slutet på bloggen

Alltså egentligen. Vem bryr sig om vad jag skriver här, nu ska jag nog sluta blogga. Inte alls min grej längre. NÅNEJ, herregud jag ska aldrig sluta blogga fast de bara skulle vara jag själv som läser. Kom precis hem från mattnatten och den traditionella talent showen. Lotta hade tappat bort sig dit också så jag får se henne sjunga två kvällar i rad, woopwoop. Och så funderade jag på vad i hela världen jag skulle uppträda med om jag skulle vara med i någon talang show. Det vete fan. Kanska blogga.

Nåja, men allvarligt talat. Nu ska jag berätta dagens bästa grej. Håll i er. Jag har sommarlov från och med idag till september. Så sinnessjukt skönt. Sådant. Hej på er kram.

.

Jag hatar att fastna på datorn. Kommer sitta här istället för att läsa till ögonen faller ihop.

lexington


Invigde min nya Lexington klänning idag på släktkalaset. Vi blev bjudna på jättegod pastasallad och tobleronekaka. Nu ska jag läsa biologi någon timme och sedan sova, för imorgon har jag jobb hela dagen.

jobb

Hade nästan glömt att jag har jobb idag så nu ska jag köra ditåt och få ihop lite pengar inför greklad. Shalom.

kan inte tänka jag står bara här och ler

1 år sedan i min dagbok:

Vad är meningen med mitt liv? Jag kommer aldrig att bli frisk. Är inte glad någonsin längre, ingenting betyder något. Jag försöker säga till mig själv att allt nog blir bra, men jag märke att jag inte tror på det längre. Måste få gråta hela tiden. Kan inte andas.

Låt mig somna och vakna då jag är frisk. Snälla.

Det är riktigt hemskt att läsa mina gamla dagböcker, men jag skulle aldrig slänga dem. De är för värdefulla för mig.

powerwalk


Efter att mina macroner missyckades lite blev jag så jäkla irriterad så jag drog ut på en powerwalk runt våra fina hoods. Nu ska jag ta körsbär och sätta mig framför greys tror jag minsann. Förresten, den som vill få sig ett gott skratt ska gå se the hangover tvåan. Hejssulivej.

Idag




Åt jag laxsallad till lunch, fotade jag våran elva veckors bebis och bakade jag och syster dumle muffins inför studetkalaset om en vecka.
Kvar att göra är att baka en batch macroner och läsa om celler i biologi. Skulle ut på drinks med Vici med det inhiberades tyvärr. Pusskram

the hangover II




Hejhejhej! Väntar på att mamma och pappa ska komma hem med bilen och sedan åker jag iväg mot Jenny där vi ska äta lite och så blir det the hangover 2  med Jenny och Eva som står på schemat. Mysmys. Ha en skön fredagkväll.

Jag vill ha...


SOMMAR

CHOKLAD

Någon annan som tänder på detta? Just nu är det mulet och blåsigt och vi har ingen choklad som får ätas. Damn.
Ska gå ut med hunden en sväng istället.

massama curry chicken



Till lunch idag testade jag nya thai cuben och jag kan säga att det var rikigt god. Dessa är de överlägset godaste mikroportionerna som finns. Perfekt om man vill ha en snabb och god lunch.

När svenskfinland dog

http://www.youtube.com/watch?v=JOeduIy9nXw

Gå in och se detta, så jäkla roligt!

godnatt

Och sedan ville jag bara säga godnatt. Jag har haft en bra dag. imorgon kommer Roberta och väcker mig tjugo före nio. woppidoo

Ojojoj

Det här inlägget är till den person som skrev att hon inte har en ätstörning men ändå väger sig 15ggr/dag.

Jag är ledsen, men du verkar må väldigt dåligt och du har definitivt en ätstörning som dessutom har gått ganska långt. Det är väldigt allvarligt och jag råder dig att omedelbart prata med någon. Det var redan bra att du skrev här. Om du inte har en våg så kan du inte väga dig; alltså släng vågen. Istället för att hetsäta ska du äta normala portioner 5ggr/dag. Då blir du inte hungrig och behovet att hetsäta minskar. Och terapi skulle vara helt självklart för dig. Du har en ätstöring som gått för långt och du behöver hjälp av proffs. Då du sa att du vill ha hjälp att kontrollera dig så säger jag emot. Du kontrollerar dej redan för mycket. Du måste släppa kontrollen!

