Galej @ casa vol 2















Några bilder från fredagen. Man blir bara så glad av att titta på alla bilder. Det är livet när det är som bäst.



Galej @ casa vol 1


Orkar inte ladda upp fler bilder från gårdagen just nu, men ovanför ser ni en lycklig Linn öppna sin present av flickorna. Älskar dem så mycket. Ett som är säkert är att det var en lyckad fest. Hoppas alla tycker det, drycken flödade, god middag innan resten av gästerna kom, mycke folk, bra musik... Synd var att jag var tvungen att ta en paus i allt dansande, men sedan var jag fit for fight igen. Några minnesluckor finns också, vilket är synd, men av det jag minns kan jag dra slusatsen att min kväll var awsome.

Idag har jag sovit, mått illa, sovit och mått illa. Kvällen spenderades hos Denna på halloween maskerad, men eftersom jag är ganska svag lät jag denna kväll bli kort. Nu ska jag sova som en stock tills imorgon. Tack och god natt!

LEXINGTON



Hemkommen från gäddvik där modellminglet ordnades. Det var jättelyckat, all gick bra och vi fick god mat. Hem fick vi alla en goodiebag! Min första goodiebag, jag är sååå excited, hehe. Nu blir de sömn tills imorgon klockan åtta. Då börjar min dag med halkbana och sedan fedeeeee. Det ska släppas loss ordentligt imorgon. See uuu.

dan före dan


Laddar inför imorgon. Väntar obeskrivligt mycket. Idag är det ändå massor som händer så jag hinner inte tänka så mycket. Klockan tre ska jag befinna mig på modellstället där vi ska öva inför kvällen. Då kommer det massa människor och tittar och så ska vi då visa upp kläder ifrån lexington m.m. Kommer hem vid åtta-nio skulle jag tro. Hörs, puss.

onsdag


Det är skitmycket att fixa med fredagens fest, men det är det fan värt. Det kommer bli så grymt. Nu kommer snart Calle efter mig och sedan klockan nitton har jag terapi. So long, puss

crazy

God morgon! Gårdagen var sjukt konstig. Kom hem tidigare från skolan eftersom jag började må jättedålig plötsligt och fick sjuk ångest. På kvällen hade jag tänkt mej att yoga skulle vara perfekt avslappning, men jag somnade klockan 18 och vaknade nu. Sov tretton timmar! Carzy. Men jag kan säga att det behövdes, riktigt mycket.

Dagens program består av skola och om jag hinner några timmar med Calle. Puss

svaren

Motiveringa för att maila till HBL?
Hbl skrev en artikel om ästöringsvård och att det är så svårt at få bra vård. Jag tyckte att det fanns mer att säga om det, jag vill att det ska framföras att ästörningsvården kan vara hur bra som helst, dessutom att den kommunala vårde också ka vara utmärkt. Uöver detta tycker jag att de alltid bara skriver om österbotten, aldrig om södra finland. Det var sedan HBL som tog konakt med mej och frågade ifall jag kan tänka mig att sälla upp på en intervju, jag svarade ja eftersom jag inte känner att jag har någo att dölja, jag vill hjälp till och jag hoppas att någon kan ha kännt att det hjälpte då de läse min intervju.

Hur var din avdelningsvistelse på jorv, dvs vad gjorde du där eller gjorde o gjorde men...?
Avdelningsvistelsen var den svåraste tiden i mitt liv, samtidigt som det var den absolut skönaste och viktigaste. Jag fick mitt egna rum, blev serverad mat 5 gånger om dagen utan att jag själv behövde tänka på det alls, kunde när som helst då jag mådde dåligt rycka någon av personalen i ärmen och få prata. Jag fick helt enkelt släppa allt. Jag fick inte gå på fester, umgås med vänner (förutom på besökstiderna), gå ut utan någon sköterska. Varje morgon kom någon och väckte mig, på förmiddagarna hade vi "toiminallinen ryhmä" som gick ut på att alla patienter gjorde något tillsammans, ex. baka, spela, måla, gå ut på promenad... Jag älskade att inte behöva tänka själv. Samtidigt som det var bäst i världen för mig jst d så var det ju väldigt jobbigt och obehagligt också. Där var ju patieer med så många olika problem, så att följa med dem var en plåga. Men sköterskorna var underbara och jag kände mig tryggare där än hemma. Så kort sagt så räddade avdelningen live på mig.

