moj

Efter att ha räknat hela dagen och läst hälsokunskap hela dagen måste jag få komma bort lite. Greys kallar. Morjens.

paris


Hur skulle det vara med en paris helg här i något skede? Vem bjuder mig på resa? Anyone?

måndag

Har jobbat med skolan som ett litet djur. Åkte till skolan för lunch och nu ska jag dra mig tillbaka mot bibban för att fortsätta med hälsokunskap och matematik. Ikväll blir det aftis. Great.

nati

Imorgon skramlar lönen in på kontot och gud så det ska firas. Inte. Ska spara varenda liten peng och köpa så lite som möjligt under hela månaden. Höll förresten mitt nyårslöfte om att inte shoppa kläder under januari. Tror inte att jag klarar en till månad, har grymma abstinensbesvär redan. Nu är söndagen snart slut men innan det ska jag bänka mej framför tredje avsnittet av solsidan säsong två. Mådde lite illa efter middagen, men ska försöka få i mej en smoothie eller något nu.

Imorgon börjar provveckan och februari. Det är en hel massa roligheter på kommande. Vi hörs, pussar.

hard times

Det jobbiga är att tankarna om att det var bättre att vara sjuk kommer tillbaka varje gång jag möter en motgång. Då känns det som att jag har rätt att vara sjuk och att jag har rätt att dämpa ångesten på mitt eget vis. Det är förjävligt svårt att motstå ätstörningen och depressionen. Helt förjävligt svårt. Men, jag har kommit såhär långt och då ska jag fortsätta. Jag tänker inte ge upp innan jag korsar mållinjen.

söndag

Bättre söndag får man leta efter. Sov till klockan tio trettio, steg upp och fixade till världens brunch, läste lite finska inför morgondagens prov, gick ut i solen. Vår termometer visar plus tjugo i solen, inte illa. Sedan blev det en kort promenad och nu sitter jag och njuter av en kopp kaffe. Ganska bra.

Fredagen var riktigt rolig till en början, på lördag morgon då jag vaknade var det inte lika roligt. Anyway, nu glömmer vi det och fokuserar på denna underbara dag som kommer bli awesome. Bara för att jag känner det på mig.

hallooou

Nu drar vi mot moms för afterski parteey. det blev väldigt kul kväll ändå. fan nu drar viii

atm

Tittar jag på en hel hög ganska små barn som springer runt och leker. Det är ganska crowded må jag säga.

linda 19

En dusch och lite brun utan sol senare känner jag mig fräschare än på länge. Om ca en timme ska jag iväg för att hjälpa på ett barnkalas och sedan blir det grundis hos Jenny. Vi ska fira denna söta flicka som fyllde 19 på måndagen.

Därefter blir det möjligtvis party, meeeen jag är lite osäker på om jag hänger med. Känner kanske hellre för en ganska tidig kväll. Det får vi se, allt kan hända. Antagligen får ni någon update från jennys crib. Det brukar bli så. Nu ska jag planera kvällens kläder. hej

MATTLIDEN

Mycket undrande kring min utskrivning ur Mattliden. Grejen är den att jag inte skulle få skriva studenten nu ifall jag skulle gå kvar, därför var jag tvungen att skriva ut mig för att innan skrivningarna kunna skriva in mig i aftis. Jag saknar ännu bl.a. en finska kurs som jag kommer få riktigt bråttom att få klar tills det är dags för hörfen den 14.2. Så saken är alltså att jag inte kan gå kvar i mattliden om jag vill bli student tills vintern. MEN jag kommer gå vissa kurser i mattliden eftersom de inte går i aftis. Så inte lämnar jag min skola riktigt. Mera frågor?

gud morgon



Fredag morgon. Har precis stigit upp och nu avnjuter jag en ostsmörgås tillsammans med ett glas juice. Funderar på att ta bilen till skolan till klockan elva för att äta lunch där. Vad är bättre än gratis lunch liksom? Jag får ta mig en funderare.

ps. Igår fick Milla körkort och det hurrar vi för! MASSOR!

the days

känsla lite nervigt
smycken ringar
topp torsdag=veckoslut
tv halv åtta hos mig
down matematik
längtan kreta
längtan2 morgondagen
food rågbröd, köttbullar o ris, grynost o banan, soppa
tråkiga -
clothes svarta jeans, converse, vit topp, svart kavaj
party minns då vi var hos jenny för några veckor sedan och drog sådana dancemoves så det är sjukt
gjort skrivit ut mej ur mattliden
måste räkna liiite matta.
vakenhetsnivå halv


eating disorder



Håltimme i skolan. Känns väldigt segt att sitta här och göra ingenting i väntan på sjuttiofem minuter matematik. Sedan ska jag iväg mot tölö för att vara med och presentera ett slutarbete som jag medverkat i. Det handlar om ätstörningar, så lite jobbigt och krävande blir det nog, men samtidigt känns det bra och fint att få vara med. Nu ska jag ta en tur till butiken för att köpa mellis. Kram

woopwoop


Dags för en snabbdusch och sedan drar jag mej mot skolan för att hjälpa till med våffeldag. Städerskan väckte mig klockan 8 imorse, därför min vakenhet. LATER

