sista november

Imorgon är det julkalenderdags. Jag har en chokladkalender som jag fick av mamma. Så jag ska klara av att äta en bit choklad varje dag i 24 dagar utan att ta till några åtgärder. Det kom vi överrens om på shk idag. Kommer bli ovant och en tuff utmaning. Det problemet imogon.
Nu ska jag och min uppsvullna (jag leker att det är muskler) arm sova, men först ska jag käka burana.


smärta 2


Konventen for life.
Nu blir det först avsnitt nio av dhw online och sedan avnitt 4 eller 5(?)  på tvn. Och min arm gör ännu mer ont nu, kan typ inte använda den. Have fun!

smärta

Nu ska jag iväg och leka med småbarn. Och min arm gör ont.

plååster


Som ni ser har jag fått SPRUTAN. Annika höll mej i handen. Det gick förvånansvärt snabbt och var nästan smärtfritt, nu väntar jag bara på att jag snart ska däcka av biverkningarna. Passligt till scoutmötet. Nä, men det mest skrämmande var att jag inte var förberedd på att ta sprutan, utan det bara råkade sig så att det var sista dagen man fick den i skolan idag. 
I alla fall, nu har jag bakat 6 st. stora pepparkaks hjärtan som jag ska ta med mej till småttingarna i scouterna. Dom kommer älska mej ;)




dagen

Syömishäiriökeskus -> dynasty -> skolan -> hem -> scoutmöte -> hem

återblick


bilden tagen för ca 12 veckor sedan.

Den kommande veckan måste jag förbereda maj psykiskt för att börja skolan igen. Jag minns kvällen då jag bestämde mej för att ta en paus. Jag grät av lättnad. Det var ett av de bästa besluten jag har gjort i mitt liv. Snart har det då gått 12 veckor sedan dess. 12 av de svåraste, jobbigaste och mest utmanande veckorna någonsin. Fan vad ledsen jag blir av att tänka på allt. Nu ska jag sova, hörs imorgon!

juligt



Första advent till ära tar jag mej en kopp glögg nu. Det skulle ha blivit tidigare idag, men jag har jobbat sedan kl. 11. Helt sjukt. Har i alla fall skrapat ihop en stor summa pengar som kommer in passligt till nyår. Nu tror jag att det blir lite dhw innan middagen. Pusskram!

28 november

Imorgon är det söndag och jag ska jobba hela dagen. Jag är så tacksam över att ha ett jobb, det är bra betalt och jag trivs med det. På måndagen är det lönedag, score. Måste sova nu, ska vara på jobb om 12 timmar. Pusskram, sköt om er!

Lillajul



Glad lillajul till er!
Firade traditionsenligt hos farmor och farfar. Först sillröra och köttbullar och sedan julgröt. Nu, som pricken över i, lyssnar jag på julmusik. Jag har jobb imorgon så jag ska nog inte göra så mycket mera ikväll. Kram!

Balders

Dags att åka in till stan på scoutbasar. Ha det gött, hörs.

spotify-lenaphilipsson

Jag borde ha somnat för 2 timmar sedan men jag kan inte lägga mej tidigt längre. När man inte går i skolan känns det som om man intte behöver lika mycket sömn och jag tänker inte på att jag ändå måste vakna lika tidigt som alla andra för att äta frukost tillsammans med någon. Nåja, anyway. Jag var förresten i stan idag. Igen. Och såklart gick jag till mitt kära café esplanad. Satt där i ett par timmar och försökte skriva lite. Det gick inte lika bra som förra gången, men det var mysigt i alla fall.
Imorgon har jag fullt upp, först ska vi till balders basar som alltid ordnas på lillajul och på kvällen ska vi till farmor och farfar på julgröt, så nu måste jag verkligen sova. Puskram godnatt!

Hemlagad sushi och konfekt





Till middag idag åt vi hemlagad sushi med avocado, räkor, gurka och "krabba". Det var riktigt, riktigt roligt att göra det själv och det blev gott. Till efterrätt lagade jag tidigare idag tv sorters konfekter. En vitchoklad tryffel med lime och vanilj och en mjölkchokladganche med mandarinsmak som är täckt med mörkchoklad som är smaksatt med kaffe. Goda de med.

Idag är det...

1 dag till lillajul
9 dagar till Carola konserten
10 dagar tills jag börjar skolan igen
16 dagar till Sverige kryssningen
27 dagar till julen
1 månad till Teneriffa

22:29

Hejhej jag är trött och ska snart lägga mej. Jess. Men nu just sitter jag och fuderar på när jag ska gå till skolan för att ta svinis sprutan. Imorgon skulle jag inte hinna med det. Eller egentligen skulle jag inte orka göra plats i min tidtabell för att hinna med det. Hoppas man fortfarande kan bli sprutad på måndagen. Hur som helst, sov gott mina vänner! Kram.

ny kofta


Slutade jobba tidigare än väntat så jag är redan hemma. Skönt!
Jag hade tänkt att jag skulle ha hunnit skriva en del idag på esplanad, men det blev lite tight så jag åt bara en sallad med lax och kokt morot. Jag får väl återvända dit imorgon så kanske jag får något skrivet då jag har tid. Nu ska jag äta Spaghetti med mormor och syster.

