William hjärta Kate

Har spenderat dagen framför Williams och Kates bröllop med ett dunkande huvud, täppt näsa och feber. Är väldigt trött på att vara sjuk. Men bröllopet var i alla fall roligt att se trots att kyssen i slutet var ganska opassionerad. Nu ska jag lägga mej, hoppas på en friskare dag imorgon.

bättre sent än aldrig

Jag tror inte att jag har en ätstörning (det stämmer inte in på olika listor osv som jag har läst). Jag vet att det jag håller på med inte är så bra. Saken är den att jag inte egentligen vill sluta. jag vill fortsätta, för annars blir man ju inte alls smalare överhuvudtaget. Men hur ska jag kunna sluta när jag inte ens har en ätstörning eller är tillräckligt smal eller något? okej, jag förstår att du tycker att jag e seko o löjlig, du som har haft det så svårt... men, I admire you!

Hittade en kommentar som jag helt missat eftersom jag var i Kina, men nu ska jag ta mig an att svara på den.

Grejen är den att man inte alls behöver passa in på några listor eller något för att vara sjuk. De kriterier som idag finns för att man ska ha en ätstörning är helt störda. Det finns så många flickor som lider enormt mycket utan att passa in på kriterierna. Det som du beskriver är helt klart en form av ätstörning. En ätstörning Utan Närmare Specifikation. Ta allvarligt på det! Sök hjälp innan det bli värre. Lita på mig, du vill inte låte det gå vidare. Om du har möjlighet så ta kontakt med syömishäiriökeskus, annars så är det en super början att prata med kuratorn i skolan. Nu vet jag inte i vilken skola du går, men åtminstone är kuratorn i mattliden väldigt bra. Jag hoppas att du förstår att det du håller på med inte är friskt och kan leda till livsfara, så nu ber jag dig att idag ta tag i detta. Om du kan så tala med din mamma, pappa, syster eller bror. Annars så går du till kuratorn (tillsammans med en kompis, eller ensam) imorgon, det första du gör! Du måste!
Hoppas du är nöjd med svaret. Och jag tycker inte att någon är löjlig, sådan är jag inte. Sköt om dih riktigt ordentligt!


dålig tajming

Har dragit på mig en förkylning som eskalerat och nu ligger jag här med feber och uppsvullna röda kinder. Perfekt till vappen. På frågan om vappen planer så finns det inga. På frågan om var finlandssvenskar brukar vara i stan (om det var festa i stan som menades) så är det väl humlegården som är det jag först kommer att tänka på.

Nu ska jag packa ner mig i soffan och läsa medan jag väntar på att buranan verkar. Så typiskt att bli sjuk just nu. Jävlar också får man väl säga.

dagens



byxorna från mango, jacka och bälte från primark, skor från hm och den virkade västen och väskan är köpta i Kina. Den virkade västen är en absolut favorit, älskar den. Sov gott mina små troll

Flicktjejer



Idag njöt jag och Jenny av solen på café esplanads uteservering över en lunch. vi diskuterade vappenplaner, sommarplaner och livet i allmänhet. Efter maten tog vi en sväng i Zara och jag hittade de ultimata jeansshortsen för sommarens alla fester. Därefter var det terapi för min del. En rätt så jobbig session idag måste jag säga. Kom ut med tårar i ögonen. Förra sommarens händelser gjorde sig påminda och det var väldigt jobbigt. Nu mår jag i alla fall bättre och ska titta på Crossroads, länge sedan jag såg den sist. Dagens outfit kommer upp inom kort.

Shanghai




railway station


downtown











Zoo



Pudong


Shanghai var en upplevelse. Mycket människor, höga hus. En storstad helt enkelt. Hur mycket shopping som helst och tyvärr en hel del försäljare som kom fram till en på gatan. Zoo var helt fantastiskt fint, lönar sig att ta en tripp dit om man besöker shanghai. Jag skulle utan tvekan åka dit pånytt om jag fick chansen.

