fantastic six på åland


Lördag, lördag, snälla bli lördag. Jag vill dricka drinkar, korka skumpan och fira Annika som äntligen fyller aderton den femte mars. Fem ynka dagar. Så nära men ändå så långt borta. Men fan vad bra det blir. Nu kallar sängen. Puss

28 februari

Dagen har spenderats i skolan och på bibban och så ska dagen också fortsätta. Har kommit några kapitel fram i hälsokunskapsboken och kommer precis från en paus på arnolds. Bra rea där nu; en stor fylld donits för två euro. Passa på.
På aftis idag står historia på schemat och jag kan inte vänta tills jag kommer hem ikvälloch får lägga mej i min säng. Jeez. Ha en fin dag.

sunny side

Snart åker Eve hem. Det har varit fantastiskt att få ta hand om en hund en vecka. Det är alltså våra familjebekantas hund som vi har skött under sportlovet. Så jäkla mysigt med någon som vill bli krafsad hela tiden och som blir glad varje gång hon ser en. Det gillar vi. Nu blir det dinner och sedan solsidan.

ge mig sommar


Jag vill ha en ny blondare frisyr och en mindre täppt näsa. Det är mycket jag vill dessa dagar. Börjar bli trött på kylan, skolan och hela faderullan. Nu får sommaren komma. Gärna med stormsteg. Tack!

penkkis '11





Här har vi lite minnen från penkkisen. Det var tider det. Tänk att det är över redan. Imorgon kallar skolan igen. paska juttu

söndag

älska söndag morgon klockan halv sju då man blir väckt av hunden. Måste väl ta en morgon promppis med henne och sedan ska jag krypa in under en filt och mysa vid tvn med en mumsig frukost. Sounds goodie. kram

EVE


Eve slappar vid brasan. Jag läser så in i helvete. Första boken avklarad och nu börjar jagmed den tråkigaste boken. Känns inte superinspirerande, men efter en stunds läsning ska jag slappna av med nya Camilla läckberg boken. Dagens förhoppning är att flickorna som varit i Hangö kommer på en snabbvisit, jag håller på att dö av att se samma ansikten varje dag. Nu fortsätter läsandet, shalom.

jag har varit där förut jag är inte rädd


Jag vill ha sol. Bli brun och fin. Att studenten ska vara över. Äta vad jag vill utan att känna NÅGOT annat än glädje. Shoppa. Ha läderjacka, raybans och ballerinas. Göra om Abi kryssningen. Åka till Kreta. Fota massa fint. Hänga med vännerna. Läsa Camilla Läckberg. Åka till Kina. Dansa. Känna mig fin. Ge presenter till de jag tycker om. Bli respekterad. Baka. Gå på bio. Skratta så jag får ont i magmusklerna. Simma i havet. Dricka fina drinkar. Och corona med lime. Se på solnedgången. Skriva. Känna längtan efter någon. Kunna säga nej. Inte ha skola på kvällen. Ha tillbaka min gamla terapeut. Vara lycklig.

abiturient: livet efter penkkisen


Minnas bild
Livet är inte lika gött som det var på flaket och på kryssningen, men i will survive.
Har varit utan telefon och utan att ha någon som helst kontakt med omvärlden de senatse  tre dagarna. Lite småjobbigt måste jag säga. Men nu har jag fått min telefon tillbaka och har också smugit mej in på nätet lite snabbt. Har fått väldigt mycket läst, ca 6-7 timmar per dag har spenderats vid hälsokunskapsböckerna, så jag är stolt. Och så har det varit bra att ha annat att tänka på. Nu återgår jag till livet som nörd, hejs

Så vill jag passa på att gratulera och stolt presentera en av dem som gick vidare i idols. Garttis Lotta 


tjugonde februari

Lande dag 2. har läst i ca fem timmar och ska fortsätta ett par timmar till innan jag avslutar för dagen. Vädret har varit halvmulet, så inte riktigt lika fint som igår. Ikväll åker mamma, pappa och syrran hem och vi blir här för att läsa på ordentligt, bada bastu och ta det lugnt. Hoppas erat läslov och sportlov går bra. pusskram, Linn

Lande update

vi har kommit fram till landet och fått upp värmen också. idag har jag inte ännu börjat med hälsokunskapsläsningen, det får bli tills imorgon. Jag har läst camilla läckberg och myst med eve som vi sköter om i några dagar. ska fortsätta läsa en stund och sedan lägga mig. imorgon ska jag visa er hur jäkla fint här är. ha det fi t, shalom.

aBiAbiabI

Herregud. Jag kommer återkomma om penkkisen, kryssningen och allt. MEN bara en snabbuppdatering: Det var awesome. Helt sjukt, vi festade i ett dygn oavbrutet. Abispexet har kommit på film på facebook så gå och kolla alla! Sjukt kul. Men nu drar jag till landet för att läsa på skrivningarna i en hel vecka. Ha det gött. Pusi.

verkligen tråkigt

Alltså måste verkligen säga att det är väldigt tråkigt att analysera dikter. Jag brukar älska modersmål, men detta område är verkligen äckligt. Jag kan inte förstå hur någon kan tycka att det är intressant. Allt detta betyder alltså att jag precis har suttit på en lektion med endast diktanalys. Och det kommer fortsätta hela denn period. how awsome. Att dessutom en tisdag såhär nära penkkisen sitta i skolan från 17-20 känns sådär. Finns mycket smartare saker jag skulle kunna ägna mej åt. Really. Snart  börjar nästa lektion. Sedan middag med Malin. Efter det hem för att se på supernatural. Har sovmorgon imorgon. JAAAUZAA

tisdag

Dennas cribz och fixar på abihalarna. Blir fina grejer. Ikväll blir det skola och middag med kusin.

