glada vappen


Idag blir det crazy tight dag. Först har jag tid till syömishäiriökeskus klockan tio, så måste jag till zara efter det för att byta en topp som hade ett litet hål, efter det hem och baka macroer till imorgon och sedan börjar vappenfirandet. Först ska jag till vici och hjälpa till att förbereda lite potatissallad och annat och så blir det grilling och umgänge på olika ställen. Thank god att vi inte ska till stan, inte speciellt roligt väder för att vara ute.

wooooooooo

Idag slutar jag klockan 21. give me a WOOOOOOOOOO. Jag kommer hem tidigt, äter flingor till kvällsmål, slår på datorn, laddar det sista avsnittet av how i met your mother och tittar på det. Sedan sweet dreams. Och imorgon är det vappen.

kafka

sitter på café kafka för sista gången någonsin, nästa vecka är det redan stängt. Iaf, jag åt världens godaste lunch på roastery med farmor och så gick vi och shoppade lite vappen och första maj kläder. Hittade också en fin ring och ska ännu söka efter ett halsband som passar till. Ska sedan börja söka mej hemåt, vill hinna hem via innan jobbet börjar klockan sex. Kram!

förra vappen


God jävla morgon! Inatt klockan två vaknade jag av att min mage dödade mej lite, jag tänkte det här är inte sant och så började kramperna. Klockan fyra somnade jag om. Och det ösregnar ute. Och jag är tvungen att dammsuga nedre våningen. Dessutom har jag smutsigt hår, men jag orkar verkligen inte tvätta det så jag åker in till stan med lite småsnude fiilis. Vilken superstart på dagen. Förhoppningsvis får lunchen med farmor mig på bättre humör. Ska också försöka hitta något att ha på mig imorgon på vappen.  Pusikram!

jobbfide

det är onsdag kväll så jag är som vanligt på jobb. När jag kommer hem ska jag sova så satan, har inte sovit gott en enda natt den senaste veckan så det känns som om jag har tusen timmars sömnbrist. John blund better come tonight. Nåja, nu ska vi titta på lite tv. Shalom.

lunch i solen


Matshoppade inför vappen och första maj i sello med mamma och så satte vi oss på trappan och åt lunch. Bakade just likadana lime vitchoklad muffins som förra gången, vi ska ha dem på första maj så jag får frysa in dem tills dess. Nu ska det dammsugas. H. aktiv flicka

sömn


Sitter fortfarade uppe. Jag är jättetrött, men kan ändå inte sova. Det är så mycket som pågår nu så det är svårt att koppla bort tankarna och bara koncentrera sig på nuet. Äh, jävlar nu ska jag sova och skita i allt annat.

check



Skrivkursen är avklarad och min dagliga promenad är promenerad. Orkar inte tänka, ny dag imorgon. Pusskram.

Fairly nuts




Jag vet, det delas ut gratis ben & jerry's i stan idag, men jag och mamma hade inte ork och lust att ta oss dit så istället köpte mamma hem ett paket av nyaste sorten. En av de godaste sorterna jag har smakat på. Jag rekommenderar. Nu ska jag vila, har verkligen inte varit på topp de senaste dagarna. Ikväll blir det skrivkurs i skolan om jag orkar. Sug på det, ha det gött.

recept


Här kommer receptet på lime vichoklad cupcakesen som jag bakade för någon vecka sedan. Jätteenkla och jättegoda.

Cupcake:
en vanlig sockerkaks smet, finns i nästan vilken bas kokbok som helst. T.ex sju sorters kakor. Tillsätt skal och saft av en lime frukt och fyll muffinsformarna till 3/4.
175 grader 15-20 minuter.