Rethymnon

Supermys kväll med pojkvännen och nu ska jag drunka i min säng. Trött trött trött. Imorgon är det onsdag vilket är lika med ledig dag förutom på kvällen då jag har terapi inbokat som vanligt. Igår betalades förresten första delen av våran sommarresa till Kreta. Andra delen betalas imorgon, så nu är vi liksom påväg for sure. Vi kommer ha en så oförglömlig vecka. Jeeez. Här nedan kan ni kolla in en del av poolen och utsikten från vårat hus som vi har hyrt. Nu kallar sängen. Pusskram.
 

paradise oskar - living like it's sunday everyday


marc jacobs väskan fick följa med idag igen, tillsammans med halsduken, ett par skön leggings, lös kofta och tajt klänning. plus smycken. Nu mys med Calle.

wrong noodle bar




Jag och Calle gick via wrong noodle bar i sello och köpte take away mat, så nu sitter vi framför greys med väldigt god mat. Bättre kan det inte bli.

tvång

Ja, jag läste artikeln om ätstörningar i gårdagens hbl. Och jag tycker att det är så sorgligt att det blir så mycket mer begränsat med vården om man är myndig. Ätstörningar är ju fan en dödlig sjukdom och enligt mig ska en person som lider av ätstörningar kunna omyndigförklaras och bli tvingad till vård. Så är det bara.

25.1.2011

God morgon. Under morgonens matematiklektion låg jag i min säng och sov. Bästa mattalektionen på länge måste jag säga. Fixade frulle och tittade ett par avsnitt av halv åtta hos mig. Nästa program är en lång dusch. SHalom

dagens




Tog bilen till skolan imorse, klarade av två lektioner och åkte sedan på sushilunch med Vici. Ikväll ska jag gå på matematiklektion till aftis och efter det på middag med kusinvitamin. Riktigt bra dag. Nu tänkte jag försöka mig på den perfekta kladdisen. Igen. hihii

Utkast: Jan. 23, 2011




Jag och lillasyster har degat framför tvn hela dagen. Den enda motionen jag fått är mellan köket och vardagsrummet då jag hämtade glass och kladdkaka. Nu sitter jag framför datorn och njuter av ett glas vittvin innan middagen. Så borde Calle komma över så småningom också. Livet ler. I alla fall nästan.

kladdisaddict



yumyum. Jag är stuck on kladdkakor, seriöst, vill ha hela tiden. Anyway, dessa bilder är från fredagen.
Gårdagen tillbringade jag som sagt på olika jobb och jag förtjänade lite extra money som kommer väl till pass just nu. Resor ska betalas och sparas till. Vi hörs. kramms

-----------------


whitewine




När Robban plötsligt fick feber igår och inte kunde komma över på vin kväll så ringde jag till Sara med gråten i halsen och frågade ifall hon kunde komma istället. Och hon kunde! Vi räddade varandras kvällar. Så jag körde efter henne och sedan korkade vi ett skitgott vittvin och medan jag åt räkor nöjde sig sara med chips och rostat bröd med majonnäs. Till efterrätt kladdis. En väldans trevlig kväll med lite food koma emellanåt och ganska tidig läggdags faktiskt. Imorse ringde klockan kl. 9, så vi steg upp halv 10 och käkade frulle och så bar det av mot jobbet för min del och hem för Saras del.

Nu sitter jag här och jobbar på riktigt flitigt och senare idag blir det en serveringskeikka så denna lördag is all about jobb. Så hoppas jag på att få se min älskling i något skede också.

fredag


Hade tänkt mig en riktigt lång sovmorgon, men jag vakande av mig själv klockan lite över sju. Så jag har ätit morgonmål, dammsugit hela huset, tittat på greys och värmt upp en kinamat i mikron. Väldigt effektiv dag.

torsdag

Mitt veckoslut börjar idag. Det är awesome att inte ha skola på fredagar. Dagen har spenderats framför ratten och i skolan. Har också planerat lite resa inför sommaren. Awesomness igen!

Nu ska jag ladda upp med smoothie och knäckemackor och bänka mig framför tvn hela kvällen. Så jäkla bra.

