Papper

Jaha. Då har jag gått och blivit med papperblogg. Tanken är inte att någonting ska ändras radikalt, mer bara att jag själv är mer tillfreds med min blogg. Jag tror att detta bloggbyte har litet att göra med min nittonårs kris som alla som känner mig känner till. Känns skönt att börja från början, helt nytt och finlandssvenskt. Nu ska jag försöka sova trots regnet, haglet, åskan och blixtrarna. Good luck.
EDIT: Alltså det är meningen att ni alla ska fortsätta orka följa med denna blogg trots flytten.

projekt

Mitt projekt nya bloggen artar sig och snart ska även ni få ta del av det. Kanske. Men gud så jag fortfarande är trött på detta gamla blogg.se.

spontanis

Har haft en ypperligt trevlig kväll med Nadja på Pueblo och Corona och nu hemma hos Nadja i hennes sinnessjukt fina lägenhet inne i stan. Ska bli här övernatten och åka på jobb imorgon. Roligt med spontanisar. Hejhej

Skåldö

femtio liter svamp, fiske, massa god mat, trevligt sällskap, fint väder, fotograferande. Väldigt trevligt veckoslut.

Lande helg

Sitter i bilen pålägg till landet. Vi ska njuta av en lugn helg. Jag tänker svamp, fiske, läsning, bastu och mys. Imorgon kommer småkusinerna över och vi ska elda upp alla träd som vi fällt i sommar. Detta är vad jag behöver. Kram

iPad update

Utforskar pappas nya iPad. Tres, tres cool. Dagen har jag spenderat på jobbet och med christa i the big apple. Dessutom har jag syndat och fyndet på kappahls rea. Vid något tillfälle ikväll ska ja åka efter min pojkvän som kommer övernatten hit eftersom vi imorgon åker till landet tidigt på morgonen. Ps. Jag är väldigt imponerad av denna iPad. Jeez.

Tycker om dig

Detta kort fick jag av min fina pojkvän igår. Nu ska jag åka iväg mot stan för terapi och sedan bio med Robban.

19!

Blev uppsjungen av familjen med paket och kramar. Kom hem från jobbet och fikade sjukt goda wienerbröd från Anton&Anton med Sebbe och Benjamin. Åkte till stan och träffade flickorna över en kaffe och lite tittande i butiker. Hade tydligen ingen skola så jag kom hem. Blev mycket mycke mycket överraskad av min pojkvän som hade förberett en liten show åt mig. Har aldrig varit med om något så fint. Så kom gästerna, släkt och Denna&Ida. Vi drack skumppa och åt kaka och annat sött.
Anton&Anton
På måndagen firade jag lite med Vici. Detta är kokomos chocolate tree.
Helt underbart god mat, också detta på kokomo.
Sådan nitton års dag har jag haft. Tummen upp!

Happy birthday to me!

Jaha, då är man nitton år gammal och ska snart åka in till stan för att gå på historielektion. Vilket trevligt program för denna födelsedag. Dock så bli det fest då jag kommer hem med släkt och skumppa. Wow.

KOKOMO

Är det väldigt fel av mig att vara lite småfull en måndag kväll dagen före min födelsedag då jag dessutom har jobb? Va? Har i alla fall haft en utomordentlig kväll på Kokomo med många goda drinkar och god mat och en underbar vän.

firar inte

Idag ska jag inte ut och fira att jag fyller nitto imorgon, jag ska ut och fira att jag inte fyller niton idag. Att jag ännu har en dag som arton åring kvar. Jag ska njuta så sjutton. Till kokomo med Vici för mat och drinks. Först ska jag kolla upp mina preliminära resultat för studentexamen. Spännnnis.

behovet

Jag har en sak jag måste berätta. Jag är så oinspirareda att blogga på denna blogg så jag somnar varje gång jag loggar in. Förändring måste ske. Nu ska jag åka på jobb, i sinom tid ska denna blogg möta graven för att tas över av något nytt och fräscht. Stay tuned.

böcker

Här är lite höstläsning som jag fyndade på galnisarna igår. Härligt att ha ny läsning att bita i. Den understa boken verkar förresten mycket intressant, handlar om en kvinna som utreder om hon har en psykisksjukdom eller en nervsjukdom. Hon behandlar bl.a. psykoanalysen (som jag för övrigt inte har något till övers för) och hysteri. Efter att jag besökt det galna stockmann åkte jag till botby för en mycket trevlig pizzakväll med disneyfilmer, popcorn, limssa och såklart pizza. Idag vaknade jag hos Tommy, fick en otroligt fin födelsedagsgåva av hans föräldrar, åkte hem, krattade och åkte på plättkalas. En verkligen fin höstddag.

oktober

Lördag den åttonde oktober tjugohundraelva. Ska på höstmarknad, till galnisarna och sedan till pojkvännen. Låter som en rätt så bra lördag i mina öror. Att jag dessutom startade den med en kopp kaffe, juice och bröd med fikonmarmelad och ost gör det inte sämre. Dessutom hittade jag gårdagens dumle snacks. Nu duschen.