Det är helt sinnessjukt hur allmänt ätstörningar är. Jag  börjar må fysiskt illa och har bara lust att lägga mig i någon väns famn och gråta, för det är inte normalt att så många flickor ska må så dåligt att de tar till livshotande åtgärder. Jag har god lust att starta någonslags kampanj mot ätstörningar för så här kan det inte fortsätta.

På heder och samvete



Haha, tog en tillbakablick på min och Robertas teneriffa resa och fick sjuk ångest då jag såg våra klädval för sista kvällen. Vad fan tänke vi med?  Vi var så asfula så det finns inte. Jag lovar härmed att jag inte ska välja fula kläder en enda gång på Kreta. Dessutom lovar jag att inte ha lika dödande krabbis som Roberta hade sista morgonen. Amen.

22 days


Samhällslära provet done. Och så kollade jag dessutom att jag blir student till vintern bara jag får gå en kurs i mattliden. Det ska vi hålla tummarna för. Sista provet skrivs på tisdagen och jag är illa rädd för att det kommer att bli en katastrof, men jag börjar läsa idag så vi får hoppas på det bästa.

Annars så är det exakt 22 dagar tills vi sitter på planet mot Kreta. Kan ni tänka er! Jag längtar så ooootroligt mycket. Jag försöker att inte ha för höga förväntningar, men det är svårt. För det kommer bli awesome.
Nu ska jag prata med Annika i telefon en stund och sedan ska jag försöka läsa biologi. Eller kanske se på tv. Får se vad jag har mera lust med höhö

stan calling

Ska ta mig in till stan för ett möte med studiehandledaren och kolla upp att allt är i sin ordning så att jag säkert blir student till vintern. Sedan har jag prov. Vi hörs sen, puss.

EU expert


Nu är jag expert på EU och riksdagen/regeringen. Jag ber till gud att det kommer frågor om det i provet. Jag är så motiverad till att få alla prov skrivna och att allt som har med skolan att göra snart ska ta slut. Den första juni ska jag fira att sommarlovet har börjat med att gå på Lottas keikka. Can't wait. Den som kommer med mig får en kram!

onsdag

Tack för tipset om välgörehetskonserten som kom ikväll. Det var intressant att se.
Nu har förhoppningsvis en ny header kommit upp så jag kan i lugn och ro gå och lägga mej. Är helt slut. Imorgon blir det provdag. Hejhå

terapi

Dags för veckans terapi.

MOJ


Jag hatar att pimpa bloggen, det är ett enda stort skämt. Meeen kanske det fixar sig. Nu måste jag åtminstone ta paus, tar ut dogin på en promenad. moj.

har du något tips på vad jag ska göra ? liksom, utan att göra hullu mega haloo om det hela..? okej jag kanske låter dum som babblar på om detta, men jag tänkte att du kanske kan hjälpa, det har du tidigare gjort.

Nu tar vi tag i detta tillsammas. Stegvis ska du göra alla dessa punkter! Ett nytt steg per dag. Du måse göra detta, du har inget val. Inget fusk.

1. Släng vågen (supersupersuper viktigt att du inte vet var den är och kan ta fram den då du vill)
2. Om du har "förbjuden mat", ät varje dag något av det. Ex. En dag tar du istället för rågbröd vanligt vitt bröd (med smör och pålägg!). Nästa dag tar du en chokladstång och en frukt till mellanmål istället för yoghurt och frukt. Sedan sätter du dressing på salladen varje gång du äter sallad. Äter pizza någon dag. Går på café. Osv.
3. Sluta omedelbart läsa bloggar som har något med ätstörningar/dieter att göra
4. Kom ihåg att terapi faktiskt är helt otroligt fint och bra. Tänk på det.
5. Ljug inte för dig själv
6. Ljug inte för andra
7. Säg inte att du redan ätit om du inte gjort det.
8. Kom ihåg att det är jättevikigt att äta 5 gånger per dag.
9. Skriv varje dag ner 3 saker som varit bra med dagen, 3 saker som du gjort bra och 3 saker som du ser framemot.
10. Lyssna på dig själv. Inte på ätstörningen. Det finns en skillnad!
11. Umgås inte med personer du vet lider av samma problematik som du. Det blir bara hemskt.
12.Det svåraste av allt: försök prata med någon och berätta hur du mår just nu. Vem som helt är bra.

