blev hullu goda.

kroppkakor

Jag och jag pappa ska laga kroppkakor till lunch. Kan det bli svenskare? Skulle inte tro det.

update



Inget festande idag, tar de nästa helg isället. Kanske lika så bra, tror inte att jag är riktigt redo. Jag ska isället spedera kvällen med familjen. Vi ska äta rostbiff och pappas vitlökspotatis som han gjorde då vi var i St-Tropez. Riktigt mysigt.

Muffin magic



Vi åkte till Sello istället, där var det någon typ av crazy days så det fanns massa att fynda. Min ekeonomi är tyvärr inte på topp så det blev bara en bok. Den kan jag ha nytta av om någon månad hoppas jag, inte riktigt redo för sådant nu.
Talade nyss med Annika i telefon, det blir kanske fest. Om vi orkar. I annat fall blir det en regular hemmakväll. So long, puss!

älskade lördag

Det är en helt underbar höstdag idag. Jag firar den med att sitta uppkrupen i soffan, mätt efter en liten nachos tallrik, och titta på en av mina absoluta favoriter, Home alone 2 - lost in New york. Jag tittar alltid på den vid julen, men jag fick sån fiilis så jag var tvungen att sätta på den. Lite seare idag ska jag och mamma åka till typ stan och bara gå omkring, kanske gå på café och annars bara chilla. Inte mycket mer, nu ska jag forsätta med mitt. Puss!

PAPAYA body butter



Jag har världens bästa mamma. Detta fick jag till "fredags gåva" idag.

Gud så skönt med helg! Äntligen, det känns så länge sedan sist. I alla fall, jobbdagen gick bra och därmed var sista jobbfredagen avklarad. Det blev lite ändringar i schemat så jag jobbar inte nästa fredag, då ska det ta mej fan hända något. Sist jag gjorde något en fredagkväll minns jag inte ens.Höhö... Det om det, nu ska sminket bort, pyjamas på och så ska jag slötitta på tv tills jag somnar.

fredag


Snart ska jag iväg på föreläsning om skolbibliotek (som min förra modersmålslärare håller) till hanaholmen med daddy. Där ska vi sedan luncha och så måste jag fixa mitt skattekort. På kvällen har jag jobb igen. Efter nästa vecka slutar jag jobba fredagar, det ska bli riktigt skönt. Ha en skön höstdag!

Imorgon är det fredag

Jag förstår inte hur jag blir så utpumpad trots att jag inte går i skola för tillfället. Är helt färdig efter jobbet, skulle bara kunna stupa i säng nu men innan det måste jag i alla fall äta/dricka min kvällsvälling gjord på mannagryn. Så mjuk och lätt att äta. Det är säkert bra för halsen också, den har ömmat hemskt idag. Nå, nu åker pyjamasbrallorna på och så lite Lena Philipsson i stereon så är allt fint. God natt, kram!

jam


Lagade en sats krusbärssylt att ha på gröten på morgnarna, den blev toppen.
Nu ska jag snabbt sminka mej innan jag drar på ännu en jobbkväll, hörs senare!

tråk-torsdag

Jag är så rastlös nu. Skulle vilja gå ut på promenad, det är ju såå huippu väder, men det kan jag inte så kanske jag bara går en sväg på gården. Fick iväg min intervju till skolan just, en sak mindre att tänka på och nu väntar jag bara på att pappsen ska komma hem och fixa lunch till mej. Annars är läget ganska dött..

Äsch, nu tar jag musik med och går ut på gården i alla fall.

22 20

Just nu är jag så peppad. Jag vill så gärna att allt ska bli hur jäkla bra som helst. Den känslan kommer vara borta imorgon på morgonen, men jag önskar att ens en liten del följer med från nuet. Nu ska jag lägga mej, imorgon ska jag ha en hemmadag, ska inte göra något förutom jobba på kvällen. // L

världens bekvämaste "jeans" leggings


Hej, kom just hem efter en snabb visit i skolan där jag först fick lite stöd och sedan kollade jag snabbt igenom lite vilka kurser jag missar, hur det ska fixa sig osv. Det kommer gå, så skolan ska jag nu försöka glömma de nästa 4 veckorna. Sitter och fyller i ett formulär som jag ska ha med nästa måndag, det är 11 sidor långt, puuh, det går sådär. Nu ska jag ringa mamma, sätta på friends och äta det förbannade mellanmålet.

