notera ödlan

Terapi på syömishäiriökeskus och därefter ska jag faktisk meet the family. Eller part of the family. Tommys alltså. Det blir grundis hos hans syster och brunnshuset efteråt, men för min del inget brunnshus. Imorgon har jag sini jobb klockan åtta.

måj


Vaknade med Vics bredvid mig, somnade om, gick till bussen i ÖSregn.
Har jobbat, gjort lite skolgrejs och nu ska jag möta upp mon cherie Annika för en lunch i regnet.

someone like you

Ligger på golvet i mitt rum med Vics och har lyssnat på sorgliga sånger, ätit B&J's, pratat om livet. Det ösregnar och antagligen får jag nattsällskap efersom Vici inte vill köra i detta väder. JEE

pricken över i

För att göra dåligt ännu värre så var det ju såklart inget infotillfälle idag. Så jag tog mig in till stan bara för att genast få komma tillbaka hem. Det var två timmar av mitt liv som gick förlorade. Nu har jag bestämt att stanna inne resten av dagen, det blir ändå inget om jag försöker aktivera mig. Vici kommer över om ett par timmar och delar en Ben and jerry's burk med mig. Wuhhuuu

o what a happy day

Dagen började med en liten försovning, fortsatte med ösregn och jobb. Därefter fick jag nöjet att träffa en riktigt irriterande Esbo stad tant bara för att få veta att jag antagligen inte får någon studierabatt på busskortet(!!). Bussen missade jag men en sekund, började gråta av matthet och frustation på busshållplatsen (tur att det regnade så att ingen märkte något) och nu ska jag till skolan. Aftis sätter igång igen. Detta har verkligen varit en "dra täcket över huvudet och stanna där hela dagen" -dag.

fall



Inspiration för hösten garderob mottags med glädje och tacksamhet. Pengar för att införskaffa den likaså.

Frivilliga?


Vem vill flytta utomlands med mig efter mina skrivningar? I'm open for anything. Bara inte detta urtsrista regnväder.

Cantina west

En riktigt härlig kväll med vännerna på Cantina west. Nu ska jag försöka få tag på lite sömn för imorgon börjar jobbet redan klockan åtta nollnoll. Sov gott, kram!

waynes 2

Waynesbesök nummer två för dagen. Läser mera utvecklingspyskologi. Eller försöker koncentrera mig i alla fall. Det var någon som ville veta vem Tommy är. Hmm.. what to anserw? Låt mig återkomma om den saken, hihiii. Ska fortsätta läsa några timmar och sedan gå på middag med mina vännet till Catnina west.

waynes

Chai te och läsning på waynes. Snart kommer Tommy så går vi och äter sushi. O good lord, det kommer smaka gott. Ps. Ingenting med skolan går sådär jättesmooth nu. Fan.

horrible bosses

Har skrattat mig igenom Horrible bosses och nu kom jag hem och ska gå och lägga mig. Ikväll somnar jag med ett leende på läpparna och det gillar vi. Imorgon har jag engelska prov på morgonen, vilket är lika med relativt tidig väckning och snabbgenomgång i bussen. Jag hatar att stressläsa, men dumt huvud får kroppen lida eller något. Godnatt på er alla fina!

söndag

Dagen har gått alldeles för snabbt. Har inte hunnit med någonting alls. Vilket jag verkligen borde ha gjort eftersom jag har prov imorgon. Snart ska jag på jobb igen och sedan på bio med min goda vän. Hihi.

check

14 timmars jobbdag, check!

bröllop

Jag åker iväg på bröllop. Kommer antagligen hem någongång inatt. Hejdå.

A shot to kill the pain A pill to drain the shame A purge to stop the gain A cut to break the vein A smoke to ease the crave A drink to win the game An addiction's an addiction Because it always hurts the same

Idag sade min morfar så fiffigt: "Du ska leva på dina minnen. Men du måste komma ihåg att skaffa dej nya minnen att leva på." Så sant, så sant.
Imorgon vill jag festa med mina bästa vänner i Hangö. Jag vill det så jääääkla mycket. Life is a bitch.
Annars har jag haft en riktigt utmärkt dag. Men nu är jag lite dark and twisty. Gonatt

happy pic


Läst två timmar. Nu dags för att öva upp mina engelska skills med hjälp av några avsnitt greys. Och för att hjälpa flunssan: en kopp te. Tack och hej.

möööh

Och så har man dragit på sig en riktigt äcklig förkylning. Huvudet dunkar, halsen ömmar och febern stiger. Riktigt jälka dålig tajming. Paska juttu

catching up

Några bevis för min dag som har varikt bra. Riktigt bra faktiskt. Att uppdatera med Daniela var super plus att jag sedan träffade Anna som i övermorgon flyttar till Vasa. Nu fortsätter läsandet här i Esbo.