26 november


God morgon! Ska bara mejka med snabbt och så åker jag in till stan för lunch med farmor och farfar på café esplanad.  Jag har tidig jobbtur (14:30-17:30) idag så jag åker och jobbar ganska direkt efter lunchen. Ha en bra torsdag! Pusskram.

men ska jag känna, ja då ska det finnas tid att känna fritt


Jag trodde aldrig att denna dag skulle ta slut, men nu tack gode gud är det dags för mej att sova. Imorgon ska jag stiga upp med positiv attityd och ett leende på läpparna. Jag lovar. Sköt om er, kram!

tråkigt inlägg

Ja, det har inte varit en speciellt aktiv dag, varken på bloggen eller annars heller. Min dag har varit lite avig och då blir allt som händer runt omkring en väldigt irriterande, så jag har helt enkelt inte kunnat koncentrera mej på något annat än att vara sur. Kul.. Nu ska jag i alla fall åka iväg på jobb, ha en bra kväll!

pain in the ass

Hej på er! Min dag började med en liten nostalgitripp då jag tittade på lilla jönssonligan. Därefter promenerade jag i en halv timme ungefär, det var väldigt skönt. Musik i öronen och frisk luft. Efter lunchen blev jag på dåligt humör och är fortfarande lite småsur. Jahapp, nu har jag laddat ett par avsnitt dhw och så har jag som vnigt jobb ikväll. Denna gång reda kl. 18.

Berlin





Först nu, över ett år efter tyskland resan har jag fått in bilderna på min egen dator. Bättre sent än aldrig.
Hoppas det inte regnar imorgon. Innan jag lägger mej blir det ännu andra avenyn. Sov gott!

bild tagen i paris 2007


Hej, försökte blogga då jag satt på cafét, men det gick tyvärr inte. Man behövde någon kod som jag inte orkade fråga efter. Jag har i alla fall haft en mysig dag. Café Esplanad är verkligen ett underbart ställe, skulle kunna vara där varje dag. Till en början var pappa med, vi fikade och då han gick tog jag fram datorn. Jag skrev nästan tre sidor om sådant som jag gått igenom och sådant som jag som bäst går igenom. Det kändes bra, men jag märkte att det genast blev mycke jobbigare att acceptera nuet och jag blev lite ångestfylld. Det var svårt att se allt nerskrivet. Svart på vitt liksom. Efter två timmar bestämde jag mej för att det fick räcka för dagen och gick mot torget längs med esplanaden och tittade på folk och julpyntet i träden. På vägen till kampen stannade jag vid Stockmanns julfönster en stund och tittade på julfönstret, precis som när man var liten.

Nu har vi precis ätit middag och jag ska titta på film tillsammans med min syster. Kram!

dagens


Nu tar jag bussen in till stan. Ska gå till café Esplanad, tar med mej datorn, fick sådan inspiration att skriva då jag satt där igår så jag ska se om den kanske finns kvar. Ha det gött.

1 månad till julafton

Har ingenting att göra fram till lunch. Min morgongröt är uppäten och nu måste jag hitta på något att göra så jag inte bara möglar här i flera timmar. Jag lovar att jag kommer end up i soffan framför friends, men kanske det är helt okej. Sedan när klockan är tillräckligt mycket ska jag ta en dusch och fixa mej, sedan åker jag till stan. Men allt detta efter lunch.
Tittade bak i arkivet och såg att det var sjukaste snöstormen för exakt ett år sedan. Jag minns den dagen mycket bra, jag gjorde inget jättespeciellt, men ändå har den fastnat i minnet. Nejnu ska jag nog ta tredje säsongen friends. Vi hörs!

Lena + Orup på spotify

Dagen har gått jättebra och jag är nöjd med mej själv. Nu till kvällen känns det lite jobbigare, men det är så det är just nu. Jag längtar till imorgon. En dag närmare friskhet. Jag vet, mycket om ätstörningen de senaste dagarna, men jag har så mycket tankar och mål angående den just nu så det blir automatisk så att jag skriver sådant. Nu ska jag i alla fall sova, har vakat alldeles för sent de senaste veckorna. Tidigare gick jag alltid i säng innan kl. 22. Det har inte hänt på läänge. Sov gott, kram!

en dag på stan


Sedan kl. 9 imorse har jag varit i stan. Först hade jag möte på syömishäiriökeskus (ätstörningskliniken), vilket var jätteskönt som vanligt. Det bästa med måndagar. Efter det lunchade jag med mamma, sushi och vårrullar på dynasty. Mamma hade jobb sedan, men lite hann vi gå i butiker. När hon var tvungen att gå gick jag omkring en stund, bl.a. till Papagena därifrån jag köpte armbandet som jag har på bilden. Det är av märket VÅGA och är helt superfint.
Då det blev mellanmålstid för mej gick jag till café esplanad, satte mej vid ett bord ganska långt bak med en kaffe och pepparkaka och funderade ganska mycket och länge på olika saker. Det var verkligen väldigt skönt, tänkte göra det imorgon igen. Innan jag sedan åkte hem gick jag in i HM och köpte ett par plagg. Nu blir det middag och hela familjen är för en gångs skull hemma. Kram!

måndagen den 23 november

Är reda påväg in till stan, mitt måndagsmöte är redan kl.10 idag. Efteråt ska jag med mammsen till dynasty. Jävlar nu måste jag springa, hejhej

Stockholm :-)



Livet ler just nu, dagen har varit rolig med chokladmässan och den har för övrig också gått bra. Min faster och kusin var just här på glögg och i december åker jag med dem till Stockholm på kryssning. Närmare bestämt den 13-15 december. Jag är så glad. December kommer nog bli den bästa månaden på länge tror jag, bara massa roliga saker händer då.
Nu ska jag klä om till pyjamas och titta på någon film. Kramkram!