Hej så länge

Nu ska jag in till stan för chinese lunch med pappa och så kl 14 ett möte. Kanske jag hinner en sväng i någon butik också. På kvällen blir det möjligtvis teater.

09:00

Jag har en orsak till att min uppdatering har blivit i världsklass sämst. Egentligen skulle jag inte orka skriva om det liv jag vill leva, utan om det liv jag verkligen lever, och så småningom ska det nog bli så. När tiden är inne. Tills dess tror jag tyvärr att det blir lite fattigt här inne. Men jag kan i alla fall säga att jag kommer vara mycke hemma de följande tre veckorna. Ha en fin dag och njut!

14.9.2009



Min nya supersköna tröja från gina tricot och halsband från snö.
Nu är det som alla andra måndagskvällar också dags för dhw med mamma. Sov gott!

l-o-v-e



Se vad jag köpte i en liten butik i Ekenäs. Har dock inte testat den än, väntar tills jag kan njuta. Jag och mamma lunchade på Ikea och nu ska jag in till stan för ett möte, sedan scoutmöte och så kommer Annika hit och hälsar på.

kräftis



Det bästa med helgen var imorse då jag gick ut för att plocka lingon och svamp, det var så vackert. Annars har det varit mycket jobbigheter. Just nu orkar jag inget annat än friends säsong ett.

Mardröm


Min morgon har aldrig vari så svår och hemsk, usch. I alla fall nu åker vi till ladet över helgen. Ha det bra. Puss!

11.9.2009

Åker in till stan och går omkring lite, halv 12 ska jag luncha med mamma och sedan hoppas jag att jag orkar jobba idag. Tar datorn med så vi hörs under dagen! Kram!

Torsdag

Dålig uppdatering, jag vet. Det kan hända att det blir så et tag framöver, har mycket annat som jag måste tänka på. Ville ändå önska alla en god natt! Puss!

Tillåtet?

Är inte i skolan idag då jag är sjuk. Blir nog hemma imorgon också . Sitter på pappas jobb och läser och väntar på att vi om några timmar ska åka hem. Det är inte jätteintressant. Sånt för tillfället.

liv till ett barn

Hälsningar från hartwall arenan. Jag tror det blir riktigt bra det här.

Galet siisti

Snar blir jag upplockad och så åker jag på "jobb" till Elämä lapselle konserten. Som assistent kommer jag gratis in. Så jävla coolt, Alexander Rybak och Tokio Hotel är bland andra med och uppträder. Ska försöka ta några bilder också att lägga upp, kan dock bli lite svårt. När jag kommer hem ska jag börja baka inför morgondagens bakdag och så ska jag skriva textkompetensprov. Det blir en lång natt. Hörs, puss!

Svart




Jag har aldrig svart på mej. Hoppas dagen inte bir stressig, stor chans att den dock blir det. Ha det bra, puss!!

tant




Först ska jag ta en dusch, så ska jag testa mina papiliotter som jag fick, heh och så andra avenyn.

sjukt.


"Vi kommer inom kort att kontakta dej för att komma överrens om en inervjutid."

tis

God morgon! Tisdag idag betyder att det blir mycket läxor, lite fritid och säsongsstart av andra avenyn! Någon annan som är lika excited som jag för det?
Shit shit shit vad klockan hann bli mycket, måste springa pusskram!

Cookies n' beans



Jag har haft en jättejättebra dag. All har flutit på och nu räddas kvällen av friends säsong 7 och dhw. Puss.

sallad på stockmann med farmor

Och jag har hittat gammeldans klänning.

skolan

sjukt tråkig håltimme. Har en lektion kvar sedan måste jag skynda till stan för att hinna till ett möte, efter det träffar jag farmor för att köpa gammeldans klänning. Ha det fint, kram.

mys väder




Det öser ner utanför. Jag sitter nyduschad under täcket med pyjamas på och ska snart kolla en film med syrran. Först måste jag ändå läsa lite bloggar. Puss.

Vill


Beställde hem en broshyr om självständiga språkresor. Funderade på New York nästa sommar.