Frosting:
100g vitchoklad
150g philadelphiaost
florsocker
karamellfärg

smält vitchokladen, blanda med osten och tillsätt så mycket florsocker enligt behov. Blanda i karamellfärg om du vill. Spritsa ut på muffinsarna. Riv över lite vitchoklad.

hata


Min dag har varit tung, jobbig och inte bra alls. Förutom då jag träffade roberta över en glass i iso omena. Orkar inte med en dålig dag till så jag ber till gud att jag får sova gott inatt och att morgondagen blir lättare. Hejdå

cykeltur


Vi behövde spaghetti så jag och syrran cyklade till alepa och köpte det direkt efter att vi kommit hem från farmors kalas. Där fick vi kaffe och bulla och andra godsaker. Nu blir det middag här hemma bestående av grekiska köttbullar i tomatsås och grekisk sallad. Ikväll ska jag bara sätta på mig min favori pyjamas, lägga mig i soffan eller sängen och titta på något på tv. Det behövs efter en hektisk helg.

söndag




Hejhejhej! Har haft fullt upp sedan fredagen. Jobbet i åbo gick bra, jag blev trött så det var skitskönt att komma hem igen igår kväll. Så hade vi biljetter till svenskis mini scen och Tuppens hjärta som var jättebra. Än en gång kan jag vara stolt över min släkt. Innan teatern var vi och åt på Dennis. Idag har det varit jättevarmt ute, perfekt väder för promenad och baking. Nu ska jag snart hoppa i dusche och på kvällen blir det släktkalas hos farmor och farfar. Jess.

i åbo

Tog en ice mocha i solen på åbo torg och är nu i tåget och väntar på att det ska åka iväg mot esbo. Blir skönt att komma hem.

gaah

stressar för att jag är tvungen att ta en senare buss hem än jag tänkt. Jag kommer falla ihop av matthet då jag väl är hemma. Superfun.

"idag ska vi inte ta caffé mocha"



Det blev caffé mocha. Annars trevlig dag hittills, är dock helt utpumpad och längtar extremt mycket efter att få sitta i bussen påväg hem från jobbet idag. Då vet man att jobbveckan är slut. Noooooot, jag har jobb hela dagen imorgon och på lördagen. Övernatten alltså. Helt kiva, men jag kommer vara så trött. Det är bara att bita ihop, have fun kram!

torsdagen

nu ska jag till the big apple för att luncha något gott med min bror. I något skede kommer Annika också och vi ska catch up lite efter en ganska lång paus igen. På eftermiddagen åker jag till stan med Roberta. Och jag är helt sjukt fattig just nu, så jag gråter en sätt för det. Ha en bra dag pusskram!

depp

fanfanfanfanfan så deprimerande med snöstorm i slutet av april

morgonmål



Uuu jee, jag har haft världens mysigaste morgon. Mamma kom upp och väckte mig med frukost på sängen. Nice move.

Vår sista dans-Melissa Horn




Dagens kläder på kroppen.
Just hemkommen från en ganska bra jobbdag. Var på teater som var sjukt kiva att se på, unga sjungande pojkar från vanda. Riktigt trevligt och bra. Nu har jag suttit i soffan och ätit knäkis och imorgon är det syndigt tidig väckning så jag ska ta bort mascaran, byta lite dynvar och sedan sova. Eller kanske jag tittar på lite how i met your mother först, är ganska pigg. Imorgon blir i alla fall en dag utan paus. Puuh.

onsdagen den tjugoförsta


Efermiddagskaffedags. Var just ute på promenad och förde ett brev som har legat på mitt bord hur länge som helst till postlådan. Score, då var dagens planer utförda. Nä, men nu ska jag ta mig en dusch och bli av med fetthåret och så blir det jobb som vanligt på onsdagar. Denna månad kommer jag tjäna så äckligt mycket pengar så jag äääääntigen kan köpa en systemis när jag får lönen i slutet av maj. Om jag sparar lite av denna månads lön då.  Vi höres senare, hejpåer!