Alla hjärtans dag

Fyfan. Angst. Life is a bitch.


måndag

Finska hörfen är done, helt sjukt skönt. Nu behöver jag inte oroa mej för skrvningare förrän efter penkkisen.
Efter hörfen råkade jag påSara i stan och vi åkte hem till henne, lagade världsgod lunch och började pynta våra halare med en massa fina och mindre fina konstverk. Imorgon fortsätter den rumban. Nu sitter jag i skolan och väntar på att lektionen ska börja om tio minuter. Slutar klockan åtta. Sedan hem och se supernatural och käka dinner. So long.


IDOL


Igår kom ju melodifestivalen, jag var dock för trött för att orka se, men förra veckan hade jag egen show då min syster klädde ut sig till magnus uggla och sjöng för full hals. Sötare tös får man leta efter. Hon är min idol, big time.

sommarkläder



För någon månad sedan köptes detta för att sedan användas på kreta i juni. Vi är ett gäng på femton vänner som åker för att fira lyxig sommar där i en vecka. Litet happyface.

Håller at the moment på med att titta på supernatural med finsk text för att lära mig inför morgondagen. Lite patetiskt försök att öva på finska hörf måste jag medge.

gjort är gjort

Såg att det var någon som för ganska länge sedan hade frågat efter min e-mail adress. Här kommer den: [email protected]

Och så vill jag svara på frågan om vad som riktigt har hänt mellan mig och Calle. Han gjorde det värsta man kan göra mot mig. De som känner mig vet att otrohet är det absolut värsta som finns för mig, jag accepterar det inte. Så jävla äckligt och fult. Respekten ligger på under noll.

jag kan fan inte skilja på



Jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig
jag kan inte skilja på om jag vill va med dig
jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig
jag kan inte skilja på om jag vill skada dig
men du om nån borde förstå
att man inte gör såhär mot mig
Ni som inte är intresserade att höra om mina sorger slutar läsa nu.
Ibland vill jag skrika, ibland gråta. Ibland är jag nöjd över mitt beslut, ibland dödar det mej. Men som någon smart skrev bland kommentarerna, jag har klarat mig ur mycket värre, så visst ska jag klara detta också, med bravur. Önskar bara att jag inte skulle vara tvungen att uppleva detta. Vem fan gör något sådant liksom?

13 februari

Solig dag igen. Ska börja med att jobba några timmar och sedan borde jag satsa allt på att se på finska filmer, läsa finska böcker osv. Imorgon är nämligen första delen av finska studentskrivningarna. Tänk att det äntligen börjar för min del också. Resten av familjen drar sig mot landet för att förbereda att jag och brorsan ska bosätta oss där under sportlovet för att läsa till skrivningarna.

Så ser livet ut just nu. Jag överlever. Nästan.

one two three four five six seven eight nine ten




Och därför mår man som man förtjänar. Och ve ni att om en vecka har det redan varit penkkis och jag har gjort min första hörf, vi har vait på abikryssning och vi har nog alla garantera andra dagens krabbis.


jeeeeeez

Herregud en sådan kväll vi hade igår. Helt sinnessjukt roligt. Det var god middag, tervlig bordssällskap, vin, snaps, tal... Efter maten började dansandet och vi dansade inte lite. Lärarna var minst lika on fire som vi var och de var helt enormt roligt att få festa tillsammans med lärarna. Shottade gjorde vi också många gånger om med olika lärare och så fick jag min hämnd med att hälla ett glas vin på en som förtjänade det. And it felt good. 

Idag var planen att fixa på abihalarna, men jag har inte lyckats med annat än att ta mig till jobbet och hem och sedan lega frmför supernatural. Och ikväll får vi gäster.  

---

Jag mår riktigt förjävligt just nu. Orkar inte ens tänka på att sitta framför datorn, vill bara ligga i sängen och gråta. Kärlek suger verkligen. Jag saknar honom så.

what goes around comes around

Ljuger du för mej ska ja repa dina skivor
och krossa din jävla mobil
Ja ska bränna dina dikter o
Strö askan över din nylackerade bil !
Jag ska hoppa på din perfekt böjda keps
O jag ska tvätta din vit-tvätt med mina röda trosor,
hälla ut din Generaldosa i sängen o ge komposten dina "förlåtande" rosor
Jag ska röka upp alla dina cigaretter o fimpa i ditt helvetes Playstation 2
Sen ska jag kasta skiten i golvet
Ge dig fingret och gå!

