Stockholm baby

Idag bär de av mot älskade Stockholm. Wuhuu. Jag längtar sjukt mycket, men samtidigt känner jag alltid en liten nervositet över hur det ska gå med alla bufféer som ska överlevas. Middagar, frukostar.... Tidigare var det det bästa med hela resan, nu är det forfarande roligt, men inte på samma sätt. Jag älskar att titta på och beundra maten, men sedan när jag ska ta något kan jag inte bestämma mig och det är ganska ångestfyllt. Så vi får se hur det går.
Innan båten går har jag massa program, först ska jag luncha med Anna, sedan har jag möte på syömishäiriökeskus kl. 15 och så måste jag skynda mig till hamnen. Måste också komma ihåg att ta ut och växla pängar, vill ju shoppa maaaassssor. Och nu är min ekonomiska kris slut, fick lön igår. Äntligen. När jag kommer hem är läget antagligen ganska kritiskt igen, haha. Nåja, ni ska ha det bra. Pusskram, Linn

dinnerplans

Ikväll ska jag äta middag med min kusin inne i stan, ha en fin kväll kram!

dagens kaffe


Träffade Roberta över en kvällsfika i vårt eget förorts köpcentrum. Det var inte lika bra som café esplanad.

kort




hejdå


Nu ryker 15 cm av håret, jee.

tältning 2009





Inte mycket uppdatering här för stunden. Just nu är det annat som står i fokus. Hoppas på att vara back on track så snart som möjligt. Tills dess, njut av lite sommarpics

strawberry cheesecake



Denna helgs bak fick bli jordgubbs cheesecake med oreo (domino) botten. Jag annvände ett grundrecept, men ändrade sedan en hel del på det.

Botten: ca.14 domino kex (jag använde oreo, tycker bättre om det), 75 g smör.
Kör kexen i en mixer lite snabbt, smält smöret och tillsätt det i mixern, mixa till en "smet". Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant. Ställ kallt.

Sätt ugnen på 175 grader.

Fyllning: 600g philadelphia ost, 3 ägg, 1½dl socker, ca.3/4 mask vaniljsocker, 1½msk mjöl, 3/4 tsk salt.
Blanda ihop osten med sockret och vanlijsockret, tillsätt mjöl och salt, blanda ordentligt. Tillsätt äggen ett i taget, rör smeten ordentligt tills den är helt slät. Om du vill kan man nu sätta i frusna bär.

Häll fyllningen på kexbottnet i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter.
Låt svalna helt innan servering. Garnera med t.ex. riven mörk choklad.

gårdagen



Gårdagen var jätterolig... Tills vi kom till festen haha. Det var världens största flopp, i alla fall för mig som inte stannade länge och  hade alkoholfri kväll. Näe, men jag och Roberta hade jätemysigt i stan och när vi åt middag hemma hos henne och sedan åkte vi på snabbvisit till Jenny där Sara (som kom hem från bryssel igår) befann sej. Sedan åkte vi som sagt till stan, fick köa about 45 minuter för att komma in, betalade fem euro för att vara där under en timme och så åkte jag hem. Nice move.

Annars mår jag skit så jag ska bara ta det riktigt lugnt resten av helgen.

@ robertas

Är hos Roberta, har just ätit middag och vilat en stund på maten tillsammans med friends. Nu fixar vi oss, musiken dunkar och vi ska så småningom dra oss mot casa där det är 18 års fest. Mera senare kraam

.