Effekterade din ätstörning/har den effekterat på något sätt dina kompisrelationer?
Absolut. När jag blev borta från skolan var det endast några vänner som jag fortsae ha kontakt med, och jag orkade inte heller ha konakt med mina vänner så mycke. Sedan förämrades några kompisrelationer tyvärr, medan jag samtidigt byggde upp nya väldig vikiga relationer med några andra av mina vänner. Så ätstörninge har haft både positiv och negativ inverkan på vänskapsrelatioerna.

Har det hänt att du inte ville/vågade fara någonstans för att ni förr t.ex hade haft som vana att äta massor godis eller något gott och sen om du inte ville äta av det så skulle det bli på något sätt en "obekväm situation"?
Det har nog hänt att jag känt mej väldigt obekväm i vissa situationer, men eftersom jag så snabbt började med min lista kunde jag alltid skylla på den. Det är jätteviktigt för mig att följ listan, den gör mig tryggare i alla matsituationer.

Hur reagerade dina kompisar när du berättade, och i vilket skede berättade du det?
Jag berättade för mina bästa vänner ganska i början av att jag hade förstått att jag har en ätstörning, sedan blev det ju värre och då pratade jag mest med en av mina vänner. Det är svår att säga hur de reagerade, men antagligen blev de väl lite chockade och säkert lite oroliga, vissa visste inte hur de skulle reagera. Men jag har för de mesta fått otroligt mycket stöd av mina vänner

Hur fick din familj veta och hur reagerade de?

Kuratorn ringde till mamma som sedan rngde till pappa. Mamma var bortrest så pappa ringde till mej och så åkte jag hem. Jag fick många kramar och stödande ord, fick prata ut... Sedan blev hela familjen ju såklart väldigt oroliga och under de här åren har det varit mycket gråt, förtvivla och sorg. Men min familj har varit så stöttande ända från början till slut. Älskar dem över allt på jorden.

Det var den höge med frågor. Hoppas ni är nöjda med svaren. Något annat någon underar över så just ask. Pussar.

konventos de indian et cowboy











En glimt från gårdagen. Jag kan inte fatta hur bra det blev. Nu dhw, sedan svar på frågor. Promise.

dunderkallt

Jag frös milt sagt ihjäl under biltävlingen. Stod ute i regnet från kl.12 ill kl.15. Nu är jag hemma under täcket och ska se på dhw. Men först ska jag ladda upp lite konventsbilder. Say tuned.

tack

Nu drar jag på jobb, hemm igen vid 16 tiden. Måste ännu tacka alla som var med igår. Alla helt fantastiska ettor! Ni är så fina, ingen är bättre än ni.

Puss

Konventen 2010


Bästa gänget ordnade bästa koventen någonsin. Garanterat. På inget sätt skulle det ha kunnat bli bättre. Inga poliser kom, vi höll på från 15-1 och vi hade roligt som fan. Ingen har lyckats så bra som vi! Skål för det.

Nu ska jag sova, imorgon kallar jobbet kl. 10.

the social network aka facebook


Well hello. Min dag började med skola och fortsatte med e sväng till stan. Först med Annika och sedan gick jag och Calle på "the social network". Den ska ni se om ni vill se en helt bra film. Intressant då det är en sann story. Men fan vad dyrt det blivi att gå på bio nuförtiden, freaking tolv euro per biljett. Huhhu. 