Så det så! Hälsningar av Linn

nighty inlägg

Tydligen är det någon som inte vill mig väl. Har varit vaken i en och en halv timme nu och kan fan inte somna om. Detta är sinnessjukt. Jag kommer vara så trött imorgon ifall jag inte får mig lite sömn nu, jag hatar att vara vaken på natten. Det finns ju liksom inget att göra. I en timme till ska jag försöka somna, sedan ger jag upp och går och fixar en pangfrukost åt mej. Pusskram

tisdag

Idag fyndade jag en långklänning, två st halsband och tre st ringar på indiska för endast sjutton euro sammanlagt. Ganska bra reashopping. Penkkisen närmar sig med stormsteg och det är mest det vi snackar om dygnet runt både hemma och i skolan. Det är mycket som ska planeras och halarna ska dekoreras. Annars har jag nu klarat av fyra kurser till och är ännu ett steg närmare att bli student. Inte illa. Nu ska jag belöna dagens hurtiga två timmars läsningspass med lite färsk frukt och tv eller en deckare. Sounds good. Innan det ett samtal till pojkvännen. Kram

färsk pasta med getost och soltorkade tomater


Till lunch idag blev det färsk spenatpasta med en sås på tomat, oliver, toltorkade tomater och getost. Helt underbart gott och enkelt att göra. Stek upp en hackad schalottenlök tillsammans med strimlade soltorkade tomater, oliver och tomatsås. Tillsätt två skivor getost och låt smälta. Lite vatten kan också vara bra att ha i, ca 1dl. Koka pastan och servera. Garnera med en smulad getostbit. Mucho bueno.

matematik


Denna morgon har jag flitigt umgåtts med min matematikbok och miniräknaren. Ikväll ska jag skriva prov på aftis och jag vill verkligen ha ett hyfsat vitsord. Nu blir det lunchdags och så kanske en kort promenad, vädret är helt fantastiskt.

bikinis


Två nya bikiniövredelar fick alltså följa med mig hem från stan idag. Ena köpt på kappahl för två euro och andra en nyhet från lindex. Söta små blåaktiga historier. Nu måste jag sluta shoppa, kontot slår snart tomt igen.

The tourist


Träffade Annika över lunch och bio i stan. Supergod pasta sallad på johto och sedan The tourist. Rätt så bra film, jag rekommenderar den verkligen. Hittade även ett par bikiniövredelar i väntan på Kreta. Visar dem snart, ska bara lada kameran. Min helg fortsätter ännu imorgon eftersom provveckan gör att jag är ledig. Nu blir det middag och senare ikväll kommer solsidan.

melodifestivalen.


Idag hoppas jag att alla kommer ihåg att slå på tvn klockan 21. Då börjar äntligen årets tv höjdpunkt. Så jäkla bra. Hurra för det.

update igen

Att vara på en boys night out kan vara lite ansträngande, men väldigt underhållande. En slutsats har jag dock gjort; jag är mycket glad att vara av det kvinnliga könet. Killarna gick till butiken en sväng så jag är här ensam nu. Vad ska man hitta på? hehhee

19:58

Sitter i en lägenhet i eira med tre killar och planerar kvällen. Känner mig lite flickig och ensam i gänget, meeen månne det inte löser sig. Ikväll ska vi ut för att bli intervjuade av svenska radion som gör ett program om finlandssvenskar. Dessutom ska vi gå ut i det finska nattlivet och se hur bra vi blir bemötta  då vi talar svenska. Blir spännande. Oklart hur länge vi blir ute ikväll, ska dock jobba imorgon så någon dunderfylla blir det nog absolut inte.
Nu kommer killarna in från rökpausen så jag ska fortsätta snacka med dem. Ha en grym fredagkväll.

halv åtta hos mej



God morgon! Solen skiner och det är fredag, kan det bli bättre? Knappast. Jag vakande tidigt, åt frukost och tog mej en dusch. Efter att jag sett nyaste avsnittet av halv åtta hos mig ska jag ta bussen till bibban för att läsa på lite. Sedan bli det lunch med Jenny. Kvällen är fortfarande öppen. Ha en bra dag, kram

PHISH FOOD



Efter terapin igår plockade calle upp mej och vi körde via makuuni, lånade en komedi och köpte en halv liter phish food. Jäklar så gott. Vi åt direkt ur burken, då är det som godast. Nu har vi vaknat, käkat frulle och Calle ska köre mig till skolan. Rätt så bra dygn. Höres, kram.

tork

two down one to go. Har spenderat halva dagen hos jone med provläsning, käk och karkkikohtaus. Kom sedan hem en snabbis och nu ska jag åka iväg efter syster och hennes vänner och därefter bär det av mot jone igen. Denna gång för film. Bilen är nog rätt handy såhär när man kan åka vart man vill när man vill. För övrigt så har jag lite bloggis torka så jag har inte mycket att komma med. Ha det gött, hej

RSS 2.0