laatusuklaa.com



Jag är glad att vi bestämde oss för att åka till chokladmässan. Det var verkligen mysigt och trevlig stäming. Och det var inte för mycket, utan just precis passligt. Det fanns såklart provsmakningar på mycket, vissa hade väldigt intressanta smaker, medan vissa smakade endast socker. Hemskt. Vi fastnade vid ett stånd, kvalitetschoklad, därifrån vi köpte 4 pattot av väldigt god choklad. Dessutom var utställarna väldigt trevliga (och de var svenskar!) så vi pratade en hel del med dem. I deras webshop kan man även köpa Amano choklad som inte finns att köpa någonstans i Finland.
Nu blir det god söndagsmiddag bestående av gös och riktigt god risotto, ha det gött!

Chokladmässa

Nu ska vi åka iväg på chokladmässa till stan, blir superintressant. Ha en bra dag!

tänkte berätta en sak



Jag har nu varit borta från skolan i 10 veckor och om 2 veckor ska jag äntligen återgå till de vanliga vardagsrutinerna igen. Jag längtar så det värker, men samtidigt är jag så otroligt rädd. Tänk om jag reagerar på samma sätt som efter sommarn? Tänk om pressen helt enkelt är för stor? Då vet jag inte vad jag gör, för jag lovar att jag inte skulle klara av att falla en gång till. Allt har gått så bra nu, det är klart att det finns dagar som är förjävliga och då man bara skulle vilja bryta tillfrisknandet genast, men hela tiden blir de dagarna färre och färre. Varje dag är som ett krig för mej. Ett inre krig mellan mitt friska jag och ätstörnings jaget och det är bara jag som kan se till att mitt riktiga jag vinner, för det måste det. 

Ästörningen har förstört för mej i 10 månader nu och jag vet att det inte är många som vet hur länge det egentligen tar att bli frisk, många har frågat mej varför jag fortfarande är borta från skolan då jag ändå ser helt normal ut. Men det är inte det som är grejen. För att bli frisk måste man ändra sitt tankesätt och det är en process som kan ta hur många år som helst. Mitt mål är att om 2 år kunna äta vad jag vill, när jag vill och så mycket jag vill utan att känna ångest. Det kommer bli en tuff kamp, men jag ska inte ge upp. Och trots att jag hatar att leva med detta så är jag väldigt glad och tacksam att det kom fram nu. För om det inte skulle ha brutit ut just nu skulle det antagligen ha kommit senare i livet och gud vet hur det skulle ha gått då. Dessutom har jag lärt mej helt fantastiskt mycket och vuxit som människa så det har varit en ganska avgörande och viktig tid i mitt liv. Jag skulle inte välja bort ätsörningen, hur dumt det än låter.
Jag hoppas att folk orkar fortsätta kämpa mot alla sorters jobbigheter som kan tänkas finnas, puss och kram! Sköt om er.

lördag


Kanske kanske blir det älskade Sverige innan jul. Det skulle vara bäst. Nu har gästerna åkt och jag ska hoppa i mjukiskläder och äta kvällsmål. Tänkte skriva ett "djupt" inlägg också. Kanske om jag orkar. Pusskram!!

jättefestligt

Har tillbringat några timmar på syrrans skolas adventsbasar. Det var roligt de 10 första minutrarna. Dessutom betalade jag 1 euro för het vattnig saft som dom kallade glögg.  Om 40 minuter kommer det lite familjebekanta över till oss på riktig glöggfest. Har lite plockmat, pepprkakor och glögg så det bir nog riktigt trevligt. Annars har jag jätteråkigt nu, något skulle få hända tack.

pepparkakshus



Pepparkakshuset är på hälft ännu, men det börjr bli fint snart. God morgon förresten!

Cantina west



Har haft värdens trevligaste kväll med Roberta på stan. Först åt vi på cantina west och efter det hade vi lite svårt att bestämma oss för vad vi skulle göra, till sist blev det ändå café java, varsin frappe och babbel.
Nu när jag är hemma ska jag ta en filt, lite glögg (surprise) och titta på friends. God natt, kram!

hej och hejdå

Hej, nu är det bråttom. Kom hem för några minuter sedan och ska iväg igen om 10. Håret är plattat och kläderna på, nu är det bara att packa väskan och sedan iväg. Ha en bra fredag kväll! puss!

ps. Det doftar peppakaka i vårt hus. Helt super mycket!

tjugonde november

Det är lite bittert väder ute, så mörkt och tråkigt. Men jag har ändå fullt program idag. Först måste jag till banken för att fixa en grej som blev på hälft igår, sedan ska jag och Roberta till simhallen för lite träning och när vi har simmat klart och fört hem alla saker har vi träff i stan. Vi ska ut på fredagsmiddag till Cantina west. Det blir toppenbra. Ha det gött, hörs sedan!

slocknad

Det är natt och jag sitter tråkigt nog uppe ännu. Borde sova. Så mycket. I alla fall så har jag mycket program imorgon, jeejee. Okej, nu slocknar jag snart. Måste bara se nyaste avsnittet av riverside först. Godnatt!

