morgonrutinen

Börjar morgonen med finlandssvensk litteratur och ost-kaviar knäckemackor. Fortsätter den med att vara vikare på högstadiet och sedan på lågstadiet. Efter skolan ska jag till läkaren och sedan hem till Tommy, vi ska laga pizza och muffins. Ha en bra torsdag!
ps. tack för brunchtipsen, bör absolut testas!

seglatsen

Valde att skippa en till eftermiddag hemma och istället åka ut och segla en stund. Det var så värt det. Frisk luft gör mycket för kroppen och själen kan jag säga. Imorgon jobbar jag några timmar, sedan ska jag till pojkvännen och krama om honom och därefter terapi. So long.
ps. Pappa hämtade Peppe Öhmans bok Livet&Barnet till mig. Ska bli sjukt intressant att se vad hon har knåpat ihop.

brunchen

Efter att jag hade blivit bestulen på tusen liter blod på diacor så gick jag och mamma på jakt efter ett brunchställe. Till slut hamnade vi på Ekbergs, där det faktiskt såg riktigt gott ut, MEN där blev vi nästan utslängda eftersom vi kom en minut för sent för att köpa brunchen. Så vår jakt fortsatte, vi gick omkring i Helsingfors allra chicaste områden, men inte hittade vi ett enda ställe som serverade brunch. Herregud säger jag. Vi hittade oss själva på Bulevardens Kakku galleria med varsin croissant+kaffe och till efterrätt varsin tårtbit. Inget fel på det, men det var inte riktigt vad vi sökte.

kärlek

Jag har spenderat kvällen ute med mina bästa vänner (som jag älskar så sjuhelvetes mycket. Man säger det för sällan!) och ett glasspaket, choklad och cigaretter. Ibland behöver man det vetni. Nu ska jag sova för hela slanten.
ps. Jag satt över fem timmar i salen idag och skrev och skrev och skrev och allt jag fick ihop var en riktig botten uppsats. Way to go Linn.

last one

Redo för sista skrivningen. Sedan ska det partajas för hela slanten. Med kaka och fyrverkerier.

klockan är sent

Jag har peppat inför morgondagens essäskrivning med Melissa Horn, bastu och god middag. Ska så småningom lägga mig, tidig väckning imorgon vetni.

byebye

Idag vinkar jag hejdå åt min marc jacobs väska som jag skulle köpa till mig själv för att jag klarat av skrivningarna. De pengarna kommer istället att gå till att köpa en ny dörr till bilen eftersom jag idag råkade köra hål på den. Happytimes.

rotunsa paras

Igår var det hundutställning i tavastehus och jag och Ruben tog oss en pokal. Bäst av sin ras. Jessjessjess. På kvällen åkta jag till botby och drack några glas vin. Dagens schema börjar med jobb och därefter hoppas jag på att få vara utomhus och förhoppningsvis träffa min pojke. Höres.

åtta

Härlig dag. Jobbade i skolan, fick träffa min pojkvän och nu kom jag hem med en påse smågodis och märkte att två nya avsnitt grey's har kommit upp. Åttonde säsongen, jess. Jag vet att jag är patetisk, men låt mig glädjas över livets små glädjeämnen när jag nu hinner.

rethymno

Jag älskar hösten och allt vad den innebär, men tänk att få hoppa i en pool direkt då man vaknat, känna solen bränna hål på huden och se palmer och medelhavet då man äter middag ute på gården. Gudars skymning så jag vill ha ännu ett dygn i Rethymno.

one to go

Bara ett litete studentprov kvar. Awesomeness. Efter provet idag träffade jag Sara och gick över till Evas nya lägenhet. Avis avis avis. Så fin. Sedan hade jag terapi, vilket var riktigt jätteskönt. Har precis tryckt i mig pappas kinesiska mat och tittar som bäst på greys. Imorgon ska jag jobba i skolan igen. Roligt.

cupcake craving

Min plan var att baka cupcakes idag, men den blev inte verklighet. Nu ångrar jag det eftersom jag har cravings. Måste hitta på något annat kvällsmål. Ska snart lägga mig, imorgon är det dags för näst sista studentskrivningen!

tummen upp

Denna lilla filur kommer nu och håller mig sällskap.

energiknippet

Paus i slappandet. Var ute och busade med Rub på gården. Jag skulle mer än gärna ta lite av hans energi.

frukost

En fråga: Varför säger alla att man sover så bra då man sover tillsammans med sin pojkvän? Det är ju rena rama lögnen. Har inget emot att ha honom i min säng, men att man skulle sova gott? Bullshit. Anyway.
Så god frukost idag. Kan ni tänka er att klockan är tio och jag fortfarande är hemma!? Och att jag har tid att blogga en morgon? Det har inte hänt på länge. Idag blir det uppladdning inför engelskan mha att ta det lugnt och se engelska filmer.