Dagens kaffestund blev på café esplanad, bilden är dock gammal. Nu är jag så pissed off så jag skulle kunna kasta datorn i golvet så jag ska nog göra något annat nu. Ikväll jobbar jag igen.

torsdag

Vaknat, surfat runt på nätet, varit på promenad, ätit lunch och nu åker kläder och smink på och så iväg med bussen till shk och efter det lovely café esplanad. Pusskram skumbanan

onsdagen

Jäklar så jag ska sova nu. Är trött, sliten och lite illamående så att lägga sej kommer bli lite som att komma till himlen. Jobbdagen gick rätt så smärtfritt, tjänade pengar och nu är dagen över. Spotify står på med mina all time favorites och jag läser alla tiotals bloggar som jag följer. Så är läget här i mina hoods just nu. Sov riktigt gott, kram!

ljummen couscous sallad


Fixade till en supergod ljummen sallad till middag av couscous, broccoli, tomat, rucola, bacon, fetaost och oliver. På det lite sweetchili sås och så ringlade jag också på citron olja för en super smak. Egentligen hade jag tänkt ha kyckling som kött, men det blev bacon för att det fanns i kylen. Nu ska jag åka iväg och jobba några timmar, hoppas på en tidig kväll idag.

Dagens kaffe



Kom för en stund sedan hem från fotvården, så nu är jag jättesnygg nedanför vristerna. Jag kokade kaffe och försökte mej på att göra en kaffe mocha (gick sådär) och så tog jag filtar, halsduk, dator och solglasögon och satte mej på trappan med min mocha. Jag invigde också läderjackan för denna vår! Jee. Måste säga att det var superskönt att bara få sitta och njuta av solen och inte behöva tänka så mycket. Mer sådant! Ha det fint, im out



tjugofjärde

Har inte hunnit i duschen, är megasnude och nu kom städerskan och ska städa i tre timmar. Måste figure something out. I alla fall, dagen är full av aktivitet, först blir det lunch på ikea, sedan har jag fotvård på en salong här ganska nära oss klockan ett. Idag är det onsdag och det betyder att jag har jobbkväll. Så det är planen för dagen, är inte jätteinspirerad.

jag måste hitta ut


En liten bild från lördagens sushi kväll. Det var bara så bra!
Jag blir så irriterad på mej själv när jag inte vill göra någonting, allt känns så onödigt och fan så frustrerad jag har varit ikväll då jag inte har fått någonting gjort. Nu ska jag i alla fall gå ner för att trycka i mej kvällsmålet och sedan blir det nog sovdags.

converse




Lite snygg vårig vardagsoutfit. Nya jeansen med snygg lång dragkedja och snyggaste conversena. I stockholm ska jag leta efter ett par låga i någon snygg färg. Nu ska jag fortsätta med att ine göra något, jag döööör av rastlöshet. Vill ut och springa.

vanilla ice latte


Dagens kaffe och mellis avnjöts på wayne's i iso omena tillsammans med christa. Det var kiva.

im off

Slö dag hittills, nu ska jag ta en fika med en vän. Ha det gött, kram!

plaza kvinna


Min kväll har som vanligt på måndagar bestått av desperate housewives och nu ska jag läsa min nya plaza innan jag lägger mej, pusskram sov gott!

bo kaspers orkester-hon är så söt


Har varit på dagens promenad och sitter och tänker på vad våren riktigt kommer att komma med. Förhoppningsvis värme snart i alla fall. Och så funderar jag på att mitt hår verkligen verkligen behöver en make over. Det har vuxit som ogräs och nu tänker jag att kort rakt avklippt skulle vara skönt och vårigt? Anyway, nu ska jag surfa runt lite och se om jag hittar något som jag kan köpa nästa vecka då vi åker till stockholm.

dagens



Kom hem en snabbis mellan stan och ärende i iso omena, men nu först är jag hemma sådär ordentligt. Hade en lyckad dag, först dubbel hc möte på shk och sedan på stan med farmor. Fick solisar, vårinspiration aka tidning och världens snyggaste jeans från mango. Dagens kaffe tog vi på kaakaopuu i kampen. Nu blir det snart måndags familydinner, blog you later


måndag

Nu sticker jag in till stan, först shk och sedan lunch med farmor. Ha en bra dag, kram!

