Gott nytt år 2011



Här ser ni min nya hårfärg. I verkligheten är det inte så rött. Nu är jag och Sara klara för det nya året, vi drar till Ingå och kommer hem imorgon. Det ska firas så helvetee. Vi ska ha så roligt, ni också! PUSS KRAM, tack för detta år. LINN

TALLINN










Vi hade en grymt bra resa med dåligt och kallt väder. Och vi fick inhandlat en hel del rekvisita inför nyårsafton från superalko. Inmorgon firar vi in det nya året. JESS

Heipparallaa

Bl.a. dessa två typer hänger med till Tallinn idag. Nu är vi alltså helt on fire och ska göra Tallinn som det är meningen. Pusi, ha en bra dag. Snart är det nyår.

your party

Bläddrar bland Jennys bilder och hittade dessa från höstens fester. Vad fräscha och bruna vi var då. Nu ska vi till budjun för att köpa hårfärg och sedan ska vi färga hår. Mårå

Landelunch

God morgon. Snart kommer Calle och plockar upp mej och så ska vi åka ut till hans lande för att äta lunch. Och träffa familjen första gången. Spennnnnaaanndee. Efter det ska jag ta mig till Jenny och övernatta där eftersom vi ska stiga upp väldigt tidigt imorgon för att hinna till båten som avgår mot Tallinn klockan åtta. Later

Presentationen




Låt mig presentera min kusinvitamin. Hon älskar julen och att vara framför kameran. As you can see.

esplanad


Gjorde stan med flickorna idag. That's the way i like it. Bokade också kryssning till Tallinn. woop.

NU

Att komma till jobbet idag var lättare sagt än gjort. Under natten hade det snöat sådär trettio centimeter så jag och pappa fick ta spaden i handen och skotta bort snön så att bilen skulle komma ut. Ska jobba några timmar till och sedan ska jag snabbt hem i duschen och så blir det rom, lax, hovmästarsås, ärter, sill, potatis, leverpastej, lådor, äppelmos och skinka för hela halva slanten. Och choklad. Choklad måste ju vara guds gåva till människan. Choklad är gott. Choklad är bäst. Shalooom.

Ps. Tips på bra låtar är mer än välkomna. Jag har brist på musik. Ge mej era bästa. NU

juljobbar


Nu ska jag jobba. Lite arbete skadar aldrig på annandag jul. Efter det blir det julmiddag hos farmor och farfar med julaftonsgänget.

God Jul igen




Lite till God Jul

Julklädseln




Julafton 2010










Lite bilder från gårdagen. Vi hade en perfekt julafton. Maten var gudomlig, sällskapet roligt och paketen fina. Idag har jag beundrat mina klappar och nu ska vi snart äta lutfisk och sedan ska jag nog se första säsongen av solsidan som kom i ett paket igår. Och ladda musik till min nya ipod. Jeejee puss

 

 


Julen handlar inte om godis och glitter och vem som får vad, den handlar om att ge av sitt hjärta och göra någon glad. Hoppas er julafton är lika fin som min. PUSS

.

Julpepp

hej linn! jag undrar bara att hur går det med din ätstörning nuförtiden? är du helt frisk redan eller hur frisk tycker du att du är och vad har du gjort för att komma så långt?

Hej! Det är länge sedan jag skrivit något om ätstörningen här. Kanske det är för att jag mår så mycket bättre nu, eller kanske jag bara inte har haft lust att skriva. Jag vet inte. Men det är i alla fall så att jag nog mår bättre. Frisk är jag inte ännu, inte på länge ännu, men det går framåt hela tiden. Ibalnd mår jag sämre och kan få ångest attacker medan jag ibland mår jättebra. Nu är mitt mål bara det att få en balans och en trygghet som gör att jag inte får de där ångestattackerna. Det var någon som för en tid sedan frågade om min nya terapeut och hur det går med henne. Ja, det går väl helt okej. Det är svårt, jättesvårt fortfarande och ibland vill jag bara gråta för att jag saknar min gamla terapeut så mycket, men den nya är nog väldigt snäll. Och vi jobbar på vårt förhållande varje vecka.
Det jag gjort för att komma såhär långt är att kämpa och kämpa utan att ge upp. Jag är så stolt över att jag klarat det eftersom jag vet hur nära det har varit att jag skulle ha gett upp. Men som sagt, jag har jobbat rumpan av mig för att börja må bättre, det har varit döds svårt, men SÅ värt det.