ps

nyaste greys har kommit upp. wohowowohoowo *dansar en segerdans*

Ensamtid

Att få vara ensam är som att ladda upp ett batteri. Om man spenderar mycket tid med andra blir kontakten med en själv allt sämre. Man hinner inte tänka och fundera på sig själv så mycket som man behöver. Jag är helt beroende av att vara för mig själv ibland, utan egen tid skulle jag sakta men säkert glida ifrån mig. Om relationen med mig själv blir bristfällig mår jag dåligt, känner mig stressad och trött. Därför ska jag spendera min kväll med mina kompisar marianne karameller och nya filmer. Vi kommer ha det så mysigt ihop. Missförstå mig dock inte nu, jag äääääälskar att umgås med mina vänner, Tommy och nya människor, men ibland får jag bara ett sug efter att bara rå om mig själv. Ikväll ska ingen komma åt mig, jag ska stänga av telefonen, klä mig i bekväma kläder och se några bra filmer. Och kanske läsa lite. Trevlig fredagskväll till er!

pinsamt

Okej. Jag tycker själv att det är lite småäckligt och väldigt tråkigt att ladda upp webcam bilder på sin blogg om de verkligen inte har någon betydelse för inlägget. Men när man är hos sin pojkvän och pojkvännen inte är hemma så finns det inte så mycket annat att göra. Jag förlåter mig själv för denna gång. Och för alla de gånger jag tidigare gjort detta. Och för alla de gånger detta kommer att upprepas.

torsdag

Bor typ hos Tommy nuförtiden. Han har precis blivit opererad, därför kan han inte röra sig fram och tillbaka så jag får helt enkelt vara den som rör på mig. Just nu är han på träningar så jag ligger i hans säng och roar mig med datorn och är SÅ trött. Tänkte redan somna ett par gånger tidigare idag. Är lite rädd för att jag dragit på mig en flunssa. ber till Gud att så inte är fallet. Snart kommer Tommy hem igen så ska vi laga något gott att äta och se på film. Sedan förhoppningsvis sova ritigt gott. Pusskram!

livets stora fråga 2

Åka in till galna dagarna eller ej?

fantasy

När ska jag bli brun och fin igen? Och dricka fina drinar och enorma ölstop på en strand? va?Va?VA?
Back to reality: imorgon ringer klockan tidigt för jag ska vara på jobbet halv 8. Sedan blir det hstoria läsning för hela slanten tror jag minsann.

livets stora fråga

Baka bullar eller inte?

god morgon onsdag


Vaknade hos Tommy och såg att det är en underbart solig höstdag idag. Sitter på jobbet och väntar på att kaffet ska bli klart. Sedan borde jag ta mig an lite skolstuff som jag fortfarande har ogjort. Lite svårt dock då lärarna inte svarar på mina mail. Hrmhrm. Vi höres senare, ha en huippudag!!!

Detta är Tommy

Spenderar även denna kväll hos Tommy. Jag antar att det blir saw fyran idag. Huuhuu. Positivt: det finns karkki kvar från igår.

Kanelbullens dag!


Kom ihåg att äta kanelbullar idag! Massor! Hoppas någon har bakat när jag kommer hem.

tisdag

God morgon tisdag!
Vaknade för en stund sedan här i botby och ska nu ta mig in till stan för att sedan ta mig till mattby på jobb som personlig assistent. Efter det ska jag njuta av sushi med Victoria. Japjap. senare!

SAW

Hänger hos Tommy. Vi ska se på saw, det har blivit vår grej. Vi ser alla saw filmer efter varandra. Idag är det treans tur.

min morgon

En iskall dusch. Havregrynsgröt med krusbärssylt. Promenad till bussen i ösregn. Jobb ett par timmar. Mys hos pojkvän.