Och kom ihåg att du är fin! Du är värd ett så mycket bättre liv.

fail

Haha. Jag har funderat lite på omflyttning av min bogg till papper.fi, men alltså det var verkligen ingenting för mig när jag imorse testade. Kämpade några timmar med design osv. men det blev bara kaos. Raderade den omedelbart. Tills vidare håller jag mig här, annat förstår jag inte. Men en ny design kanske är på sin plats snart?

kramar


Jag vill bara säga att ni alla är så färdefulla och helt tillräckliga precis som ni är. Kram.

Recept!


Smält 100g smör. Låt svalna. Vispa 2 ägg med 2½dl socker pösigt. Tillsätt 1½ tsk vaniljsocker, ½tsk bakpulver, 4 msk kakaopulver, 2dl mjöl och till sist det svalande smöret. Bland ihop och fyll muffinsformar till 3/4. Stick in en dumle i varje form och grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 12 minuter. Helt extremt enkelt och gudomligt gott. Går att svänga ihop på 15 minuter.

Chokladmuffins med dumlehjärta


När syster kom hem skickade hon mig till butiken med inköpslista i handen och efter en timme hade vi sådana här mumsiga saker här hemma. Jesusmingud så goda de var. Har redan stoppat i mig så jag är mätt, men när jag kommer hem från skolan ska jag ta ett par till tror jag minsann. Om det finns kvar.

yummy & sweet



Wrangler jeans, zara topp (btw världens snyggaste topp), gladiatorsandaler. Läderjacka till det.

Snart kommer godsaker upp på bloggen. Stay tuned.

count down


Det är så otroligt skönt att inte ha skola på dagarna som jag haft under en så låg tid. Nu är det bara kvällarna som gäller. Ska snart hoppa i duschen och sedan börja dra mig mot stan och en av de sista lektionerna innan sommarlovet börjar den 31 maj. Så nära, men ändå så långt borta. Shalom

Måste skriva

De som inte orkar läsa mina tankar om ätstörningar slutar läsa här tack. Jag fick bara sådan känsla att jag måste skriva nu. Det är så mycket om ätstörningar hela tiden runt omkring en så man blir ju trött. Herregud har den sjukdomen inte blivit utrotad redan. Tyvärr inte. Nu på våren känner många att det är mest press på en, med strandsäsong osv. Och jag är väl som vilken annan adertonåring som helst, det är självklart att man tänker på hur man ska se ut i sin nyinköpta bikini. Bara för att jag håller på att bli frisk från en ätstörning betyder det inte att jag inte skulle få känna dessa saker. Man måste komma ihåg att det är "normalt".

Jag märker dock en skillnad från ifjol. För exakt ett år sedan mådde jag så dåligt så ingen i hela världen kan förstå det jag var tvungen att uthärda varje dag. Jag var sjuk, väldigt sjuk, men inte tänkte jag då på att jag måste se bra ut på stranden, jag hade inte energi för annat än att försöka överleva. Det känns nästan lite friskt att tänka så idag.

Just nu i terapin pratar vi mycket om hur det var för ett år sedan och det gör så förbannat ont, jag ser saker i omgivningen som påminner mig om då och jag är livrädd att jag ska falla dit igen. Det är svårt att komma ihåg att jag är ett år rikare nu och att jag har flera verktyg nu än då. Vi ska göra upp planer för sommaren ifall jag skulle få något återfall och det är så sjukt skrämmande, men samtidig känns det såklart tryggt. Inte för att jag tror att jag kommer få återfall, men vi har ändå talat om att det till och med kan vara till fördel om man redan vet vad som väntar ifall jag skulle börja må sämre. Det är underligt hur kroppen och psyket automatiskt minns och kopplar ihop årstider med händelser.  

Usch jag känner sån avsky mot ätstörningr så ni förstår inte. Den har tagit så mycket ifrån mig. Undrar hur länge de kommer ta tills förhållandet till mat blir helt neutralt? Fortfarade är det tyvärr lite hate-love relationship.

Jag skulle kunna skriva en hel evighet till, me det får komma i skrivboken istället. Sköt om er nu! Och kom ihåg: "Var dig själv- det finns redan så många andra". 