Nu ska jag se på ensam mamma och desperate housewives. Kanske också svara på lite frågor jag fått här på bloggen. Pusskram, vi hörs.

torsdag

Ännu en vecka är slut och imorgon är det exakt 7 dagar tills vår CASA fest. Och de e najs. Men innan det hinner massa hända, nu i helgen står koventen för nya ettorna på programmet plus jobbsöndag. Imorgon är det också party, men jag käner mej ganska mosig så vi får se vad det blir av det. Nu känner jag mej sängfärdig och glad. PUSS

CIRCUS


Här har vi ännu en bild från Circus v.i.p lounge där vi tillbringade största delen av kvällen. Wille fyllde arton så vi skålade med skumppa och sjöng. Okej. later

69 morgnar

Guuuuuuud. Igår var det party och idag är det trötthet. 69 aamun bileet var bra, men jag kom hem redan ett tiden, det var också skönt. Skolan började 8 idag och slutar halv 7 ikväll. Sedan möter jag kanske snabbt upp Calle och så hem framför tvn och se på greys. Mamma mia tuttidimare så jag längtar till tvsoffan. Hejs

hullu

Låt mig säga att jag hatar att dyka upp i skolan och sedan få veta att läraren inte behagar vara på plats. Annars stressig men helt bra dag. Har fortfarande exem över hela jävla kroppen, love it. Nu ropar sängen. moj

tidig morgon


Jag kan inte minnas när jag steg upp såhär tidigt senast. Har inte börjat klockan åtta på jag vet inte hur länge. Spännande. Nu har jag först full dag i mattliden och sedan full dag i aftis. Vi ska se om jag överlever efter en frukost bestående av två rågbrödsmackor och hett silver te. Kram

Intervjun 11.10.2010

Eftersom flera stttycken har frågat om intervjun med mej går att läsa på nätet tänkte jag lägga upp den här, jag hoppas att bilderna är tillräckligt tydliga för att man ska kunna läsa.





grey

Skolan har tagit slut för dagen och nu ska jag lägga mej på soffan och titta på lite greys anatomy. Köpte första säsongen på stockmann idag. (halsduken är från one way). Dessutom hittade jag en mysig tröja. Imorgon blir en killerdag från klockan 8.15 (matematik) till 22.00 då jag kommer hem från yogan. Jag ser inte det minsta framemo det, men vet ni vad? Sedan är det onsdag och det blir bara bra! Pussar och kramar!

time out

Paus i skoldagen med choklad, chips och tv hos Jenny. Snart måste vi tillbaka, jag ska också ta en sväng i stockmann och se om jag hittar något. Heippaaa

dagens


Ser ut att bli en fin dag idag. Vädermässigt i alla fall. Sedan tror jag att jag kommer ha lite stressigt med skolorna, men det får visa sig. Snart ska jag bege mej ut för att köra, jihaa. Det är alltid lika roligt, ännu roligare nu när man börjar vänja sig. Jaha, bye for now.

tacksamhet


Tänk vad några korta rader kan få en att må bättre. Sjukt tacksam.
Nu vinner tröttheten över mig och jag ska ta mig i säng. Har dock fortfarande hela kroppen täckt av en massa exem, så få se vad det blir av det sovandet. Jag är glad ändå. Tack för detta fina veckoslut. Puss

drinkmixxxx


P

Pappa och Benjamin hämtade fiiiina saker till mej från Riga. Drinkmixer och små spritflaskor. Dessuom en fuktighetskräm. Nu var meningen att jag skulle ut på drinks för att fira Denna arton år (wuhuuu), men är seriöst så trött efter gårdagen och imorgon kallar skolan, både på kvällen och morgonen. Nu middag med familjen.

reunion

Snart kommer brorsan och pappsen hem från Riga, fan vad jag har saknat dem!

Un bal masqué










Vi hade en alldeles umärkt kväll igår. Alla skulle bära mask till klockan 00.00, vilke funkade sådär. Men ett sjkt bra tema var det och helt underbart roligt hade vi. Tack Ellen och grattis.
Imorse när jag och Annika vaknade hemma hos mej märkte jag att jag fåt världens exem över hela kroppen typ så jag har redan huni käka antihistamin och sådant trevligt. Hoppas det går bort snabbt. Annika åkte precis hem härifrån och resten av dagen ska jag nog bara hänga i soffan och se på romantiska komedier. Laterr

this party can not handle us !

Vi är hemma hos Annika och grundar inför kvällens fest. Ellen blir myndig och det måste firas. Laterrr, morsning.

mask

Nu ska ja på sen lunch till mormor och morfar och sedan till Annika för att grunda inför kvällens Un bal Masqué. Det ni. Hörs när vi hörs. kram.

taggat till 1000




Denna fredagkväll börjar jag med att ladda upp för morgondagen. Då blir det fest. Let me hear a WUHUU.