.


thubs up. Yey

cruising


Igår cruisade vi runt med bilen i flera timmar. Bror, pojkvän och Sara och Roberta. Jag älskar att köra. Idag ahr jag redan kastat Benjamin till skolan och ska snart starta ditåt själv.

Började morgonen med att baka inför dagens bakdag. Blev lite småbråttom, men nu är det chill. Ska bara försöka orka med skola ända till 16, annars är allt bra. Hejs

perfekt



Nu bär det strax av mot aftis, därefter har jag terapi och sedan ska det cruisas runt med bilen. I like. Detta känns så perfekt.

O je

Inget speciellt, jag bara sitter här med en smörgås i handen och körkortet i fickan. HÄHÄÄÄÄ. WUHUU. Tänk på det ni!!

adertonde januari

Mitt på skoldagen började jag må riktigt panikdåligt. Jag fick turligt nog skjuts hem och mamma kom också hem för att vara med mej. Tog ett piller och en tre timmar lång powernap och efter det mådde jag lite bättre sedan.

Har precis ätit ärtsoppa med skinka, ketchup, lök och knäckebröd med ost. Till efterrätt blir det nystekta plättar med jordgubbsglass. Väldans fin middag idag. Och väldigt god också måste jag säga. Jag hoppas på en lugn kväll med mys framför tvn med brorsan.


question time

hur går det i aftis?
Det går riktigt bra. Jag trivs helt okej och det känns bättre för varje kurs jag får undan. Snart blir jag nog också student ska ni se!

vad för alla kurser har du där och hur ofta är du där?
Jag går endast obligatoriska kurser där eftersom aftis inte erbjuder mycket annat. Denna period har jag bara en kurs, men i nästa period kommer jag ha flera.

Försökte du dölja din sjukdom, och isåfall hur länge tog det för dina närmaste att märka att nåt var fel?
Jag försökte absolut dölja det en tid, men sedan när det gick såpass långt att jag blev riktigt rädd berättade jag för kuratorn. Mina kompisar hade nog märkt något innan, men jag vet inte hur mycket dom märkte.

skriver tex listor om alla skolarbeten jag måste göra, things to do,finaste kläderna etc. har du gjort något liknande?
Jag har på senare tider börjat göra TO DO listor för varje dag. T.ex. för idag: Gå på båda lektionerna i skolan, ta det lugnt och inte steressa inför körprovet imorgon. Det är väldigt skönt när man sedan kan stryka över allt man gjort och känner att man fått ut något av dagen.

håååål

Lite musica, vatten och bloggläsning förgyller min enormt långa håltimme. Men vem orkar läsa bloggar 3½ timme? Jag bara väntar på att klockan ska bli halv tre så att jag får börja dalla hemåt och sedan bara relaxx, tisdagar är min tadetlugnt dag. Jag måste ju ladda upp inför morgondagens körprov också. Fan vad arg och ledsen jag blir om jag inte kommer igenom. Japjap, nu ska jag se va skolmatsalen har att erbjuda.

AMEN

vetduva linn,ja ha gått me den sämsta attityden nu inför inssin, ja ha ba gått o tänkt "tänk om, men ifall" men nu fan så e ja peppad till 1000 och nu fan så går vi båda sen till inssin raka i ryggen och kör helt jävla bra o vi ska båda komma igenom! AMEN!! :)

AMEN indeed, Milla. Imorgon har du körkort!!! och i övermorgon är det min tur! Godnatt

SEA SALT PECAN


Mycket god choklad! Bör testas för er som inte gjort det ännu! Har skrivit mattaförhöret med bravur och nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och titta på Halv åtta hos mej. Helt sinnessjukt kiva program. Höres.

Dagens

dagens look: zara kofta och leggings, lös tskjorta och ändlös halsduk
dagens låt: When you tell the world you're mine
dagens humör: Lite flegu, men chill
dagens bästa: ipoden
dagens sämsta: matematik förhör
dagens mat: linsgryta, choko, köttfärssååås, smörgås
dagens sakand: Calle
dagens saknad2: södern
dagens hurtiga: hälokunskapsläsande
dagens trevliga: kaffestund med mormor
dagens tv: greys
dagens förhoppning: körkortet kommer på onsdagen
dagens mys: greys, te och smörgåsar


tråk

Har skolat i två timmar, sedan bilat runt i esbo och nu har jag helt sanslöst tråkigt då jag ska vänta på att få bila lite till klockan 15. Har försökt koncentrera mej på hälokunskapen, men det gick inte. Köpte till och med marabous nya premium platta med pecannötter och seasalt. Very good. Låt oss se vad jag hittar på.