I början av juni förra året. Jag ser väl inte ut att må så dåligt? I själva verket mådde jag riktigt bottendåligt. Jag minns att jag steg upp innan alla andra och sprang i regnet för att få bort min ångest. Sedan fixade jag frukost åt alla och städade undan flaskor och glas. När de andra steg upp limmade jag på mitt leende igen. Det skrek inom mig, rev och skar.


jordgubbar


Fick hjälp av Sara att läsa samhällslära i iso omena och nu känner jag att jag verkligen lärde mig massor. Dagens läskvot är fylld. I butiken köpte jag färsk ananas, jordgubbar och choklad för att ha något att bjuda på då våra familjebekanta kom över för att se på Ruben. Supertrevligt! Det blir alltid så jäkla länge mellan träffarna så det är verkligen roligt att få sådana spontangäster ibland. Nu ska jag läsa en stund i min bok om kronprinsessan Victoria och sedan ska jag sova. Pusskram

Nya tröjan



Tröjan från Zara är nya vårfavoriten. Nu ska jag gräva i skåpen efter någo mellanmål, har grym lust att testa nya ben&jerry's coconut glass, men jag orkar inte köra till butiken och tillbaka.

wopidup






Vill tillbaka till Kina.

Idag skrev jag antagligen mitt allra sista prov i Mattliden, hurra för det! Dock inte med större bravur, men shit happens. Ute öser det ner så jag ska nog ta och rulla ihop mig i sängen och läsa lite samhällslära nu när hunden sover. Har redan haft ett par hundkriser idag...

nu är dagen slut

Kom för en stund sedan in efter världens skönaste powerwalk. Det är helt otroligt skönt väder just nu, perfekt för promenader. Har läst en del och tagit en dusch och nu blir det nog bums i säng. Prov imorgon klockan nio. Efter en hel helg på jobb är jag ganska matt trots att det var jätteroligt. Nu tackar jag för idag. KRAM

forts.

Det kom in en fråga till så vi ar den på samma gång nu:

Var/hos vem går du på terapi? Hur länge har du gått på terapi och känner du att det hjälpt dig?

Jag går i terapi på Syömishäiriökeskus i Helsingfors (fredriksgatan 20A), jag har gått där i två år och jag skulle inte leva om jag inte skulle ha gått där, så det har verkligen varit livsviktigt för mig. Det stödet är helt unikt. Jag är så glad och tacksam över att jag har möjlighet att gå där.

Nässelpaj


Lite korv, nässel-bacon-feta paj utan skal + sallad och batong blev dagens dinner. Pajen var en riktig höjdare. Men nu ska jag ta mig i kragen och läsa en liten stund till på psykologin så att jag får godkänt i provet.

SVARSVARSVAR

Nåja mina älsklingar! Nu har jag svarat på frågorna, några har jag inte svarat på eftersom jag inte tyckte att det var passande. Jag måste säga att jag blir så glad över alla frågor och alla komplimanger. Riktigt påriktigt, det är helt fantastiskt. Tack!

SVAR:


Hej!
Älskar din blogg, den är super! :) jag har en liten fråga som jag inte själv fått svar på.
För mig är det så att om jag äter en dag så äter jag massor, kan inte stoppa lixom eller det blir lixom så att jag blir övermätt på kvällen. Så därför har jag nu slutat äta morgonmål och mellan mål (jagvet äatt det är dåligt men jag kasn bara inte!) vissa dagar, det är konstigt och jag undrar hur jag ska göra för det kan inte vara bra i längden :/ så mitt problem är att jag äter för mycket oeller för lite. o dessutom tillåter jag mig bara att äta sötsaker 2dagar i veckan och då äter jag också för mycket :(

Jag känner så väl igen mig. Jag tycker du ska försöka äta mer regelbundet och undvika att äta för lite. Normla portioner var tredje timme. Och morgonmålet är viktigt! Jag vet att det är svårt, men försök. Sedan ska du inte ha sötsaksförbud någon dag alls. Ibland äter man sötsaker varje dag i två veckor, ibalnd äter man sötsaker en gång i veckan. Det är olika och man ska inte ha regler för det.

hur ska man berätta till sin mamma att man vill fara på fester långt in på natten, jag är bara 15 år o hon vet att man brukar dricka...? och ennu en pinsam fråga: hur kan jag säga till mamma att jag vill använda stringin när min mamma e så gammalmodig som int tycker om dom? :O tacksam för svar

Du kan försöka diskutera med din mamma, men det har du säkert redan gjort. Annars så är det kanske inte så att man ska vara ute allt för länge då man är 15. Men ett tips är att åka till någon övernatten, då behöver inte din mamma oroa sig. Och på den adra frågan så kan jag av egen erfarenhet säga att börja bara använda. String använder man ju för att det intte ska synas igenom byxorna så om din mamma säger något så kan du bara säga att du inte vill att det sk synas igenom

kan du visa upp ditt rum din garderob och dina alla fina kläder, jag e avis ;))


Här kommer lite alltiett. Mitt rum och mina garderob är helt kaos just nu.

du verkar ha bra ordning på ditt liv, hur har du gjort för att komma så långt? ha ett jobb, fara ut med vänner och äta, köpa dyra saker, kunna komma hem mitt i natten efter fester????