Vaknade skittidigt idag, fortfarande jetlaggad. Nu ska jag på jobb. Jobbar som personlig assistent åt en kille som är cp skadad, vilket jag nog berättat tidigare. Ha en bra dag




Ruben


Nästa fredag kommer denna kille att flytta in hos oss. Så underbart.

life is good

Har hunnit njuta av solen lite, men nu sitter jag instängd i skolan och väntar på att åka iväg mot nästa skola. Great. När det är såhär fint väder ska man sitta ute med sina vänner, lyssna på musik, dricka en iskall cider med is och njuta av livet. Life is a bitch, dom stunderna kommer nog också. Annars så mår jag jättebra. Livet är fint och jag är så glad att jag är jag. Nu ska jag glida iväg på stan på samhällslära, ikväll ska jag se på film och dricka smoothie. Puss

Chinafood








 
Det är svårt att hitta något som är godare än kinesisk mat. Vi hade väldigt tur med maten genom hela resan förutom vår första måltid. Ingen höjdare där. Som som ni ser åt vi väldigt varierande, kunde inte motstå ett par besök på KFC heller.

Nu ska jag ta på mig bikinin och sätta mig i solen första gången för denna säsong. Skönt

 


Nanchang









Nanchang. Huvudstad i Jiangxi där syster är född. Helt otroligt fin stad, människorna var så vänliga, stämningen så mysig och allt så äkta. Det är ingen turiststad, inte ett resmål som västerlänningar åker till. Därav allt stirrande och smygfotande. Det är väldigt ovanligt att se västerlänningar där.  Detta är några av hundratals bilder från Nanchang. Ett ankhuvud, skyline, fattigdom, vardag. Jag kommer absolut att åka tillbaka.


Hemma igen


Igår kväll kom vi hem efter tjugo timmars resande. Så skönt att kasta sig i sin egen säng. Har en massa bilder som jag måste gå igenom, sedan kommer det bildboom här. Har fått en massa fina unika bilder som speglar livet i Kina.

Har redan hunnit en sväng via Roberta för att sitta i solen en stund och prata om allt och inget. Snart blir det påskmiddag hos farmor och farfar och sedan ska jag faktiskt iväg på jobb.

shanghai downtown

 
Hej pa er! Kvall i shanghai. Sitter i rummet och surfar pa datorn med en kopp gront te. Mamma hade bokat in oss pa ett femstjarnigt hotell utan att veta om det sa nu har vi egen dator, 2 tvn, king size bed osv. Helt skont hehe. Shanghai ar hittills helt okej, dock var stamningen i nanchang battre. Kom precis till rummet efter en hel dags shopping i pudong pa en marknad. Det basta var att fa pruta. Det nast basta var lunchen: curried vegetable noodle soup, aaaawesome. Imorgon ska vi till shanghais zoo som ar varldsberomt. Nu ska jag slappa en stund och sedan ska vi val ut pa stan en stund. Ha det gott. Puss

upsate fran kina

Nihao! Hittade en kinesisk dator. Jag har det helt fantastiskt, det ar sa underbart att vara har igen. Trettio grader varmt, shopping och en helt underbar atmosfar. Jag kanner mig lite som en kandis da alla vander sig om pa gatan, smygfotar med telefonen och kommer fram och ger en massa komplimanger.

Idag pa kvallen tar vi ett nattag tillbaka till shanghai, vi har nu varit i nanchang i fyra dagar. Skulle vilja stanna har, men att se shanghai blir ocksa riktigt kul. Nu ar klockan lite over tio har sa nu maste jag till rummet for att packa ihop allt, klockan tolv ska vi checka ut.

Pusspuss vi hors

So long älsklingar


Nu åker vi mot flygfältet. Jag ser framemot elva timmar i flygplan plus mellanlandning i moskva. Wuu. Heippa, vi hörs! Ska försöka hitta en dator i Kina.

nighty

Jag dör klockan är så jäkla mycket och jag har inte ens tänkt på att lägga mig. Har ännu väskan halft packad och ipoden oladdad. Imorgon bär det av till sommarvärmen, shit så skönt. Kram godnatt, hörs imorgon!

Gud nu blev jag stressad

Måste hinna ladda ny musik till ipoden innan Kina. Annars klarar jag aldrig av tio timmar flygplan. Hur låter Daniel adams-ray, capital beat, byz, veronica maggio? Very nice skulle jag säga. Dessutom måste jag göra mig redo för shortsväder vilket betyder att vinterpälsen måste bort. Måste ladda och tömma kameran. Städa rummet så att det är trevligt att komma hem. Bli brun utan sol. Mycket att göra innan jag är resfärdig. Vi jobbar på det.