Kvällen består av aftis.

måstefå måstefå måstefå


Jag har abstinensbesvär. Mångamångamånga har plötsligt blivit så bruna under jullovet och fått känna lite sol på huden. Inte jag. Men nu måste jag nog snart göra det, eller i alla fall beställa en resa så att jag har något att se framemot. Klarar. Inte. Mer.


ABIABIABI


Abiverkkarna kom i slutet av veckan. Väldans sköna måste jag säga. Dock är inte logon någon supergrej enligt mej. Snåbi. Whaaat? Anyway. Men byxorna är i alla fall en ny söndagsfavorit för mig.

receffffft


100g smör
4msk socker
3 dl havregryn/mysli utan torkade frukter
2msk kallt kaffe
1tsk vaniljsocker
1msk mjölk
4msk kakaopulver

MIXXXXX! och rulla i kakaopulver/kokosflingor/pärlsocker/chokladströssel. Mucho bueno!

chinese noodle soup


Efter en promppis känns allt lite lättare. Dock skulle jag ännu råda alla att låta mig vara ifred. Det är just och just att jag orkar med mej själv. Har i alla fall ätit lunch bestående av världen sgodaste noodle soup och lite uppiggande chokobollar till efterrätt. Recept coming soon to a blogg near you.

håll er undan

Vet ej varför, men fyfan så störd jag är. Allt och alla just nu gör mej jävligt förbannad och allt känns så jävla patetiskt. Ibland vill man bara hoppa över en dag. Jeez.

14 januari


Alltså gode gud så bra solsidan är. Heliga makaroner jag skrattar ihjäl mej. Bara så ni vet.
Nu tänkte jag mej sängen eller en film. Kanske sängen? Måste bara säga att jag dock hatar atta sova just nu eftersom jag alltid, varje natt börjar svettas som aldrig förr. Det bara rinner. Och sedan mitt i allt fryser jag röven av mig. Väldigt mysigt. Dessutom har jag konstant huvudvärk och ont i mjälten så jag har träningsförbud och alkoholförbud. Jävla epstein barr virus som dödar mig. Enough klagomål. Ha en superkväll, kram.

Dagen


Frukost klockan 07:30.

Grey's

Lunchiii.

Promenad.

Väldigt uttråkad flera timmar.

Matematik.

Nya sånger till ipoden

Dinner.

Gud vilken lång dag. Nu väntar jag på att solsidan säsong två ska börja kl kockan nio och sedan ska jag lägga mig. Imorgon är det jobbdag och myskväll med Calle. shalom. bilder

waynes levererar

Slutade tidigare från aftis så jag hann ta mig en sallad på waynes. Efter det blir det promenad till syömishäiriökeskus och sedan ska jag hem och träffa calle. Gud vad skönt det blir att komma hem efter en sjukt hektisk dag. Jag behöver min säng, nuu! Vi hörs, kram

pidelooooo

Jag är så hurtig. Har redan jobbat idag och nu har jag en pizza i ugnen som jag ska äta medan jag räknar matta. Kl. 14 har jag körlektion (snart är det inssidags!) och sedan har jag skola och terapi på kvällen. Calle kommer efter mig från terapin och så kommer vi hem till oss och myser, jippii. Nu är pideloon färdig, morjens

Mera frågor och svar

Oj vad roligt att så många vågar fråga trots att det är ett allvarligt och sorgligt ämne.

kan du få barn fortfarande?
Det hoppas jag verkligen innerligt. Det skulle vara min största sorg i livet om jag pga denna sjukdom inte kunde få biologiska barn. Men enligt min terapeut borde det inte vara ett problem. Jag får bara hoppas.

minns du tankar kring mat före din sjukdom nu och kunde du komma ihåg dem då du mådde som sämst?
Jag har glömt ganska mycket, men vissa saker kan jag minnas och det är fint. När jag mådde som sämst ville jag nog inte ens tänka de tankarna. Jag hade ingen uppfattning om något annat än de dåliga tankarna då.

vet du vad som ligger bakom ditt insjuknande?
Ja, jag vet vad som ligger bakom insjuknandet.

vet du personer kring dig som också lider av en ätstörning och hur har det påverkt dig? Skulle du önska att du inte visste?
Jag vet en hel hög med personer som lider av ätstörningar. Flera, flera stycken som har tagit kontakt med mig och som inte tagit kontakt med mig, men som jag ändå vet. För mig som själv lidigt av en ätstörning är det väldigt lätt att se om någon annan har en ätstörning. Det är nästan en barnlek för mig.
Det är inte alls bra att umgås med andra sjuka, det är en av de värsta saker man kan göra. Jag har umgåtts en hel del med andra sjuka och vi vet nog alla inblandade att det har varit väldigt dåligt för oss. Så sluta umgås, snälla människor! Umgås med dem som får dej att må bra istället! Jag vet att det kan vara lockande att umgås med någon som man har något gemensamt med och som man kan prata med, men det är ett stort misstag. Så sluta med det! Ännu är det jobbigt för mig att umgås med sjuka flickor, det går bättre, men är absolut en utmaning.