lite annat än läsning

Ska köra till stan nu, läsa lite, äta lite lunch... Och därefter hämtar jag min vasatjej Daniela från sibbo. Jäkla länge sedan vi träffades så det ska bli väääldigt roligt. hejhej leverpastej!

terapidags

Nu ska jag så småningom börja a mig in mot stan för att gå på en efterlängtad terapi session. Så skönt att få snacka lite igen. Later

Onsdag

Jag har varit vaken rätt så länge redan och fått ganska mycket gjort. Både psykologi och engelska. Unnade mig en lite lyxig frukost bestående av croissanter. O gud så gott det var. Det blev fyra över som blir perfekt lunch med lite grillad halloumi, sallad och tomat som fyllning. Nu ska jag ta ut yrvädret till hund på promenad. Hej

frustation

En liten ädring här. Igen. Orkade inte se på mitt ansike där upp på headern längre, så det är för tillfället en riktigt plane design som pryder min blogg. Nu måste jag få sova. Känner mig sådär riktigt vardagsmatt och en smula irriterad. Fast egentligen skulle jag vilja sitta uppe sent, lyssna på musik och fundera över livet. Någon annan gång kanske. God natt!

ps

Så trött på min blogg btw. Alla har höständring på gång. Jag vill också.

första försöket, dear fellow Europeans.

Här är min första "övning inför SE" på blogin. Ett tal till mina med européer om ett viktigt ämne som angår alla. (förra årets engelska uppsats rubrik)
1. Dear young Europeans,

I am so greatful that so many of you decided to come here and listen to what I have to say. Because what I will talk about today is of great importance to all of us. We are young, and we live in Europe. That sounds quite nice, doesn't it? But really, it's not easy. Many youngsters in Europe live in what they call a nightmare. That is why I am here to talk about youngsters well-being.
I have talked to many, many teenagers around Europe and sadly I have to say that it made me upset. Shouldn't Europe be a place where you can live happy and fearless? At least that it what we hear. How come then that so many of the kids around Europe live in self despise and feel so bad that they think about committing suicide? Is that a sign of a safe and good enviroment for young people and people on the whole to live in? I don't think so.
We have to minimize the preassure on the kids, we have to talk more openly about mental diseases and we have to offer our teenagers the help they need. That is a fact. And all this can be accomplished if we only talk about these important things. It is not toxic to talk, you know!
Thank you for listening to what I had o say.

idén

Kom till Sara för att kramas lite med henne och för att snylta lite mat och kaffe. Dessutom kom vi fram till att jag från och med idag ska inkludera studentskrivningsövningar i bloggen. Varje dag kommer jag skriva något, lite djupare, som ger övning inför antingen engelskan eller modersmålet. Då kan jag både få feedback och övning. Hyvä idea Sara!

scout

Ska hoppa i bilen och åka till ett lågstadie och berätta lite om hur det är att vara scout. Sedan blir det läsaläsaläsa. Se on mårå

pink


Hade en riktigt ljuvlig kväll. Vi åt på en mysig grekisk restaurang och såg regnet och blixtrarna utanför. Sjukt gott var det också.
Nu har dock min fiilis sjunkit rätt så rejält, bl.a. eftersom jag fick värsta sorgattacken då jag tänkte på att jag inte kan gå på lördag-söndag kräftis and more. Jag ska nämligen gå med på e bröllop. Via jobbet. Jag fick riktigt tårar i ögonen-jag måste få se mina vänner-jag hatar att läsa alla dagar-varför blev jag inte student som alla andra- känslovåg.

Måste bara komma ihåg att livet fortsätter, nu ska jag ta mig i kragen, göra det som måste göras, sedan somna och imorgon läsa allt vad jag kan igen. Sov gott mina fina!

dinner

Nu drar jag mig mot stan för att gå på middag. Awesome.

paus

Lunch paus med gäster med gester på svt play och lek med hunden. Nu fortsätter jag nörda mig för på kvällen ska jag på middag. Ser fram emot det såååå mycket!

blueberries

God morgon!
Två dagar på landet gjorde susen. Nu är jag lite som en ny människa, har energi att läsa lite psykologi igen. Satsade helt på engelskan denna helg.
Började morgonen med en promenad och sedan en portion gröt med blåbär på. Inte så mycket mer att säga, nu bosätter jag mig i böckerna. Hejs

crocker pep!