shit

Imorse vaknade jag med skitont i magen och det har fortfarande intå gått om. Jag befarar det värsta, denna värk liknar väldans mycket den som jag hade då jag hade skyhöga levervärden och mådde apa. Hoppas det inte är det.

just det

Lättnaden är stor. Psykologin är avlöarad och nu återstår endast engelska och modersmål essän. Nu ska jag bänka mej framför greys och int röra min rumpa på hela kvällen.

jobb

Ska packa min (saras) väska och sedan åka på jobb. Efter det till Tommy. JESS

fets fets fets


ps. Jag saknar att festa. Jag tror jag har glömt hur man gör.

ps2. jag är ännu på jobb

planen

Planen är att åka till pojkvännen övernatten och se på lejonkungen, men få ser hur det blir med det eftersom jag fortfarande är på jobb. Skulle behöva en stor kram efter en ganska lång och tung dag.

en läsares liv

Jag varierar mellan att läsa pykologi och titta på greys. Kom på mig själv med att vara skitnervös inför psykologin. När den är över är det ingen panik längre, då kan jag relaxa och kanske börja umgås med mina vänner igen. Tänk att skrivningarna snart är över. För alltid får man ju hoppas. Can't belive it. Nu återgår jag till de vänner jag har nu under läsandet; Meredith & co.

weekday

Här är några små plagg som jag petat på lite idag. De skulle mer än gärna få flytta in i min garderob. Men idag höll jag mig, jag ska serni köpa en marcjacobs juttu sen när alla skrivningar är över. Då kanske någon av dessa också slinker med hehhe. Nu har jag laddat ett greys avsnitt så jag ska njuta av det efter lite psykologiläsning. Puss.

textkompetens, done

Firar att textkompetensen är avklarad med Annika på waynes. Nu ska jag ta en liiiiiten liten titt i weekday o monki om dom skulle ha någon fin sak åt mej. Hejala

matsäcken

Ska laga en fetasallad inför morgondagens sex timmar i sittande ställning. Dessutom bakade jag chocolate chip cookies och köpte granny smith äpplen. Månne jag inte klarar mig med det. Sen ska jag sova. Jag ska sova så gott. Kram

hösten

Invigde nya klänningen från hm som jag fick av Vics igår och Saras gamla stövlar som jag tagit över. Till det saras väska och stor halsduk. Mys. När jag kom hem hade min älskade hund ätit upp alla mina textkompetens anteckningar så det är bara att börja från början. Hundjävel.

bananasplit

blev lite hungrig och hittade bananasplitglass i frysen. Nu är den slut. Och jag är mätt som en elefant.

edit

Fan, glömde kommentera språket. Nå, jag lovar att komma ihåg det imorgon istället.

Analys

Jag vill va vanlig 
vad det nu e. 
Jag vill göra fel 
och erkänna det. 
Jag vill leva för dan 
och inte låta natten sluka mig nå mer.

Om du vill ha mig 
så säg till. 
För själv vet jag inte vad jag vill. 
Jag har försökt att ta tag i nån 
men händerna kan inte hålla still.

När jag blir arg 
ger jag igen. 
Ja jag undviker sanningen 
jag kan säga att jag älskar dig 
och sen aldrig säga det igen. 
Och jag kan gråta först när dom har gått 
ja mina känslor har jag svårt att lämna bort. 
Om dom tror att dom har sårat mig 
har dom bara missförstått.

Jag börjar om 
varenda dag. 
Försöker vara det dom vill att jag ska va 
men när jag somnat på natten har jag glömt om jag själv mår bra.

Och jag vet inte vart jag är 
jag är med men aldrig riktigt där. 
Det är höstkallt på balkongen 
och jag längtar till nått annat än det här.

Jag vill va vanlig 
vad det nu e. 
Jag vill göra fel 
och erkänna det. 
Jag vill leva för dan 
och inte låta natten sluka mig nå mer.


Att vara vanlig

Melissa Horns text "Nått annat än det här" är en sångtext från 2011. Den har precis kommit ut på hennes nya skiva "Innan jag kände dig". Texten uttrycker en sjuklig längtan och en hopplöshet som är betungande att läsa om.

Texten är skriven i Jag-form, det är alltså som att berättaren skulle tala om sig själv då hon sjunger. Det ger ett ärligt intryck och man blir lätt indragen och engagerad i texten. Hon börjar med att beskriva sin längtan efter att få vara en i mängden, att få vara vanlig, dock vet hon inte vad det betyder. Hela sitt liv har hon levt för andra, uppfyllt andras behov och inte tänkt desto mer på sig själv så begreppet "vanlig" är för henne obekant.

