älska sjukdom ?

Det var så länge sedan jag var riktigt sjuk senast, så jag tycker faktiskt att det är ganska mysigt, tro det eller ej. Kroppen är fullproppad med febernedsänkande medicin, på något sätt ska jag ju klara av kvällen. Först wild kids om 5 minuter och kl.21, ja ni vet...
En fanastisk bild från Lovisa då vi var där på sportlovet:
 

Dagen

Hela jag värker. Och som jag befarade så har jag feber. Jag tvingar mej själv att blogga, om jag inte blir piggare bli de en non blogg dag idag. Jag mår verkligen dåligtdåligtdåligt. Några bilder ska jag åtminstone visa innan jag går i ide.


Kl. 07.00 i biosalongen. Filmen var super!

Här rymms det 700 pers. Nästan slutsålt.

Frukost nr 1 på wayne's. Frukost nr 2 på McDonalds....

Och så körde jag och Sonja ännu en fika på fazers café medan de andra gick omkring på stan. Jag var för trött för att gå och Sonja hade ont i fötterna.

Det var min dag, förhoppningsvis hålls jag vaken ikväll. Melodifestivalen delfinal 4.


tamejfan jag gör aldrig om detta

Jag övervägde mycket mycket mycke starkt att bli kvariggande i sängen. Men enfter ett obesämt anta svordomar och fräsningar steg jag till slut ändå upp. Men den som någonsi tror att jag gör om detta tror fel. Never gonna happen again. Det är hemskt. Spända jeans på morgonen och någon tight topp är inte min grej.

Hörs sedan då vanliga männsikor också börjar vakna.!!

Fredag kväll

Vilke sekund som helst borde mamma och pappa komma hem. Jag har dukat fram sushin fint.

En liten del.


Jag snörvlar och går på fortfarande. Imorgon väckning kl 04.30.


L


sushi

Vi ska gå upp i övrevåningen, sjunga singstar och äta kokosmaränger.
När mamma och pappa kommer hem om några timmar ska vi äta sushi. Syrran har säkert somnat tills dess, men jag ska försöka hålla mej vaken. Borde ändå få några timmars sömn inatt. 
Höra senare!

Bio at 07.00??

Fortfarande sjuk. Ska ta och vila riktigt ordentligt ikväll, jag ska vara hemma med syster och imorgon kl. 05.30 ska jag gå hemifrån till bussen som startar 05.39. Vilken jävel gör det frivilligt?
Istället för att ha planer till ikväll bestämde vi att vi satsar på 1€ bio kl.07.00. Vi ska träffas för frukost kl.06.00. Jag skulle ta en tidigare buss, men det går inga bussar eller tåg så tidigt så jag får leva med det. 
Vi har köpt biljetter till 'The Curious Case of Benjamin Button'. Har bara hört positivt om den, så det ska bli roligt att se.
Nu snart hemlagad leverlåda. Min favorit.

sick man

Jag mår aprumpa. någonstans ifrån har jag dragit på mej en förkylning så nu sitter jag här hemma och tycker synd om mej själv, kokar té vatten och ska kolla på någon romantisk komedi.


What's up med handen?!?!

L

09:10

Skolan börjar om 30 minuter och jag måste gå om 20 minuter. Vardagslyx att få sova så nära skolan en natt.
Jag går till 11, sen ska jag väl hem. Kvällen är oklar. Ha en bra dag!!


Nuförtiden är det enda man inte har ovetskap, förr var det det enda man hade.

CRAP, jag har igen glömt bort skolan. Imorgon är det engelska förhör, tur att jag har boken med mej så jag kan repetera lite nu ikväll åtminstone. Det är bara för mycket, så man får väl lov att glömma vissa saker. Ibland måste skolan komma i andra hand, det är inte ofta men man får väl ta vara på de stunder då man faktiskt kan prioritera över skolan.

Annars har jag tittat på filmer av mig och brorsan då vi var 5 månader gamla och 5 år gamla heeela kvällen. Jag kan inte förstå att jag faktiskt har varit så liten.


Jätteotydlig bild, jag vet, men jag älskar den. Vi är lika som 2 bär.

Nu ska jag lägga mej i sängen, lyssna på Lena Philipsson och kolla igenom engelska ord.
Sov gott!!

Högsand 2008

Jag ska spendera natten hos mormor och morfar tillsammans med syskonen. Like good old times. Jag har haft en riktigt bra dag, första lektionen gick dock rekord långsamt framåt. Efter skolan blev det fastlagsbullar på rabatt och en chokladpaj, wuhu.
Och så blev jag vald till tutor, jag är överlycklig. Jag vågade inte ens hoppas på det, men jaaa. Annika, Anna och Sonja blev också valda. En tutor är alltså en elev som hjälper de nya eleverna att få en bra start i den nya skolan på hösten. Man får vara med och fixa program, dessutom får man åka med på en 'lägerskola' där man har mycket teamwork och sånt. Här några bilder från vår lägerskola 2008:


Jag i gult, Annika i vitt

Vici & jag

Jag i rosa


puss.

JUST NU

Så gick det med min vision att inte lägga in onödiga bilder. Nåja, detta är min frukost idag allt i ett.


Schooltime--->


Det finns ingenting som jag vill ändra på

Jag hade glömt min bildanalys. Nu ska jag skriva om den och sedan ska jag ge mej själv sömn. Jag är trött på att vara vaken. Imorgo börjar jag lite senare så det är riktigt skönt. Sov gott!!

♥ L

Daniel ♥ Victoria

Efter 7 år är de äntligen förlovade. Det var verkligen på tiden!learing by doing

Måste bara snabbt testa att göra ett bildcollage. Förresten, det var skönt att springa igen.Jag håller på att lära mej som de kanske märks. Nu ska jag efter mycket gnäll av syrran titta på förra veckans melodifestivalen... Igen. :)


17:45

Dags för en springtur. Det känns som om jag behöver tänka, men bara tankar mot det positivare hållet. Allt går mot det ljusare, great!

update från m&m's

Jag hade datorn med i skolan idag men det fanns inget trådlöst nätverk som hittade till min lilla söta vita dator så jag fick nöja mej med att skriva min artikel om bloggar och en fakta ruta över hur mitt liv kommer se ut om 20 år. Bara så ni vet, år 2018 kommer jag att vara programledare för melodifestivalen. Jag skrev en halv artikel om det också. Min fantasi kanske inte är så dålig trots allt.
Nu ska jag besöka badrummet och så ska vi (syster & jag) väl hem.