broken in two


Jag har försökt skriva detta inlägg sådär två timmar nu, börjar tröttna lite. Får liksom inte ner orden på pappret fast dom finns i huvudet. Ville bara säga något om bilden ovanför, för ser den inte ut att vara full av lycka? Vänner, fest, fina människor, fyllda glas och glada ansikten. Jag kan också se det, men ändå vet jag att när den här bilden togs var jag inte det minsta lycklig. Det är så sjukt hur mycket man kan dölja med bara ett skratt eller ett leende. En ätstörning behöver inte synas utåt alls och det är få som förstår hur sjuk man faktiskt kan vara utan att det syns. Fan så jag längtar tills jag kan se sådär lycklig ut och verkligen vara det påriktigt. Imorgon ska jag som vanligt till syömishäiriökeskus, har två möten med två olika personer pga allt möjligt. Jag måste ännu säga att denna helg har varit den bästa på länge. Har hunnit umgås med alla dom människor som får mej att må bra, det skålar vi för. Nåja, slut på dagen och nu i säng. Äntligen äntligen.

medelhavsburgare


Vi gjorde alla våra egna hamburgare, jag valde att köra på lite medelhavs stuk på min. Gjorde biffar på köttfärs, fyllde på med rucola, tomat, lök, lite feta och oliver och in mellan två rågbrödsskivor. Till det blev det fränän gjorda på batat och även vanlig potatis. Nu vill jag bara att dagen ska ta slut. ångestångest


21032010



min mocha och mammas morotskaka

Vi åkte till hagalund fö att köpa ingredienser till kvällens middag och passade också på att fika på wayne's. Det har varit lite matboom här på bloggen, har liksom inget annat att skriva om höhö. Nånä, det kommer nog andra inlägg också i något skede. Men ikväll har vi kiva dinner så någo kommer det nog om den. I alla fall, jag har varit galet trött idag och haft världens bad hair day så just nu längtar jag bara efter att jag får lägga mej. Kanske jag tar en femton minuters powernap innan maten.

sushinight picturetime












look-a-like



Än en gång världens mest lyckade kväll. Tack till alla underbara som var där och speciellt till Vici som ordnade hela tjuttaballongen. Bilder säger mer än en miljon ord så jag låter bilderna berätta, men en sak måste jag säga. Det finns inget godare än sushi, så gott och vackert så man blir helt yr hoho.



sushinight

Nu drar jag iväg till Vici på sushikväll. Vi är några stycken som bara ska ta det lugnt, äta sushi och ha kul. Hörs, pusskram

macroner






Perfektion. Inte ett enda skal sprack, allt gick som det skulle, de är så vackra och nu hoppas jag bara att de smakar gott också. Jag lagade två olika smaker, hälften har mint-chokladtryffel fylling och andra hälften hallon tryffel fyllning. Jag använde mej av ett recept från min favorit matblogg kalasgott och så improviserade jag själv ihop fyllningarna.

Macaroons
150g fint, fint malen mandel
150g florsocker
120g äggvitor, uppdelat i två skålar
35g socker
150g socker till sockerlag
50g vatten till sockerlag
ev. Karamellfärg

Gör så här
Blanda mandel och siftat florsocker i en skål. Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning. Blanda socker och vatten till sockerlagen och låt koka tills temperaturen nått 118 grader på en godistermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten. Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, detta tar ca 10-15 minuter. Rör i 60g äggvita och ev. några droppar karamellfärg i mandel och florsockerblandningen. Vänd ned den italienska marängen och rör försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande. Fyll en spritspåse och spritsa ut små rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig. Grädda sedan i mitten av ugnen i 160 grader, ca 8-12 min.

Mint-choklad tryffel
100g choklad med mintsmak (jag använde marabous premium, men jag tror att någon annan skulle vara bättre)
½-1 dl vispbar vaniljsås

Smält chokladen i vattenbad, ta bort från värmen och blanda i viljsåsen. Låt stelna i kylskåp och spritsa sedan ut på hälften av de macroner du vill fylla med denna fyllning.

Hallon tryffel
100g choklad med hallonsmak (Jag använde fazers skogsbärs mjölkchoklad, om möjigt använd någon annan sort.)
½ dl vispbar vaniljsås

Gör på samma sätt som med den andra fyllningen.