Denna text är uppdelad i sex delar, varav den första och sista delen är exakt likadana. Den effekten sätter in en hopplös stämning i texten, ingenting ändras under låten, utan det är fortfarande samma mål som man strävar efter i slutet. Berättaren vill så gärna berätta om att hon mår dåligt, men vet inte riktigt hur hon ska göra det. Hon skriver "Jag har försökt att ta tag i nån men händerna kan inte hålla still" vilket tyder på att hon försökt få hjälp, men inte vågat ta emot den.
Hon beskriver sig själv som en person som vill så mycket, men inte gör något åt det. Hon vill leva för dagen, hon vill ha en god självkänsla, hon vill klara av att göra fel, men eftersom hon lever i mörkret, börjar om varenda dag och aldrig riktigt är närvarande lyckas detta inte.

Hon är så fylld av känslor som alla har samlats på samma ställe, så hon vågar inte släppa fram dem av rädsla för att utlämna sig själv och bli besviken. Hon orkar inte ens bry sig om hon själv mår bra, "...har jag glömt om jag själv mår bra.".
Det är en mycket sorglig och känsloladdad historia vi får ta del av då vi läser denna text, samtidigt är det nödvändigt för dagens samhälle att någon beskriver det som äv verklighet för många.

God morgon!

Har sovit så gott inatt, ljuvligt att vakna upp med någon. Tyvärr var Tommy tvungen att sticka iväg redan sju tiden så nu sitter jag här med knixar med skriverier framför mig och förbereder mig för morgondagen. Tänkte öva mig lite med att analysera en av Melissa Horns nya texter. Coming up soonish. Kritik är välkommet, känner mig inte alltför säker på detta område.

jag vill vara vanlig, vad det nu är

Jag funderar på vart jag vill resa och väntar på att min pojkvän ska anlända riktigt snart. Jag dör snart av trötthet, blir nog bums i säng sedan. Puss, godnatt.

Bryan adams - here I am

Talade just med Tommy och jag fick honom att komma hit övernatten. Dagens tummen upp. Nu ska jag ta en dusch och sedan kommer vics. Puss

blueberry pie

Ser den inte perfekt ut? Har ätit säkert halva redan, men nu måste jag spara lite så de räcker till Vics också, hon kommer över för gossip om några timmar. Idag har jag läst om textkompetensen, bra drag. Skulle ha varit lie lost om jag inte förberett mig alls. På fredagen gäller det.

frukost onsdag


Avnjöt en ljuvlig frukost hos Annika efter att Sara åkt iväg till skolan. Har hunnit läsa färidigt psykologin (nästan åtminstone9 och nu bakar jag och Annika en blåbärspaj såhär onsdagen till ära. Sådant nu. Hörs.

jag saknar dej mindre och mindre


Har knarkat Melissa horn med Sara hela gårdagen och morgonen. Är kär.

då kände jag lycka

Kom på mig själv med att le för mig själv då jag låg på rygg i Saras säng, med levande ljus och kalla vindar från det öppna fönstret. Lyssnade på Melissa Horns nya skiva som släpptes precis just. Egentligen väl imorgon. SÅ BRA. Stor rekommendation från mej! Nu ska jag lägga mig på min madrass på Saras golv och njuta av en natt i Irisviken. Godnatt.


feat Sara och Roberta

Ligger i Saras säng och väntar på att den hemlagade pizzan ska bli klar. Lyxmat för en tisdag. Vi ska äta framför en film som jag köpte idag. Veronika decides to die. Verkar sjukt bra. Måste säga att det är helt sjukt skönt att umgås med mina vänner för omväxlingsskull. Imorgon återgår jag till verkligeheten, så idag får jag njuta lite.

i väntan på sara

ska träffa min älskling sara här om en stund, men innan dess ska jag läsa riktigt flitigt. Sitter på waynes och pöser efter en riktigt god sushilunch med farmor. Hittade lite smått och gott i cubus också, lite nya favorithöstfärger. Och så är ju hörfen avklarad, jessssssssss lycka. Dock fick jag ett brev där det stod att min studentexamen anmälan är förvägrad, men månne det inte fixar sig. KRAM

Monki


Hade världens skönaste bad, finns nog inget mer avslappnande. Idag spenderade jag min dag med att tröstshoppa på monki lite innan jag åt lunch med Tommy på vapiano. Och oroa er inte, jag ska presentera Tommy. Snart. Han är i alla fall snäll med mig och jag stortrivs med honom. Mer än stortrivs.
Nu ska jag lägga mig, men innan det ska jag se et svanit greys. För att öva upp engelska hörseln, förstås.