FASHION by Glitter

Efter skolan idag ringde Sara och frågade om jag ville komma på bagel till arnolds med henne. Japp, förstås!
Vi åt och gick i butiker, inköp idag:Blått långt linne från only och örhängena från glitter. Jag vet att jag inte använder örhängen mer än ett par gånger per år pga att mina öron får grymma inflamationer alltid efter anväding, men jag kunde inte låta bli. Mina favoriter är peace örhängena.

Imorgon får jag skjuts till skolan, nu ska jag läsa Liza Marklund.

"en dag ska det hända något stort"

Ni vet när man har en liten sten i hjärtat som måste bli bortlyft? Tänk er då ett stort berg som måste bli bort bogserat. Lite tuffare.


Jag är lyckligare än jag har varit på 1 år och 1 månad.

dear diary

Jag sitter här och läser bloggar och förundras över hur man kan bli så beroende av att läsa dessa ganska obetydliga och tråkiga i viss del dagböckerna på nätet.. Den ena är den andra lik. Och inte bara lite, alla bloggar ser ju tamejfan exakt likadana ut. Ändå kan man sitta i timmar och bara läsa och söka på nätet om man skulle råka hitta någon ny faoritblogg som man flitig kan börja kommentera på i hopp om att få fler läsare själv.
Så fungerar det i bloggvärlden. Dåligt eller bra? Ja, det är frågan!

Nåja, lika tidig morgon som igår och jag antar att det blir en likadan dag som igår också. Skola, hem, plugg och så kanske något annat. Idag blir det andra scoutmöte. Det var en tid sedan jag ägnade mej åt sånt.
Jag hade tagit en bild på min frukost, men allvarligt, vem i hela världen skulle vara inresserad av hur den ser ut. Så nu ska jag bara stäga av datorn och gå till bussen i mörkret!

Puss!


20:48

Min Thai wok with green chili smakade ganska lite som thai wok. Surprise.
Jag har haft en riktigt produktiv timme här, skrev ganska långt på min artikel om bloggar och bloggandet och nu ska jag duscha riktigt snabbt innan DHW börjar. Bloggar nog inte mer idag, så sov gott!!

PUSS!!

'she was adorned with jewellery'

Jag var tvungen att akut åka till bokhandeln och köpa alla skolböcker som jag inte ännu hade skaffat (alltså alla böcker).
Nu ska jag äta mikromat. Mums. Sedan får det bli lite skolprojekt igen =)Armband - Indiska, halsband - Snö, polo - gina tricot

Pusskram!

Måndag

Många hade varit utomlands under lovet och var bruna och fina och så hade Linda och Robera dessuom varsin överraskning till mej:

Världens bästa choklad från Dubai och så en söt liten båt från, ja, viking line.

Jag vill bara påpeka att Roberta skulle köpa festis till mej, hon glömde det och eftersom jag har godissterjk kude hon ine köpa det från båten så hon kom med en bad leksak. Jag får vlä lov att ta ett bad idag då.


Annat idag? Modersmåls lektionen var super, jag och Fanny som ska göra en tidning tillsammans kom på massa bra idéer och jag riktigt längar tills jag får börja jobba, därför tänkte jag ta en riktig pluggdag idag. Men först mackor och té.


L


Ingen kul morgon

Jag Måste Få Sova NU.
Jag tror att jag aldrig har varit mer omotiverad än nu. Jag hoppas verkligen, för min omgivnings skull, att mitt humör blir bättre under dagen. Nu mysli och té.

Förresten, det värsta med denna morgon är att jag måse sminka mej. Orkar ej börja med sånt tjafs. Ändå gör jag det.

L

Borta

Nu är 'Så vill stjärnorna' videon borta, det var roligt så länge det varade.

ööööödla

Det har varit en riktigt bra dag idag, såklar glömde jag att ta med kameran. Men här några bilder från nu.


Denna fick jag av Annika. Namnet blev Chägälägä.


Brorsans flickvän hämtade festis till mej! LYCKA! :)

Jag är hopplöst efter i skolan, jag känner mej inte redo för det ännu. Kanske jag skulle klara av det om sisådär 1 månad, men verkligen inte imorgon. Jag ska nu ägna min tid åt att göra ingenting.

So long

Om en liten stund drar jag till Annika, efter det sak jag till farmor och farfar och äta fastlagsbullar eller som det heter i Sverige, semlor.
Ni ska ha en bra dag, hörs ikväll! Pusskram, L

Så vill stjärnornaJag undrar hu länge det tar tills svt kräver att dom tar bort denna video. Det brukar inte ta så länge.

LEKSAND

JAAA!!!
Skitbra ju! Nog för att några bidrag sög såsom Rigo chägälägän, Rickfors och Sofia, men annars var det ju bäst. Och dessutom att Molly Sandén bara skrällde sådär och körde över BWO, det var det bästa. Hon är ju lika gammal som jag så det kändes lite som om jag skulle ha varit med och ägt dom. Fast jag måste väl ekänna att deras låt var bättre än vanligt.
Det blir en bra final har jag på känn, jag väntar på nästa vecka med spänning.
(Mede var ju hur rolig som helst!!??)
L


marabou vs knäckebröd


Mamma, pappa och syster njuter av detta under melodifestivalen...


....Medan jag njuer av detta pga någon sorts dum godisstrejk som är på gång. Så kan det va.

( Vi fick tillbaka vår digibox från reparationen, nu kan jag banda, lycka!)

PUSS!