tycker du det är svårt att umgås med kompisar, sådär med tanke på ätande, att är du liksom nervös om du "måste" äta något som du inte vill eller om andra typ äter mindre än du?
Tidigare var det ett stort problem och under en lång tid var jag ganska mycket för mig själv. Men idag är det inget större problem.

vad är ditt bmi?
Det har ingen glädje av att veta. Varken jag eller någon annan.

hur reagerade dina kompisar?
Olika. Vissa har jag helt tappat kontakten med, vissa har jag blivit tightare med. Men många har gett mig oersättligt stöd och jag har kunnat prata ledigt om sjukdomen.

kan du lägga upp din matlista?


Frukost: 1½ dl gröt/flingor eller 3 msk mysli eller 1 bröd med pålägg. + 2 dl mjölk

Lunch: 2 dl ris/pasta eller 2 potatisar, 100g kött (Alternativt 2 dl lådmat eller 3 dl soppa.), sallad, ett bröd med 2 skivor ost/skinka + 2 dl mjölk.

Mellanmål: 1 yoghurt + 1 frukt/2 kex eller en glass/bakverk

Middag: samma som lunch.

Kvällsmål: 1 smörgås med polägg eller 2 dl flingor/gröt eller 4 msk mysli. +ett glas juice

Detta är ungefär som min lista ser ut nu. Målen äts med ca 3 timmar mellanrum och dessutom ska jag dricka åtminstone ½ liter vätska utöver det som står på listan.

hur fick du då din vikt att gå upp om du själv äter enligt en matlista och du sade ju att man inte går upp av sånt? måste du äta mycket utöver då och hur mycket och vad och hur ofta?
Listan var i början mindre så att jag inte skulle bli chockad och så att jag skulle märka att jag inte gick upp i vikt. Sedan ökades den och sakta med säkert går man såklart upp till sin biologiska vikt, men aldrig mer än det. Jag märkte inte ens min viktökning destomera. Jag kan bara anta att jag gick upp i vikt. Men nu när jag är som just jag ska vara så ökar inte min vikt överhuvudtaget. Vad jag än äter.

i vilken takt gick du upp i vikt?

Ingen aning. Men jag gissar på långsamt, men i jämn takt.

hur går det med din nya terapeut, du bytte ju?
Det går helt okej, från och till. Vissa dagar känner jag att jag skulle vilja säga så mycket, men att jag inte kan, medan andra dagar känns mycket bättre. Det är mycket annorlunda.

när din gamla terapeut kommer från mammaledigt så skall du liksom byta tillbaka eller hur blir det?

Jag hoppas på det. Jag vet ju inte säkert hur det blir, eller när hon kommer tillbaka. Men jag skulle väldigt gärna prata med henne igen. Väldigt gärna.

10.1.2011



Jumpsuit från HM. God food och släktingar hos Malin. Nu väntar jag på att Calle ska meddela om han kommer eller inte, annars går jag och lägger mig snart. Imorgon är det skola från 8-9.30 och sedan ska dagen spenderas på biblioteket med hälsokunskapsboken i högsta hand. Svarar på frågor igen imorgon, för trött just nu. Sov gott, kram.

staniii

Nu drar jag mej mot stan, aftis och matematiklektion. Därefter blir det släktkalas hos kusinen min som har födelsedag idag och sedan hoppas hoppas hoppas jag att Calle kommer till oss övernatten. Holabaluu.

ätstörning

Det har ploppat in en hel del frågor kring ätstörningar de senaste dagarna så jag ska ta och svara på dem nu.