Jenny 18!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Det har varit så fint väder idag igen, men fan så kallt det är trots att solen gassar. Har ändå haft en skön dag på björnholmen där vi hade tutorseminarium med alla de nya tutorerna. Efter det åkte jag för att ta ut lite mediciner och samtidigt tog jag take away mellanmål från wayne's. Kvällen har spenderats med lillasyster, vi har promenerat, käkat och tittat på film. Annars är det idag som Jenny fyller hela aderton år (grattis!) och på fredagen ska det firas med middag och utgång. Tyvärr kan inte jag delta för jag har jobbkeikka. Fan också. Sådant.

kvällsaktivitet




Kvällspromenad i hoodsen, med kameran. Lite lek med syrran på gården, med kameran. Nu dags för how i met your mother. Nästan lika bra som friends. Nästan.

miranda


Undebar men kall vårdag på stan. Först sushi med farmor, det är nog det godaste som finns, sedan shk och så träffade jag Miranda och vi gick och fikade morotskaka. Det var nästan två år sedan sist tror jag, helt sjukt. Vi hade i alla fall sjukt roligt och det var skönt att bara få prata. Nästa gång ska jag lära henne äta sushi. Bilden av oss är tagen sommaren 2008. Ikväll blir det måndagschill här hemma, gött.

nittonde april

God morgon! Ny vecka som började med att jag vaknade mitt i natten och dog lite av magont. Det var så sjukt, absolut en av mina topp tre smärtsamma upplevelser. Nu har jag i alla fall uppstått och jag ska börja med att åka och returnera ett par försenade böcker till bibban, sedan blir det sushi i stan och terapi på syömishäiriökeskus. Fika ska jag med en vän som jag inte träffat på evigheter, ska bli mysigt. Ha en bra måndag gott folk!

two thumbs up


Så bra var humorladskampen. Helt huippu roligt, man skrattade så man nästan kisi i byxorna. Johan Glans var liten, men kanske roligast och så var den andra finlandssvenken min andra favorit. Jag kommer inte ihåg vad han hette. Magnus och Petski var också där och försökte vara roliga, dom lyckades ganska bra. två tummar upp för humorlandskampen 2010. Tack och gonatt.

cupcakes




Bakade lunch muffins med tomat och oliver och lime cupcakes med vitchoklad frosting. Båda jättelyckade. Kan sätta in recept senare?
Ikväll blir det humorlandskampen på svenskis med grabbarna, ska snart börja fixa mej. Men nu ska jag sova lite först.

fredag





Har haft en intensiv och rolig dag med många olika människor. Först räk wok med mormor, sedan gjorde jag och Roberta stan och jag är så så så avundsjuk på henne för hon köpte världens finaste väska. SÅ avudsjuk. Vår vana trogen besökte vi även café esplanad. När jag kom hem hade mamma och pappa dukat upp middag som de hade köpt på deliktessen. Det var helt huippu, men tyvärr kunde jag inte njuta så mycket. Så är det ibland, jävla ätstörning säger jag bara. Nu ska jag och syster ha fredagsmys och titta på shrek.


Elände

Nejnejnej! Elände. Det började öööööösregna och jag ska precis dra iväg till iso omena för att bli bjuden på namnsdags (som var igår) lunch av mormor. Jag känner för wokup eller sushi tror jag. Efter lunchen ska jag in till stan för att få lite terapi och så ska jag förstås gå på galnisarna med Roberta. Ska bara platta till håret och klä på mig något annat än läderjackan som skulle dö av regnet. Vi höres kära vänner.

just nu i mattby

såhär tuff är jag när jag jobbar en torsdag kväll iklädd backers t skjorta och solglasögon som gömmer mitt omejkade ansikte. Jees, jag slutar om sisådär en tima.

give me five

Nu ska jag jobba sista kvällen denna vecka, så börjar veckoslutet! Hög femma för det.