Maata meren alla

Jag och pappa kom just hem från den lokala bion här i vår lilla håla. Mamma skickade iväg oss på den finska filmen 'maata meren alla' vilket kan översättas till land under havet. Av erfarenhet vet jag att finska filmer inte brukar vara i så hög klass och visst såg man lite drag av finskheten här också, men den var faktiskt bra. Man fick sig en liten tankeställare och skådespelarna var riktigt bra. Jag tyckte om huvud karaktären samtidigt som jag störde mej på henne en aning. Det var en riktigt sevärd film, faktiskt.
Nu är det snart dags för kvälens höjdpunkt, men före det ska jag titta på wild kids med syrran.
So long!

Ahtisaari

Var ute och sprang lite innan maten, jag älskar mitt nya jag som verkligen tar sig i kragen och går ut och springer och inte bara tänker tanken. Nu bjuds det på fisk ála finlands förra president (?)

på gång

Att planera en resa är bland det roligaste jag vet. Därför är jag glad nu. Nog för att det är länge tills vi åker, men det är kul ändå. Det lutar mot Lanzarote.
Huoneistohotelli Pueblo Marinero


schlager lördag

Melodifestivals dag idag! Laddade upp med mysli och blåbärsyoughurt och så med rosa kläder, hih.


Allt från hm.

Hörs snart!

LOVISA best friend edition


På den sista bilden var vi tillochmed osäkra på vem av oss det var på bilden. Jag låter det bli osagt, gissa själv.

Middag

Fick världens underbaraste middag idag. Mami och Pappa hade fixat så fint.


Ostfondue


Till dessert kladdkaka. Lite sådär perfekt frusen.

Vi hade planer at åka till Celine, men jag hoppade över för det tar så jäkla länge för mej att ta mej dit och tillbaka endast för ett par timmar, så nu är jag hemma istället. Lyssnar på melodifestivals musik och ska nog snart koka tévatten.

Pusspuss!

kanske att min dröm blir verklighet

Idag var första gången i mitt liv som mina föräldrar sade till mej att det lät bra när jag sjöng.
Jag äger på 'Tusen och en natt'!


fredag

Jag vakade en aning senare än vad jag brukar idag, så det var skönt. Hittills har jag bara ätit frukost och börjat planera dagen lite, dock har jag inte kommit på något speciellt att göra. Jag hoppas att det blir något med mina flickor på kvällen. Ja, jag saknar dom redan fast vi tillbringade lite för mycket tid med varandra förra helgen och det blev lite tjafs om allt så kan jag inte leva utan dem för länge. I alla fall, vi nog hitta på något ikväll.
Sedan tänkte jag lite på att sortera mina kläder lite så att jag vet vad jag har, det är både kul och så får man ordning. Ja just det, jag måste läsa idag. Vi ska jämföra Liza Marklunds bok paradiset med filmen och jag har inte börjat på boken ännu så jag ska ha en tv fri dag och ägna mej åt litteratur istället. Nu dusch.


Sportlov i Lovisa.
when i feel like a fake

Jag skäms. Jag gjorde det sista man ska göra då man har lov. Jag loggade in på skolans hemsida och kollade om mina betyg hade kommit upp där. Men nu när jag tänker efter; varför skulle de ha kommit, såklart att ingen männsika, inte ens lärarna, orkar fundera över betyg och resultat. Nu vet jag kanske till nästa gång.

Jag hade tänkt ladda upp en ' just nu' bild men kameran dog och jag hittar inte laddare så jag får väl förklara bilden istället.
En kopp med ett okänt antal té påsar runt om sej (jag undrar om det kan bli ohälsosamt i längden?), dvd med melodifestivalen 2008 finalen och ja, det var det.
Ni ska ha det riktigt bra!

LOVISA 3Här hade jag grymt ont i magen precis innan meodifestivalen skulle börja. Morgonen därpå fick jag dessutom värsta mensvärken. Min mage fick lida mycket, jag fick gå på burana ;)

Dagen i bilder


topp&tröja från cubus, byxor från zara.

Banan med grädde och sylt eller grädde med banan och sylt. Jag tycker att jag var värd det. Jag har ju trots allt varit rätt duktig under lovet, mycket motion och hälsosam mat.

Nu sitter jag här, tittade på några avsnitt satc och beundrar min nya sminkväska som jag fick av min faster från vietnam. Jättesöt.

puss.

(Jag vann första ronden i bowlingen)

nittonde

God morgon!
Sovit gott? Jag har haft en härlig morgon med té och mysli till frukost.
Idag ska jag åka iväg och bowa med pappa och syrran, det ska bli riktigt kul. Länge sedan jag bowlade sist. Annars ve jag ite riktigt vad jag ska göra, skulle vilja hitta på något, typ ute, men det är inte alls lika fint väder som det har varit tidigare i veckan. Näe, nu ska jag hoppa i duschen, ha en bra dag!!

Jag är tillbaks
Jag drömde att Charlotte Perrelli gav mej sin gamla randiga jump suit och att jag tog buss nr 111 hem till henne. Hennes man var spanjor och hade en matbutik med exotiska varor.


Nu ska jag sätta mej framför tvn, dricka mitt te som har blivit min nya addiction och älska sportlovet.


Sov gott!!


19:54

Städning, träning, slapping, jag har hunnit med allt idag. På morgonen tog jag mej en springtur runt de närmaste kvarteren, tittade på folk och lyssnade på min favorit musik. I början kände jag mej fantasisk, när jag nästan var hemma fick jag smärtor i nacken och axlarna så jag var tvungen att vila, foten bråkade också lite, men nu är allt bra.
Väl hemma duschade jag, satte på satc och åt leverlåda.  Så hann jag också dammsuga hela huset, jag tänkte banne mej ta livet av dammsugaren, den gick hela tiden i bitar.
Jag och syrran körde just en runda sing star, jag är inte en begåvad sångare kan jag säga.
 Nu fick vi gäster, måste gå!! PUSS!