Hej! Jag har läst om din ätstörning och känner igen mig. Undrar bara hur du vågade berätta till någon om den, och hur du gjorde det? Vad du sade osv? Borde berätta men vågar inte.. kram!


Det jag gjorde var att berätta via sms för en kompis om hur jag mådde. Därefter berättade jag för kuratorn som sedan ringde mina föräldrar. Det var inte lätt, det är aldrig lätt att prata om jobbiga saker, men det är det man måste göra. Det är det enda sättet. Jag vet hur jävla skrämmande det kan vara, men jag vet också att ingenting händer om man inte gör det. Jag vågade berätta eftersom jag blev så sjukt rädd för mig själv. Ingen frisk människa trycker ner fingrarana i halsen på sig själv, eller slutar äta helt. Då visste jag att jag inte kan leva så längre, jag ville inte. Det är lite som att dra bort ett plåster, man vill inte göra det för det gör ont, men sedan blir allt bättre. Om du känner att du inte vågar tala med någon, så skriv ett brev och ge det sedan till din mamma eller pappa. Eller kuratorn i skolan. Det är svårt, men du kan göra det! Om jag klarade av det klarar du också av det!


Nu är det dags att njuta av julmat, stämning och allt vad det innebär. Puss



Himlen i min famn




Min absolut favorit julsång. Klicka



GOD JUL GOD JUL GOD JUL GOD JUL


God Jul alla älskade och fina människor. Julafton är här. Ett år sedan senast. Nu ska vi titta på Musse Pigg och hans vänner firar jul, det är julaftons tradition. För att få tiden att gå liksom. Sedan blir det fixande, duschande och påklädning. Gud så mysigt. Jag älskar julen så mycket. JULPUSS

Dagen före dopparedagen


Julgranen pyntade jag och barnen igår då jag lekte barnvakt. Nu letar jag knäckrecept för att få lite godis till julklappsutdelnigen imorgon. Jultiden är nog en av de bästa tiderna på året. Lätt.

freezing


Denna vackra syn mötte jag på morgonen då jag tittade ut genom fönstret. Det har varit en helt underbar vinterdag. Och tänk att det är julafton imorgon. Och att dom har lovat -30 grader och snöstorm. Men det stör inte mig, jag ska bara njuta av tid med familjen, maten och stämningen. Nu lite greys.

exactly


Har vaknat upp hemma hos Sara och jag mår såklart som en drottning. Ingen bakis flicka här inte. Efter julkyrkan igår drog vi iväg mot stan med ett gäng och hamnade först på humlegården där vi stannade till sista stund och när festen var slut där gick vi vidare till nästa bar. Vi var last men standing igår! Riktigt firande av jullovets början. Så ska det vara. Vi kom till Sara lite före fem och efter fyra timmar sömna ska jag nu så småningom börja dra mej mot min lillasysters skola där jag ska gå på julfest.

kyrkan

Sista skoldagen är overoverover! Efter skolan träffade jag farmor inne i stan och valde lite julklaper, det var kiva. Nu är det fullt hus här hos oss då Jone, Benjamin och Kirkkis bakar pepparkakshus. Och pyntar. Holy crist. Vid 23 tiden ska vi iväg till kyrkan för att ha en stämningsfull avslutning på skolåret och efter det ska vi ut för att fira jullovet och därmed också sista lovet innan studentskrivningarna börjar komma närmare på allvar. Nu ska jag käka burana för grym mensvärk och sedan lite greys maybe. Pusskram.