glass@akademen


Lunchade på dynasty med Robban, shoppade lite, råkade träffa både Casandra och Miranad, växlade pengar, råkade springa på mamma i akademen där vi båda var för att köpa flygplansläsning, tog en fika med henne, gick på terapi, kom hem, åt middag och nu ska jag sova. Det var min dag det. kram 


arnolds




Det blev ingen uteservering eftersom vicis bil hade blivit sandwich parkerad så vi kom inte ut med den. Vi tog oss till arnolds istället och efter det lite tröstshopping. Hade en lektion i aftis och nu ska jag bänka mej framför tvn och säsongsstarten av SUPERNATURAL, eeo! Imorgon är det tidig väckning, pusskram!

cravings


Jag väntar så på morgondagen för då ska jag och denna tjej till dynasty och lätta på våra cravings. Det är sjukt länge sedan jag var där, men nu ska det frossas i sushi och finländsk kinamat innan jag får den äkta varan på lördagen.

Hälsningar från aftis också.

vårväder

Nu ska jag sticka iväg och njuta på uteservering med Vici. Efter det kallar skolan till klockan halv sju. Ha det.

no insp

Jag har sådan kakkainspiration just nu. Ingenting verkar passa. Sedan när inspisen är tillbaka kommer jag att spruta ut inlägg.

30.A picture of someone you miss


Just nu? Mig själv och mina vänner när vi var såhär bruna och fina!

tionde april

Hard working flicka här hej. Slutar jobba om någon timme och sedan måste jag köra via mormor och morfar snabbt för att sedan fara hem och snaka på lite kex som jag bakade framför någon bra tv show. Imorgon börjar sista perioden och det enda program jag har ät jobb på morgonen. shalom

packningsdax


Håller på med packningen till Kina och det är ett kaos. Får inte ta med för mycket eftersom allt som shoppas också ska rymmas med i väskan. Dessutom begränsade mamma mina skor till 2 par. TVÅ! jag har alltid nästan tio par med mig och nu ska jag klara mig med två par. Holy jeesus. Nåniin, måste tänka ut något. Hejala

29.A picture that can always make you smile


Berner sennenhund



Valparna var så otroligt söta och den åttonde maj blir en av dem vår om inget konstigt händer. Helt ljuvliga hundar, lugna, kramgoa och snälla.

Valpwatching


Kennel
Nu drar vi för att titta på valparna till Riihimäki. Antagligen ska en av de sex pojkarna komma hem till oss den åttonde maj. Har saknat att ha hund.

middag


Middag med morföräldrarna hemma hos oss. Huvudrätten bestod av biff, potatissallad, sallad och champinjoner. Så gott. Efterrätt var vitchokladmousse med hallonsås som jag slängde ihop tidigare idag. Har just genomlidigt ett sjukt pass av magkramper, men det börjar bli bättre nu. Klarar nog inte av att göra något mer idag trots att filmkväll stod på programmet. Haudi


28.A picture of something you're afraid of


att mitt monster under sängen kommer fram igen.

recept


200g domino/oreo
50g smör

200g cream cheese
1½dl florsocker
1½dl jordnötssmör
1tsk vaniljsocker
2½dl hårt vispad grädde

½dl grädde
3tsk smör
50g mörkchoklad

Blanda kex och smör och tryck ut i en form, låt stelna
Vispa cream cheese och florsocker, tillsätt jordnöttsmör och vaniljsocker, vispa.
Rör ner en tredjedel av grädden, blanda och vänd sedan ner resten av grädden.
Häll smeten i pajskalet, låt stå kallt ca 2h.

Smält chokladen i vattenbad, tillsätt smöret och grädden. Låt svalna lite, ringla sedan över pajen. Låt stå kallt igen ca 2h. Ready to eat. Yumyum njut

morgonmålet


Ost tomat och peanutbutter banan mackor till morgonmål. Idag har jag inte ett jäkla program inbokat så vi ses väl framför tvn, hehhe.

mot ekenäs

Nu måste jag springa till tåget för att hinna. Ska alltså till Ekenäs för att föreläsa om ätstörningar för föräldrar. Ska bli väldigt spännande. Men som sagt, nu har jag väldigt bråttom. Hej så länge!

27.A picture of yourself and a family member


lunch

Jess, fick lunchsällskap i form av Annika idag. Gillar inte att äta ensam så det blir perfekt. Sitter nu i skolan och har fixat lite stuff och snart plockar Annika upp mig och vi åker hem till mej och värmer mikromat, classy food indeed. Sedan måste jag i duschen och bli fräsch, till skillnad från nu. En mycket lätt baksmälla gör sig nog ändå påmind idag måste jag säga, hehhe.

