mera brännvin i glasen mera glas på vårt bord mera bord på kalasen mera kalas på vår jord...hoho

Nynnar på snapssånger i väntan på att jag och hunden om en halv timme ungefär blir upplockade och så åker vi iväg till landet på obestämd tid. Det var länge sedan jag var i Ekenäs så det ska bli rikig mysigt igen. Med musik, tidningar och böcker klarar man nog sej.  Ha det jees, puss!



uäääh

Jag vakade upp av världens värsta mardröm. Usch vad jag hatar att vakna livrädd och skakig, och dessutom råkar jag vara riktigt täppt så jag kan inte andas och halsen ömmar forfarande. Plus att hunden hade spytt inatt så jag fick tårka upp det också. Bra morgon, huh? Jag tror att jag nu ska lugna mej med en kopp té och en promenad med hunden. Puss o kram!

Superkväll med supertjej

Hejhopp!
Nu har Daniela lämnat mig och jag passade på att ta ut hunden på promenad medan jag följde henne. Låt mej bara säga en sak: Den tjejen är guld. Det är så länge sedan vi sågs så jag hade ingen aning om hur lika vi var. Förutom att hon inte äter grönsaker och jag lever på det så är vi som två bär. Vi tycker om exakt samma saker. Och ni kan inte ana hur roligt jag hade det ikväll. Lite pose framför kameran också, hihi. Nåja, nu ska jag ta mina chips och min dipp och sätta på en säsong friends, galet bra.



galet roligt




Väntar på att Daniela så småningom ska komma över och roar mig med webcamen. Annars har det varit en ganska vanlig dag. Inte mycket har hänt så det finns inte mycket att skriva om. Hörs senare, kram!

Tottan is in the house



Nu ska vi två ta en lång promenad, hörs!

måndag

Fan vad tråkigt, jag känner mig lite förkyld. Halsen är öm och näsan täppt. Så dålig tajming alltså, hoppas de inte blir värre utan hålls såhär för imorgon ska jag vara hundvakt till Totti, och så kommer också Daniela som jag inte har sett på jättelänge. Ska bli så kul. Nu får jag väl bara bädda ner mig i soffan med en köttbullsmacka och friends.


Tottan =)

påhittig



Kladdkaka med vitchoklad. Mitt eget påhitt. Det blev ganska gött faktiskt.

på gården



Har ätit frukost ute i solskenet. Jag ser det som lyx, det är inte många morgnar per sommar som man kan göra det. Snart ska jag till butiken för att köpa ingredienser till en födelsedagskaka och mat för imorgon då jag får besök av en vän. Vi hörs, kram!

klockan är 00:15

Wazup? Jag kan inte sova så jag sitter och dricker vatten. Nu ska jag hitta på något vettigare att göra. Typ besöka badrummet. Ville bara meddela det. Hej så länge!

citron och socker.

Kom hem från Annika för någon timme sedan och nu sitter jag och väntar på middagen.
Det var bästbästbäst att få träffa Annika igen, det var så länge sedan senast. Vi gjorde inte mycket. Typ åt och pressade i solen. Så för att summera har detta varit en super sommarlovs dag. Jag har både fått lite ny f'ärg, träffat min bästa vän och ätit super god mat, först hemlagad makaronilåda och sedan plättar som Annika stekte med extrema mängder smör. Men vad är bättre än det, haha. För att få pricken över i:et ska jag ännu ikväll fixa fotvård för mig själv. Bra dag helt enkelt! Här kommer dagens:




JES

Dax för mig att åka till Annika. Det blir fantastiskt att träffa henne.


sweet home

Nu har jag kommit hem och jag är redan inne i mina 'hemma-rutiner' känns det som. Min vistelse i Sverige var helt fantastisk och jag kommer sakna min tid där, men samtidigt är det väldig skönt att vara hemma, få vara sig själv till 100% och träffa familjen som jag nog har saknat.



Biderna är från igårkväll, tagna precis där vi tillbringade några dagar i Stockholms skärgård.

Nu ska jag bara ta de lugnt tills jag lägger mig, sov riktigt dåligt och bara ett par timmar förra natten på båten så det ska bli som att komma till himmelriket då jag äntligen får sova i min egen säng. Sov gott hörrni!