Mobil

Nybakade kex. Jag blev lite sur på mamma just då jag talade i telefon med henne och snart ska jag laga lunch till mej och mina syskon. Först ett eller två avsnitt friends. Egentligen hatar jag sådana här dagar då man inte gör något.

ingen rubrik

Igår var jättebra, kom hem vid 9 tiden, umgicks en stund med Jessica och lade mej sedan. Syrran väckte mej idag, vi åt superfrukost (croissanter, färsk frukt, muffins) och nu befinner sig mina chokolate chip cookies i ugnen. Sånt. Tror inte att dagen kommer bli mycket mer än det.

borgbacken

Har jättekul men snart bär det av hemåt. Kram.

outfit

leggings-ginatricot topp-hm tskjorta-americanapparel kavaj-veromoda Nu sticker jag och brorsan iväg på utvärderingsmöte, sedan blir vi bjudna till borgbacken. hörs under dagen, kram.

bagels till frukost


sweet

Nu ska jag bädda ner mej i soffan och se på tv. Det ska bli så sjukt skönt. Sov gott, puss!

utsikt från jobbet. Är trött, vill hem och ha myskväll.


update

Det är überhöst i luften. Löven håller på att bli gula och faller sakta mot marken och det är sådär halvkyligt ute. Me like. Jag borde köpa mej en stor grå halsduk, tror jag ska gå och titta om jag hittar någon snygg innan jobbet. Nu är jag proppis, har fått äta mormors goda mat än en gång. Tänkte vila en stund, läsa flickan som lekte med elden och sedan gå iväg på jobb. Ang. föregående inlägg, jag testade bara huruvida det gick att blogga via telefonen. Uppdaterar kanske under kvällen. Pussar!

hejhej


Morning


Fredag, tack gud. Först en stund skola, sedan har jag inte jobb förrän kl. 18, få se vad som hittas på. Kram!

E63


Fick en galet fin telefon idag. Jag blev gald.
Annars har jag jobbat länge idag igen, det är så långa dagar så få se hur länge jag orkar 3 dagar i veckan. Nu somnar jag snart sittande, puss sov gott!


dagen


Först har jag skola ett par timmar och sedan jobb igen. Mellan varven måste jag få lite skolgrejer gjorda också, det är så mycket nu, puh. Nu måste jag rusa till bussen, ha en fin dag!

22:32



Hemma. Det blev en lång jobbdag, 4,5 h. Nu är jag i alla fall hemma och är i enormt behov av sömn. Som tur är har jag sovmorgon i morgon. Tidigare idag köpte jag en Microshadow från Make up store av färgen savanna. Väldigt bra. Okej, less talk, more action. Puss god natt!

kill me

Jag vill läsa boken ta livet av mig mamma. Hört att den ska vara bra, måste gå förbi bibban någon dag. Nu jobb, uppdaterar hemma!

onsdag

Har inte haft lust för skola alls idag, men jag gick på lektionerna ändå. När sista lektionen tog slut drog jag och Ida för att kolla in omppus crazy days. Köpte inget på rea men för fullt pris nog. Visar sedan. Nu sitter jag i mormors och morfars lägegenhet och väntar på att jobbet ska börja kl. 17. Har gjort en intervju om bröstcancer för ett arbete i skolan, borde ännu göra lite annat skolstuff. Jag.Orkar.Inte.
Nu ska jag i alla fall fixa något att äta, har haft cravings efter lihis, få se om jag kan göra något åt det. Puss.

tips



Jag måste bara säga att detta kanske är världens godaste och fräschaste (&hälsosammaste) dryck. Perfekt för trötta morgnar och jobbiga dagar. Very good!
Nu ska jag till skolan, går till 13 sedan måste jag jobba på ett projekt. Hörs, kram!

NY


Imorgon har jag min första jobbkväll. Hoppas det funkar bra för jag har planer för lönen. Nu lite kvällsmål innan jag lägger mej. Puss.

stort D

Jag gjorde något väldigt syndigt idag. Jag skippade hela skoldagen för att gå i åtta olika klänningsbutiker på jakt efter the perfect one. Hittade ett flertal fina tills vi kom till sista butiken då jag hittade Den. Tyvärr var Den någon storlek för stor, vet ej om jag köper den. Nu ska jag duscha och sedan se på friends. So long!

1 9 09




Sitter fast vid datorn, lyssnar på J.Lo gamla låtar. Snart drar jag och min lata rumpa in till stan för att kolla på klänningar. Ha en bra dag!

morgonmål



Ekologisk choklad aprikos mysli. Kanske den godaste som finns. Prova!

RSS 2.0