dubbeldeckers


Hemma. Planet gick hemåt skittidigt imorse och jag har haft program enda sedan dess så nu är jag helt slutkörd. Ska lägga mig på soffan och se en film från min jennifer aniston collection som jag köpte för tio pund. Men en sak kan jag säga, stockholm har fått lite konkurrans om platsen som min favoristad. Absolut.

london calling, hejsvejs


terapi, penga växlande, middag på don corleone med Roberta, jobb, ofärdig packning, skit trött, jobbig dag, tidig väckning, regn. Hoppas på att london ger mig mycket glädje och massa energi. Blir nog inte många updates här, men när jag kommer hem är jag full av inspis och då har jag en kamera full med bilder som kommer pryda denna blogg. Ha det jättebra, pusskram. Linn

ti 25.5.2010





Fin kväll. Nu sorglig film.


inresseklubben antecknar


Har inget roligt att komma med annat än att jag idag till mellanmål lagade världens godaste fruitie. Frukterna ovan (banan, hallon, nektarin) mixas med juice, lite farinsocker och lite honung. Succé. Annars har jag solat, läst och börjat packa till london uta större framgång. Får ta och göra det lite effektivare imorgon istället. Ikväll jobbar jag eftersom torsdagens jobbkväll faller bort. Hejhopp.

nada

Har suttit och försökt hitta på något att skriva, men idag har jag fan inget att dela med mig. Ska nog bara läsa och vila, är ganska slut efter en intensiv dag.

muffin magic


Till kvällsmat bakade jag nöt-choklad-banan muffins. Verkligen jättegott, ni måste prova. Världens enklase att bara slänga ihop.

5dl mjöl
1½ tsk bakpulver
nötter (ex. valnöt, cashew, pecan, macadamia....)
hackad choklad (jag använde brunbergs mintknappar)
1-2 bananer i bitar

Blanda ihop i en skål!


2 dl mjölk
1½ dl farinsocker
75g smält smör
2 ägg (uppvispade)

Blanda ihop i en annan skål och häll sedan i mjölblandningen! Dela smeten i muffinsformar.

Grädda i mitten av ugnen 20 minuter på 200 grader.

sommarläsning


Fick lite böcker av mamma från Sverige. Toppen sommarläsning. Har suttit på balkongen och läst Jenny S hela eftermiddagen och jag kan verkligen rekommendera den, perfekt att läsa på stranden eller på landet. Den åker nog också med i handbaggaget på torsdagen då vi flyger till London.

TWISTER



Hade semilust på twister så jag hasade iväg mig till kiosken och köpte en till mellanmål.

girls night out





Igår hade jag och Roberta en riktig girls night i stan. Vi gick och tog några drinkar till olika ställen och satt på uteserveringar med värmelampor och såg regnet ösa utanför. Jättelyckat. Det fick bli en ganska tidig kväll ändå, så jag var hemma redan lite över tolv. Idag har jag bara lust att ta det sjukt lugnt. Typ titta på film och läsa.

stafettkarneval 2010

Stafettkarnevalen slut för detta år. Aldrig har det varit, och aldrig kommer det att vara såhär fint väder igen, vi solade på gräset och hejade på mattliden som klarade sig bra. Vi sprang också jättebra, kanske ine så fort, men jättebra i alla fall. Ikväll blir det utgång med åtminstone Roberta, vi tänkte sitta på någon uteservering, men nu börjar det åska så vi får väl hitta något inneställe istället. bloggas senare, pusskram.

"det är dags för fredagsmys , ooo fedagsmyyys "

Var med i min gamla lågstadieskolas hejarklack och hejdade på hårt. Fiilisen var som vanligt amaaaazing. Ser framemot att springa imorgon. Nu fredagsmys.

hot stuff

Weekday topp, iste med is och jag. Kom just hem från stan där det var sinnessjukt hett, så nu är jag helt svettig. Snart ska jag åka till stafettkarnevalen och se på när min syster hejar i deras hejarklack. Imorgon ska det springas också. kramkram.

fredag

Heippa nu går jag ut i solen och sedan på kina lunch till böle. Todaloodiloo.

inte så glad muija här hej

det är som om en kran vridits på, det rinner bara. Det som hänt är att jag inte kommer ha kvar min terapeut så länge till. Det låter kanske inte så farligt, men fyfan så det känns. Jag kommer aldrig klara mig utan henne. Varje gång jag ens tänker tanken är det som att jag förvandlas till niagarafallen. orkar ingenting just nu.. Blää.

jävlafuckingskithelvete


Idag har jag very bad face day och min nya blus från weekday på mig. Bad face day på grund av att jag har gråtit en hel del idag, så mina ögon är härligt röda och jag ser lite småsvullen ut. Fick väldig tråkiga (samtidigt som de är roliga) nyheter idag. Kan inte hantera det riktigt.
Efter att jag ätit mellanmål på roberts coffee gick jag in på weekday igen och tröstshoppade en topp. Nu ska jag gråta tills jag ska jobba senare ikväll.

varför?