mofas bränkku



Hejhej alla små korvar! Idag har jag tittat på bröllopsfotografen som vi köpte på galnisarna igår, jag har pysslat lite med min scrapbook och så gick jag och mamma till ikea på lunch min namnsdag till ära, hoho. Jag köpte fjorton jättefina muggar som jag ska spara tills jag forhoppningsvis så småningom får en egen liten tvåa att använda dem i. Sen köpte vi också min favorit, leksands knäckebröd och morfars brännvinsost.

ja' ä inte bitter

Det är ganska siisti att det rinner snuva från min näsa som vatten från niagara fallen. Inte. Helt sjukt täppt fiilis och jag är lite bitter för att jag börjar jobba senare idag än jag trodde. Jag har alltså inte börjat jobba ännu och klockan är snart halv åtta = mycket mindre guldpengar, gråt.

hulluga dagar



Först träffade jag Roberta i hagalund för att gå på galna dagarna och äta jättegod lunch på wayne's, efter det tog jag mig till stan för att gå på galna dagarna med mamma. Vi passade på att fika på stockmann också. Nu är jag hemma, mitt huvud känns som en ballong, jag kan inte andas och ikväll ska jag jobba. Jag bara måste ta en powernap nu. So long!

finally

Nu har jag ääääntligen lyckats få luftslottet som sprängdes, så vi ska börja titta på den nu. Annars kom jag just in från en kort promppis, så sjukt ljuvlig vårkväll! Sov gott, kram!

dagens look


Har haft en skön vårdag  i stan. Åt chinese med pappa till lunch och så gled jag omkring på stan tills klockan två då det var terapitime. Efteråt åkte jag för att hyra luftslottet som sprängdes, men jag visste ju inte att man måste ha identitetsbevis för att få hyra, så inte fick jag någon film med mig.

svenska ting




Jag hade ganska tidig wake up call idag, åt mina frukostflingor, strök lite skjortor för att tjäna pengar (kontot ligger på 0,37€ så jag är verkligen verkligen verkligen desperat efter pengar), åt leftovers till lunch med bro, tittade på satc, kokade kaffe och gick ut på trappan för att fika, satt i solen ganska länge och bara njöt, åkte på scoutmöte och lekte ute i en timme med en massa nioåringar, kom hem och åt middag, fotade alla sverige saker som ligger och skräpar i mitt rum efter stockholms kryssningen(resorben är annas, geléhallonen köpte jag för att jag alltid köper geléhallon i sverige och festisen vänar bara på att bli uppdrucken) och så började jag skriva detta inlägg. Det mina vänner är min dag hittills. Hoppas den fortsätter lika bra som den börjat.

ostbricka



Ostar till kvällsmat idag tillsammans med lite sex and the city.

den glade vikingen





Har inte mycket att göra så jag tittar på bilder. Bilder som får mig att minnas alla underbara saker som jag varit med om. Dagen har varit extra skön med bakande, friends och hemlagad pizza till middag. Kvällen forttsäter med slöande, kanske lite till friends om jag faktiskt inte hittar på något annat. Skulle ha velat åka av och an till makuuni och hyra luftslottet som sprängdes, men latheten var för kraftig. Livet är hårt.

bullar



Som sagt så blev det bullbak idag, gjorde två olika smaker eftersom alla i familjen inte tycker om allt. Riktigt vanliga russinbullar och riktig vanliga kanelsnurror. Enkelt, klassiskt och supergott. Recept på dessa finns i princip i vilken kokbok du än öppnar. Varma nybakta bullar med en kopp kaffe eller iskall mjölk, mmm...