Jobbar hårt

Sitter fortfarande på jobbet. Idag har vi varit i butiken, kommit hem, så har jag slappat på soffan och läst och till sist lagat mat. Tungt jobb, hah. Nu väntar jag på att det blir sovdags och sedan tar jag bussen hem. Jag har längtat till kvällen hela dagen. Ska hälla upp en STOR kopp glögg. (Är det bara jag eller börjar glögg pratet bli lite tjatigt?) Anyway, nu slutar jag snart, so long!

en outfit




Hittade tyvärr inget i stan, istället stämde jag och mamma träff och gick på fika till café Esplanad. Helt klart mitt nya favorit ställe. Därefter åke jag och mamma till grankulla för att ändra lite inställningar på mitt visa electron kort (äntligen!!). Annars är det som vanligt jobb ikväll och innan det middag. Hörs när jag kommit hem!

19 november


Tänkte ta mej en sväng till stan. Om jag skulle hitta en julaftonsklänning skulle det vara bra. Hej så länge!

22 38


På gång just nu: kvällsfilm med brorsan (och förstås en kopp het glögg).

Torrt


Jag har märkt att bloggandet går i vågor. Ibland har man världens inspirations boom, medan det andra gånger känns som om det inte finns något att skriva om. Så är det nu för mig. Jag hittar inte något intressant i vardagen, kanske det beror på mörkret eller något annat, men jag hoppas att det går över.
Jag har ine gjort mycket idag, fikat med mamma i Sello och köpt en ny plattång. Tittade just slut säsong 6 av satc och hade gråtfest för mej själv i slutet av sista avsittet. Om en halv timme börjar jobbet, så jag borde börja tänka på det. Ha en skön kväll, kram!

18 november


God morgon!
Idag har jag hunnit med frukostgröt och en springtur. Ledsamt nog började de ösa mitt i allt så jag sprang snabbt hem. Nu glider jag runt här hemma nyduschad och med en skön klänning och sockor. Tänkte att jag skulle julpyssla lite, titta på satc eller läsa Martina Haag. Kanske jag gör allt. Ha en skön onsdag!

Hår


Jag tror att mitt hår har vuxit extra mycket de senaste dagarna. Så känns dett i alla fall. Ska nog klippa bort topparna snart så jag kan växa ut det riktigt långt tills gammeldansen. Nu ska jag pröva min gammeldans klänning första gången sedan jag köpte den och så blir det kvällsmål. Pusskram!

GLÖGG


Har smakat på alla tre och Valios Hehku är absolut bäst. Smaksatt med vanilj, körsbär och rom, en julig dröm helt enkelt. Sämst är Vip. Skippa den.

100 - 0



Inroducerade Dynasty för farmor och hon tyckte riktig bra om det. Efter maten gick vi omkring i stan, jag fick böcker, skvallertidning, sex and the city och världens finaste justrumpor. Nu är jag hemma och ska mysa helt hundra-noll med favoritglögg satc och ljus.

Tisdag

Nu ska jag ta bussen in til stan för att äta lunch med farmor. Jag tror att det blir sushi. Som vanligt. Sedan är det tisdag idag vilket beyder att jag i princip har hela dagen ledig så jag ska nog ta en sväng på stan och tittta runt i butiker lite. Min lön borde har kommit in så jag kan shoppa lite. Ha en bra dag!

16 november


Dubbelavsnitt av sex and the city och sedan måste jag sova, var så trött imorse så jag somnade om efter att jag hade ätit frukost. Natinati!

längtan

Mest av allt just nu längtar jag till framtiden. Jag längtar tills jag får komma tillbaka till skolan, tills det är jul, tills det är gammeldans, tills jag och Roberta åker till södern och till alla andra fina stunder som kommer i framtiden med vänner och familj. Jag vet att allt inte kommer att gå som en dans, men det är just det som är det viktigaste, att kunna ha både roliga och tråkiga stunder tillsammans och klara av det. Tillsammans. För ärligt talat, de senaste två åren har varit lite för mycket.

Nu ska jag dricka min favorit glögg och ta en macka med kalles randiga kaviar. Kram!

scout

Nästa punkt på programmet är scoutmöte. Ska fota och fixa med en massa 9 åringar. Sedan när jag kommer hem har jag tänk mig ljus, pyjamas, dynor och täcken i soffan. Har haft en underlig känsla efter mötet idag, vet inte om det är bra eller dåligt. Sköt om er, puss!

Fred Perry


Hej hej, ska in till stan på möte och sedan tänkte jag gå och köpa lite saker som jag behöver till julen. Ha en bra dag!

00:07


Tittar på film online, men den tar en tid att ladda och jag börjar bli väldigt trött. Kommer inte orka stiga upp tidigt imorgon. Nu har den finally laddat klart. Sov gott, hörs imorgon!

en bild från fredagen


15 november

Roberta åkte just iväg på träningar. Som sagt har vi planerat resa hela dagen och så har vi tittat på friends några timmar också. Det är söndagsmys om något. Nu blir det söndagsmiddag med familjen. Kram!

los cristianos


Vi är i full gång med planeringen.

trötter


Nu ska jag krypa ner i sängen så att jag får sova lite inatt. Imorgon kommer Roberta hit vid lunch och vi ska planera vår resa som vi har tänkt göra i januari. Blir mysigt att planera och drömma hela dagen. Kram, sköt om er!

chillar med melissa horn



Om en halv timme börjar någon film på tv. Ska ta knäckemackor med kalles kaviar och gurka till kvällsmat och se den.

ljus



När jag till slut uppstod från det döda började jag och mamma julpyssla lite. Vi har gjort massa olika sorters ljus, de i skumppaglasen ska bli tomtar och så har vi gjort kaneldoftande ljus också. Ganska roligt. Sådant pågår just nu. Hejhopp

dröm vs verklighet

DRÖM:

frukost - bacon,  bönor och ägg alternativt pannkakor
lunch - pizza, kebab eller hamburgare
mellanmål - fruktsallad med smulten choklad
middag - pizzarester typ
kvällsmål - något gott, ex. kaka, choklad, kex

VERKLIGHETEN:

frukost - gröt
lunch - vanlig hemmamat, typ fisksoppa
mellanmål - joghurt + frukt
middag -  hemmamat igen
kvällsmål - bröd eller gröt

Det här dagdrömmer jag om. Sedan när jag blir frisk, då jävlar.