Jag längtar till Sverige
LOVISA 2Onsdag

Min tredje 'american muffin' på två dagar åkte just ner i magen. Fy på mej, men fasiken så gott.
Det är grymt fint väder idag, presic som igår. Har tänkt ta en springtur och så sitta i solen, lite färg skulle verkligen inte skada.
Annars är planerna 0. Lägger in lite Lovisa bilder så snabbt som möjligt, ha en fin dag!


köpt

En långdag på stan. Skräpmat, lite små shopping och suktande efter allt vi såg. Vi är i desperat behov av jobb kom vi fram till. Detta följde ändå med hem:


De ser lie gräddvita ut på bilden men i verkligheten är det kritvitt.
Båda sakerna från HM. Skor 9.90 € t-skjorta 7.90 €

Hittade min nya favorit på mcdonalds; Oreo mcflurry. Helt galet god, bästa på länge.
Nu satc och käk typ.
Pusskram!

13:17

Har suttit i solen 1 timme, nu ska jag äta nudlar snabbt och sen åker jag till stan med Roberta. Hörs sen, ha det bra!!

puss

LOVISA 1


En morgon


Frukost.

Jag är utvilad efter en lång natts sömn. Nu är jag fit for fight för någon slags träning. Eller soffmys.


hand i hand

Orkar ingenting nu. Alldeles för lite sömn de senaste dygnen, en liten bild som smakprov ändå. Nu ska jag försöka hålla mej vaken under DHW. pusskram!


ofräsch

Tänkte bara säga ett snabbt hej. Jag kom hem och är lite för trött och sliten för att blogga. Ska stoppa i mej lite räkpasta och sen packa ner mej i sängen och lyssna på musik. Sedan lägger jag in bilder.
Men en sak är säker, vi hade GALET ROLIGT!   

PÅ VÄG

Packar, äter frukost och plattar håret samtidigt. Det är lite stressigt här hos mej nu. jag är inte riktigt säker när dom kommer, men vi snackade om halv 10 då, få se om dom kanske förhoppningsvis är lite försenade.Jag hoppas jag har fått allt med mej, man blir ju atid lite osäker just före man ska ka iväg. Men vad skulle jag egentligen kunna glömma som jag inte klarar mej utan?!?

Nu är grejen den att jag inte kommer att ha tillgång till internet under de nästa 3 dagarna. Bloggen kommer alltså ha en torrperiod nu. Tyvärr.

Nu åker 7 osminkade förväntansfulla tonårsflickor för att fira sportlovet och idag speciellt alla hjärtansdagen tillsammans. Pusskram på er alla!!


21.42

Ska lägga mej i tid så att jag orkar stiga upp tidigt imorgon. Klockan står på väckning 8 tiden tror jag.
Har en ganska trygg känsla just nu, så det ska nog gå bra att somna. Hoppas ni har en bra fredags kväll, ska försöka hinna blogga imorgon lite snabbt.
Pusspuss!


Det blir bra.
'Man kan helt leva sig in i pajen'

Härlig eftermiddag/kväll med Annika. Nu är allt så gott som färdigt, jag ska bara packa varma kläder och så är jag ready set go. Jag tror bestämt att jag ska titta på friends medan jag packar så att jag har lite ljud omkring mej.

Pusskram på er!

Frågan är: Vem är Annika (svar: En NOBO)

- Vad är frågan?
- Frågan är att vad är frågan?
- Frågan kan inte bevisas vara en fråga förrän de bevisas vara en fråga eller inte.

Så har jag och Annika hållit på i ca 1½ timme. Nu ska vi baka PAJJJ!!

wannabe dagens

Slutade skolan kl. 11 och nu har jag städat och ätit. Snart får jag skjuts hem och då ska jag börja baka pajerna för imorgon. Det kommer ta hela dagen. Ikväll åker resten av familjen då till landet och jag ska vara ensam. Var lite skeptisk till det först, men sedan övertalade jag mej själv att det faktiskt är rätt skönt. Tills jag för en stund sedan kom på att det ju är fredagen den 13 idag. Usch, jag kommer vara rädd. :( Om någon har lust att komma över, varsågod!!
 Jag får väl hitta på massa saker att göra så att jag inte får tråkigt en sekund och börjar tänka hemska tankar. Packa måste jag ju och så kan jag ju kolla någon film.


WNB dagens outfit. Från hösten, se så brun jag var.

Hörs snart!!


Update: Drar till köpcentret och möter upp flickorna istället, sen kommer Annika och hjälper till med pajerna.

90210

En till serie som handlar enbart om små rika spoiled kids som får allt de pekar på. Great. Iofs kan det vara lite kul att se på då och då, men seriöst, hur många olika men ändå likadna serier orkar man följa!?
Jag får väl ge den en chans åtminstone. 3 avsnitt, om det fortsätter lika slopar jag den. Jag talar förstås om 90210 som hade seriestart ikväll här i Finland.Nu ska jag sova, börjar 8.15 imorgon och har därmed min sista lektion innan sportlovet. Tyvärr är det finska, men kanske jag kan klara av det.

Sov gott sötnosar!

Fancyy

Tog en tur med pappsen till butiken för att köpa allt det som behövs till lovet. Jag har ju nästan glömt bort det i allt stohej, imorgon blir det ju lov! Älskade kära sportlovet är äntligen här.
Vi ska åka iväg till Annikas lande och vara där ett par nätter med tjejorna. Innan det ska alla fixa någonting som vi ska ta med dit. Jag har lovat baka pajer. 1x skinkpaj och 2x fetaostpaj. Det ska jag sysselsätta mej med imorgon kväll då jag är ensam hemma.

På lördag morgon åker jag, Celine och Annika iväg med bil, de andra kommer lite senare. Vi ska fira alla hjärtans dag med middag, varandras sällskap och melodifestivalen förstås. Jag får väl se till så att de som inte är intresserade av att se det håller käften! Krhhmm.;) Jag tror bestämt inte att det skulle kunna bli bättre.Snyggt barn.

Puss!


catch up

Jag har luktat så illa idag. Min tröja lever inte längre, den drunknade i ketchup och begravs inom en snar framtid bland andra döda sopor.
Mjöl, raklöpper, grädde, läppstift och antagligen också lite annat smått och gott täckte håret och huvudet.
När vi gick förbi en lågstadieklass sade majoriteten av pojkarna: " Fy fan vad illa ni luktar", flickora vågade inte säga något, men de vände på huvudet och gjorde grimaser mot varandra. Trevligt, så illa luktade alltså vi.
Nu har jag duschat länge och väl, tvättat håret 3 ggr och balsamerat in det riktigt ordentligt. Hoppas gud att det är rent och utan knutar när det har torkat.
Nu har jag klätt på mej en stoor t-skjorta och ska fortsätta läsa på min bok. Hörs!