Mamma


Världens bästa mamma ska nu åka och köpa en julgran till oss medan jag ska till skolan. Sådant. Idag börjar jullovet! FREEDOM!

WOOOOPIDOOPWOOP



SÅHÄR GLAD är jag för att jag kom igenom teoriprovet (bilskolan) idag. SÅHÄR! Dessutom har jag hunnit skriva ett psykologiprov och varit i skolan några timmar. Imorgon tänker jag ta mig till skolan till klckan 13 och sedan är det nästan jullov. Kan inte fatta det. Jullovet kommer bli riktigt awsome. Ska hitta på massa roligt. Puss på er.

let it snow let it snow let it snow

Jag kommer inte komma ut genom dörren imorgon, så som det snöar nu. Vi blir ju insnöade precis till jul. Om 1 ½ timme ska vi iväg på middag så nu ska jag hoppa i duschen och fixa mej. Morjens

söndag



Tittat på greys, skottat snö, läst psykologi och packat julklappar. Det ärv ad jag hunnit med idag. Igår var Calle hos oss hela dagen, han dök upp på natten (dont ask me) och stannade till kvällen. Nu borde jag läsa lite mera psukologi inför morgondagens prov och sedan ska vi på middag och så kommer pojkvännen över igen.

22:40


Mycket fina kakor. Nu ser vårt hem ut som ett bombnedslag, allt är utspritt, täckt med glasyr och allmänt råddigt. Life is a bitch. Imorgon blir det arbetsdag och sedan träffa Calle. Sov gott, kram.

Hej Calle


pepparkaksbak


Jag och syster har myskväll med julkalender och nu ska vi snart börja baka ut pappas pepparkaksdeg och sedan dekorera dem fint. Mys

wishlistan

1. chanels nagellack
2. resa till london (och stockholm)
3. i pod maybe
4. camilla läckbergs böcker (inte fyrvaktaren eller isprinsessan)
5. Iittalas satumetsä servis
6. kläder
7. money
8. en lägenhet
9. baksaker
10. såndäna skor

Jag vet inte vad jag vill önska mej, men detta är kanske något?

uuuupdatering

Har varit på hälsostationen hela morgonen och väntat en evighet på att snabbt få komma in och ta lite blodprov. Nu är det i alla fall done och nu väntar jag på Robban i skolan, vi ska iväg till stan på julklappsuppköp. Vad köpa till sin pojkvän?

Min dator är fortfarande crappy så uppdateringen suger rumpa, men asap ska det fixas. Jag har noll inspiration att blogga nu, tyvärr. Men jag vet att det går i vågor så det kommer att komma tillbaka snart. Det är ganska mycket med skolan just nu, så jullovet kommer att komma som en räddande ängel i mitt liv. Tänk att om exakt en vecka är det julafton. Crazy.

.

Lite nervös, ska nämligen ta ett prov klockan elva idag. Jag blir riktigt sur om jag inte klarar det så då kan ni inte förvänta er några glada updates. Hihii, wish me luck.

10


Idag fyller min älskling, min bebis, min favorit person tio år. GRATTIS älskling!

Utkast: Dec. 13, 2010




Dessa bilder hann jag just och just ladda upp innan datorn gav upp kontraktet igår kväll. Igen. Tveksamt hur länge det tar inna jag får den att funka igen. Nu sitter jag på håltimme och ska läsa psykologi. Mårjens.



 


crap

Jag kastar snart min dator i golvet, den är och kommer förbli lite sönder en tid. Måste fixas asap. Försöker i alla fall få upp fredagens bilder både till bloggen och till ansiktsboken. Lättare sagt än gjort. Annars så har jag spenderat gårdagen och dagen med Calle och snart ska jag börja projekt baka. Later

pigg som en lärka

Jag har hittat till jobbet. Gårdagen var jätterolig och det var mycket dans och mycket skratt. Bilderna kommer upp när jag i något skede hittar hem. Jag och Sara har planerat en tv dag med myky karkki och limssa. Senare

and off we go


Vad gör vi, nu kör vi. Heippa

chipstime.


