sista augusti

Hemma från skola nr två för dagen. Mitt första intryck var bajs, men efter att ha ätit sushi på en fin restaurang och efter första lektionen kändes det lite bättre. Jag tror att det kan vara min grej ändå. Ikväll har jag även suttit fast vid datorn för att söka fakta för hälsokunskaps projektet. Får göra klart det imorgon, jag orkar inte mer idag. Är skittrött, men et avsnitt ensam mamma söker ska väl ändå slinka ner. Pusi.

aftis

Kom hem från skolan utan att ha haft någon lektion, tog bara fotona och åt lunch plus att jag hade några möten. Kände mig inte på toppen så jag åke hem innan  psykologin. Om någon timme ska jag till skolan igen, men dena gång aftis inne i stan. Ganska spännande. Sedan måste jag göra projekt. Förlåååt för att jag inte lämnade in hälokunskapsprojektet i tid! Förhoppningsvis godtas ursäkten. Nu kallar skolan, kram.

foto foto foto foto




Övar poser för dagen fotografering. Ska ta körkorts bilder så det är ju ganska viktigt att det blir bra! Höhö. Dagen är fullspäckad och jag har mensvärk. MORO

Just nu:

Ensam mamma söker. Fan så gött. Snart bedtime, ser inte framemot morgondagen, skulle bara vilja stanna i sängen och vila hela dagen. Har a lot o do. Är rädd att det snart blir för mycket igen. pusskramsovgottnatinati.

sjukt nice

Hej måndag! Ny vecka, nya utmaningar och nya händelser. Nytt för denna vecka är att jag har min första körlektion, o yes, körlektion! Annars är programmet ganska samma som idigare veckor tror jag, lite läxor, lite skola, terapi, teoritimmar, fix i rummet och sådant trevligt.

Just nu ligger jag i sängen och återhämtar mig efter en grym magkramps attack som började på teorilektionen. Jag trodde jag skulle falla ihop av smärta. Hemma föll jag ihop. No more information. OUT

söndag


Happy morning. Det har öst ner ända sedan jag vaknade och jag har tillbringat största delen av morgonen under täcket i sängen med datorn i famnen. Älskar nya sängen över allt annat. Nästan. Mjuk, gosig och STOR. Idag kommer släktingar över på gårdstalko och för att fira pappa lite. Middag serveras sedan på kvällen.
Innan gäserna kommerska jag sänga av dator och dyka in i psykologi och hälsokunskaps böckerna. heippa

bild: blogghörnan


Härifrån kommer jag att blogga i framtiden. Resten av rummet ser inte så bra ut ännu, men sedan när det är klart lovar jag en vising på det. Nu PH.

viva la mehico




Skitgod mexico dinner. Pappa blev glad och alla blev mätta. Nu ska jag fixa lite i nya rummet och sedan paradise hotel maraton. Men först disken. Hej så länge.

bira con lime

Pappas födelsedags present av oss barn aka middag är på gång och är snart färdig. Det blir tex mex tema så förstås har vi Sol med lime som dryck. Dagen har annars gått åt till att baka macroner som våra familjebekanta har beställt till en konfirmation. Det har i princip tagit hela dagen, så mycket annat har jag inte hunnit med. Utom att mitt nya rum som jag ska flytta till börjar bli färdigt. Ska sova där inatt, i en säng som är en meter och tjugo centimeter bred. I'm in heaven. Fatta det dudes! Och dessutom får jag en television också. Grymma tider. Nu förflyttar jag mig mot köket och matsalen för att hjälpa till. höres

i like walking in the rain

Hade terapi direkt efter lägerskolan idag. Jag var så trött och sjuk så det blev bara gråt hela timmen. Det kändes bra, man behöver gråta ut då och då. Alla människor går igenom något jobbigt i livet, mer eller mindre. Och alla behöver prata och gråta för att klara av att acceptera det och till slut gå vidare och märka att det bara var en del av livet. Det går att överleva även de allra svåraste stunderna. Minnena av just de stunderna fick mig att gråta ordentligt. Riktigt hemska minnen. Dessutom närmar sig datumet då min tearpeut slutar. Det gör ont.