UPPDATERING

Vilken paus alltså. Ursäktar så mycket. Jag lovar att jag kommer vara rena rama superbloggaren efter den tjugosjätte. Just nu är det bara dessa förbaskade skrivningar som finns i mitt huvud. Imorgon börjas det.
I alla fall. Kom just in från en lååång powerwalk med vovven i centralparken och nu tänkte jag tappa upp ett bubbelbad åt mig. Jag tror på att det kan hjälpa mig att vara på hugget imorgon. Ni ska riktigt just få se lite snygga saker som jag hittade inne i stan idag. Monki levererade denna gång. Kika in om en stund. Nu bad, ljus, spotify och nyaste ELLE.

puss

Tommy kommer efter mej och så åker vi till Ekenäs. Ska vila upp mig hela veckoslutet så att jag är redo för de där jäkla skrivningarna nästa vecka. Se on mårå.

vardagens små glädjeämnen

Att vakna tillsammans med någon, äta god frukost, ha barn omkring sig, se solen mellan träden, få ett sms av intervjuaren fråm HBL som gjorde ätstörningsjuttun förra året där hon frågade hur jag mår, vetskapen om att jag får åka till landet snart, hembakt bröd till mellanmål, greys. Idag har varit en bra dag.

vikarie

Godmorgon torsdag!
Ska börja denna regninga och gråa dag med att vara vikarie för en första klass. Slutar klockan 15. Så roligt! På eftermiddagen kommer min pojkvän hit så jag får kramas lite.

atelophobia

Kan inte det snart vara över så att jag får sova på nätterna, umgås med mina nära och kära, ge mig själv lugn och ro, tänka på något annat än misslyckande och otillräcklighet. Orkar inte riktigt mer.

one day

Just som jag hade köpt en ny One Day bok (för att föra tillbaka till läraren jag lånade den av) eftersom jag trodde jag hade glömt den andra på landet så hittade städerskan förstås den och hade lagt upp den på min säng idag. Alltså jag älskar min tur. HAHA

onsdag

Snart är boken och kuskap och neurologi färidgläst och antecknad. Ska så småningom ta mig mot stan för terapi och sedan kommer Vics till oss för att äta glass. Juhej.

dyrberg/kern

Ett av mina favoritsmycken fick pryda min hals idag. Nu ska jag belöna mig själv med ett greys avsnitt efter en tung men rolig dag. Imorgon har jag jobb tidigt igen och jag behöver verkligen sömnen så jag ska faktsikt försöka hålla mig till bara ett avsnitt. KRAM!

dunkin donuts


Någonting i mig skriker efter donitser nu. Arnolds anyone? Slå mig en signal, jag är i bibban om en stund. Ska bara jobba lite först.

byebye kreta

Något jag vill ha nu: Mina vänner och en fin solbränna.

loca

Har läst som en tok idag. Dessutom jobbat. Nu känner jag att jag är värd några avsnitt greys innan jag fortsätter.
Jag ber om ursäket för mitt väldigt tråkiga liv just nu. Men snart är det slut, det kommer det bli crazy!

nu vill jag sova

Igår hade jag så jätte fullt upp så jag hade ingen chans att uppdatera. Jag var på Kiras studentfest som var sjukt fint ordnad och där det var sjukt god mat. Jag dansde t.o.m. till loca people trots att jag inte drack en droppe. Det kallar jag bra fest. Idag har jag varit hos Vici, tog mitt första skumpa glas klockan 14 och det sista klockan 22. Jag valde att inte gå vidare till baren efersom jag har skrivningar om tio dagar att tänka på, så istället fick jag skjuts hem av min pojkvän. Sååå skönt. Nu är jag lite full och sover nästa redan, måj.

feathers

En efterfrågad närmare bild på mina kängor som jag kommer bo i denna höst. De kommer från primark(!!!). Och så en bild på mitt halsband som jag invigde idag. Godnatt alla fina. Väckarklockan står på kl.6 imorgon så jag borde väl ta mig mot sängen nu.

regnregnregn

Är lite kär i mina perfekta höstkängor. Nu ska jag hoppa på cykeln och åka för att vakta en 8 veckors valp. Morjens.

------

Ciao Caffe levererade god sallad till lunch. Nu håller macronerna på att misslyckas, gotta go.

första september

Hej nya månad!
Jag hade det asroligt igår. Som på beställning ringde det från jobbet (personlig assistent) och meddelades att jag inte behöver komma idag på morgonen så jag hoppade ju såklart med på metron mot brunnshuset där jag skakade lite rumpa och träffade sonja. Hem kom jag halv två tiden, vilket var ytterst passande. Vaknade kvart före åtta med en lite svag känsla i mig och började göra engelska stuff. För en tid sedan pep det till i telefonen igen och meddelades att jag inte behöver komma till skolan heller. a-w-e-s-o-m-e. Nu ska jag istället på lunch med min mormor och sedan ska jag ta mig an de macroner jag lovat baka till Vics studentfest. Hörs

RSS 2.0