Chips och music i Saras säng. Snart ska mascaran och klackar på och sedan bär det av mot Casa för att först äta middag och sedan fira Milla och Kira som båda fyller 18 idag. Ta det lugnt ikväll allihopa!MÅRJENS säger Linn och Sara

If you don't live for something you'll die for nothing

En kaffe i omena och fixande inför kvällens aderton års fest på casa väntar. Kommer bli lyckat som fan. Kameran är med, klänningen är med och klackarna är med. Det är allt som behövs för en lyckad kväll. Och så fint sällskap och ett litet glas i hande förstås. Ha det bra, so long.

Day 30 – One last moment

Här om dagen snöade det. Riktigt försiktigt dalade snöflingorna ner, fridfullt landade de på det redan tjocka snötäcket. Jag gick ut för att skotta, blev lite passligt svettig i kylan. Hade klätt på mig mina höga filtstövlar och en varm jacka för att säkert inte börja frysa. När jag skottat färdigt tittade jag ut på gården. En meter snö överallt. Jag tog ett steg, sedan ett till. Snön sökte sig in i stövlarna, upp på benen och kylan trängde igenom, men det gjorde ingenting. Jag ställde mig mitt på gården och tittade upp. Sedan lät jag mig falla bakåt. Rakt bakåt, ner i snön. Jag låg där och tittade på natthimlen, på stjärnorna och på snöflingorna som fortfarande föll. Då var jag mig själv. Jag lämnade allt annat och fick bara vara jag. Ensam.

älskahål

Alla älskar håltimme. Verkligen inte, matematik nästa och jag ser inte framemot det. Hjälp mig, snäääälla

nionde december






15 korta dagar kvar till julen. Idag ska jag skriva en wishlist. Två lektioner i skolan och sedan borde jag läsa psykologi. Ha det bra, later

juleklappar, check

Perfekt dag att gå omkring i stan och shoppa julklaper. Hittade både det ena och det andra så nu kan jag slappna av lite fram till julen. Dessutom hittade jag födelsedagspresent från zara till syster som fyller tio nästa tisdag. Efter matematiklektionen var det terapidags och sedan hemfärd.

Nu sitter jag och tänker så det knakar på vad jag ska önska mig i julklapp. Har börjat fundera på en tatuering, skulle vara en liten text på något diskret ställe. Anyway, ska se vad tvn har att erbjuda innan jag lägger mig. Imorgon har jag sovmorgon till elva. Pusskram chokladbanan


Day 29 – Your aspirations


Jag strävar efter att leva i nuet, att ta dagen som den kommer och koncentrera mig på den tid jag lever i nu och inte på morgondagen. Jag vill sluta oroa mig och sluta vara så paranoid hela tiden, jag vågar aldrig tro det bästa. Och det tror jag att tar bort mycket livsglädje. Jag skulle vara mycket lyckligare om jag skulle kunna relaxa lite och våga unna mig lite lycka.  

vackrast

Det är så vacker utomhus när det är vinter. Jag kan inte annat än älska det. Jag vill bara vara ute hela tiden, gå och titta på naturen. Det ger mej ro. Idag ska jag försöka hinna köpa lite julklappar innan aftis börjar klockan fem. Sedan borde jag också läsa psykologi. Och gå i duschen. Börjar med psykkan. HEJ


Riddarbalen igen





Se spöket på andra bilden!!! Imorgon har jag ingen skola på dagen, bara aftis. Tala om sweet. God natt.