10:15


Ligger halvt däckad i min säng och ska titta på sex and the city. Orkar ingenting annat. Igår var alltså riktigt roligt, hade systemkameran med och hade tänkt fota, men den enda bilden jag fick var den här ovanför av Annika innan vi gick. Okej, hörs lite senare då jag har laddat batterierna.

Och helt tydligt är jag inte i stan och köar för Jimmy Choo. Tyvärr.

kris

Klädkris pågång. Det är lite cocktail tema ikväll så jag måste hitta en känning. Crap.
I alla fall, snart ska jag hoppa i duschen, få benen släta och fortsätta söka igenom garderoben.

Turdag



Hittills har denna "otursdag" snarare varit en turdag för mej. Nu sitter jag med glöggmuggen i handen och ska se på dhw.

fredagen den trettonde november

Jag måste släpa mej till Hagnäs för att äta lunch idag! Onödigt? JA! Nödvändigt? Ja. När jag sedan hittar bort därifrån tänkte jag ta mej en sväng på stan för att fördriva tid. Ikväll kommer Annika över innan vi drar på fest. Superduper. Hörs, pusskram!

skitdag

Joo hej, jag är trött och sur och klockan är helt för mycket. Och min dag har i allmänhet varit ganska dålig. Bara så ni vet. Hoppas morgondagen blir bättre, jag dör om den inte blir det. Jag är inte på så bra humör så det blir inga godnatt kramar här inte. Ni får bara ett helt kallt HEJDÅ

glaasbilen



Jag fick en förfrågan av en man på facebook om jag skulle kunna skicka recepet på min tårta till honom. På finska. Så nu har jag använt google translate för att överhuvudaget klara uppgiften. Det blev sådär kan jag säga. Jag blir förvånad om han förstår, men det är ju inte mitt problem. Egentligen. Jag gjorde förreten just jultryffel. Mitt eget recept som jag hittde på. Jag borde seriöst öppna café eller något, så produktiv som jag är.
Nu fick jag just ett samtal om att jag börjar jobba först vid 21 tiden, så jag har hela kvällen på mej för vad som helst. Ska nog glo på tv en stund och sedan äta favorit kina mat. Pusipusi!

ps. Vem fan skulle köpa glass från glassbilen den här tiden? Så onödigt att den piper utanför.

Jimmy Choo

Jag har ett problem. På lördag händer det saker i HM och jag skulle vilja vara delaktig, men orka köa från kl. 3 på morgonen för att vara bland de 160 första. Jag vet inte. Måste ta ett snack med Roberta och kolla om hon är med ifall jag gör det. Nu är planen iso omena och sedan ska jag till mormor och morfar för att äta lunch. Efter det måste jag till Clas Ohlson för att köpa en ny plattång. Jag hatar Clas Ohlson.

Byebye

Recept på "dröm om passion"...

Eller "dream of passion", hur som helt. Här är alltså receptet som jag själv har komponerat, hoppas det smakar!


Botten:

300g rumsvarm smör
4,5 dl socker
5ägg
7,5 dl mjöl
1tsk bakpulver
2tsk bikarbonat
2tsk vaniljsocker
4dl vatten
2dl kakao

Värm upp ugnen till 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Tillsät äggen ett i taget. Blanda alla torra ingredienser och rör ner tillsammans med vattnet i ägg- och smörblandningen. Vispa till en slät smet. Grädda i en form som är 15-2g cm i diameter. Ca. 30-50 minuter, beroende på hur bred formen är. Skär sedan bottnen i 3 lika tjocka delar. Helst så tunna som möjligt.

FYLL MED

Lemoncurd:

3-4 citroner (skal + saft)
3 dl socker
150 g osaltat smör
6 ägg

Skölj och skrubba citronerna ordentligt. Smält smöret i vattenbad. Tillsätt resten av ingredienserna och låt stå på värmen tills lemoncurden blir tjock. Sila bort skal och annat onödigt i något skede. Har inte så stor betydelse när, bara sockret har hunnit smälta och innan curden blivit för tjock.

Jordgubbsmousse:

1-2 dl Jordgubbssylt
½ burk mascarpone ost (philadelphia går lika bra)
2½ dl lättvispad grädde
1 gelatinblad om man vill (låt bladet smälta i kallt vatten, värm upp lite grädde på spisen och låt sedan gelatinet lösas upp i grädden. Häll i lite i båda mousserna, inte för mycket, då blir de för hårt!)

Blada allt.

Chokladmousse:

200 g Mjölkchoklad
1-1½ dl vispbar vaniljsås
3 dl lättvispad grädde
hackade rostade hasselnötter
(gelatin om man vill)

Smät choklade i vattenbad. Ta bort från värmen och tillsätt vaniljsåsen. Låt svalna och vänd sedan i grädden och nötterna.