Det är tidskrävande, men så roligt så det är värt att låta det ta tid. Snart ska jag nog baka macroner igen.


dagens lunch


Idag blir en riktig matblogg dag. Till lunch lagade vi världens enklaste och godaste grej. Bläckfiskpasta, wokade räkor och broccoli. Hälsosamt, lätt och gudomligt. Nu är mina macroner klara, ska bara fota och sedan lägger jag in receptet här. Stay tuned

variation....



Igår innan festen skulle jag och Roberta gå på något nytt café för att få lite variation, men fan, de gick bara inte.  Inget kan mätas med esplanad. Så är det bara, har man en gång varit där finns det inget annat. Anyway så vaknade jag sinnessjkut tidigt idag och jag har redan hunnit till butiken för att köpa ingredienser till macroner. Ska börja baka nu så visar jag resultatet sedan, kan hända att det blir lie halvbra. Let's see.

denna @ nasses


Jag kom hem riktigt tidigt med pappsens skjuts. Skönt, men nog var det roligt där också måste jag säga. Nu blir det bedtime och imorgon får ni mer bilder från kvällen. Pusipusi

i'm off to nastamos crib


Nu ska vi iväg och fira denna kille som fyllde 18 för en tid sedan. Men innan det tar jag en kaffe med Roberta någonstans i stan. Senaree

perus

Lunch i stan med pappa. hejsvejs

vem hatar finland såhär mycket

Aj vi har inte haft tillräckligt vinter i det här landet redan? Lite råförbannad fiilis måste jag säga, läderjackan och conversena kan tydligen se sej i rumpan för dom kommer nog inte fram på en tid verkar det som. Man får ta på sej tjocktröjor och dunjackor istället. Sjukt nice. Ska sova bort min irritation och hoppas på en bra och snöfri (i wish) fredag imorgon. puss o gonatt

plättar



Bra kvalitet på bilden i föregående inlägg, hoho. Var som sagt på café esplanad med Roberta och eftermiddagsfikade, lika mysigt som vanligt. När jag kom hem var plättstekningen i full gång och jag passade på att fota systers portion. Plättsmeten är gjord på durumvete mjöl istället för vanligt mjöl. Då blir smeten lite gulaktig, men smaken torde vara ganska samma. 1 ägg, 1½dl mjöl, 2½ dl mjölk, ev. salt och socker. + lite bakpulver om man vill ha lite pösigare plättar. Hur enkelt som helst. Om jag äter har jag oftast citron och socker på mina. Hejdå

18032010

Café esplanad. Caffe mocha. Jag och Roberta.

nollnollnoll inspiration


Jag är mest oinspirerad i världen just nu. Bloggmässigt alltså. Borde göra lite ny design och skaffa mej lite nytt material att blogga om. Och jag ska nog göra det så snabbt som möjligt. Under helgen ska jag åtminstona baka något så då kommer det recept och så ska jag på både adertonårs fest och sushinight. Så stay tuned please

@ jobbet

hejhej sitter på jobbet ännu och kommer anatgligen att komma hem waay too late för att sätta på datorn sen ännu. Har haft en okej dag på stan, bara promenerat omkring och suktat efter alla fina saker i speciellt Mango. Mötet på shk gick sådär, jag sa typ två ord höhö. Efteråt gick vi till kynsilaukka som också ligger på fredriksgatan och åt en fin middag. Ska bara jobba klart här och så gå mot bussen, so long. gonatt

eesti sommarfiilis


sommar anyone?
Helvetes onsdag som nu är här. Har egentligen inget program fram till kl. 17 då det är shk time, men jag åker nog redan in till stan vid 10 tiden. Ska luncha med pappsen och så tänkte jag mej att jag skulle svänga förbi några butiker och kanske sedan fika på esplanad. Ja, men sedan kommer det hemska. Mamma och pappa ska med mej till shk idag, jävla mardröm. Shit happens, nu ska jag hoppa i duschen.