Riddarbalen



Väldigt, väldigt lyckad kväll. Vi har Calle att tacka för den här helt underbara natten. Det var tre rätters middag + drycker, snapssånger, dans, tal och super sällskap och stämning i riddarsalen. Sedan forsatte festen på Nylands nation efter klockan tolv. Kom i säng fem, yummie. Inte många bra foton, kanske jag ännu hittar något som kan publiceras. Det var det om det.

Day 28 – Something that you miss


Jag saknar att få vänta på en resa. Den där känslan då man vet att man snart får sätta sig på ett flyg och åka långt bort från vardagen, långt bort från allt det vanliga. Att vakna på morgonanatten och åka taxi till flygfältet. Att äta frukost på flygfältet och att få vänta på maten i flyget. Att titta ut genom fönstret då man närmar sig. Och att få gå omkring i hotellrummet och inspektera sitt nya hem för en vecka framåt.

Igår


Såhär såg jag ut igår genom webcameran. Efter två timmar sömn drog jag mig till skolan och nu längtar jag bara efter en soffa, marianne kladdkaka och greys. Efter psykologilektionen är det det som gäller. Bilder från igår och lite mera details kommer genast då jag kommer hem.

håret


Snart är håret på plats. Det är alltså Riddarebale som kallar ikväll. Jag, Calle, Benjamin och Roberta.

självständighet


morgonen började med croissanter till frukost och sedann var det bara att klä på sig och gå ut och skotta snö.Nu är gammeldansklänningen framme och håret lockas. stay tuned

femte december

Söndagen den femte december och jag ska snart sicka iväg på jobb. Gårdagen spenderade jag också på jobbe och sedan framför greys och ett yogapass. Ljuvligt. Idag ordnas det 10 års kalas här hos oss. Jess.
Och så måste jag förbereda mig inför morgondagen, självständighetsbal på riddarhuset väntar. Gammeldansklänningen måste fram, måste öva mig att fixa mitt hår... Men nu, jobb. Morjens

Day 27 – Your favorite place


Hemma i vårt vardagsrum framför en brasa. Det är favoritpatsen.

chokladbomb



Detta är hittills saldot av chokladen. Har bakat hela dagen sen jag kom hem från skolan. Pepparkakstryffel, chokladfudge och en marianne kladdkaka.

Day 26 – Your fears

Jag är rädd för att börja må så dåligt som jag mått igen. Rädd så in i helvete, just nu mår jag hela tiden bättre och bättre och jag bara väntar på att det ska komma ett bakslag. Går på tå hela tiden och varje litet tecken som tyder på sämre mående blir jag livrädd för. Det tar ganska mycket energi att varje dag tänka på när de blir sämre igen. Hur länge kan det vara såhär bra?

Jag är rädd för mörker. Alla människor är nog litte rädda för mörker.

Jag är rädd för konflikter. Det jobbar jag med för fullt i terapin, går sakta men säkert.

Jag är rädd för att bli sviken, sårad och ensam.

Och så är jag rädd för att komma folk för nära.

What to do?


Jenny överöste mig med choklad, nu ska det bakas. Goda choko recept anyone? Hit me!

Day 25 – A first


Jag vet inte ännu heller vad jag ska skriva på denna. Ni får använda er fantasi och tänka er hur min första fylla, mitt första minne eller min första bh såg ut. Jag orkar inte tänka, feel free.


SAW VII


Jag har sett mysigare filmer. Denna kan inte kallas romantisk komedi.

Det är nästan oanständigt snuskigt hur jäkla oaktiv jag har varit på att blogga. Nu ska det ta mej tusan bli ändring på den saken. Men inte idag, nu ska jag sova för imorgon väntar franska.

uupdate

Well hello, jag har eruppstått. Under de senaste dagarna har jag varit på en del prover både på jorv och dextra och lärt mig att mina levervärden är skyhöga. Något fel där, men hoppas inget allvarligt. Provveckan börjar lida mot sitt slut och jag ska gå på saw idag. later

RSS 2.0