OVANPÅ LÄGGER DU

Choklasganache:

200 g mörkchoklad
2 dl grädde
1-2 msk Osaltat smör

Smält choklade i vattenbad och tillsätt smöret och grädden. Blanda.

OBS! dränk bottnen i en blandning av sockerlag (1dl socker och 1-2 dl vatten. värm tills sockret smultit) och kaffelikör. Kaffelikören kan även tillsättas i chokladmoussen om man vill.

GÖR SÅHÄR

Bred lemocurd på den understa bottnen, bred sedan på chokladmoussen. Lägg på nästa botten och bred på lemoncurd igen och efter det jordgubbsmoussen. Lägg på den sista bottnen och låt sedan stå ute eller i kylskåp minst 1 timme (helst över natten). Ta fram kakan och bred ganachen över tårtan. Dekorera med färska frukter och bär. Med fördel passionsfrukt.

NJUT!


jobbtime

Tjenatjaba!
Har 45 minuter kvar på jobbet, sedan kommer pappa efter mej och jag ska hoppa direkt i säng. Är jättetrött.
Jag och Annika hade några roliga timmar i köpcentret, mest allmänt prat om ditt och datt, men också planer om framtida studier och sådant.
Just det, innan jag lägger mej då jag kommit hem sätter jag ut receptet på min tårta här på bloggen, då kan vem som helst få njuta av den, jee! Ha en bra kväll, kram!

Silvoplee




Jag och mamma började i Stockmann, så tog vi varm kakao på Ekbergs, efter det gick vi till värdens finaste lilla köksbutik för att köpa choklad. Så åkte vi till Silvopee, en vegetarisk resaurang i Hagnäs, helt underbar! Och till sist besöke vi hagänäshallen och vår stam butik som säljer kinesiska matprodukter billigt. Idag på kvällen har jag jobb, innan de ska jag träffa Annika och äta middag. Pusi!

VEGE

Idag ska jag och mamma göra stan. Vi åker nu och ska gå på stockmann, bulevarden och hagnäs. Till sist ska vi gå på en restaurang som heter s´il vous plâit (?). De är vegetarisk och lär ska vara väldigt bra. Nu blev det bråttom, pusskram!

det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan och mitt i allt så ska man vara sann


Ska snart lägga mej i mitt "nya" rum. Kommer kännas konstig att sova på nytt ställe, men månne det inte går bra. Sov gott och sköt om er kära vänner!

Välkommen in i mitt rum






Jag lever pyjamasbyxliv här hemma. Riktigt mysig dag med noll program. Flyttade om i mitt rum idag (orkade inte göra det igår) och nu sitter jag här med en fotölj som jag inte vet vad jag ska göra av. Den passar inte längre in. Imorgon tänkte jag ta fram lite julsaker för att få stäming i rummet.
Nu ligger syrran på min säg och är rastlös så vi ska värma glögg (once again) och titta på en julfilm.
Puss!

Vinterbilder





Några fina bilder till. Nu ska mamma åka iväg på jobb och jag blir ensam här hemma med en filt, tv och något varmt att dricka.

glögg, snö och bloggning


Jag blev så glad då jag vaknade, drog upp gardinen och såg att det dalade ner stora, fina, vita flingor. Jag bara: O my god. Kunde inte sluta le. Den känslan varade inte nämnvärt länge, jag blev riktigt förbanad vid frukost bordet, men vem blir inte det!?
I alla fall, jag drog vintekläder på mej och gick ut på en promenad för att njuta och för att lugna mej. Kameran var med ute en stund och klickade några vinterbilder och nu sitter jag och mamma i vardagsrummet och bloggar med var sin glöggmugg. Kände av halsen imorse, hoppas det inte utvecklas till svinisen. Ha en fin vintertisdag, kram!

variation

Har absolut ingen lust att sova. Fick plötsligt en vision om att ändra om i mitt rum, ska försöka göra det utan att någon vaknar. Annars rullar det på som vilken dag som helst, hah.  Sov gott!

STRÅLANDE



Jag och Malin talade om julen idag då vi gick omkring i stan. I år kommer en hel hög med släkt från pappas sida till oss på julafton, ska bli så myspys. Men det jag egentligen ville säga var att jag har världens i särklass huippugaste julklappsidé på gång. Stay tuned..
Nu middag, kram!

Superjee


En uppiggande bild i mörkret.
Hej hej, jag är hemma. Jag tror att vädret påverkar mitt humör för just nu har jag jättetrist. Är så rastlös att jag till och med orkade dammsuga min dator. Superjee. Ändå har det varit en bra dag, faktiskt jättebra. Vårrullarna och sushin på dynasty var toppen, liksom att umgås med Malin igen. Hon kommer dessutom med på Carola konserten i december så nu är det dilemmat löst. Så fick jag sist men inte minst prata av mig på mitt möte, så egentligen har det varit en mer än perfekt måndag. Så, det var dagen så långt!

9 november

Om en stund ska jag som vanligt på måndagar åka in till stan. Först ska jag och Malin till Dynasty för sushi och så har jag min meeting kl.14. Inget mer speciellt med det, ha en bra dag. Kram!