11 april

Kom just in efter en härlig rask promenad i solskenet. Musik, solglasögon och sol, kan inte bli bättre. Medan jag var ute har min bullsmet jäst till sig så nu ska jag baka ut dem och sedan när de är färdiga ska jag ta en fika utomhus. Underbart perfekt söndag!

lördag kväll



Hemma igen efter en kväll hos Annika med mycket prat, god mat, pepsi max och slötittande på tv. Det är så det ska vara.

hänt extra

Det har varit helt underbart väder idag, jag har varit inne i stan och fyllt på mitt kulturella behov med att gå på konstutställning och så har jag trägts med alla andra på café esplanad. Solen gassade och ute serveringarna var överfulla, så jäkla härligt att se. Igår var jag med Sara på remember me ochd en var sjuuukt bra, gå och se den! Sara storgrät genom hela filmen och jag tröstade henne höhö. Nu ska jag iväg till butiken för att köpa middagsingredienser och sedan ska jag åka till Annika och vi ska fixa middag, mysa och bara ta det lugnt. Skönt med tumiskväll.  Det är vad som har hänt och vad som kommer hända, senare!

påsk leftovers


Idag har jag och min sjuka syster haft en pyjamas dag med kex bak, överblivna påskägg och lite friends. Nu har jag i alla fall fått kläder på mig och ska snart åka in till stan för middag och bio med åtminstone Sara. Jeejee, ha en bra fredag kram!

dagens fika


Idag förnyade jag och Roberta oss, istället för att ta något av det vanliga tog vi en jordgubbs-rabarberpaj och delade på den. Det var gött, men det finns bättre. Lunchen idag intogs på café roastery på alexandersgatan. Tummen upp för det! Ikväll blir de jobbjobbjobb.

Torsdag


Ska än en gång tillbringa början av dagen i stan. Denna gång med Roberta. Sådant, have fun!

dagens lunch




Vi åt sallad på café esplanad, Sara fotade till sitt bildkonst caféprojekt, vi snackade skit, vi gick i butiker och så köpte jag en mega dyr läppomada istället för dagens kaffe höhö. På terapin idag hade jag världens flow kändes det som och timmen där var över på en sekund.
Nu ska jag och pappa till matbutiken och så hoppas jag på skjuts till jobbet. Kramkram

09:28

Dagens lunch intas med Sara inne i stan, sedan blir det lite shopping och klockan två har jag tid på syömishäiriökeskus. Ikväll jobbar jag.

tisdag


Har äntligen fått till stånd att framkalla lite foton och hängt upp på väggen. Ska besälla fler bilder när jag har tid, dessa är alla från teneriffa. Idag har jag haft en relativt ångestfri dag, det hurrar vi för!

vårkänslor


Jeans skjortan från UFF för 9 euro, shorts från Bikbok och halsband av märket Våga.

zen sushi


Idag har jag gått omkring i stan med Vici, först lunchade vi sushi i kämp och så tog vi varsin take away kaffe och gick i butiker. Och jag köpte för första gången i mitt liv något från UFF. Jättebra dag.

påskägg




Har haft världens skönaste påsklov på landet. Har spelat alias, ätit påskmat, badat bastu, umgåtts med kusin+pojkvän, läst, ordnat påskäggsjakt, sovit, suttit framför brasan... Supermysigt helt enkelt.
Efter detta rehab lov börjar vardagen imorgon igen. Före det, behövlig sömn. Kram

Dagens



Blåa låga conversen och örhängen och armband(som kan skymtas vid ena ärmen) från snö är nyinköpta under resan. Nu blir det att packa upp väskan och sedan packa ner nya saker till landet. Så är jag jätteutmattad så jag ska nog bara ta det riktigt lugnt och lägga mig tidigt.

stockholm pics









Hemma efter en jättelyckad stockholmskryssning. Vi hade trevligt på båten och en superdag i stockholm med fika och shopping. Mycke kiva shopping. Jag glömde såklart att fota mycket, så de flesta bilder är från morgonens frukost då jag råkade ha kameran med höhö.
Nu börjar påskfirande här hos oss, vi ska först på traditionsenlig påskmiddag till farmor och farfar och imorgon åker vi till landet. Ska bli jättejätteskönt att komma bort.

RSS 2.0