KORJAAMO svenska talande klubben



Hade en riktigt superrolig kväll igår. Några öl, vänner och skitbra musik att dansa till. Kunde inte ha blivit bättre. Dessa två bilder står Jenny för. Nu sitter jag på jobbet och sedan bär det av hemåt för att förbereda mig för avfärd mot ekenäs. Later

26.A picture of something that means a lot to you


Im off på konsert


Har skitbråttom, ska först på terapi sedan till skolan och efter det, wohoo, på konsert. Det kan inte bli annat än bra. Ha det gött, puss

want



Vill till kreta. NU

loppuslut

Har fått huvudet överfullt av engelska ord, orkar inte läsa mer. Ska åka till stan och ta ut morgondagens biljetter till Daniel Adams-Ray konsert. Woopwooop Morsning

25.A picture of your favorite day



Happy morning


Hittade en väldigt trevlig överraskning i potslådan imorse! Jag älskarälskarälskar vykort! Happy tisdag!
Anyway, idag ska jag först jobba ett par timmar och sedan bär det av mot bibban, det känns som om jag bor där these days. Efter ikväll är det freedom och sista perioden sparkar igång nästa vecka. Ha det!

Laudatur

Ni kan aldrig gissa vad som har hänt! Jag, världens medelmåtta i alla ämnen, har skrivit L i hälsokunskap i studenten. Jag kan inte fatta det, så underbart ljuvligt överraskande. Jag är så glad just nu. Det ska firas med att vaka några timmar med lost och salta nötter. Imorgon har jag sista provet för denna period, perfekt. Puss på er

24.A picture of something you wish you could change


Vädret i vårt älskade land

Snälla vecka, gå snabbt




Hej nya vecka!
Nästa vecka bär det av mot Kina. Resfebern börjar komma och jag vill börja packa. Kanske jag måste vänta lite ännu. Nu ska jag iväg på jobb och sedan ska jag sitta i bibban hela dagen. Om någon inte har något att göra, kom och pigga upp mig till bibban! Ikväll får jag också veta hälsokunskaps resultatet, jag är så spänd. Ha en bra måndag.

Rösta

Nu ska alla rösta på Lotta i idols. Okej? Ring 070071504 MÅSTEMÅSTEMÅSTE

23.A picture of your favorite book


Camilla Läckberg for life

addicting

Lost addict här hej. Nu ska jag ta mig till jobbet och sedan blir det historialäsning. Hörs

edit

inget jobb ikväll, så nu tar jag lost under armen och går upp till tvsoffan. Japjap.

22.A picture of something you wish you were better at


peanutbutter-chocolate pie


Jag har haft bakdag här hemma hos mig. Det blev peanutbutter-chocolate pie. Jättegod, men väääldigt mäktig. Lite för mäktig för min smak så nu mår jag riktigt illa och skulle bara vilja sova tills jag inte är så mätt. Om en stund har jag jobb och efter det ska jag bänka mig framför tvn med Lost season one som jag köpte för nästan inga pengar alls idag. Spännande. Så skönt att det är ledigt ännu imorgon, då blir det läsaläsaläsa.

21.A picture of something you wish you could forget

























.

goodies

jag förstår inte, du skriver ju hela tiden hur mycket ångest ätandet fortfarande hämtar och att du inte riktigt kan äta som du vill... men så äter du ändå varje dag typ ben&jerrys eller godis? äter du av dem som små mängder som mellanmål då eller?

Då jag äter godis, glass, kakor eller vad det nu skulle kunna vara så äter jag det som mellanmål eller kvällsmål. Jag tränar mig på att äta alla dessa godsaker. Det enda sättet att lära sig äta utan ångest är att äta. Sedan kommer ångesten nog ändå, jag får dåligt samvete och tänker mycket på det, men det har jag lärt mig leva med. Det är skitviktigt att äta sådant som ger en ångest för till slut är det inte så ångestväckande och man märker att det inte påverkar ens vikt något. Det att jag äter godis m.m. betyder tyvärr inte att jag skulle leva att ångestfritt liv. Varje dag har jag ångest ännu, dock är det ganska lindrigt, men jag lider av det. Jag talar mycket om det med min terapeut och vi försöker tillsammans få mig att förstå vikten av att äta godsaker. Ibland går det bättre, ibland sämre.

Jag vill kunna äta utan att ha ångest och detta är det enda sättet.

RSS 2.0