Balkonghäng med penna och skrivbok. Försöker få nån rätsida på alla tankar inför morgondagens förhoppningsvis jättejättebra terapi session. snart går jag in och skrattar ihjäl mig till friends. bamsekram, gonatt.

arbetare

Här är dagens arbetar outfit.

flipflipflipflip

wlan nätet funkar inte här på jobbet just nu, ni skulle ha fått en snygg spegelbild av mej ifall det hade funkat. Tooooooo bad. Vi kom precis från butiken där vi tog varsin glass till kvällsmål, allt det där med att äta har under de senaste dagarna kännts helt okej. Hurra för det. Om en halv tima kommer pappa efter mej och så ska jag njuta av denna underbara kväll på min balkong med musik och iskallt citronvatten. Sug på den medan ni väntar på min bild, höhö.

eira strand



Jag kom för tidigt till inspelningen imorse, så jag passade på att sitta i morgonsolen en stund. Så vackert, så vackert. Efter många om och men kom tv teamet och vi kunde börja filma. Jag har tidigare också varit med i samma program (park) och nu filmade vi lite sketcher till kommande program. Vi var färdiga lite före ett och då åkte jag för att äta lunch och titta i monki och weekday  en sväng. En blus var ändå så fin så jag måste köpa den. Ikväll är det jobb och jag ser faktiskt framemot att jobba lite idag. Jees. Pussochkram!

ghost of girlfriends past


Kvällsmål på wayne's. Härligt, härligt med lite catching up. Nu borde jag sova en lång natts sömn eftersom jag imorgon på morgonen ska befinna mig på tv inspelning på parkgatan. Men jag tänkte ändå se en film som Anna tipsade om innan jag lägger mig. Have fun, kram.

adertonde maj



Sommar idag igen. Nu ska jag bara dutta (?) på lite solpuder och sedan ska iväg och träffa Anna över en kvällsfika. Hur myspys som helst. Kolla förresten in mina helt hullubullu snygga skor, too bad att dom dödar mig lite. Skavsår alltså. Ha det gött, bloggas senare.

kladdkaka med tryffelkräm


Köp:

2 Ägg
3 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
0,5 dl Kakao
1,5 dl Vetemjöl
150g smält Smör

200g mjölkchoklad (med eller utan smak)
ca 2dl vispbar vaniljsås

Gör så här
Rör ihop ägg med socker. Sikta ned vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl. Tillsätt smöret och rör smeten slät och fin med hjälp av en slickepott. Häll smeten i en smörad och bröad bakform och grädda i mitten av ugnen i 150 grader, ca 30 min. Smält choklade i vattenbad, ta bort från värmen och blanda i vaniljsåsen. Häll över kakan när den har svalnat en aning. Låt stå i kylen några timmar, gärna över natten. Jättegott. Och man kan som sagt variera denna hur mycket som helst. Jag hade hallonsmak, men apelsin, någon likör eller något annat går minst lika bra.

(Grundreceptet taget från Kalasgott)

konstaterande


Har talat med Roberta i telefon och konstaterat allt möjligt, men speciellt det att friends nog slår allt annat. Tittar på tionde sänsongen och ska fortsätta med det. Imorgon är de sovmorgon.

en outfidis




Ganska kiva sommar outfit. Efter terapin satt jag en stund på esplanads uteservering och njöt av hettan och dessutom fick jag repliken "käytsä usein täällä?" En sådan dag har jag haft. Nu blir det nya dhw avsnittet. Det är så spännande, ni måste titta!

måndag

Innan mötet på syömishäiriökeskus hann jag med en italian soda i solen. Het dag i södra finland igen.

skåldö





Ganska ljuvlig helg måste jag säga. Nu ska vi äta middag ute och sedan skulle jag vilja pimp my blog. Om jag orkar.

Picknick o. redrama



Gårdagskvällen spenderades i brunnsparken med picknick, musik, breezers och glada människor. I spårvagnen på vägen dit tog redrama sig ett snack med oss (alltså han börjde prata med oss, inte tvärtom! Det är sant!) och vi chillade lite med honom, det var siisti. (Jag kände dock inte igen honom så det var inte så siisti, haha)
Vid halv elva tiden drog vi in mot stan och satte oss på en teras för ett glas, tyvärr var jag tvungen at avlägsna mej ganska snabbt. I brist på ålder. En superlyckad kväll var det i alla fall. Nu blir det landetime. Ha de bra, kram!