CYKELPUMPEN






Sick lyckat dygn på högsand, än en gång. Men jag måste nog säga att detta var den oligaste gången. Skönare människo helt enkel. Väde var perfekt med strålande sol så gårdagen spenderade vi så mycket som möjligt på stranden med olika leka och stationer. Och simning förstås, både med och utan kläder. Under kvällen satt vi vid elden på stranden, lyssnade på musik och åt choklad. Ösregnet kom och vi flyttade in för att bara chilla lugnt med ett litet gäng. Fan så gött. I något skede av natten blev det drag i en av stugorna och vi dansade och skakade rumba tills vi svettades ihjäl och hoppade i havet för ett hederligt naku sim mitt i natten. På morgonen var hela stället upp och ner, underkläder var upphissade i flaggstången och saft blandat med sand låg på golven i husen. Efter super frukost blev det städning och sedan home sweet home. That's it.

brun utan sol

Att blogga är skitoligt. Så länge inspirationen finns där. Just nu är inpisen inte på topp, men med nyaste Elle och med en ljudbok ska jag väl klara av kvällen. Böjar så småningom bli lite trött och imorgon är det tidig väckning och pappas födelsedag. En annan rolig grej, glömde tvätta händerna efter att jag använde tanning lotion idag för att upprätthålla solbännan... är lika med att mina handflator är ljuvligt orangeprickiga. Loveit. Nu blir det godnatt och adjö.



tjugofemte september



Sick väder. Ena sekunden blå himmel och andra ösregn. Anyway, nu ska jag börja ta mig mot skolan för att äa lunch. En lektion idag och sedan hem och packa inför morgondagens lägerskola med nya ettorna. Jag ber till Gud att det blir en gnutta varmare och att det inte regnar. Verkligen, jag ber på mina bara knän. Catch you efter skolan, löööve!

(edit: hahaha, jup. tjugofemte augusti ska det väl vara!)

HEMGJORD MYSLI


Godaste och snabbaste frukosten på länge. Tog fram hallon från frysen som jag plockade i somras, tinade dem och blandade i banan. Tillsatte min hemgjorda mysli, lite yoghurt och sirap. Voilá. Skitgott.
Hemgjord mysli är godare än köpt och den går snabbt att göra.

Havregryn
Nötter
Torkade goijibär (eller annan torkad frukt)
Farinsocker

Sätt ugnen på 200 grader. HÄll ut havregryn och nötter på en bakplåtspapper beklädd plåt, strö över generöst med farinsocker. Sätt in i ugnen ca 10 min. Tills nötterna och havregrynen är lite gyllenbruna. Ta ut och tillsätt goijibären. Förvara i en tät burk och ät anytime. Supergott.


DIPP


Istället för mjölk och choklad blev det grönsaker med min hemlagade dip som har en bas av yoghurt. Chokladen kändes inte riktigt aktuellt, tyvärr. Men det kommer. En kväll ska jag sitta där med min marabou platta och njuta som fan. Nu står friends på och sedan ska jag öppna skrivboken och skriva lite. Imorgon är det en ny dag, sovmorgon.

Victoria och jag



Hängde med och hos Vici efter skolan. Här ovanför Vicis snygga fideloofidelei och under den min egen outfit.
Ute regnar det och det känns verkligen som årets första riktiga höstdag, iskall morgon och fuktig kväll. Nu bli de att  vila för att orka resten av veckan, krafterna börjar liksom ta slut så småningom. PUSSKRAM

Spicy tuna maki


Det blev skitgod middag med Vici. + lite shopping. Ikväll ska jag mysa med täcke, dyna, te och choklad framför tvn. Fatta att jag ska mysa med CHOKLAD. That's what i call progress. Hoppas det går.

relaxxxx


Ligger med datorn i min tillfälliga säng i vardagsrummet (medan vi målar och fixar i mitt rum) och ser på paradise hotel. Efter dagens avsnitt ska jag lägga mig och försöka sova, de senaste nätterna har igen varit riktigt jobbiga då jag haft svårt att somna. Nu ska jag göra avslappningsövningar och sedan ställa klockan på tidig väckning, om jag orkar gör jag en sväng via butiken imorgon för att köpa nya ELLE. Fick cravings och eftersom jag glömde plånboken hemma idag måste jag få tröstköpa den imorgon istället! Sov sött.

frågor 2

Varför har du valt att fortsätta i mattliden?