så vad är ditt tips för mig, vad skall jag göra fast jag har en ätstörning men jag är ändå lite överviktig (ännu...)?
Jag gillar inte termerna "överviktigt" och "underviktig". Det krävs inte undervikt för att man ska ha en dödlig ätstörning, det är fakta. På ditt sätt att beskriva din situation så ser jag genast att det är frågan om en allvarlig ätstörning.
Mitt tips är att ta kontakt med någon vuxen utomstående person. Skolans kurator är en bra början, men sedan är det viktigt att du får en terapeut. Det är absolut A och O. Terapi är helt kickass. Det är bäst.
Sedan ska du äta fem gånger om dagen. Frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål. Det är en regel som jag säger att du inte får bryta! Sedan när du får en terapeut kan ni gå igenom hur mycket du ska äta alla dessa måltider, men just nu är det bara viktigt at du äter varm mat 2 gånger om dagen och något mindre de 3 resterande gångerna. Frukt, yoghurt, ett bröd.. Allt sådant är bra. För mig kändes fisk och kyckling lättast att äta en lång tid i början. Tillsammans med ris eller couscous. Ett exempel bara. Det är ett faktum att detta inte kommer förändra din vikt!
Och till sist vill jag ge dej och alla andra i liknande situation 2 tips som är helt oersättliga.
1. Kasta bort vågen! Ha inga vågar hemma!! Det är superviktigt. Jag har inte sett min vikt på över 1½ år. Det har räddat mig.
2. PRATA!

äter du ännu enligt ett matschema?

Ja, jag äter ännu enligt min lista.

hur mycket har du måstat gå upp i vikt efter att du blev diagnostiserad?
Jag har faktiskt ingen aning om hur mycket det var planerat att jag skulle gå upp i vikt.

får du själv veta din vikt?
Nej!

hur ofta vägs du?
Tidigare vägdes jag en gång i veckan, men nu vägs jag nästan aldrig eftersom mitt läge har varit stabilt en längre tid.

talar du mycket med din pojkvän om sånhäna saker?

Vårt förhållande är ännu såpass nytt så vi har inte talat så värst mycket om det. Han vet ganska mycket eftersom han läser min blogg, men jag tror inte att han riktigt är bekväm med att prata om det ännu. Am I right Calle?
Dock hoppas jag att vi i framtiden kan prata om det. Det är en väldigt viktig sak för mig och en stor del av mitt liv.

du skrev visst att du inte heller någonsin var sådär dödligt smal, alltså du var då visst inne på ett normalt BMI? så måste du i varje fall gå upp i vikt?
Jag hatar även BMI, det är bara skit. Man kan inte diagnostisera en sjukdom via siffror. Det är brutalt och fel. Men om jag ändå ska svara på frågan så var jag nog en tid under det normala, inte mycket. Så, ja, jag måste gå upp i vikt.

Har du något tips för mig som orolig vän att hjälpa henne ?
Låtsas inte som ingenting. Denna sjukdom är dödlig och väldigt farlig. Och om din kompis skulle ha cancer skulle du väl antagligen försöka få henne att få vård!? Så du ska tänka på samma sätt. Du vill att din kompis mår bra och ska dra med henne till någon som hon kan prata med. Sitt med henne i skolans matsal och gå fast till ett skilt bord och ät bara med henne. Säg att ni ska sitta där ända tills hon ätit, men att det inte är någon panik, det får ta lång tid. Du kan också göra så att det är du som portionerar upp hennes mat och att det är en fullständigt normal portion som inte kommer påverka hennes vikt. Det viktiga är att hon skulle få hjälp så fort som möjligt. Var stark!

Svar på några frågor, om det finns något annat någon undrar över så fråga bara. Var inte blyga, jag än snääääl!

Pusskram!

bruncravings


jag skiter ut inlägg. Men måste bara säga en sak. Tamejfan vad snygg man är då man är brun.

evascookies


Nybakta evascookies och ett glas iskall mjölk till kvällsmål. Iskall mjök är kanske den bästa bakismedicinen ever.

pictures of rajtan tajtan








Gårdagen hos Jenny var wonderful, jag hade sååå roligt. De andra hade nog också sjukt roligt hoppas jag. Jag visade mina best dancemoves på dansgolvet och kom i säng klockan sex. Klockan elva började mitt jobb så jag gick från Jenny till jobbet i ösregn på 45 minuter. Go girl.

Imorgon börjar skolan, men jag kommer inte kunna gå eftersom jag igen ska till jorv för att ta en massa prover för att försäkra mig om att jag inte har några allvarligare fel än en vanlig leverinflammation. Nu måste jag i säng. Heips

BAAARiiiin...

...OR not? Vi måste hitta värdinnan! vi har det roligt. Hoppas ni har det också!!! PUSS

NEJMENHEJ

NUUUU har jag kommit till Jenny. Vi ska party nu, mojj. Jenny är sötast. Och roberta.

DUUUDE

De andra grundar, käkar pizza och festar hos Jenny medan jag ännu är på jobb. Ska försöka ta mig till the place asap. Har fixat mig här och ska nu klä på mig. Förfest indeed. Nåniin, nu kallar jobbet åter. Hörs kanske senare ikväll innan vi drar ut. mårjens

maksi


Nejmen hej på er! Gårdagen spenderades mycket flitigt i bibban och jag fick läst ett helt antal sidor i hälsokunskapsboken. Vi åt chicken noodle soup på wokup och planerade lite inför dagens födelsedagsfirande. På kvällen drog jag mej mot Roberta och vi tittade på tv, åt och så fick jag skjuts hem. Det är så jäkla bra att ha vänner med körkort.