Ps. Bilder kommer upp senare. 

12.2.2009

Idag har jag fula kläder på mej, man vill ju inte föstöra de bästa kläderna med grädde osv.
om 20 minuter ska jag gå till bussen, innan det frukt till frukost.

pusskram!

Penkkis

Har hunnit läsa lite men inte mycket annat.
Imorgon är det penkkis. Det är alltid lika roligt, läppsitift, mjöl, ägg, grädde, rakskum osv.. över hela sig. Kan det bli bättre!? Vi börjar lite tidigare pga det, men å andra sidan så har vi inga lektioner fram till kl.11.


Annika och jag förra årets penkkis.

Sovdags. Kram!

--

( Annars, jag kom på vad mina barn ska heta; Liv och Noah. Vackra och så passar dom bra ihop, inte sant!?)

mangooooo

Färsk mango är väl ändå den godaste frukten som växer på denna jord. Nämn en frukt som är godare? Just det, går ej.Ha det bra!


playa del sol

Fick just ett helt grymt sug efter pannkaka och playa del sol. Den bästa serien någonsin. Måste se vad jag kan gör åt det. 


pusspuss!

Morrn!
Hur mår ni? Jag mår bara fint, men någon skulle kunna bespara mej ifrån tidiga morgnar. Jag har helt enkelt vuxit ifrån den åldern då jag älskade att vakna tidigt och springa in i mammas och pappas sovrum och väcka de stackrarna kl. 7 en söndag morgon.
Jag håller på at bli gammal. Vuxen. Usch så skrämmande, jag är ju barn och kommer alltid att vara det.
En liten glimt av mitt rum såhär på morgonen, städigt som alltid:


Hur många handdukar kan man egentligen samla på sej?
En hel hög bestående av endast handdukar.

Ha en bra dag!

en siesta vad vet jag

Gud så trött jag är, jag tror inte jag har varit så trött på veckor. Man märker att det har blivit tuffare i skolan.

Skrev just färdigt min ansökan om att bli tutor (= typ vänelev i skolan) och fasiken också om jag inte blir vald.


Vi fick btw sjuk läxa i engelskan idag. 8 sidor +  förhör på alla oregelbundna verb, tills imorgon! Nån hade visst en dålig dag. Gissa om jag har läst? Nehej.
Nu ska jag väl krypa ner i säng och sova så länge jag får. väckning 6.30 imorgon som vanligt.
 
pusskramsovgott!!


Fan vad du är barnslig..Så galet underhållande. Älska!!

Maldiverna

Jag kollade finnmatkas hemsida här en dag. Jag siktde på att hitta det perfekta stället för Annika och mej at åka till sedan om några år. Man måste börja planera i tid vet ni!
Nåja, jag hittade det perfekta; maldiverna. Annika var dock inte så pigg på detta.
Drömstället nr 1!!


Näytä suuret kuvat
Näytä suuret kuvat
Näytä suuret kuvat
Näytä suuret kuvat

Kanske hon ändrar sej efter att ha sett dessa bilder.
Om inte, kom jag och Etta överrens att vi ska ta en tripp dit. Det är ganska dyrt(2600€/pers för 2 veckor om man åker 2 tillsammans och delar rum) men, det är det värt tycker jag.

So long!

07:15

Det är deprimerande att vakna i mitt rum idag.  Det ser ut som jag vet inte vad. Allt bara ligger huller om buller, lakanen som jag bytte igåt ligger mitt på golvet, en stor hög med rena kläder ligger även på golvet.
Hur ska jag någonsin klara av att bo ensam i min drömlägenhet mitt i Stockholm, det kommer ju att se ut som värsta råttboet, säkert lukta lika också. Näe, nu måste jag bara skärpa mej. Om jag börjar nu kanske jag har lärt mej om 3-4 år när jag flyttar ut.


framtid.

L

BRA
1. Kvällens outfit: Annas topp (favorit) + leggings
2. I soffan med DHW och vatten i en gammal festis flaska.(+kex)

Sov gott!

skuggorna vände om

Vi hade en inressant modersmålslektion idag.

- kärlek
- lycka
- glädje
- värme

- rädsla
- hat
- skuld
- svek

Dessa är trots allt bara ord som inte beskriver något om man inte ser situationen med båda ögonen från en vinkel rakt framifrån.

<3


Min dag

I skolan idag gjorde jag bl.a. detta fina collage som beskriver mig till 100%. Pärmen ska såklart bli rosa, vad annars?!?


Efter skolan gick jag en snabbis till butiken och köpte choklad cookies som jag tänkte äta ikväll. Pappa och syrran råkade vara där också så jag fick skjuts hem. Pappa hade bakat bullar så nu har jag både kex och bullar till ikväll.
Pappa kommenterade att de är ganska ofta jag har fiilis att köpa något gott och bara kolla på en film eller så. Jag kan inte säga emot, men det är ju bara härligt.
Hejdå!


Måndag morgon

Är alldeles för trött för att kunna koncetrera mej på att skriva. Det var just och just att jag alls steg ur sängen idag. Så mycket tog det emot.
Hoppas ni har en bra dag nu då!!


Pusskram!!

lever i ögonblicket

Kanske jag inte känner mig själv ännu, kanske jag måste göra det innan jag kan bli stor och sjävständig. Eller så gör jag det och är bara feg till naturen... Men vet, det gör jag fortfarande inte.

Imorgon går jag full dag, 8 timmar. Hemskt säger jag bara.
5 dagar ska jag kämpa, sen är det sportlov, thank god. Pallar inte längre.


(www.bergmania.se)

sov gott sötnosar!


bild i plural

Jenny, jag, Annika @ mellstens strand 2008.

samhällslära 2008

lägerskola (jag längst till vänster)

lägerskola


Senast på torsdagen snackade jag och Etta om hur bra våran förra klass var. Den nya suger kungigt.
Lite bilder från tiden med klass 9A.
16:00

Jag vill se disneys animerade barnfilmer. Ratatouille, superhjältarna och bilar. Det blir nog film ikväll.