Oj, vad ska jag säga? jag upplever inte själv att jag har så värst bra ordning. Men det är ju roligt om det verkar så. För att komma dit jag är nu har jag levt. Lärt mig av mina misstag, lyssnat till kritik, tillåtit mig själv tillräckigt med vila, försökt lyssna på mig själv och framför allt försökt njuta av livet och leva i nuet.

när du kommer hem efter en fest mitt i natten, har då resten av din familj somnat och smyger du då bara upp i rummet eller hur gör du? jag tror jag skulle väcka hela familjen :((

Jag går alltid först till mina föräldrars rum och säger att jag är hemma. Det gör jag vilken tid jag än kommer hem och hur full jag än är.

Har du några förslag på dejtidér? Första dejt, eller annors bara dejt spelar ingen roll.


Något som man själv tycker är roligt och som man känner sig bekväm med. Att tillsammans laga en måltid, segla, bowla. Ja, jag vet inte. Men inte bara kaffe och awkward tystnad tack!

Hur länge tycker du man ska vara tillsammans före man har sex? Har du några tips på vad man ska göra om man har nåt på g med en kille, men han talar med alla flickor och frågar alla på fester osv? Då menar jag att det är jättesvårt att lita på denhär killen... Vad ska jag göra?

Man ska vänta tills man känner sig trygg med personen ifråga. Om det är svårt att lita på honom ska du först tala med honom, men kom också ihåg att om det finns ett rykte om någon så är det oftast sant. Känn efter och gör inte något bara för att du förväntas göra det.

Vad är din favorit outfit? :)
Du är skitnsygg!


Tack, vad glad jag blir. Just nu är min favorit outfit lång svart kläning med conversen och jeansjacka eller höga shorts med ett transparent vitt linne instoppat och ballerian till det. Plus smycken till såklart. Absoluta bekvämaste favoriten är ändå mina abercrombie&fitch collage shorts och lös t-skjorta.

Vad har du för planer efter studenten, studera mellanår?:)

Jag kommer ha ett halvt år mellanår eftersom jag blir student på hösten. Då skulle jag jättegärna resa och så jobba förstås för att ha råd att resa. Sedan har jag planer på att söka in till Linköpings universitet och psykologutbildning.

du e så otroligt vacker!
hur ska man säga till någon att man tycker om den? ja e annors helt super social o har jättelätt att tala me folk osv men när det kommer till nån pojke jag tycker om så går jag helt i lås. Det är liksom "aldri i live att ja sku seja någå fö vaffö sku en jätkä som han tycka om nån som mej? o att däffö sku de ju ba bli pinsamt" osv. lite svårt o föklara men ja litar på att du föstår ;) ha en super dag, de fötjänar du!


Jag förstår exakt vad du menar! Men vet du vad? Du är bäst så som du är och tycker någon inte om dig för den du är så är det hans problem. Det värsta som kan hända är att han inte besvarar dina känslor. Och då är det bara att gå vidare. Inget ont skett. Då var han helt enkelt inte värd dig. Jag vet hur svårt det är att tänka såhär, men egentligen är det bara självklart och logiskt.

vad sejer statistiken, ungefär hur många läsare per dag har du? är antagligen ganska många :)

Jag har inte alls särskilt många läsare per dag. Kring 160-180 per dag. Ibland över, ibland under.

när blir du färdig från gymnasiet, och blir du alltså student från mattliden eller aftis?
vad vill du jobba med som stor?
hur mycket pengar använder du till shopping per månad?
vad älskar du mest att shoppa (skor,väskor,smycken etc.) ?
din favoritmaträtt?


Jag blir stolt sudent från aftis i december detta år.
Jag vill jobba som terapeut.
Oj, svår fråga. Det varierar, vissa månader typ 150€, andra över 500€.
Bäst tycker jag om att köpa saker som jag varkligen tycker är fina. Inte typ hms tröjor utan mer sådant som jag vet att jag kommer ha anvädning av. Tex. min longchamp väska och mina raybans. Och förstås vissa klänningar. Jag älskar Klänningar.

hur lång är du?
Hur lär man känna dig bäst?
Var kan man träffa/se dig?
Beskriv en snygg/söt kille enligt dig
Vilken färg har du på din tandborste?
Vilken "extra detalj" på en kille eller borde en kille ha som du dras till?