Orsaken till att jag fortfarande går i mattliden är att jag valt att vänta tills jag blir myndig innan jag byter till aftis som är ett vuxengymnasium på kvällarna. Jag kommer gå kvar tills första perioden slutar och sedan ta de kurser som inte går att få i aftis i mattliden. Så ser planen ut nu.

Undrar om du skulle vilja/kunna lägga ut listan, alltså matlistan du fick vad du skulle äta?

Frukost: 1½ dl gröt/flingor eller 3 msk mysli. + 2 dl mjölk

Lunch: 2 dl ris/pasta eller 2 potatisar, 100g kött (Alternativt 2 dl lådmat eller 3 dl soppa.), sallad, ett bröd med 2 skivor ost/skinka + 2 dl mjölk.

Mellanmål: 1 frukt + 1 yoghurt/2 kex eller en glass/bakverk

Middag: samma som lunch.

Kvällsmål: 1 smörgås med polägg eller 2 dl flingor/gröt eller 4 msk mysli. +ett glas juice

Detta är ungefär som min lista ser ut nu. Målen äts med ca 3 timmar mellanrum och dessutom ska jag dricka åtminstone ½ liter vätska utöver det som står på listan. Den listan jag började med var ungefär hälften av denna.

KRAM




business



Här kommer snabbt en dagens outfit. Kom nyligen hem efter en lektion skola, en terapi session och första bilskole lektionen någonsin. Snart får jag börja köra, fatta det! Pappa håller på att koka ihop något i köket och efter att jag ätit ska jag lägga in svaret på de nya frågorna jag fick i föregående inlägg. Stay tuned, shalom

Frågor

Har fått ett par nya kommentarer på ett av mina gamla inlägg som handlar om min ätstörning. Tänkte svara på frågorna och samtidigt tacka alla er som kommenterar och läser för att ni gör det. Det stärker mig väldigt mycket! Om det finns något annat ni undrar över, fråga!!

Är det svårt att äta för att du bara tänker på hur mycket kalorier allt kan innehålla och inte vill "bli fet"?

Under den senaste tiden har ätandet gått väldigt bra och jag har kunnat äta t.ex. lite godis eller choklad om jag haft lust med det. Dock finns fortfarande ångesten där och den kommer på alltid ibland. Men tidigare tänkte jag nog väldigt mycket på vad jag ska äta för att få minst kalorier i mig eller hur jag ska kunna skippa en måltid.
Eftersom jag nu har bearbetat de problem som fanns bakom ätstörningen så börjar därmed också symptomen försvinna.

Har ni följt någon sorts lista enligt vilken du bör äta, jag har hört att vissa har såna...?
Jag har en lista som jag fick för ca ett år sedan då jag började gå på syömishäiriökeskus (ätstörningscentret) i helsingfors. Den listan har sedan med tiden hela tiden ökat och i och med att jag har vetat att den verkligen är absolut minimi så har den varit en väldig trygghet för mig. Jag skulle nog inte klara mig utan den. Kommer bli svårt att sluta med den.

Har du ännu alls kommit underfund med varför du började insjukna?
Jag har nog väldigt länge haft mina misstankar om varför jag insjuknat och nu är jag alldeles säker på vad det är som ligger bakom ätstörningen. För det är aldrig så att man bara får en ätstörning, det ligger altid något bakom den som man måste bearbeta för att bli frisk. I mitt fall var det lite jobbigheter inom familjen. I och med att jag tog tag i problemen så är jag nu påväg att bli en så mycket starkare person. Det lönar sig att söka hjälp, det säger jag av erfarenhet. Allt blir bättre då.

Ha en riktigt fin dag, kram!