texten

"Kön är inte så lång som vanligt, kanske för att det inte riktigt ännu är lunchtid. Det doftar nybakt kanelbulle och kaffe i hela salongen. Bakverken ligger där bakom glaset som tavlor på en utställning, så ståtliga och vackra så man skulle kunna gråta. Ibland unnar jag mig ett havrekex med korinter. Men idag är inte en sådan dag, idag tar jag bara en kopp grönt te. Egentligen skulle jag vilja köpa en bakelse av varje sort och ha smakprovning, men den tanken är nästan pinsam så jag skjuter den snabbt åt sidan. Tar min mörkröda lilla bricka och går upp för trappan till mitt bord. Det jag alltid sitter vid, som har den bästa utsikten. Man kan se vem som kommer in och dessutom ser man rakt till kassan så man ser vad alla beställer. Vid bordet bredvid mitt sitter två finlandssvenska damer med varsitt glas vittvin. De pratar på varandra, jättefort och hela tiden. Ibland, då de hinner tar de en stor klunk vin.

Idag har jag drömt om en egen lägenhet och ätit köttisar på Ikea, fikat på wayne's med Annika och spenderat kvällen i skolan på skrivkurs. Texten ovanför är ett utdrag ur den text som jag kommer att bidra med i en bok som vi kommer ge ut. Jag fick massa positiv feedback idag och blev glad.
Imorgon är det onsdag. Fyfan så jag fruktar morgondagen. Mera senare, godnatt kram!


tjugoett trettioåtta


Gammalgammal bild, men lite samma fiilis som då tror jag. Nu blir det knäckis o juice och så ska jag sova.

Crapbook höhö




Lunchade sallad på don corleone, drack kaffe på kaakaopuu i kampen och gick sedan till fredriksgatan för meeting på shk. Hann köpa lite scrapbook material också, så nu kan jag börja med det när jag orkar. Annars inget speciellt. Allt känns lite bajs måste jag säga. Anyway ha det jättebra, pusskram!

måndag


Först till farmor och farfar på lunch och sedan in till stan. hejdå

saknar kameran så helvete



Det fanns inte en sådan scrapbook som jag ville ha så jag får gå och köpa den från stockmann imorgon då jag ändå ska in till stan. Tänkte att jag skulle samla alla mina egna recept i den, kan bli kul. Har suttit och tittat på bilder från det senaste året, planerat sommaren lite (drömt) och nu kommer nog pojkarna hem från landet snart och då ska vi äta söndagsmiddag. kraam

youghurtsnacksssss




Igår såg vi Valentine's day på bio. Både jag och Roberta tyckte den var bra, just en sådan film som man ibland behöver se. Från stan fick jag sedan lite bråttom för att hinna hem till melodifestivalen, men jag hann. Jag tyckte inte att rätt låt vann, men skit samma, det var bra ändå. Nu ska jag ta tåget för att köpa en scrapbook, fick plötsligt lite inpis. senare

the tutormiddag 2010










De var bra och roligt och allt där emellan. Vi började alltså hos Anna med att förbereda maten, dubbelmarinerad inrefilé, pasta sallad, snittar m.m. Vid 6 tiden var det mesta iordning i jemimas crib där vi höll hus och alla sköna tutorer började anlända. Vi skålade med bål och sedan var det open bar ute på gården och buffé. Vi höll på i 6-7 timmar och sedan tog vi taxi hem.
Om två timmar ska jag på femtio års kalas, så jag ska fixa mej för det och sedan blir det bio med Roberta och såklart melodifestivalsfinalen ikväll. Sådant.

muchos nachos con carne



Smakade på amarillos nachos, klart godkända. Nu ska jag läsa nyaste ELLE en stund och sedan åker jag och det dubbelmarinerade köttet till Anna och förbereder kvällens tutormiddag. Fan så najs. Tar med min patetiska lilla kamera så det kanske blir några bilder. Ha en bra fredag, kram.

amrillo

Nu åker jag och mamma till bibban och sedan ska vi luncha på nya amarillo i esbo centrum. Lite komiskt.