Hejdå Sverige

Har tagit ut det sista av min vistelse här genom att tjäna pengar och pressa i solen någon timme. Så småningom startar vi mot Stockholm och kl. 20 (?) går båten. Nu ska jag försöka få fast min väska och klä mig i mina reskläder.
Gud så jag kommer sakna detta. Puss och kram, hörs när jag har kommit hem.

svensk reklam

"En måltid ska inte handla bara om mat." Det är viktigt det där.


tjugotredje

Hej hej hej!
Jag har redan hunnit med en massa grejer. Bl.a. fått dagens träning då jag klippte gräset, blivit grymt svettig då jag klippte gräset, duschat efter att jag klippt gräset, och så ätit pannkakor. Resten av dagen ska jag gråta medan jag packar, för det är ju så att vi imorgon kväll startar hemåt Finland. Det känns inte så jätteroligt, jag har ju haft min sommars bästa dagar här. I alla fall, det är dagens planer. Puss&kram!

skörden


väskor i olika storlek från monki

cupcake häfte + läppglans från Stockhome

jeans från bikbok

skor och armband från urban outfitters

och sist en kort t-skjorta från american apparel

Det var mina kap för den här gången förutom att jag även köpte en del presenter till familjen.  Nu lite ost och kex framför svensk tv.

min stad




Hemma. Pank och trött men otroligt glad. Vi hade en fantastisk dag i Stockholm, med sol och shopping. Vi lunchade i Hötorgshallen, alldeles underbara sallader och så fikade vi på sturekatten. Ett väldigt mysigt café. Annars gick vi mest runt i alla härliga butiker, dock var Topshop en riktig besvikelse denna gång. Det enda jag hittade var en klänning som sedan visade sig vara sönder och då känns det ju inte som man vill köpa den. Nåja, jag lägger riktigt snart upp bilder på mina inköp.

Stockholm baby

God morgon!
Tidig väckning idag då tåget till Stockholm snart startar. Har ätit frukost och klätt på mig, nu ska jag bara fixa till håret lite och lägga på make up. Jag ska ju vara ballast i stan, haha! Näe, men nu drar jag till min favorit stad i världen, hej så länge!

'p.s I love you' virgin

Jag fick filmen "P.S I love you" med en av mina tidningar som jag köpte idag, så nu blir det riktigt myskväll. Jag ska ligga i sängen under täcket med pyjamas . Bara jag, för mej själv.

en bra sång


rikare




Body, en hel hög med tidningar + choklad, festis.

Ingelsta

Redo för shopping i Ingelsta centrum. Eller shopping vet jag inte, vill spara mej till imorgon då vi tar tåget upp till Stockholm. Då jäklar alltså. Just nu lider jag i alla fall av magont, har käkat piller så det borde lätta snart, men det är verkligen inge kul. Jag hör av mig när vi kommit hem, ha det bra!

"Cause I can catch the moon, when you're around"

Jag ville bara säga godnatt och att jag saknar mina nära och kära. Puss och kram!

älska swe





Grillat, solat och uppdaterat mina fotbolls talanger.
Vet ni en sak som är helt galet schysst med Sverige? Att det varje kväll kommer något gött på tv. Varje kväll, och varje dag, dygnet runt alltså. Trean, sexan, mtv. Massa bra skit. Just nu tittar jag på How I met your mother. HAHA.

Sommartårta


Botten:
150g smör
2,5dl mjöl
2msk bakpulver
2,5tsk vanlijsocker
3dl socker
2tsk krossad kardemumma
4 äggvitor
1,5dl gräddmjölk (0,5dl grädde + 1dl mjölk)

Fyllning: 2,5dl valfria bär (smultron är min favorit)

Vaniljtak:
2dl vispgrädde
1dl kesella 10%
1,5tsk vaniljsocker
skal av en citron
saft av ½ citron
1msk honung

Dekor: 2dl valfria bär

Ugn: 175 grader

Smält smöret och låt svalna. Smörj och bröa en 24 cm i diameters form. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Rör ihop äggvitor, gräddmjölk och det svalnade smöret. Blanda försiktigt i mjölblandningen och häll hälften av smeten i formen. Lägg i bären och täck med resten av smeten. Grädda i mitten av ugnen 40-45 min.

Vispa grädden, blanda i kesella vaniljsocker, citron skal + saft och honung. Täck kakan efter attd en har fått svalna en stund. Dekorera med bär. Voilá.
Kakan blir bäst med färska bär, men är det panik går det även att använda frusna. Då blir kakan väldigt lös, men smakar bra ändå.


Måndag



Bild 1, jag idag. Bild 2, jag försåg mig med lite svenska godsaker i butiken.

Hej på er! Hoppas ni mår riktigt bra. Jag är just nu mitt uppe i att baka min extremt goda kardemmumma kaka med bär, jag lägger in receptet senare. Annars tror jag inte att det blir några speciella planer idag, imorgon ska vi däremot shoppa lite och på onsdag åker vi in till Stockholm för heldags shopping. Men det tar vi sedan, nu ska jag titta till kakan i ugnen. Puss!