JAG

Nu ska jag börja med modersmålsprojektet, tog fram lite tidningar där det ka finnas bilder som passar. Temat är: JAG.Later!

söndag

Vaknade av att det ösregnade, nu ligger jag och drar mej i sängen och lyssnar på gårdagens utslagna bidrag, det bästa med söndagar är ju att bara ligga i sängen. Idag ska jag göra lite ogjorda läxor och också förberda mitt modersmåls arbete.
Men jag har ju hela dagen på mej för det, nu ska jag först gå ner och fixa något riktigt lyxigt morgonmål och sedan läsa tidingen i lugn och ro.

pusskram.

med hjärtat fyllt av ljus
Så vacker och bra. Väldigt effektivt att hon är helt ensam på scenen.
Ännu en orsak till att flytta till Sverige; att få rösta på rätt bidrag. Känns hemsk att inte påverka.

Haha, jag börjar nästan skratta när jag tänker på hur seriöst jag tar allt detta. Ingen skulle klara av att sitta med mej och tita på melodifestivalen. Jag är galen, inte ett ljud får höras, inga rörelser runt mej, mina villkor följs. Inga negativa saker få sägas om de artister jag gillar, nada. Inte ens min familj tycker att det är speciellt underhållande att titta då jag är med, de skulle nog hellre sitta nere och titta, men där finns inte svt.

Sov gott!!

Melodifestivalen

Allt var bättre förr när man röstade som vanligt och Shirley Clamp kom till final. Vad har hänt?
Bara skit.
Helt bra låtar til final, bra starfält förutom tick tock, Shirley var bäst.

and you wonder why these memories keep staring back at you
Kvällens käk; Tacos, frukt..

Dagens spel; Melodifestivale spelet med syrran

Dagens pyssel; Tabeller i oliika former inför kvällen.

Ikväll är det fest, jag valde ändå att stanna hemma, det är så typiskt att när det för en gångs skull är riktig fest så ska det vara något annat på gång, (jag saknar att festa med tjejerna från 9A, det var alltid lika kul). Borde ha varit fest igår istället, nå, det är ju inte så att det aldrig mer blir party.


10 år framåt.

Jag har alltid haft det ganska klart för mig vad jag vill göra när jag blir stor, men det var först i förrgår som jag påriktigt besämde mig. Nu har jag i princip planerat mitt liv för de nästa 10 åren.

Under gymnasietiden blir det väl mest plugg och så, måste tänka på studentexamen och satsa på den sedan. Efter studenten men innan studentdimissionen ska jag och Annika åka till södern. Det bestämde vi för sådär ett och ett halvt år sedan. Så när vi kommer tillbaka till dimissionen är vi vackra och bruna.
Så blir det väl att söka in någonstans, vet inte ännu vart, men modersmålslärare är vad jag ska bli sedan, så jag ska väl läsa något med litteraur.  När jag har en studieplats åker jag till Sverige på mellanår, jobbar, njuter, festar. Om jag trivs stannar jag där, annars komme rjag tillbaka till Finland och studerar. Efter det är mina planer lite oklara ännu, förutom att jag ska ha mitt första barn när jag är 24-25. Och så ska jag resa mycke och åka o hälsa på alla mina vänner som kommer bo utomlands, som det nu ser ut åtminstone.

Låter ganska fint tycker jag.
puss.


Bidragen

  1.  Nina Söderquist - Tick Tock
  2. Jonathan Fagerlund - Welcome to my life
  3. Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus
  4. Scotts - Jag tror på oss
  5. Emilia - You're my world
  6. Alcazar - Stay the night
  7. Caroline af Ugglas - Snälla, snälla
  8. Marie Serneholt - Disconnect me

    Det var kvällens 8 tävlande artiser. Man kan lyssna på 1 minnut av varje låt på svt.se. Själv vill jag vänta till ikväll innan jag hör kåtarna, det är mer spännande då. Men av artiserna att döma så är Shirley Clamp min favorit ikväll.Nu har jag städat och ätit min paprika-ost omelett, nu ska jag börja förbereda lite mer för ikväll, typ fixa poäng tabeller för kläder, hår, låt, show osv. AAH, jag älskar detta!! 


 


Gräddbulle

God morgon!!
Jag blev väckt av mammsen och syster med världens finaste frukost som morfar hade köpt oss. Jättegott!Gräddbulle med sylt och så mjölk dessutom fina blommor.

Idag ska jag städa lite här hemma, sedan börja ladda upp inför kvällen. Om endast 11h och 20 min börjar det.
Förresten, fy jäklar vilket snöväder det var igår, man såg knappt framför sig. Nu är hela södra finland täckt av snö, igen.

pusskram!

solen har gått ner men i månens sken så växer längtan efter mer.

Hemma!
Vi gick på bio. Bride wars, den var bra. Jag och Annika tänkte oss hur det kommer se ut sedan när det är vi som ska gifta oss och börja gräla, men det kommer sluta lyckligt med att vi klämmer ut varsin unge samtidigt och de blir bästisar. Så händer det ju alltid.


Conutdown: IMORGON börjar melodifestivalen!!! JihUU.

Sov sött!

Dagen

Skola från 8.15 - 11.
Fast idag hade jag bara första lektionen finska, sedan hamnade jag på något konstigt sätt i en bil som körde mot stan där korgbolls turneringen gick av stapeln. Näe, men skolans lag hade för några spleare så jag och Annika fick hoppa in och spela. Det gick måttligt bra för mig, men kul var det. Och så vann vi ju dessutom, första matchen iaf.
Jag fick hoppa över engelska lektionen så det var ju positivt.
Nu är jag hos m&m och väntar på att maten ska bli klar, sen ska jag möta upp tjejorna i 'Iso omena' som vanligt. Vi går väl till typ arnolds och fikar, vad annars!?
Jag vet inte riktigt vad vi ska göra ikväll, kanske jag bara åker hem, eller så inte, få se.

Hörs!