Helgens händelser





Har druckit litervis med cola zero på landet. Dansat i brunnshuset med snygga, svarta klackar från skopunkten. Läst mina för tillfället favoritböcker, egoboost som är köpt i Sverige, elsas mode som är skitbra och skonsam yoga som jag fick i posten också den från Sweden. Och just nu är läget som på sista bilden. Osminkad och fortfarande cigarettlukt i det väldigt smutsiga håret från fredagen.
Resten av kvällen blir det några avsnitt paradise hotel och sedan sovdags.

nyhet i bloggvärlden

Min blogg ska förändras. Eftersom inspirationen har kommit tillbaka och hälsan också så småningom börjar bli bättre (förhoppningsvis!) så kände jag på mig att nu jäklar ska det bli förändring. Tänkte mig ny desig, nytt namn, bilder som jag ska ta med min kamera som jag får till födelsedagspresent (snälla!!!!). En nystart helt enkelt. Vi får väl se hur och när det ska fixas. Senare

SUMMERRUSH

Halv fem imorse kom jag in genom dörren, vilket kanske är det bästa beviset för att kvällen var jäkla lyckad. Grundade en smula hos jemima med drinking games och blåbärsshots för att sedan tokspringa till bussen. Utanför brunnshuset var kön förjävlig men vi kom till slut in efter att ha hittat några bekanta ansikten längre fram i kön. Ganska mycket längre fram.
På terassen var det fullt med folk, både bekanta och obekanta. På dansgolvet var det ännu mer folk, mest obekanta. Men fan så vi skakade rumpa och så  kul vi hade. När klockan blev tillräckligt mycket packade vi in oss i en taxi och åkte till pomppes crib för att dricka champagne och bara tala om allt och inget. En skål för att första skolveckan är avklarad hann vi också med innan det var time to go home. Aksi, Robban och jag delade på en taxi medan Pomppe och Hena blev kvar.
Hemma stupade jag i säng och somnade på direkten, den känslan att få lägga sig i sin säng och bara kura ihop sig under täcket efter en utekväll kan intte beskrivas, uu mama.

sweet tenerife

Vaknade för någon timme sedan och nu bär det av till landet där vi ska ha kräftis. Göttgött, kram.

shotshotshotshot

Får jag ännu lov att presentera några bilder som Jenny har tagit från lördagen som spenderades hos martin.
Se sista bilden, världens sötaste!



EGOBOOST!


Var på letters to juliet med min kusin och nu vill jag ha en pojkvän. Bara sådär by the way. Någon frivillig?
Nu ska jag se på paradise hotel. Eller lägga mig. Eller göra läxor. Eller läsa egoboost! som Sara hämtade till mej. Soo happy for that.  Nu faller fan mina ögon ihop. Bäst att jag kan somna ikväll. kram

Natt

you got to be freakin kidding me. Why God why kan jag inte sova? Har vridit och vänt mig i snart tre timmar så det börjar bli lite enformigt. Annars började skolan idag och det var faktiskt ganska skönt. Lite vardag att anpassa sig till, länge sedan jag försökte göra det sist. Mot kvällen kom Roberta över och vi plockade röda vinbär och kokade 7 burkar sylt. Det är inte alla sjutton och arton åringar som gör det efter skolan. Men gud så gott det blev. Nu är det nog dags för mig att försöka sova lite igen. Kram! .

baksmälla


rolig kväll igår, ett par timmars sömn, och nu är jag int på topp. Efter att jag kom hem nio iden imorse har jag legat i sängen och sett på fame. Blir bara tröttare för varje dag som går, inatt måste jag få sova för imorgon ska jag till sjukhuset igen. måste orka tänka då.

Ska hämta kakao nerifrån och fortsätta mitt maraton. Har mer lust på satc nu mmmm.. Bara en sak ännu, jag måste få en kamera. Måste!

HEJ

Jag lever. Vad ska jag säga om de senaste tre veckorna? Ja, det har varit tungt, jobbigt och väldigt svårt att inte ge upp. Nu är jag i alla fall hemma från avdelningen och ska endast spendera lite tid där några dagar i veckan. Jag fick väldigt många bra verktyg från avdelningen och jag hoppas och ber till gud att det nu ska gå bra. Det är tufft att leva ibland, men allid lär man sig någonting. Nu ser jag framåt och kämpar som fan varje dag för att orka leva. Det ska nog gå bra. PUSSKRAM

RSS 2.0