21:38

Walk the line kommer på trean nu. Såklart ska jag se den, sedan ska jag sova i min 1,5 m breda säng. Beat that, hoho!

Sov gott!

KÄR







Jag är helt förälskad i världens bästa nätbutik. Bluebox heter den och där kan man köpa vad som helst. http://www.bluebox.se/index.asp
Detta är bara ett fåtal av alla de underbara saker de har som jag verkligen skulle vilja klicka hem, men det tänker jag vänta med ett tag.
Just nu rullar The City.

playlist



bl.a dessa låtar spelas sönder på Rix FM just nu. yehyeh.


Det är riktigt tråkigt väder över Sverige idag, därför stannade vi inte så länge utan kom hem för lite söndagsmys istället. Just nu tittar jag på Paris Hilton's my new BFF, men snart ska jag flytta mej för att käka toast skagen. Ha en skön kväll!

Söndag

God morgon!
Jag har sovit jättegott, dock vakande jag av att min mage gjorde jätteont -.- I alla fall har jag duschat och fixat mig, vi ska åka inåt Sverige idag. Kolla läget lite, dom jag bor hos har hus där så vi ska dit. Vi stannar bara över dagen vilket är skönt för jag är rätt så trött efter lande vistelsen. Vi hörs, kram!

de senaste dagarna




Utsikt från min terrass.

Kväll. Läser tidningar på balkongen i min nya Helly Hansen jacka.

Jag har haft riktigt sköna dagar. Förs var vi ju inne och shoppade lite. Jag skickade det mesta med mamma och pappa hem, men mina galet snygga skor och min jacka fick bli här. Sedan åkte vi ut i Stockholms skärgård där vi hade några riktigt superheta dagar. Man var tvungen att hoppa i vattnet hela tiden för att inte flyta bort.  Varje kväll åt vi middag ute på balkongen, då solen gick ner blev det dock kyligare då det blåste lite kvällsbris. Men ändå var det skönt.
Ja, vad säger man, landet bra, men stan alltid bäst.
Nu ska jag kolla tv ända till långt in på natten. Sov gott, puss kram!

city

God morgon!
Det var tidig väckning idag för att vi ska in till Norrköping för lite shopping och lunch. Efter det åker vi upp till Stockholm, mamma, pappa och syster åker hem medan vi andra fortsätter ut till Stockholms skärgård. Där ska vi vara ända till Lördag.

Ha det gött, puss!

'lovar du så lovar jag en ring av plast'




2 ½ men i rutan, tjogufem grader varmt ute, regnskurar och asbra feeling. Ikväll blir det plockmat och myyyys.

rubriktorka

Kom precis hem från att ha varit vid stranden och käkat lunch. Nu ska jag sätta mig i skuggan med nyaste Svensk dam, Mias hemlighet och festis. Galet najs.





Onsdag

Idag är det STEEEKARDAAAG. Ska inte göra något annat än att ligga och sola bort en hel dag. Mamma, pappa och syster åkte till vimmerby för att roa sig. Jag roar mig hellre här hemma. So long!


Från gårdagens program "Grattis kronprinsessan"

dumle och marängsviss glass



Jag har verkligen haft en helt underbar dag här. Vi åt världens godaste lunch på Fisk magasinet inne i Norrköping och sedan åkte vi till Söderköping för att käka glass i solen. Faktiskt jättemysigt. Just nu sitter vi ute på terassen och dricker festis och äter jordgubbar och ikväll ska vi ha lite plockmat medan vi tittar på Allsång på skansen och Kronprinsessans födelsedag. Jag lever ett riktigt Svensson liv här nere ;).

Ha det jättebra, kram!

dagens




Jeans shorts och bas topp med vanliga sneakers blir dagens outfit idag.
Vaknade upp till framdukad frukost och perfekt väder. Idag ska vi in till Norrköping på lunch och sedan ner till Söderköping för att äta Sveriges bästa glass på Smultronstället. Yehyeh, jag lever i himlen.

Sverige är billigt



Ett par bilder från gårdagen.

Jag har redan hunnit upp till ICA och köpt en tidning som jag ska läsa ikväll. Har redan läst ut alla Se&Hör som fanns här då vi satt ute i solen. Hoppas ni har det lika bra som jag. Kram!