CouplesRetreat


Godkväll alla! Just nu håller Couples retreat på att ladda på min dator, ska se den ikväll. Har på känn att den är hur rolig som helst. Anyway, min dag har varit toppen. Förutom att jag har fått en finne som gör så ont, vill klämma, men ska försöka att inte sjunka så lågt, haha.
Ni ska sova gott, kram!



the cake


Kakan blev lyckad, verkligen. Superbra konsistens på alla mousser. Och alla verkade njuta av den liksom på mässan. Nu har pappa och brorsan kommit hem från landet så vi ska äta middag. Ha en bra kväll, jag ska se på PS. I love you.

Förresten, jag har inget namn på kakan ännu, några förslag?

farsdag

Hittills har jag varit på härlig ganska lång morgonpromenad, skrivit en kolumn och stoppat i mej lunch. Next på programmet står ett avsnitt dhw och sedan kakdekorering. kl. 15 kommer mormor och morfar över och firar farsdag.

Choklad provning på Tasty




Kom precis hem från choklad seminariet, och det var helt fantastiskt. En sådan upplevelse måse man ta vara på, de upprepas inte hela tiden. Jag fick lära mej helt oroligt mycket och smaka på världens godaste choklad (enligt mej alltså, ingen kan säga vilken som är världens godaste choklad eftersom alla har olika smak) som också var den choklad i världen som har den bästa kvaliteten. Vi smakade sammanlagt på 7 av de bästa chokladerna som finns, och min favorit var en med en rökig, ganska torr smak. Alla var mörka choklader och alla hade sin egen unika smak. Lärde mej också en massa historia och annan fakta och kakao och choklad. Helt fantastiskt! Bara så ni vet; den "choklad" man köper i vanliga butiker (t.ex. fazer och marabou) kan nog inte kallas choklad. Den är bara tillsattsämnen och har inget med riktig choklad att göra. Jag kommer helt klart inte köpa choklad från matbutiken igen, utan satsa lite mer på att köpa fina och därmed också dyrare choklader som ger maximal njutning och en äkta smak.

Nu ska jag baka min kaka inför morgondagen. Kram!

Choklad seminarium


Nu ska jag iväg på chokladseminarium. Kommer bli superintressant. Jag tar med mej kameran, kanske kommer det något tillfälle att ta foton. Ha det fint, puss!

lördag

God morgon!
Igår var jag och Roberta på filmen 500 days of summer och den var verkligen bra. En lite annorlunda kärlekskomedi som inte slutade som man trodde. Se den! Vi åt middag på Italienska restaurangen Il duetto. Jättegoda pasarätter. Idag har jag hittills skrivit lite på ett skolarbete (!!!!) som ska vara inskickat på måndagen. Det går sådär kan jag säga, så nu tog jag en paus. Kl. 14.30 idag ska jag vara på Tasty som är en fin liten resaurang på fredriksgatan, där ska jag praktisera med konditor Jonas Hoffsten som drar ett choklad seminarium. Jag ser verkligen fram emot det, kommer lära mej massor.
Innan det ska jag hinna med att förbereda min farsdagstårta för morgondagen. Jag ska nämligen baka samma tårta som jag lagade i tv programmet. Ska bli kul. So long, kram!

Carola - Jul i betlehem


Den 6 december, alltså om en månad har jag 2 biljetter till Carolas julkonsert i kulturhuset i Helsingfors. Jag fick dessa till födelsedags present och ni anar inte hur mycket jag väntar. Jag tror att stämningen kommer vara helt förtrollad. Det blir så bra.
Okej, nu är det dags för mej att börja tänka på när bussen går till stan, först ska vi äta middag och sedan har jag reserverat biljetter till tre olika filmer, få se vilken vi går på. Sköt om er, pusskram!

6 november

Vi åt julmat till lunch. Potatislåda, kålrotslåda och skinka med äppelmos. Frågan är om det kan bli bättre än det. Snart ska jag hoppa i duschen och göra mej fräsch för middag i stan.

Julens godingar


Lite julfiilis med tidningar och ljus i vårt nyrenoverade vardagsrum. Nu väntar jag på att mamma ska komma hem så ska vi äta lunch tillsammans. Jag lovar att ingen gissar vad vi ska äta!

programmet


God morgon på er!
Jag måste bara börja med att säga att jag är sjukt nöjd med programmet igår, det blev mycket bättre än jag trodde. Via DENNA länk kan man se programmet på nätet, men det sänds också i repris på lördagen.
Dagens planer är att slappa hemma hela förmiddagen och sedan på kvällen ska jag på middag och bio med Roberta som har kommit hem från södern. Ha en skön fredagsförmiddag! Kram!

några bilder




Lite fina vinterbilder. Nu är jag hemma, har leggings och stor mysig tröja på mej, ett avsnitt dhw på laddning och en kopp glögg i mikron. That's the way aha aha, I like it aha aha. Jee.

jo nej myky lite

Jag vet jag vet jag vet! Usel uppdatering, men jag har ingenting att skriva om. Synd. Nu är jag i alla fall på jobbet, ska vara här till 19:30 då mamma plockar upp mej härifrån. Så åker vi hem och, som sagt, kl. 21:30 kommer mitt program på fst5. Remember that.
Vädret är fortfarande alldeles ljuvligt och jag kan inte minnas senast jag var så glad över snö. Det är länge sedan det. Okej, nu känns mitt skrivande riktigt sådär påklistrat och löjligt. Kanske jag får inspis då jag kommer hem. Hej så länge!

STATION T

Hej, jag kom just på att jag måste påminna om att tv programmet station T som jag är med i sänds ikväll kl. 21.30 på fst5. Kom ihåg att titta. Det är huippubra. Hoppas jag. :D

vinterland

Det snöar fortsättningvis så jag ska njuta hundra procent och gå ut på en kort promenad i snöyran. Kram!