22:06

Nu när jag ha deppat ett tag tänkte jag ändå att jag skulle beräa lite om dagen.
Vår uppgift var att vara där på församlingens samingsplats och hålla lite koll på ditt som datt. Jag kan säga att även fast vi gått på skolningen i 2 år så kände vi oss rejält borta där. Vi hörde liksom inte till gänget. Vi stod mest för oss själva och snackade medan de andra hade sina inside skämt. I slutet av kvällen skulle vi hålla andakt, vi trodde att det skulle ta sådär ett par minuter att läsa texten vi hade valt ut, ha, det tog högst 20 sek. Där satt vi sedan lite besvärat och fick improvisera för att det skulle ta längre tid. Nå, helt roligt var det ändå.

Nu ska jag försöka sova lite, skola kl 8 imorgon. Finska. Usch. Måste dessutom tvätta håret imorgon på morgonen, orkar inte med det nu. Så det blir väckning kl 6.00. Någon som vill byta plas med mej? Nähä.
Pusskram!!


Jag kunde allting ändra

Jag har förstört det bästa som någonsin har/kommer hände mej. Det kom jag på i bussen, en liten ångest aktig känsla kröp in i mej och spred sig. Jag känner ånger, medkänsla och förlust.  Ta mej tillbaka i tiden.

TRÖGHET

Hela veckan har Anna fått påminna mej om att vi ska åka till 'röda stugan' idag. Hela veckan har jag också glömt bort det. Vi är ju skriftskol ledare så vi ska dit för att konfirmanderna ska känna igen oss lite bättre inför sommarens läger. Vårt läger kommer bli det bästa, vi är ju så coola ;)

Inga kommentarer.

Nu är vi i alla fall hos Anna och har ätit lite, snart ska vi iväg till bussen. Jag är trög så nu ska jag nog inte skriva mer. Tack och adjö!

Pusskram! 

(ps. Förlåt Sonja)

Torsdag

Vacker dag idag, bra humör, det är torsdag (=snart helg), allt är ganska bra.
Går till 16 idag, två kurser modersmål denna period 2 lektioner efter varandra, ska bli riktigt intressant. Annars bara äckel ämnen som jag inte är bra på alls. Det blir nog bra ändå.
Så ser jag ut idag:


Dagens parfym: Secret obsession - Calvin Clein

Nu ska jag börja masa mej mot busshållplatsen, ha en riktigt bra dag nu!

Hejsvejs!

Anton hund

Inatt har vi kusinernas hund hos oss. Jag fick lite ledsamt efter Ruska (vår hund som dog i somras), men som mamma sade så nog är det jätteskönt att inte behöva ha ansvaret för en hund.
Det blir passligt om man får sköta en då och då liksom.Söta gamla Anton. aka Anton K(att)

Skola kl 9.40 imorgon. Sov gott alla!

'Men båda visste att så var inte fallet'

"Du behöver inte bevisa något"  - Det vet jag väl, men jag vill! Jag vill visa att jag är den starkare, att jag är den som klarar det bättre. Det kommer jag att göra också. HAhA.


(fotosidan.se)


Ge mej diamanter i tusental

Sista dagen på period tre var idag, imorgon börjar helvetet. Idag fick vi också ansökningslappara till om man vill bli tutor. Hoppas verkligen att jag blir, fick inte vara vänelev i högstadiet och har varit besviken på det ända sedan dess.
Skolan varade som sagt endast i ca 10 minuter, efter det gick vi plikttroget till köpcetrumet. Det börjar bli som en vana nu, vi är alltid där efer skolan. Vi åt lite och så åkte alla iväg på sina egna ärenden. Jag valde efter många om och men at ändå komma hem och läsa. Kalla mej junt om i vill men jag fick ett sånt sug efter att läsa Harry Potter så igår började jag på fjärde boken, helt galet bra!!

Nu lite till mat, sen mysbyxor på och fortsätting av Harry Potter, mums.


 


digibox

Ingen musik lektion sen heller så jag åker till skolan bara för att få ut filosofiprovet, låter onödigt som fasiken i mina öron.  
Pappa var just och förde digiboxen på reparation för att svt kortet inte funkade. Det kan ta upp till 4 jäkla veckor att fixa den. 4 veckor är 4 veckor för länge, om 4 dagar borde den vara i skick för melodifestivalen. Jag har gnällt i månader om att vi ska föra den på reparation, nu, den mest opassande tiden på året får vi det beskedet attd et tar så länge att fixa den.. Tack! 
Det är ju inte så att jag inte kommer få se det, för det funkar ju på andra tvn, men då kan jag inte banda och så är det inte samma sak.
Hata söndriga saker!

Ha det bra, nu skolan.! 

Onsdag outfit

God morgon alla!
Sovi gott? Jag vakande onödigt tidigt med tanke på sovmorgon. Nå, jag har åtminstone njutit fullt ut. Gick i duschen, fixade frukost och läste några kapitel ur min bok.
Nu har jag klätt på mej och om nån timme drar jag till skolan. Har endast filosofi och musik idag.


Ingen var villig att fota mej så det blev en spegel bild.

Jeans - crocker
Tröja - gina tricot
Topp - pieces
Smycke - Mamis
Bälte - stockmann

Hörs senare! L

22:57

En flaska vatten, en stor ostmacka, en filt och ett avsnitt Andra avenyn.Mamma har fått en dum idé då hon talade med andra föräldrar på helgen. De stänger av internet frbindelsen kl 23, nu vill mamma också göra det. Jag försöker bekämpa det hemska. Vet ej om det lyckas.
Nu ska jag ändå stänga av datorn och ägna mej åt tvn.

Korrigering: Jag börjar först kl 13 imorgon !

God natt!

because now it's too late

Jag har vuxit så mycket uder det senaste året. Inte på lägden, utan som människa. Det jag vågar göra nu skulle jag aldrig ha gjort för ett år sedan. Då brydde man sej mera. Om jag nu skulle leva om förra året skulle det bli annrolunda. Jag vet inte hur och varför, men jag skulle göra bättre beslut.
Man borde ju inte ångra något som man har gjort eller inte gjort, det kan jag inte leva upp till helt och hållet. 1 sak ångrar jag att jag inte gjorde förra året.