Norrköping calling

Vi har kommit fram till Norrköping, dessutom har vi redan hunnit äta glass i solen nere vid stranden. Resan gick bra, vi åt supergott på båten då vi firade mamma och på morgonen var det väckning halv 6. Frukost åt vi på Scandic hotel vid kungens kurva. Jag är över lycklig över att få vara här igen och jag tror att det kommer att bli jättebra. Nu är det dags för lunch. Ha det bra, vi hörs!

ADJÖ


byxor-zara, topp-pieces, väska-stockmann


wuhhuuu, nu åker jag iväg med mitt pick och pack och är borta i 2 veckor. När jag återvänder har jag fått min nödvändiga dos av Sverige för denna sommar. Jag bloggar så fort vi kommer fram till Norrköping, vilket borde vara imorgon förmiddag ungefär. Hoppas jag ine har glömt något! Ha det gött!

Pusspusskram!

yeh

Tog ett stort steg och raderade min användare från irc gallerian efter att inte ha varit inloggad på flera månader. Jag känner mej friiiii, haha.

Min förmiddag




En lite för tam ekorre kom och hälsade på.

Nu ska jag fortsätta göra mig i ording, kl. 17 åker vi.

45

Jag var tvungen att minska på packningen lite, men nu är väskan stängd. Hur jag ska få med allt hem är en annan femma.
Mamma har födelsedag idag, så nu blir det frukost i trädgården med croissanter, kaka och jordgubbar.


Nu är mamma gammal.

season 6



Några saker som gärna skulle få följa med mig hem från Sverige. Få se vad det bir av de planerna.
Nu ska jag ta och äta lite kvällsmat och kolla lite kvälls tv.

everytime





Jag är avudsjuk på dem som får chansen att se Britney live.

resefeber

Jag är helt stressad av alla förberedelser inför resan, känner mig helt sliten. Kanske är det resefeber? Hur som helst så har jag bestämt mig för att skita i allt för stunden och ta itu med det imorgon istället. Nu känner jag behov av Friends maraton.


Trött på att packa



Och så är jag helt extremt vrålhungrig.

Lördag

Vaknade jättetidigt av att solen tittade in genom fönstret, så jag har hunnit med egen manikyr och pedikyr. Snygg inför Sverige projektet är igång, haha. Som sagt, imorgon kväll åker jag iväg med båt från Åbo. Idag ska jag växla pengar, köpa måste ha stuff och packa.



Hörs!

nattsuddare

En ny design har fått ta plats på bloggen. Efter många om och men. Lite wannabe snygg sommar design sådär.
I alla fall så har jag suttit uppe ett par timmar för länge, så nu är jag en riktig trött (men glad) flicka.



gäsp'

HOHO!

God natt!

snygging

Äntligen hemma igen! Och denna gång för att stanna... Tills Sverige kallar.
Tiden på landet har varit lång, men ganska mysig. Har hunnit med mycket; Målat stenar, haft gäster, haft finska gäster så jag fick öva upp min nästan oexisterande finska, och idag har vädret varit fantastiskt så jag är röd som en kräfta.


Happyface då jag fick tala finska.

Ikväll ska jag njuta av civilisationens starka sidor.

Annika säger hej


shoppat

Det är galet hur jag har saknat att vara i stan. Dator, tv, shopping, och andra ytliga saker. Usch så hemskt att man är beroende av sånt onödigt stuff. I alla fall så har jag varit på stan och spenderat upp en del av mina sverige pengar, vilket jag nu ångrar. Bl.a. detta kom hem:


Läsning till Sverige och lite bas stuff.

Nu dags för lite sex and the city! Sov gott!

oops I did it again

Vet ni vad? Jag är tillbaka från landet! Jajaja, dock bara en natt. Kom hem för att hämta brorsan som har varit på vift de senaste 4 veckorna, jag har saknat honom. Snart ska jag iväg till stan på möte och sedan möjligtvis träffa Roberta, härligt att få sina sociala förmågor uppdaterade lite.

Vi hade förresten riktigt roligt i Hangö!


Hangö regattan

Är hemma en snabbis, men om ½ timme tar jag bussen till stan, möter upp flickorna, äter och tar sedan bussen till Hangö där vi som många andra ska kolla in regattan.

Ni ska ha det super, vi ses i Hangö ;)

HEJDÅ

Hej hej jätte mycket hej!
Nu flyttar jag ut till Ekenäs. Jag tror att det blir toppen. När jag kommer hem därifrån åker jag till Sverige, juhuu!
Jag tror inte att det blir något bloggande på en tid, när jag är tillbaka är jag full av inspiration, hoho.

outfit

Kramkramkram!

RSS 2.0