Nu åker jag iväg till landet för att läsa och umgås med hela familjen. Ska bli så skönt. Dessutom får jag läsa på One day som jag verkligen tycker om. Då man läser den glömmer man allt som har med psykologi att göra. Jag inviger mina nya jeans som jag köpte på kredit igår. Sara fungerade som mitt kreditkort. Men ingen ånger här inte, jag älskar dem. Ha en skön helg! Pusskram

BFF

Min läskompis till pykologin idag. Har fått rätt så mycket läst, är så stolt. Tänkte ta en riktigt välbehövd paus nu med lite greys. Sedan fortsätter det, hela helgen. Shalom

middag

Igår blev det en extempore middag med Sara och Roberta. Spenat, paprika, tomat, champinjoner och ovanpå det getost. Ringla olivolja över, salta, peppra och in i ugnen. Så jäkla gott, rekommenderar verkligen!
Idag ska det läsas för hela slanten, hade klockan på nio för att komma igång tidigt, men här sitter jag ännu framför datorn. Dåligt.

artonde augusti

Jag hade en natt fylld av mardrömmar. Riktigt obehagliga sådana. På morgonen tog jag en promenad med hunden och nu är jag i bibilioteket och fortsätter mitt läsande. Alla dagar är den andra lik i dessa tider.

tummen ner

 

Tummen ner. Utgången inhiberad. Kaki säger jag, hade ganska lust att dricka lite vin. Nu ska jag tvätta bort sminket, byta kläder och göra en engelska hörförståelse. Sedan ska jag somna för att ha väckarklockan på sju imorgon. Hejala


kvällens planer?


Håller på att sätta ihop ett gäng för ikväll. Skulle vara mysigt att sitta och dricka ett par glas vin och sedan kanske fortsätta någonstans. Men först ska jag på terapi och sedan måste jag hitta en dusch att gå i. Verkligen.

sjuttonde augusti


Veronica Maggio. Jobb. Psykologi. English. Så ser min dag ut några timmar framåt.

One Day

Ska lägga mig i soffan med One day och m&m tills planeringmötet börjar klockan aderton nollnoll. Scarfen är en given höstfavorit inköpt igår. T-skjortan inhandlade jag idag för att ersätta den fläckiga toppen.

shit

Stunden då man märker att man satt på sig en smutsig topp. Nu måste jag besöka hm för att slippa min fläckiga. Sedan ska jag ta mig till skolan faktiskt. Sådär som alla andra gör idag. Hejala

En dag avklarad.

Nu lider dagens sista arbetspass mot sitt slut och jag kan inte säga annat än att det ska bli riktigt skönt att lägga sig i sin säng, för imorgon ser min dag likadan ut. Mellan allt läsande och jobb idag hittade jag lite tid att fynda en skön kjol och en fin skarf för nästan inga pengar alls. Så köpte jag en ny väldigt simpel, men snygg, kalender också. Jess. Så ljuvligt då lönen har kommit in på kontot. Det var minsann på tiden. Nu kommer mami efter mig, mårå.

hejhejhej

Tidig väckning följdes av jobb och sedan några timmar i biblioteket. Lunch med Mormor och kaffe med Jenny därefter och sedan igen ett par timmars jobb. Nu fortsätter läsandet i bibban och efter det blir det jobb några timmar igen. Jenny frågade om det är skönt då vardagsrutinerna börjat igen. Jag svarade nej.

H. hårt jobbande flicka

knossos estate villas


Jag fick helt sjuk längtan efter Kreta och alla dom som var med där. Dom människorna är så coola och ljuvliga och roliga och söta och snälla, vill se dem NU!
Antar att det är för att jag vill komma bort från vardagen. En av mina brister är att jag ofta blir deppig genast då allt det roliga är slut och då jag inte längre har något att se fram emot inom en snar framtid.

trötter

En dusch och en bodyscrub senare känner jag mig som en människa igen. Jag har varit på scoutläger sedan onsdagen och stormtrivts. Som matansvarig har jag fått vara inne då det regnat, varit med på de roligaste programmen och sova en natt i vindskydd. Det bästa är att man under scoutläger kan vara helt stresslöst snuskig och man kan slappna av från all vardagsstress. Redan ikväll återgår jag till livet som stressad studerande. Jag har jobb. Imorgon står klockan på åtta och jag ska cykla iväg till bibban. Oj Gud, ge mig krafter att orka en och en halv månad till.

live while you can


Annika är här och umgås med mej. Det är roligt. Nu ska vi fortsätta prata. Hejdå.

sänghäng



Vaknade flera gånger inatt av regnet och åskan och vad det nu allt var som hände där utanför fönstret. I princip hade jag inget emot det, egentligen var det lite mysigt. Fixade plättar till frukost och gick  en lång ptomenad med hunden, resten av morgonen har jag legat i världes skönaste säng och inte gjort någonting. Men nu måste jag aktivera mig. Packningen ligger utspridd på golvet och halva psykologiboken är ännu oläst.