Stuck

Guuuuuud, jag har fastnat i oline shopping träsket. Vill bara köpa allt som finns. Dorothy perkins, french connection, topshop. Jag ser pengar försvinna. Tur att jag för tillfället är ensam hemma och inte har tillträde till någo nätbank, då skulle helvetet vara löst.

15 oktober


Började dagen med en härlig frukost och med att reda ut mitt skolsystem. Det är massa jobb om man vill ha det rätt. Ska ju bli student om ett år så då måste jag vara mycket aktiv. Hoppas mina planer funkar i både mattliden och aftis.

Stockmann





Stockmann levererade igen. Topp, halsband, böcker och riktigt söt mössa/halsbuk/vantar. Dessutom har jag ännu kvar på mitt presentkort så jag kan fortsätta shoppa en annan dag. Nu spelar "it must have been love" på spoify och jag ska ta det lugnt framför tvn resten av kvällen. Var förresten kund i alko för första gången idag, hihiii.

Glad


Kockan har rusat så att den är över tolv redan. Jag ska gå och lägga me så jag orkar upp imorgon och inte sover bort dagen. Min dag idag har varit bra. Jag är glad.

trettonde oktober



Dagens klädsel var mycket enkel och bekväm. Det sjukt fina smycket fick jag till födelsedagspresent. Min dag har varit riktigt fin, inget att klaga på. Och nu börjar höstlovet. Hörde jag filmer, mys, fest och vänner? JESS.

Lunchen

Dagens lunch bestod av omelett med oliver, tomat och parmaskinka. Mums filibabba. Körde för första gången in till stan idag, det var lite stressigt, men ja klarade mig helskinnad hem. Nu går snart bussen mot stan där jag först ska på kaffe och sedan har jag terapi. Höres ikväll.

morning!



Ett par adertonårs bilder till. Onsdagen är kommen och det beyder dagsverk från Mattliden och höstlov från aftis. Alltså ledig dag. Jag är sjuuuukt avundsjuk på flera av mina vänner som åker till London idag eller imorgon, fan vad jag också skulle vilja. Anyway, om en stnd har jag körlektion. Shalom

Hufvudstadsbladet 11-10-2010


Här är intervjun med mig från gårdagens tidning. Jag är nöjd och stolt. Jag hoppas så innerligt att någon, om så bara en enda flicka, ska få hjälp av detta och våga söka hjälp. Det skulle vara helt obeskrivligt fint. Nu ska jag börja söka mig mot sängen, en komination av lite sömn och sena kvällar blir sällan bra. God natt, kram!

så firade jag







Lite bilder från gårdagskvällen efter släktkalaset. Det var helt fantastiskt roligt, åt gudomligt god middag på Cantina west, blev bjuden på shots, dansade, skrattade... Skulle inte ha kunnat bli bättre. Halv fyra tiden imorse kom jag och brorsan hem och några timmar senare befann jag mej i skolan. Jag har varit trött, men det var det värt. Kom precis hem från att ha skrivit prov i modersmål, det sket sej hårt tror jag. Helt samma, jag är arton.

kram

11.10.2010


Så ser arton åringen ut just nu. Väntar på at släkingar och vänner ska börja anlända och sedan ska jag iväg mot stan med flickorna. Fan vilken bra födelsedag jag har haft hittills. Ni ska ha en underbar kväll, puss! Linn

18!