Full sommar


Jag och Roberta ska kolla in nya ben and jerry's cafét på esplanaden. Ses där.

hot

Det är heligt varmt ute idag så jag sitter redan här med bikinin p och väntar på att solen ska förflytta sig lite. När jag åker till stan idag blir det shorts!! Juubaduu

scones


Pappas scones blev det till kvällsmål idag. Nu film och sedan i säng.

COLAJAFFA





kristiflygare




sommaroutfit



En utsökt dag vädermässigt. Och annars också ganska bra. Först lite terapi, sedan dynasty (första gången jag känner att jag kanske har fått lite för mycket sushi på senaste tiden) och så blev jag två par ballerinan rikare. Jee. Nu är det dags för jobb och sedan kanske häng med Annika.

tusen grader

det är sinnessjukt varmt ute på vår trappa. Jag älskar det. Ska sitta här tills jag ska till jobbet.

himym

Min dag blev lite bättre när jag märkte attt ett nytt avsitt how i met your mother har dykt upp. Det enda som stör mig är att den jäveln aldrig träffar the mother. Jubaduu, hejhej

energilös

Min dag har gått till att sova och inte mycket annat. Är helt slut och det känns till och med tungt att stiga upp och gå till toaletten. Kan inte sova mer nu, min dygnsrytm far åt helvete, men ska bara ta det lugnt. Har lust att gå ut i de fina vädret, men promenader är kind of förbjudna för mig just nu. too bad. Anyway, hoppas ni mår bra! Pusskram, Linn

Dagens lönch


Dagens lunch intogs med pappa i Sello och bestod av tre valfria förrätter på någon noodle bar. Vårrullar, dumplings och friterade räkor. Helt jees. På förmiddagen var jag inne i stan på syömishäiriökeskus, när jag kom därifrån var all min mascara borta. Ganska tung dag.

längtan



Tänk på när man kan sitta ute på balkongen hela natten och bara prata och höra regnet smattra eller titta på solnedgången. Och inte frysa. Snaaaart. På onsdagen ska det bli 20 grader.

Världens bästa mamma




Nu har vi firat lite morsdag genom at dricka kaffe och äta chokladkakan som jag bakade igår. Den skulle stå i kylen övernatten så det var perfekt. Kladdkaka med tryffel ovanpå, riktigt lyckad.
Nu ska jag och syster titta på Mamma Mia och sedan blir det ännu morsdagmiddag ikväll. Ha det fint, kram!

YumYum oriental style noodles



Nudlar och tomas ledin -  en del av mitt hjärta. Chill söndag.

lördagen




Sushi på dynasty, bad i hot tub, massor snacks från parrots shop och pearl harbour. Så bra dag igår. Stannade övernatten hos Roberta och åt morsdags frukost där. Nu ska jag ut och plocka vitsippor till mamma och vänta på att resten av familjen kommer hem från landet.

chiben


Mysig kväll med middag och film. Mään det blir skönt att sova, är yr av trötthet. Godnatt kram!

trött flicka

Efter att ha genomlidit en och en halv timme av magkramper än en gång (läkare anyone) kan jag leva igen. Hade ett helt sjukt roligt dygn i Luk med samarbetsövningar, solsken, bastubad, matlagning, grillning och gitarrspel vid öppen eld. Helt supermysigt helt enkelt. Dessutom lärde jag känna massa nya människor och alla var jättetrevliga! Idag var det planerat att vi skulle ta ett glas på någon uteservering men eftersom vädret inte är på vår sida blir det bara hemmakväll med film och sömn. Imorgon har jag däremot jättekivoga planer. hejdåå


tutorer


Nyduschad och världens mjukaste hud efter en bodyscrub som gjorde susen. Har inte ens börjat packa för imorgon och jag orkar inte det nu så jag får bara slänga in det nödvändigaste imorgon på morgonen. Hoppas det blir roligt, annars dör jag lite. Ha ett bra slut på veckan go'vänner. Pusskram

bild lånad av Emmi.

onsdag.

idag har jag nästan inte gjort något här på jobbet, känner mig lite onödig. Meen, eftersom jag inte jobbar imorgon så tänkte jag samla på mig så många timmar som möjligt idag. När jag kommer hem senare måste jag packa inför morgondagens och fredagens tutorutbildning. That's it, senaree!

Dagens middag


Färsk tomatpasta, räkor och bönor. God och snabblagad middag. Nu ska jag iväg på jobb, hej så länge!

uuu regn igen

Det kommer ner så mycket vatten från himlen nu så jag ska krypa upp i min fotölj och titta på en film som just har laddat klart. Supermysigt.