Jag har haft kallt hela j*vla dagen


God afton, jag ligger och jäser i sängen. Det är tillräckligt skönt för att jag ska fortsätta med det en tid till.  När jag kom hem var jag ute och knäppte ett par bilder, för vintern måste ju ändå vara vår vackraste årstid, eller hur?! Imorgon har jag evig sovmorgon (WUHUU), men jag ka lova er att jag kommer vakna kl. 7.30 av mig själv. Det skulle vara så typiskt mej. Nu ska jag surfa runt en stund och sedan somna. Sov gott!

SNÖ

Jobbar hårt här på jobbet för tillfället. Inte. Började jobba för typ ½ timme sedan, aningen senare än väntat, men works for me. Innan jag kom hit var hela familjen som sagt på Empire plaza i kampen för att fira "familjedag" och så plockade jag upp mina blåa skor och en röd benetton tröja i iso omena. Nu sitter jag här och tittar på då marken sakta men säkert blir vit. Yes, jag vet att jag egentligen hatar vintern, men tiden före julen är ändå ok. Efter är det bara kakka. FATTA DET SNÖAR. Jag är ivrig som ett litet barn på julafton.

fika

Har fått lunch och tittat på baby filmer av mej och min bror här hos mormor och morfar, men snart ska jag börja traska mot omena där jag har träff med Annika efter att hon slutat skolan. Jag antar att vi går och sätter oss på något café för att babbla bort ett par timmar. Så måste jag byta lite underkläder som jag köpte på Hm utan att prova. Så ser de närmaste timmarna ut. Kram!

klackis

God onsdag morgon!
Hade väckning tidigt eftersom städerskan just nu håller på i nedre våningen. Jag känner mej alltid så obekväm då jag måste vara hemma medan hon städar, inte alls jätteroligt. I alla fall så tittar jag på dhw nu (jag vet, det är ganska sad, höhö) och om typ 1 timme ska jag åka till mormor och morfar för att bli matad med lunch. Efter det ska jag träffa Annika snabbt och på kvällen, innan jobbet ska hela familjen ut och äta på fin kinesisk restaurang för att fira att syrran har varit hos oss i 8 år nu. Inte mycket mer att berätta, förutom att jag ju köpte ett par klackar av Johanna igår så idag på kvällen ska vi göra affärer. Dom är sjukt snygga och jag är lite stålt att jag fick dem, för det var massa andra som också var intresserade ;) Ni ska ha en bra dag, hörs!


bild lånad från smulansliv.papper.fi


MEGA trött


Jag tror att jag redan sover, så trött är jag.

SNUDE

Hejhejhej på er!
Idag har jag haft über snude hemmadag, det är ganska skönt ibland måste jag säga. Har inte satt min fot utanför dörren förutom då jag tog min morgonpromenad och så har jag degat framför datorn säkert 5 timmar med desperate housewives och dessutom har jag baconfett hår. Mumsfilibabba. Mellan dhw avsnitten har jag inte gjort mycket annat än ätit och så talade jag med Annika sådär ½ timme. Resten av kvällen fortsätter i samma stil, ha det gött!

SAKNADEN





Måste säga att det finns så mycket jag saknar att kunna njuta av. Ingen kan förstå hur jag känner. Screw this shit.

3 november

Medan jag gick en promenad till butiken för att köpa grötflingor och smör har nyaste dhw avsnittet laddat klart, så nu ska jag titta på det i sängen. Världens skönaste tisdagsförmiddag. Kram!

Det var kul kalas och nu ska jag titta på

Desperate housewives som börjar riktigt snart. Imorgon hoppas jag på sovmorgon, så jag kan data hela natten, jeejee. Nånej, skoja bara ;) Skön kväll, kram!

en bubbla blir till.. och spricker





Roar mej själv med att blåsa tuggummibubblor, höhö..
I alla fall, dallade runt på stan hela förmiddagen och hittade lite nya underkläder. Snart har jag scoutmöte och efter det ska vi till min kusin på födelsedags kalas. Super! Hejhej!

outfit


Tjocka leggings med skinndetaljer och kofta från Zara.
Då är det måndag igen, veckorna bara går utan att man märker något. 8 veckor kvar till jul räknade jag just. Idag är programmet lika som alla andra månadar. Lunch med pappa, möte inne i stan kl. 14 och idag har jag också scoutmöte kl. 17. Om jag hinner ska jag köpa nya underkläder i stan, städade ju igår och jag tyckte att garderoben borde förnyas på den fronten.
Nu ska jag snart springa iväg, pusskram!

lame

Kom just från bastun, superlänge sedan jag badade sist. Skönt var det och nu känner jag mej sådär ljuvligt söndags degig och trött.
Under dagen har jag städat och sorterat bort käder och saker som inte längre är i användning, så nu är det lite mer plats i skåpen. Jag har inte mycket att säga nu, söndagar är inga bra bloggdagar. Nu söndagsmiddag med familjen. Ha det bra, kram!

1 november

God morgon!
Igår gick jag tidigt i säng efter filmen, så nu är jag ordentligt utvilad. Det är superfint väder ute, tänkte kanske ta en kort promenad efter lunch. Vet inget om dagens planer, tror att vi kanske ska till mormor och morfar en sväng. Kanske. I alla fall, nu ska jag fortsätta med att fördriva min söndag, puss!

RSS 2.0