Idag blir det som sagt födelsedagsfirande av aksi och max som har fyllt 19 respektive 20 år hos Jenny med pizza och lite sådant. Men innan det ska jag ta mig till Sara och sedan har jag jobb några timmar innan jag får börja fira. later

32 newies

Med liteöver trettio nya låtar på ipoden ska jag nu ta bussen till bibban för att läsa hälsokunskap. Eftersom jag inte vet hur kvällen ser ut hoppade jag just i en snabb dusch och klädde på mig lite finare kläder än det jag hade på mig. vi höres. Puss

you are to pure for this wicked world


Frulle


Fruktsallad med en klick yoghurt och honung. Håller nu på att ladda ny musik till ipoden och barnvaktar samtidigt. Om jag hinner ska jag åka och läsa till bibban senare och sedan blir det kanske utgång. Let's see. kram.

outfit


Kvällens kläder kommer från zara, monki och mango. Om en timme får vi fint främmande bestående av våra familjebekanta och vi ska äta älgstek som Calle har jagat och försett oss med. Till efterrätt créme brûléen som jag har gnällt om hela dagen. Förhoppningsvis blir den hyvä. Mors

Kina igen

2001 åkte vi efter min favoritsyster




2005 åkte vi till Beijing och turistade




Sådana kinaresor har vi gjort. Nästa blir Shanghai och Nanchang där lillsyster är född.

kina





Om några månader får vi äntligen åka tillbaka till kina. Som vi har längtat. Jag får ibland riktigt hemlängtan dit. Ska ta och visa lite bilder från våra tidigare resor när jag har tid. Nu måste jag koncentrera mej på créme brûléen. Den är tricky.

femte januari

Och 2011 första terapi är klockan 16.15 idag. Snart måste jag starta mot stan medan mammsen och pappsen åker till budjun för att köpa ingredienser till créme brûlée och frusna bär som jag ska överkonsumera i smoothie. Ikväll ska jag mysa. Hej

älskling


Ungefär just nu åker min älskling till flygfältet för att fara söderut till spanien. Jag är lite avis och lite ledsen eftersom jag kommer sakna honom. Imorse fick jag säga ett snabbt hejdå då vi sov lite längre än tänkt. Anyway, nu drar jag mot stan så småningom. Pusskram

and it felt so good





Jag vet att jag har sagt det, men jag säger det igen. Nyåret var crazy bananas bra! Vi hade så jävla roligt. Bilderna är Jennys.

Igår var det nörd dag igen så jag skrev en till psykologiessä och så åkte jag till bibban och läste hälsokunskap i två timmar. Därefter for jag och Sara in till stan, åt sjuuukt goda pasta sallader och såg sedan Love and other drugs. Den var riktigt bra. Ikväll ska jag igen på bio, denna gång på Harry Potter med Annika. Jag har längtat efter att se den. Juhuu. Nu lite greys och lunch. Mårjens

frågor och svar

1. Har du mens? har den någongång int kommit då när du rasade i vikt?
Nu har jag mens. Men under ungefär ett års tid hade jag ingen mens då jag mådde som sämst.

2. har dina bröst i ngt skede slutat växa pga viktminskning?
Såklart blev mina bröst mindre då jag gick ner i vikt och när jag gick upp igen så blev de som vanligt. Brösten är ju bara fett så ofta är det därifrån kroppen först tar resurser om den inte får tillräckligt med näring.  

3. Vad jobbar du med?
Jag är personlig assistent. 1-2 gånger i veckan åker jag hem till en kille som sitter i rullstol och hjälper honom med vardagliga saker. Trivs bra med det.

Köp vägen

by the way så beställde vi resa till kina idag. Vi åker den femtonde april. Det är inte ens så länge dit.

hard core

Jag har varit en sån hc flicka idag. Har räknat matematik, skrivit en psykologi essä och tagit fram alla hälsokunskapsböcker inför studentskrivningar. Dessutom ska jag nu åka iväg och jobba om ett par timmar. 2011 börjar flitigt. Sedan har jag lust att sätta mig framför en bioduk och äta lite candy. Få se om det blir något av det.

31.12.2010


Efter ett, enligt mig, tungt träningspass på forever fixade jag och Sara värsta grymma brunchen för att orka med en lång natt full av dryck och dans.

Vi anlände till Ingå och blev bjudna på en fördrink i världsklass....