Nybliven aderton åring plus stolt ägare av en Nikon D40X, samma som vi hade tidigare dock en modell bättre. Dagen har börjat på bästa möjliga vis. Ikväll kommer släkt och vänner på besök, innan det ska jag köra till skolan och sedan hinna baka några kladdkakor. Kolla förresten HBL idag, en intervju med mej finns i mitten delen. Ha en bra dag, kram!

släkten är bäst





Gräddtårta med dulche de leche och banan, amerikansk pumpapaj, plockmat och såklart skumpa. Plus en massa fina presenter och kuvert. Det gillar vi. Superbra slälktkalas nr 1. Imorgon är det då artonåringen som skriver här. Sov gott, kram!


kalas

Så småningom börjar gästerna droppa in. Känns helt fel att ha släktkalas idag. Känner mig inte alls som en snart arton åring. I alla fall, ska börja locka håret nu. Hej

cupcake party





Någr bilder från gårdagen. Vi hade det jäteroligt. Supergod mat, supergoda cupcakes och super trevligt folk.
Här hos mej är nu rummet städat, födelsedagskakan på gång och musiken på hög volym. Ikväll blir det kalas nummer ett. Och imorgon blir jag myndig.

Svar på fråga ii föregående inlägg: Jag jobbar som personlig assistent.

17-åringen kiittää ja kuittaa

Festligt


Jobbade i fem timmar och nu ska jag iväg på middag till Vici. Ska bli störtroligt. Ni ska ha en så bra lördag kväll! Puss

HuHuu


Barnvaktning står då alltså näst på programmet. Hejdå

outfit


En outfit. Nu märkte jag att en ny säsong av ensam mamma söker har börjat och kommit upp på nätet. I'm in heaven, wooho.

Cazy daysy




Några bilder från dagens stan besök. Det var jättekiva att komma in till stan och bara gå runt och titta på alla tusentals gula påsar som flög omkring. Dessutom fick jag än en gång konstatera att café Esplanad nog är överlägset bäst. Mina inlägg blir nu likadana som Jennys eftersom det är hon som tagit bilderna och jag har stulit dem, men no can do. Ikväll ska jag barnvakta en stund.

ups och downs



Morgonens ups: Utsiken genom mitt fönster och så har hunnit med att skriva en bokrecension om Egoboost!. Att hinna med det en fredag morgon innan klockan har slagit halv tio är grejer.

Morgonens downs: Har väldigt ont i nacken och axlarna och så vaknade jag av att grannarnas galna hund skällde så jag trodde den skulle gå sönder.

Annars har morgonen gått bra och på efermiddagen ska jag som sagt till stan och hulluga dagarna. Vitsi jag väntar.

PS.

Supernatural är så bra! Ni måste titta. Måste!  (Dessutom ser ju skådespelarna helt okej ut så...)

torsdag kväll

Gode gud så skönt det är att vara hemma. Tandläkaren var en riktig pina, var bedövad flera timmar efteråt och när jag åt rann det sås och potatismos längs med kinderna. Anyway, skolan var sjukt bra, fick så huippu bra i psykologiprovet så jag har hurrat hela dagen.
Innan modellövningen tog vi bagels på arnolds. Aftis var tråkigt och nu sitter jag i soffan med min halft kivoga mamma som vill bestämma allt om mej. Jag fick inte sätta min bloggadress i artikeln som kommer i HBL på söndag. Hon är en sådan prutipruti.

Nu vill jag bara att det ska bli morgon för vet ni vad, då blir det crazy daysy med flickorna. JESS.

lame


Torsdag. Tandläkare, fyfan. Provutgivning. Övning inför modellgrejen för lexington. Skola. Höres ikväll typ.

Pic. MIX







SNART festar jag lagligt. Det säger vi hurra för!

HBL

Morsning! Idag har varit en sådan dag att jag var tvungen att vakna jävlilgt tidig pga städerska, sedan lunchade jag i skolan och sedan gott folk hade jag faktisk en intervju på Hufvudstadsbaldet inbokad. Om ni tittar noga i HBL kommande söndag kanske ni ser en glimt av mej. Naturligtvis besökte jag galna dagarna en sväng för att köpa gräddkola till brorsan och halv sex hade jag terapi. Ni kan aldrig gissa hur tråkig jag kännr mej när jag bara beskriver min dag. Snart ska jag komma med något smart, stay tuned

Forts.