Harry Potter

Vi fick biljetter till Harry potter så vi valde såklart att se den. Jag tyckte om den, speciellt slutet som alla andra verkar hata. Mitt sällskap tyckte däremot att den var riktigt dålig. Too bad.
Nu borde jag börja packa till scoutlägret som börjar i övermorgon. Ser fram emot det riktigt mycket faktiskt. Hejhå

shoes

Härligt med lite nya skor i garderoben. Alla köpta i London. Nu ska jag hoppa i duschen och sedan ta bilen till Sara för att hämta min cykel. Därefter bär det av mot Sello för att gå på bio.

puh

Voi vitsi så skönt! Snackade just med rektorn från aftis och jag fick bekräftat att jag får mina saknade engelska kurser. Så nu stiger hoppet om att bli december student igen. Woopwoop. Nu ska jag dammsuga. Hej

personlighetspsykologi

Jag har snart läst ut 5 böcker psykologi och det jag verkligen vill läsa och antagligen jobba med i framtiden tas upp i den sista bokens sextio sista sidor. Känns lite trögt att plöja igenom 4 ½ bok innan det verkligt intressanta kommer. Menmen, life is a bitch och jag ska ta mej fan få bra i detta. Och det mesta är ju ändå intressant i någon mån. Nu återgår jag till min personlighetspsykologi.

hemma

Huj vad roligt vi hade igår. Beerpong, dans på stolar, norsk fylla, springtävling, kräftor, snaps, vin, gt, prat, promenad i natten. Och faktiskt ganska tidig läggdags. Imorse åkte jag direkt till jobbet och nu har jag just kommit hem. Var tvungen att klättra in genom mitt fönster (som turligt nog var öppet), för jag hade ju såklart glömt nycklarna. Ikväll kommer Vics hit och vi ska laga middag och slappa. Hade tänkt gå på bio, men jag tror inte att vi hinner riktigt. Få se vad vi hittar på. Nu ska jag i alla fall läsa psykologi i några timmar.

kraaftis

Vi är i Ingå och väntar på att resten av porukkan ska anlända. Så småningom börjar vi. Hejssulivei

I-landsproblem

Igår kväll satt vi på café ursulas uteservering och bara snackade skit egentligen. Kom hem närmare ett tiden och nu är jag fit for fight för dagens jobbtur. Börjar om en timme. Sedan har jag lite problem eftersom min telefon inte har någon laddning kvar och vi har ingen laddare här hemma. Så jag får absolut inte tag på någon. Och det är en aning knäckande. Life sucks. Och nu till lite svar om amputeringar m.m.
Alltså. Min kära brors finger blev fast någonstans där det inte borde ha blivit fast. Nu har de tagit bort en bit, men hoppas kunna rädda resten av fingret.
Ja, jag var på jorvs ungdomspsykiatriska avdelning.
Ha en ljuvlig dag, pusi!

fredag

Har utfodrat hunden och tagit den på en promppis så nu kan jag börja ta mig mot stan för att umgås med lite folk. Jobbmötet gick förresten bra. Shalom.

möten

Nu är jag påväg på arbetsmöte till gäddvik. Efter det in till stan för planeringsmöte. Hejhå.

anniversary

Har haft en rikigt fin sommar iår. Till skillnad från förra året. Ett år har gått sedan jag blev utskriven från jorv och naturligtvis har jag funderat och tänkt mycket på det. Då jag läser mina texter från den tiden känns det helt osannolikt. Jag har någonslags känslostorm inom mig tror jag, allt bara far runt i huvudet. Kanske för att jag just idag var tvungen att åka till jorv, kanske bara en tillfällighet. Jag kommer inte ihåg allt, men en del finns kvar.
Jag minns kommentarer av vänner som var på besök. "Det är som att leva i en skräckfilm"
Jag minns nätterna.
Jag minns sköterskorna. Blodproven. EKG. Medicinerna.
Jag minns kortspelen. Bakandet. Målandet.
Jag minns ångesten och rädslan.
Nu måste jag få sova lite. Det har varit en lång och händelserik dag. Sköt om er, kram.

Jorv

Det som skulle bil en mysig kväll på landet blev en icke lika mysig kväll på jorv. Jag kom hem, men Benjamin och pappa är forfarande kvar och väntar på amputering. Så går det när man är scout och seglar. Jumaleisha.

läppförstoring

Vad tycks om mina nya läppar?
Nånej, skojskoj. Nu ska jag ta mig in till stan på en kaffe och sedan har jag terapi, som jag har längtat.

Ruben

Idag åker mamma och syster iväg till Stockholm vilket betyder att jag ska umgås med denna kille alla dagar. Åtminstone får vi vara på landet, annars skulle det bli en svår upplevelse.

God morgon!

Naturell joggis med blåbär som jag plockade igår. Superfrukost.

andra augusti

Hemma från landet. Har fått läst en hel del psykologi, vilket är helt toppen. Imorgon kväll åker vi ut till Ekenäs igen och förhoppningsvis hinner jag träffa Ida då, jeejee. Nu ska jag läsa bloggar.

RSS 2.0