om mående


Länge sedan jag skrivit om mitt mående så jag tänkte göra en uppdatering på den fronten.
Terapi lunkar på, går fortfarande en gång i veckan med min "nya" terapeut. Det har gått över ett år sedan terapeutbytet, helt sinnessjukt. Jag äter allt, men såklart så har jag bättre och sämre dagar fortfarande. Det är svårt att försöka glömma allt det jag lärde mig utantill för några år sedan. Ni vet kalorimängder blablabla... Men det får ta tid att avvänja sig. Mitt förhållande till min kropp bör förbättras, men det är nog hemsk mycket bättre än för t.ex. ett år sedan. Jag känner mig själv bättre och vågar lyssna på mig själv (åtminstone lite). Fortfarande väger jag mig aldrig trots att jag skulle vilja ibland för jag undrar om jag har gått upp tio kilo eller hållits lika sedan jag senast vägde mig. Jag har svårt att ha en verklighetsenlig bild av min kropp om jag tittar mig i spegeln.
Jag kan njuta av mat ganska ofta. Jag följer inte min lista nästan alls längre. Jag kan dricka saft istället för vatten om jag är törstig. Så ätstörningsmässigt mår jag rätt så bra. Sedan är jag lite borta på andra plan, jag har tillexempel ingen förmåga att säga nej. Det jobbar jag på för fullt. Man kan ju inte leva ett lyckligt liv om man inte vågar säga nej. Och så stressar jag upp mig för lätt. 
Jag har börjat fundera lite mer på huruvida det har varit bra att skriva så jätteöppet om min sjukdom som jag har gjort här på bloggen (och annars också). Jag ångrar det verkligen inte, men jag funderar och tänker på ifall jag skulle ha gjort annorlunda idag. Vet inte.
När jag själv tänker på att jag har gått igenom allt det jag gjort får blir jag så otroligt tacksam över att jag inte gav upp de gånger jag verkligen var påväg att göra det. Jag är så tacksam mot mig själv att jag räddade mitt liv och över att jag vågade gå emot mig själv. Jag försår inte hur jag vågade, det krävs helt enormt mycket ska ni veta. Därför tycker jag att det är så fantastiskt om jag ens kunnat hjälpa en flicka som varit i min situation att våga. Det är något som man inte bara gör för att någon säger åt en att släppa taget. För trots att man släpper taget så är man inte fri, denna sjukdom är tvådelad. Jag släppte flera gånger taget, men ätstörngen höll sig fast. Så det är inte bara att släppa taget! Jag ser upp till alla som har blivit friska och som är påväg att bli friska, det är så otroligt fint.
Det var lite personligare text. Ibland är det också viktigt att skriva sådant och inte bara ytligheter. Sköt om er, kram!

sommarkväll


Har fördrivit tiden med min retrokamera på gården och planerat köp av ny kamera. Satsar på att födelsedagen om nio dagar kanske hjälper till med finansieringen lite.

2 oktober

Jag har sex minuter kvar att lyssna på spotify, vad fan händer sedan? Har ni sett vädret förresten? Alla ska gå på en promenad, också jag. Dessutom skulle jag vilja se "så som i himlen". Så bra film. Nu lunch.

morgonkaffet

En kopp kaffe smakade bättre än någonsin idag.
ps. Det är skönt att inte ha krapula. Jag lider med alla er som lider av detta frukansvärda fenomen en så här underbar höstdag!

fysisk smärta

Klockan är 02:30 och jag har precis kommit hem från jobbet. Vad är det som händer tänker ni. Bara mitt flexibla jobb svarar jag. Har spenderat kvällen och natten på en skum hårdrockbar där det spelades den sämsta musiken jag någonsin hört. På finska, ingen melodi, sjuhelvetes högt skrik rakt i mikrofonen och som pricken över i en massa svordomar. Under hela tiden då detta spelades live satt jag med fingrarna i öronen, ihopklämda ögon och huvudet neråt. (Jag gissar att mitt beteende inte var så uppskattat av resten av publiken.) Jag kände fysisk smärta, fy tusan! Snälla gode gud gör så att jag aldrig mer blir tvungen att utsätta mig själv för sådant!
Nu ska jag ta mig en välbehövd sömn. Se on mårå.

en härlig bild

klick klick

spotify-song beneath the song

Hembakt idag. Pizza och banan-nöt-choklad muffins. Kova sana!

jess

Wooopidoop. Nyaste greys avsnittet har kommit upp. En räddande ängel för denna dag som kommer bli lång eftersomjag har jobb sent in på natten idag. Nu ska jag söka igenom godisskåpen för något snacks till tv stunden.

första oktober

Ligger i sängen med en liten baksmälla efter gårdagens yrande. Romantisk middag hos Denna med ett par glas vin började vår kväll och därefter tog vi en stor taxi mot stan. Kön till baren var skrattretande lång, men vi bet ihop och till slut kom vi in. En shot senare var vi på dansgolvet och kände musiken (och shotten) flöda i kroppen. Det bästa med kvällen var ändå att få träffa alla nära och kära som jag inte sett på en evighet. Vid två tiden hoppade jag i en taxi och somnade lugnt i egen säng. Nu har vi firat in oktober månad och jag ska ta mig an lite skolfix nu. Måj.

Marc by Marc Jacobs

Igår vaknade jag hos Tommy, låg och pöste ett par timmar och åkte sedan till stan för lunch med Roberta på vapiano. Samtidigt passade jag på att skämma bort mig själv lite med produkter av Marc Jacobs. Jag är sanslöst materialistiskt kär. Snart en update om igår.

we're sexy and we know it

Idag gott folk drog vi ut en sväng. Först njöt vi av en god romantisk middag hos Denice och sedan var det brunnshuset som gällde. Ingen höjdare, men riktigt kul ändå. Varsågod för denna lilla uppdatering, stay tuned for mooooore!

RSS 2.0