Jag är 164,5 cm lång
Man lär känna mig bäst genom att komma och prata med mig, vara rolig och snäll.
Om man av någon anleding skulle vilja se mig är jag ofta i iso omena och så förstås i stan. Esplanad är mitt favorticafé så där hänger jag en del. Annars spenderar jag mina dagar i skolan.
En snygg kille har brunt hår, är solbränd, muskler, en ganska liten tatuering, helst inte skägg, är lång, snygga kläder. En söt kille är däremot min dröm. Han tror inte för mycket om sig själv, har ändå självförstroende och ser sådär snäll ut.
Min tandborste är just nu ljusröd/blå.
Det viktigaste för mig är att han är snäll. Rikigt sådär helylle snäll. Tyvärr verkar jag dras till lite fel personer, hehe.

Skulle du kunna tänka dig att ha ett förhållande med en asiat eller någon med rötterna från utlandet så att säga?
Kan du kinesiska?
hur pass bra känner du till andra läner förutom Nyland?
Beskriv dig själv med ett ord


Jag skulle absolut kunna ha et förhållande med någon från ett annat land.
Tyvärr kan jag inte kinesiska förutom lösryckta ord som ex. "lilla syster", "tack", "plommonblomma", "lycklig", "äppel" osv.
Jag måste nog medge att jag inte är någo expert på andra län. Har inte rest runt så mycket i Finland.
Jag med ett ord: impulsiv

hoppas du int tar illa av den här frågan, men ja måste bara fråga, hur kan din tvillingsbror vara så bra vän med calle trots allt han gjorde åt dej? ja sku vara skitsur på min brorn iallafall..

Jag tar verkligen inte illa upp. Jag undrar det själv också och jag har frågat honom. Jag har ingen rätt att säga något om vem han umgås med och vill han umgås med Calle så varsågod. Men lite försvånad är jag nog måste jag säga.

har du någon gång varit med i tv... i samband med matlagning?

Ja, jag har varit med i tv och bakat en 5 våingars kaka på matmässan i helsigfors.

Vad hade du för ätstörning? Var det liksom mer mot anorexi, bulimi eller hur var det?

En salig blandning som först var anorexi, sedan bulimi, sedan bulimisk anorexi osv. En enda röra var det. Usch.



förgätmigej



Trots att jag borde sitta inne och läsa så är det lite svårt när det är så fint ute på vår gård (förgätmigej, min absoluta favoritblomma!) och vi har världens mysigaste hund. Nu håller jag på med en nässel-bacon-feta paj som ska bli middagen idag. Det är så roligt att göra mat av självplockade, färska råvaror. Tummen upp. Later

homesweethome

Hejhå! Jee, de har kommit in lite frågor till frågestunden redan, tänkte vänta till ikväll att svara på dem, så fortsätt fråga! Jag är nu hemma från åbo och ska läsa psykologi hela dagen. Kram

Frågestund

En frågestund var efterfrågad så då kör vi på det. Och nu får ingen låta bli att fråga för annars blir det härligt pinsamt för mig om jag får typ två frågor. Så fråga vad som helst. Tackar och bockar svarar då jag kommit hem från Åbo. SHOOT

shame on me

Har dallat runt i åbo city och shoppat och ätit glass. Nu fortsätter psykoläsandet. Just nu håller något seminarie på så jag passar på att göra annat.

älska essä

Nu tar jag paus i skrivandet och går ner till lunch buffan. Mårå

PUSS

Bilden från igår. Sara är bäst och kramgoast.

Åbo

vi har hittat fram till åbo och snart ska vi gå ner till buffan och äta oss mätta. Mårrrjens

friiiiday



Lite nya grejer till sommargarderoben. Lexington denim klänning, helt sjukligt snygg, två bikinis och en bastopp från hm.