När jag ser tillbaks på alla dagar som jag haft
Finns det dem som sitcker ut som utav egen kraft
De kommer när jag går och drömmer
Från en tid jag annars glömmer
Inget jag kan göra något åt
Människor jag har kännt och som har engagerat sig
Vissa har jag älskat och en del har älskat mig
Det vet jag trots att sjätte budet, det jag visste var förbjudet
Jag kan bara säga ett förlåt
Nej inget jag kan göra något åt

(ur 'Jag ångrar ingening - Lena Philipsson)♥ L

Djup skit

Efter skolan åkte vi för att fira. Proven gick bra förutom kemin som gick... Hmm, vad ska man kalla det, sisådär, men jag är hur glad som helst.. 5. Borde ha varit 4, men jag smällde ändå en femma på bordet. Glädjen spred sig i kroppen, fatta, ALDRIG behöver jag ha kemi igen i hela mitt liv. Jag har gått igenom hela denna kurs med tanken på denhär dagen. Tack Gud för att jag är ett sånt munk-barn ;)

I alla fall så fikade vi fastlagsbullar, mums. Grädde och sylt i massor + deep shit talk. Älska deep shit.
Jag fick nästan lite dålig feeling, minnen.
Nu ska kemi provet firas hela natten igenom med någon bra dvd box. Jag börjar 11 imorgon.

 (Btw, filosofi provet gick som en dans)

Puss!

I don't wanna lose control by falling....

Jag fick läseordningen fixad. Tack Gud.
Nästa timme börjar kl 13, så nu är vi hos Anna och chillar. Alla har lagat egen mat till sej jag och Annika gjorde tonfisk och räk röra med bröd. Gottgott.
Minnen från lägerkskolan kärlek!!

Minns ett leende, så levande.

DHW tog slut. Bra avsnitt idag, man fick sig en liten tankeställare tillochmed.  
Gamla tider kom fram i funderingarna, men också kommande tider.
Nu ska jag repetera filosofi och så sova.

puss.

jag har fått svårt att minnas orden

Är jag konstig eller tycker någon annan också om att tvätta bort sminket när man kommit hem?


Sminklös :)


Annars känner jag mej lite krasslig. Har lite kallt och lust att sova vilket jag aldrig annars brukar ha på dagen.
Inte är jag hungrig heller, jag är ju alltid hungrig!?!

L


skit skola

Jag blir så arg och trött på skolans system. Varför kan det inte funka. GRRR.
Det är altså så i vår skola att man själv gör sin läseordning i början av året, sedan flyttar man in kurserna till nätet så man ser när och var man går kurserna. Jag hade gjort den perfekta läseordningen till nästa period så jag skulle ha så lite hål timmar som möjligt och så slutade jag 11 på fredagar(lycka!!!). Nu var det för många anmälningar till finska kursen och försås var det jag som var tvungen att flytta grupp. Nu har jag finskan från kl 13-14.30 på frdagar isället. JÄVLA SKIT!
Imorgon är de jag som går och klagar tills jag får det ändrat, jag tänker inte finna mej i detta.
Hela jäkla skolan kan dränka sej, man får ju lust att hoppa av gymnasiet, dessutom är finska kursen ingen kurs jag skulle vilja gå på, men tydligen så är den obligatorisk. Skrew finska.
Om jag bodde i Sverige skulle detta aldrig hänt, för då skulle jag inte läsa det där förbannade språket som jag ändå bryr mej 0 om. That's why jag flyttar till Swe.jag kommer aldrig bli så rik att jag haft råd att förlora dej

Efter skolan (som btw var bullshit, endast en lektion på 20 minuter) blev det en snabbis i köpcentrumet med fika för att pigga upp oss inför provläsandet.
Nu är jag hemma, sitter och drar mej för att läsa och tittar ut där det är galet fint vädret. Om det skulle vara sommar skulle jag ligga ute och sola nu.


PoK


Måndag outfitjeans -  gina tricot
t skjorta, arm band - vero moda
sjal - indiska
väska - hm

Dagens parfym: touch of pink - Lacoste

Går til kl 13 idag, har bara en timme filosofiprep efter det kommer jag nog hem och läser. Ha en bra dag!

cream

Varm smörgås och choklad med grädde på toppen.
Lägger snart in dagens outfit. pusskram!


Mitt hår doftar gott.

Inget vettigt att skriva. Tänker alldeles för mycket just nu, nu ska jag packa in mej i sängen, blunda och drömma mej bort. Väckning kl 9 imorgon.
God natt!


'med hjärtat fyllt av ljus'


Efter fredagens jumppa timme.
Nu är det dax för en dusch och sen ska jag nog ännu mys lite framför tvn, eller läsa Liza Marklund. Jag börjar nämligen först 11.05 imorgon så jag får njuta av kvällen idag.

Puss!

17:32

Super att vara ute en stund och få lite frisk luft och röda kinder.


söndag

Söndag. En dag då man borde vila.
Jag hade som mål att läsa filosofi, vilket jag har gjort, men så när man inte orkar längre vill man ju gärna ha något annat att göra, vad som helst förutom skola. Ofta blir det så att jag går till kylskåpet sådär 1 gång/halvtimme och hittar något att äta, medan jag funderar på vad jag ska hitta på. Nåja, idag har varit exakt en sån dag, men istället för att äta idag har jag städat. Mitt rum, eller skrivbordet som såg ut som ett bombnedslag har fått en riktig makeover. Slängde massa gamla papper och prov, sen torkade jag av allt och så sorterade jag om allt. Nu har jag ett skrivbord som man faktiskt ser.

Efter maten ska jag klä på mej lite varmare och gå ut i snön och busa lite med syrran. Ha det bra!

sense, will, desire

Platon använde huvudet, bröstet och underlivet. Förnuft, vilja och begär.
Är det vad livet hadlar om?


lieenaa


Idag har jag ätit


Chokladkaka med grädde (eller tvärtom) till morgonmål. Steg upp halv 10 och bakade den.
Idag ska jag filosofera, wish me luck.

RSS 2.0