torsdag

Det verkar bli en helt perfekt dag idag, vädermässigt i alla fall. Har lust att plocka fram läderjackan, men det kanske blir lite för kallt? Solglasögonen ska åtminsone fram. Idag blir de först lunch hemma och sedan har jag tid på shk kl. 14. Och ja, det blir en till skolpaus för mej. Från och med måndagen har jag inte varit i skolan. Så mitt sommarlov har kind of börjat, låter bra va? Men det är helt fucking stört, noooo fun. För nu är det enda jag måste tänka på att bli frisk, orkar inte. Anyway, igår var jag också en sväng inne i stan och försöke få en text färdig skriven. Det gick sådär, men jag fick i alla fall spendera ett par timmar på mit favorit café. Nu ska jag skicka iväg den texten till pappa som får läsa igenom den och rätta om det finns några fel. Blog u later

rucolapide



Slängde ihop en enkel pizzadeg och fyllde på med fisk, tomat, svamp och rucola. Annars har jag varit ute megamycket idag. Har liksom inget annat att göra än att  promenera och lyssna på musik i vårsolen och sova. Det är inte så kul som det låter.

let me wait till tomorrow










Allt är inte helt bra så jag tänker på Teneriffa och saknar det så helvetes mycket. Speciellt den kvällen då det var för hett med shorts och vi började kvällen med middag på chill out, kom sedan hem för att fixa oss och vi tänke dö av hetta. Vi satt typ i underkläderna på balkongen för att allt annat var för varmt. Tog varsin iskall watermelon breezer, fick fiilis av musiken från ipoden, lockade håret och så gick vi ut. När vi kom hem hoppade vi i poolen och sedan i säng för att vakna till ännu en perfekt morgon med frukost i solen.

färsk pasta


Kom just in efter dagens andra promppis. Mellan promenaderna har jag ätit lunch och tagit mej en powernap på 1½ timme. Nu håller vi på med middagen aka hemgjord pasta och olika såser. Och jag skulle kunna powernappa lite till, men ska nog titta på tv istället.

fredagen





Igår var en riktigt trevlig kväll med blinier och melodifestival. Bilderna är dock från kvällen innan. Lånade från facebook i brist på eget material. Idag ska jag inte göra något speciellt, tänkte börja med att ta en promenad i det sjuukt fina vädret. So long!

6 mars

tjenaa! Igår kväll var riktigt lyckat, jag och brorsan kom hem halv 3 tiden, vilket jag tycker var lite sent. Roligast hade jag i början av kvällen, senare blev det lite halvtrist. En orsak kan vara att mitt konto tömdes näsan helt, helvete jag är nästan helt utan pengar nu. Varför är drinkar så dyrt? Nu får jag leva på återstående tretton euro resten av månaden, fun! Livet är hårt, i alla fall så har jag redan hunnit en sväng till simhallen och nu ska jag börja städa för ikväll får vi gäster.  hejdå

choko cookies



Imorse bakade jag cookies till Annika, dom blev ganska jees trots att dom bredde ut sej helt extremt mycket. Jag lade i mörkchoklad, vit toblerone och paranötter. Anyway, på syömishäiriökeskus idag var det hel HC möte, men fan så bra och skönt det var. Efteråt träffade jag Annika på Picnic och nu är jag hemma. Ska äta middag med familjen och sedan blir det lite grundning hos Annika och senare på fest in till stan. Det har kommit upp lite svårigheter så jag tror tyvärr inte att jag sannar så länge. Men roligt blir det ändå. Ni ska ha en skön kväll, pusskram!

älska

Dags för mej att åka in mot stan och syömishäiriökeskus. Jess

Annika...




...fyller 17 idag, hurrahurrahurra!!! Idag ska vi på 18 års fest så vi passar nog på att fira Annika lite också. Jee

stockholm calling

Nu har min helg nääästan börjat. Ska bara jobba mej igenom några timmar och sedan: heaven. Imorgon har jag ingen skola, ska bara in till stan för möte på shk. Som jag har väntat, ända sedan jag senast var där. Kommer bli skönast. Och en bra sak till, pappa bokade just en lite oväntad stockholmskryssning. Jag better börja spara lite pängar nu. Jees, blog you later

crocker pep!