Vakande av värdens väsrta mensvärk. Fyfan.
Igår jobbade jag som sagt hela dagen med att göra färgkartor för lexingtons handdukar, sedan hade jag skola och efter det lagade vi god middag hos Sara. Jag skar också halva fingertoppen av mig och det blöder fortfarande. Bara så att ni vet. Nu ska jag hoppa i duschen och börja på en psykologiessä för att sedan ta mitt pick och pack och köra till åbo för att jobba hela helgen.

onsdagen


Det var riktigt skönt att gå på terapi igen och middagen jag blev bjuden på av Malin (för att jag fick L i hälsokunskap) var hejdundrande god. Kycklingsallad med bacon och gröna bönor. Den intogs i Kämp på en superkiva restaurang. Tipstipstips. Nu har jag precis blivit klar med en fyra sidor lång psykologi essä, ni skulle bara veta vilken dialog jag förde med mig själv för att få den skriven. Herrejävlar. Det är hel seriöst så att jag inte orkar tänka en minut på skolan nuförtiden. Men jag vill ju ha de där mössan i höst så jag får väl bara bita i lite. Resten av denna vecka kommer jag att jobba. Imorgon på Lexington och från fredag till söndag i Åbo med mitt vanliga jobb. Oj jumaliste vad det kommer att rassla på kontot efter en hel helg på jobb. Nåmen nu måste jag dra mig i säng, annars är jag dead man walking imorgon. Pusi

jumpjumpjump for me


Nu åker jag iväg till stan i jumpsuit från hm, marc jacobs väskan och hög knut på huvudet. Först har jag terapi och sedan ska jag käka middag med kusin. JEEE heissulivei

psykhunden

Jag försöker överleva här hemma med psykhunden. Har varit ute flera timmar, gett mat, busat och hela faderullan och ändå har han energi så in i helsike. Jag är svintrött eftersom jag steg upp redan halv sex för att mata honom. När tar hans energi slut? puuuh

kramkalas



Ikväll har jag kramats med min syster och med ruben. Mina små älsklingar.

hejdå



Coversena ska på och sedan ska jag iväg mot skolan. Shalom.


eftermiddagskaffet


Eftermiddagskaffe med mormor, morfar, Benjamin och Annika. Till det lagade jag en kladdkaka med tryffelkräm ovanpå. Riktigt god. Ikväll är många påväg in tillsalutorget, men jag tror jag står över och spenderar kvällen med mina biologiböcker isället. Jess

flitig elev hälsar

Ända sedan Veronica Maggios nya skiva kom ut är jag hooked. SÅ bra. Jammar till alla låtar samtidigt. Har inte hunnit ladda ner låtarna på ipoden ännu och det är kris. Anyway, nu slutar jag snart jobba och jag ska träffa Annika över en lunch i iso omena. Sedan måste jag ta itu med biologin, annars är det jag som inte blir student till vintern. Måste. Få. Inspiration.

Hälsar skoltrött flicka

TO DO

Jag märker att jag har behov att skriva "to do" listor. Annars är mina dagar väldig flegmatiska och jag får ingenting gjort. To do idag:

Jobba
Läsa biologi 2 timmar
Skicka foton för framkallning


Nu ska jag väl få allt det gjort. Hoppas jag.

grande finale


Igår såg jag matchen på bigscreen iklädd svart och klackar. Det var helt otrolig stämning inne i stan då finland vann, har aldrig sett något liknande.Det var super att finland tog det, äntligen. De andra fortsatte länge, men jag kom hem vid halv två då jag nu ska åka på morgonjobb. Vi hörs.

femtonde maj


Jobbade fyra timmar på förmiddagen, kom hem och smällde ihop en kycklingsallad och nu ska jag ta en snabb dusch och fixa mig inför kvällen. Sara fyller 19 och det är finalmatch finland-sverige. Jag hejar i smyg på sverige, vågar inte göra det öppet i helsingfors nattliv.

dagens hundar


Idag hade vi besök av stora pojkar. Rubens pappa bl.a. Riktiga sötnosar hela bunten.
Annar är jag en smula trött, anlände hem vid halv fem imorse. Kvällen börjde med dejt och drinks på A21 (prova, världens mysigaste lilla bar med sjukt goda drinkar) och sedan mötte jag på flickorna och kvällen fortsatte långt in på morgonen. Nu ska jag ta igen mig en stund för ikväll ska jag jobba. Pusskram

kvar i nåt jag lämnat-melissa horn

Har suttit och tittat på ett tomt fält i femton minuter.

försöker


Försöker läsa biologi. Går inte nämnvärt bra.

Dagens Ruben


Ruben har busat en hel del idag då vi fick besök av gamla hunden Anton, som inte var lika entusiastisk.
Nu ska jag lägga mig, är sjukt trött.


terrass

Helt underbar kväll. En iskall cider i solen på terass med Christa som fyllde myndigt idag. Nu ska jag fortsätta denna kväll med lite mat och lost. shalom

Middag


Till middag slängde jag ihop nässelplättar. Plockade nässlorna här vid vårt hus och det blev verkligen jättegott. Tummen upp. Nu ska jag ringa Roberta och fråga när hon kommer över. Ha det. Puss

ps. marshmallowfluff kan man köpa i bl.a. citymarket i iso omena (säkert i alla citymarket) på "USA hyllan".