Fortsättning på föregånede inlägg. En ätstörning handlar alltid om att man är rädd förr att gå upp i vikt och får ångest då man äter. Men dessa symptom uppkommer inte utan orsak. Man reagerar på något annat! Jag hade också väldigt svårt at förstå det först, men nu är det helt självklart för mig. Jag vill intte skriva hur mycket jag gick ner i vikt eftersom jag vet att det lätt blir en "tävling" om viktinedgång. Been there, done that. Nu mina pussgurkor ska jag efter en underbar yoga timme försöka sova lite. Imorgon har jag en spännande dag framför mig, berättar mer sedan. Kram!

Ätandet

Länge, länge, länge, länge hade jag det väldigt svårt med ätandet. Fortafarnde har jag det ibland svårt med maten och det kan kännas jävligt jobbigt ibland. Men i och med att jag bearbetat och accepterat mycket av det jag gått igenom och det som har orsakat ätstörningen i första hand har maten slutat vara ett så stort problem. En ätstörning har alltid något bakom sig, det är egentligen alltså inte maten som är problemet. Man använder bara maten för att det ska kännas lättare och för att man inte ska behöva ta tag i problemen. Ätstörningen har alltså inte "bara gått bort", den har förändrats och bearbetats till att den nu är en mycket liten del av mig. Nu är det andra saker som är jobbiga i mitt liv.

Så nuförtiden har jag det lättare, jag kan äta bullar och godis och choklad. Det tackar jag gud för, det är ju det bästa som finns. Dock kan jag kanske inte njuta fullt ut av det ännu, men det kommer väl.

hurryupppp

Bråttom bråttom, ska til skolan på lunch och sedan snabbis med Annika till omppu för att besöka apoteket och sådant. Sedan kommer jag hem och bloggar, hehe. PUSS

BULLE


Mina egna små bagare här hemma överraskade med kanelbullar dagen till ära. Kvällsmålet blev räddat och magen mätt. Nu ska jag slänga mej i säng. kram

måndag



Jag älskar hösten så mycket. Luften är fräsch, naturen är färggrann. Dessutom födis, det var liksom kärlek vid första ögonkastet. Idag har jag läst hälsokunskap i bibban med flickorna och haft picknick med chips, dipp och pågens kanelbulla. För det är kaneldag idag. Efter det åkte jag för att träffa Miranda över middag i Stockmann, fan vilken härlig tjej. Nu tittar jag som valigt på supernatural. Heippa

One week

1 liten vecka kvar till denna tjej blir myndig. jessjessjessjessjess. Jag har önskat mej en kamera. Canon Eos 500D eller 450D. Jag har inga förhoppningar, men det skulle vara kiva. Idag är det bulladag så antingen blir det att baka eller köpa kanelbullar. Sitter nu i skolan och väntar på att Sara och Roberta ska sluta, sedan drar vi till bibban för att läsa. På kvällen ska jag träffa Miranda i stan. Hej så länge!

ray ban


Finns det inte en regel att varje inlögg måste ha en bild? Anyway, Jag har så smutsigt hår och är så lös just nu. Vet inte vad jag ska göra. Jag skäms när jag måste medge att jag typ bara har tittat på tv idag. Spännande liv. En annan sak har jag gjort, började läsa inför vårens real. Tänk på det ni! Voi vitsi, jag tror att ett nytt avnitt supernatural råkade börja nu, gotta go...

flowerpower



Igår slängde jag de blommor jag fick förra lördagen. Dessutom fick jag ett underbart Dyrberg/Kern smycke. Det kommer att användas flitigt. Istället för att gå på fest igår, som de flesta andra, så gick jag tidigt i säng och sov väldigt gott. Dagens planer är soffhäng och kanske bak?

andra oktober




Ännu en helt underbar höstdag! Skulle inte kunna vara bättre. Igår kväll blev vi bjudna på utsökt middag hos våra släktingar, vilket ledde till en ganska sen kväll och därmed svårigheter med att orka upp imorse då jag hade min första jobbdag på väldigt länge. Har ju varit sjukskriven. Jobbade i alla fall fem timmar, och det var faktiskt riktigt skoj. Efter det har det blivi promppis, sjukt god smoothie (köp frusna smoothie portionspåsar, sådana som dom har på alla caféer och blanda med mjölk, juice och lite honung. Solrodfrön som garnering.To die for) och supernatural season 3. Hasta la vista, kram

RSS 2.0