London baby

Resa till london är bokad till den 27 maj. Hemfärd den 31 maj. JEEEE. Det enda som suger är att jag inte hinner få min bamse lön tills dess. Eller den kommer in på kontot den 31. buhuu.
I alla fall, hotellet ligger i centrum och heter Curzon plaza mayfair hotel. Några bra london tips anyone? Snällaa

till L av B

Har tittat på två filmer, varit ute på promenix, druckit kvällste och så gjorde benjamin en ny spotify playlist åt mej så jag har njutit av den. Nu är jag o so trött. Imorgon blir det snude dag.

regnig dag



En sådan här dag då det bara regnar (och snöar!) från morgon till kväll finns det inget annat att göra än att göra det mysigt för sig och bara ta det lugnt. Sista cupcaken gick som mellanmål och nu känner jag för en ny tv serie. måste söka på nätet. blog you later

Caffe fondant

tutor mötet inhiberades så jag åkte med mamma till stan och satte mej på ett café. Till lunch åt jag räk-mozarella sallad med mormor i iso omena. Nu ska jag dra på mig pyjamasbyxor och läsa nyaste plaza kvinna.

nyvaken


Inte så god morgon. Är mycketmycketmycket trött och jag borde vara sminkad och påklädd för jag ska iväg till skolan om sisådär 20 minuter. Vi har tutormeeting. Men det ösregnar ute. Ingen lust att gå ut och bli våt. Watcha gonna doooo? todaloooo

loppuslut

Slutet på denna måndag blev sämre än jag hoppats på. Jag är så trött på att hela tiden kämpa för att bli frisk, får inte vila en sekund. Hur kan det ta så länge? Är helt loppuslut. Nu ska jag sova.

Gonatt små vänner.

peak performance


Kvällspromenad med musik och nu sitter jag med veronica maggio i öronen och minns förra sommaren och alla heta strand dagar då 17 år, stoppa mig och måndagsbarn spelades sönder.

vårbak



Till första maj bakade jag cupcakes med världens godaste limefrosting och fyra olika smakers macroner. Alla underbart goda. Cupcakesen är som förra gången elt vanliga sockerkakor, men denna gång med lite hackad vitchoklad i. Frostingen: 150 g philadelphia, 50 g smör, 1½ dl florsocker, ca 100 g vichoklad, skal av en lime. Smält chokladen, vispa ihop ost och smör, tillsätt den smultna chokladen, limeskal och florsocker + ev. karamellfärg.
Macronerna tog länge att laga, men var absolut värda besväret. De som ligger högst upp på fatet har citronsmak, de ljusröda smakar passionsfrukt, ljusgröna har mintsmak och de blåa smakar svagt av blåbär. Alla fyllningar är antingen tryffel eller ganache.

jag ser så vårig ut idag




Titta titta nytt snö halsband från stockmann för minus fyrtio procent! Sjukt kap. Under dagen har jag varit i stan och gjort en massa saker. Lunch med pappa, möte på syömishäiriökeskus, bok uppköp i akademen och sedan fika med min nya bok på café esplanad. Nu blir det dinner och sedan dhw. Helt okej måndag hittills.

förstamaj2















Igår började vi med skumppa och sillis och kom sen hem till oss för mera skumppa och grillning. I slutet av kvällen var studentmössorna åt fel håll och sneda på huvudet. Bra att alla hölls stående. Nästa år igen!
Denna söndag ska spederas lugnt med film och kanske promenad och kaffe ute på trappan, det är hullufint väder. Ha en bra dag kram.


förstamaj1


Min första maj var nästan helt perfekt. Förutom lite magont hade jag trevligt hela dagen, först på sillisen och efter det hemma hos oss med superrevligt sällskap. Vi började med kaffe och kakbord, åt middag klockan halv tio och fortsatte med kakorna igen efter det. Nu ska jag ut och cykla med syrran, mera bilder kommer sedan.

vappen 2010








Jag tog inte många bilder igår, men några klickades de ändå. Vi började med sushi hos vici och genas efter det åkte vi till mattby för att grilla och chilla. Resten av kvällen spenderades i grankulla i olika hus, med ballonger serpentiner, singstar och skumppa. Min kväll avslutades ganska tidigt eftersom jag inte drack och jag skulle promenera hem. Riktig trevigt, men jag har varit med om bättre.

Idag hoppas jag att jag får lite mera vappen och första maj fiilis när vi ska på traditionell sillis till stan. Och efter det kommer våra vänner över till oss på kaffekalas och middag. Super, kraam

RSS 2.0