Frusen fluffig polkagrispaj


Någon frågade efter receptet på denna supergoda kaka. Här kommer det:
Pajdeg:
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör
Polkafluff:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering
Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl sirap
1 nypa salt
½ dl vatten

Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ i frysen.

Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff (det ska bli lite klumpigt, rör inte ut fluffet helt!) och några droppar pepparmyntsolja efter smak. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.

Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner den i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.

Ta resterande krämoch blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den den vita i formen. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.

Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den i 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.

Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.

Servera såsen varm eller kall till pajen.


Morsdag




Vår morsdag har varit helt underbar. Först jobbade jag några timmar och sedan fick vi lite gäster. Vi bjöd på Skink-sparrispaj, frusen polkagrispaj, skumppa och jordgubbar. Fantastiskt med sommarvärme. Jag invigde mina nya höga favoritshorts från zara och så har vi såklart busat en hel massa med Rubisen som har börjat bli lite vildare redan. Nu ska jag slå mig ner framför Lost season two. Kanske ta resterna av kakan.

international no diet day


Igår var det den internationella banta inte dagen. Symbolen för den är ett ljusblått band. Så otroligt fint att det finns en sådan dag. Den kommer vara inskriven i min kalender varje år från och med nu. En dag värd att tänka på.
Man måste komma ihåg att det kan gå så illa. Jag börjar gråta bara jag tänker på hur jag har haft det, så obeskrivligt hemskt.

bakdax


Jag och rubi fixar och donar i köket. En kaka på kommande. Stay tuned

Rubix



Nu har världens gulligaste Ruben flyttat in. Vår lilla Rubix. Nu ska jag forsätta mysa med honom och sedan blir det läggdags.

6maj

Dagen har börjat utmärkt. Vaknade en timme för tidigt, tog en lång dusch, såg på lite ph, åt frukost, åkte till Lexington kontoret och fick välja en klänning (min långklänning som jag skulle ha var slut, men jag får världens sötaste jeansklänning istället, pratade bort en stund över en kopp kaffe och nu sitter jag och väntar på att psykologin ska börja, sedan kommer mamma efter mej och så åker vi efter Ruben. Helt sinnesjukt att vi från och med idag har en liten (stor) hund hos oss. Så mysigt. Jag kommer tråka ihjäl er med hundbilder, I promise.

Soon to be hundägare tackar och bockar

CARPE DIEM



Äntligen hemma från skolan. Nu ska jag ta fram middag och sedan krypa upp i soffan framför en massa ph avsnitt och bara njuta.

torsdag

Ska pudra mig lite så att jag inte ser helt död ut och sedan ska jag dra mig mot stan. Måste säga att jag är hel otrolig skoltrött just nu. Usch.

Sara


Jag hade en supermysig dag i stan med Sara igår. Dock förstördes den då jag kom hem och skulle sova. Jag mådde så jäkla illa så jag har kramat toaletten några timmar inatt. Mindre trevligt. Nu mår jag i alla fall prima och har till och med läst biologi idag. Duktig flicka. Imorgon kommer RUUBII, jess.

indiskt


Jag och brorsan beställde hem indiskt till lunch och nu sitter jag fast vid datorn och tittar på paradise hotel. Ja, jag har fastnat i paradise träsket igen.

tisdag


Har fått min egen dator att fungera, tummen upp. Nu ska jag dra mig mot skolan för psykologi och sedan aftis för samhällslära. Vi hörs ikväll. puss

andra maj

Hejhej. Kom precis hem från systers skolas vårbasar. Minnena väcktes till liv från lågstadietiden. Några bakverk slank ner och vi fick se talagshow som var helt fantastisk. Konferaciererna var ännu mer fanastiska. Förutom det har jag bara legat i sängen och pöst hela dagen. Produktivt. Imorgon börjar veckan påriktigt med skola och hela faderullan. Sov gott, kram.

Kina shopping

På begäran kommer här nu bider av de mesta jag köpte i Kina. Plus detta köpte jag lite basplagg, så som uderkläder, kofta och vanliga svarta shorts.














Valborg



Vappen firades med tre rätters hos Annika och sedan fest i grankulla. En superkväll.

Igår, på 1 maj besökte vi ett par sillisar och sedan åkte vi en sväng till Jone och njöt av vårkvällen.

RSS 2.0