...som vi avnjöt utomhus vid det fina snöbordet med sprakastickor. Eva och Max satsade. check out islycktorna

Mera sprak.

Jenny och Linda var hungriga, men förstås också glada innan middagen serverades.

Till middag blev det stockmanns rostbiff och potatisgratäng med en utsökt sallad med feta och granatäpple.

Linda drack La Linda. Så klart!

Och shot rouletten sattes igång och var mångas död. Riktigt roligt spel kan vi nog alla hålla med om. Efter några varv var vi alla tvugna att ta en paus för att orka till tolvslaget.

Fyra fina flickor gav mig sina bästa poser.

Ett stycke söt Sara tillsammans med värdparet.

Söt Sara igen. Hon hittade sin soulmate i ananasen. Det var omöjligt att separera dem.

Det var extremt mycket dans. Och ananasen var med.

Max såg lite plågad ut medan Sara njöt till hundratie procent.

Gästboken användes väldigt flitigt. Här kan ett mästerverk skådas.

Kvällens par hade jättekul. Det kan jag lova.

Ännu mer dans blev det. Men Sara, var är ananasen?

Jenny vad är det som händer?

Och allt detta hände innan tolvslaget för efter det dog kameran. Ni kan bara tänka er hur lyckat vårat nyår var. Vi dansade så att mina benmuskler värker och sjöng så att allas röster var hesa. Sköt raketer, skålade och pussades vid tolvslaget, spelade mera shotroulette, dansade mer.... Klockan fem stupade jag ner i soffan och somnade på direkten. Imorse vaknade jag ganska välmående, dock är jag enormt trött just nu. Det var nog mitt bästa nyår hittills måste jag säga. Och det skålar vi för!

År 2010

JANUARI
Firade in det nya året på teneriffa med spysjuka.
Hade precis börjat skolan igen efter en lång paus, mådde väldigt olika från dag till dag, jobbade lite, festade lite, beställde resa, planerade gammeldansen.




FEBRUARI
Var en mycket händelserik månad. Mycket fest, gammeldansen och teneriffa.























MARS

Början av mars spenderades på teneriffa. Sedan blev det ganska mycket fest, så kapade jag av mig håret och åkte till stockholm. Och så bakade jag mina första macroner. Dessutom slutade jag skolan igen, började må väldigt dåligt. Mitt sommarlov började i mars.

















APRIL
Sara kom och hälsade på från Belgien, det började bli vår, jag gick aktivt på syömishäiriökeskus.





MAJ
Vappen spenderades på olika ställen, jag började medicinering mot depression, första maj var riktigt mysig, tutor värksamheten började igen, det blev varmt, jag spelade in ett park program, fick veta att min terapeut skulle få barn, började må skit, åkte till London. Älskade London.

















JUNI

Köpte min efterlängtade longchamp väska, sommarlovet började, sommarfester kom och gick, var i hangö ett veckoslut, en sväng till Tallinn, Victoria och Daniel gifte sig, jag grät. Midsommar, popkalas.















JULI
Jag åkte till Sverige, Norrköping i början av Juli och stannade där ett par veckor. Sedan fyllde Roberta 18 och så var jag
på landet. Snabbt efter det blev jag intagen på Jorvs ungdomspsykiatriska avdelning. Jobbig månad, mådde riktigt dåligt.






AUGUSTI
Fick komma hem från avdelningen, men mådde väldigt dåligt. Skolan började, både mattliden och aftis. Mådde bättre. Det blev höst.

SEPTEMBER

Började ta körkort, stressade med skolan, hade min sista terapisession med min dåvarande terapeut, grät, började med den nya terapeuten, var på landet, hade dinner hemma hos mig.

 

OKTOBER

Födelsedagsmånad, fyllde 18, festade, ordnade fest på casa, modellade för lexington m.m., tittade mycket på supernatural, blev tillsammans med Calle, berättade om min ätstörning i HBL, ordnade konvent för ettorna.

NOVEMBER

Bra månad, snön kom, mycket fest, var på landet, spenderade tid med Calle, var på en ätstörningsmeeting i stan, började med det som alla andra bloggar också gjorde (day 01, day 02...), firade lillajul, var mycket hos olika läkare pga mina förhöjda levervärden.

DECEMBER

Riddarbalen i samband med självständighetsdagen, jul känslor, massa snö, Kira och Milla fyllde 18 och hade fest, lillsyrran fyllden 10, det blev jul, shoppade på mellandagsreor, åkte till Tallinn och sedan kom nyårsafton.

Det var det året. Väldigt tufft år för min del, ingen dans på rosor precis. Men nu börjar ett nytt år. 2011.

 

 

 

 




RSS 2.0