Min längsta dag denna vecka med tre lektioner. Och att gå på lång filosofi var nog ett stort missag. Jag är sannerligen ingen filosof, heh. Efter skolan vet jag inte riktigt what to do, men ikväll blir det i alla fall jobb som vanligt. Herregud jag kommer få så mycket pengar för denna månad, score! Have fun, kram!

in need of hostmedicin

Herregud så tiden flyger iväg. Redan torsdag imorgon, lovelyyy. Jobade flitigt ikväll plus att jag fick några extra timmar pga strul med förra månadens blanketter, jee!! Sen hittade jag nya jeans och basplagg också, jeejee! Nu har jag visat en lite censurerad verison av teneriffa bilderna för mamma och pappa och snart blir det sängen. Helt okej dag ändå. Pusskram!

lunchtime

Har anlänt till mormor och morfar och fått lunch här. Så småningom ska jag på filosofilektion (hujj helvete) och sedan till iso omena med Roberta. Måste köpa en vit långärmad t skjorta. Hinner nog inte hem via så jag går sedan därifrån direkt till jobbet. Frågan är bara hur jag någonsin ska komma hem från jobbet då det inte går några bussar, det kan bli intressant. Stay tuned. 

tredje mars


Tunikan köpte jag från en Mango outlet butik i playa de las americas.
Så skönt att börja sent, spotify sår på och snart hoppar jag i bilen med mamma och får skjuts till skolan. Busstrejk you know. Jag går till 16 idag sedan blir det jobb ganska snabbt efter det. Hoppas idag och imorgon går snabbt, längtar så mycket till fredagen. Sköt om er, kram!

Teneriffa 2010



























Lite bild boomboomboom. Vår vecka var så amazing. Det bästa var att få komma bort från allt, inga förväntningar och ingen press. Vi kude bara ta dagen som den kom. Vi började varje morgon med att gå och köpa färskt bröd i butiken och sedan sätta oss på balkongen och äta frukost, så blev det poolhäng och sedan lunch på rummet. Lite till solande på eftermiddagen och när vi tröttnade gick vi ofta ner till stranden och åt glass på vårt stammis ställe. Dom hade helt underbara smaker. Så var det dags att börja fixa sig för kvällen, vi gick ut och åt alla dagar utom en. Oftast åt vi fisk eller skaldjur,mmm kan man äta något bättre än det i södern? När vi kom hem efter middagen fixade vi antingen oss för att gå ut och ta en drink eller så satte vi oss på balkongen med breezers, snacks och musik. Så såg vår vecka i princip ut. Bästa resan ever. På hemvägen sov vi på teneriffas flygfält, kom till barcelona och åt frukost och sedan vidare till köpenhamn där vi fick våra starbucks frappuccinon som vi hade längtat efter hela veckan. När vi äntligen kom hem till Helsingfors var det med lättnad och grym trötthet. Men också vemod, det gick så jäkla snabbt. Men vi har minnen och bilder så att vi aldrig glömmer.


vardag


Nu blir det skola för mej. Have fun, kram!


hullubullu teneriffareissu ohi on


Hejhejhej, nu är jag äntilgen hemma efter att ha rest i över 24 timmar. Hemresan gick sådär semi dåligt, planet från teneriffa till barcelona var 8 timmar försenat så vi kom iväg först halv 5 tiden på morgonen. Vi är nog båda hel ssjukt trötta och jag ska i alla fall sova jäkla gott inatt. Men rots at resorna dit och tillbaka var jobbiga så var det såå värt det. Vi hade heeelt sjuk roligt, skulle ine ha kunnat bli bättre. Och alltid lär man sej något också av att resa långa resor och spendera nätter på flygfät. Gör inte det, höhö. Ska se om jag orkar fixa ett bildinlägg, kanske inte. Nu blir de middag med familjen och sedan sovasovasova.

RSS 2.0