pesto pasta

Dagens middag bestod av pasta med mozzarella, tomat, pesto och färsk örter. Över de ringlade jag grekisk olivolja som jag hämtade från Kreta. Jäklar vad gott de smakade. Nu har jag precis laddat upp filmen A lot like love, så jag ska bänka mig i soffan med den ikväll.

Jag, Ida och Horhe




En kväll på Kreta tyckte Max att vi skulle ha en fotoshoot. Det var även han som bestämde temat. Riktgt snygga bilder har han ändå lyckats få fram.

London baby


Idag åker denna flicka till London för att vara aupair hela sommaren. Förhoppningsvis gör vi henne sällskad om tre veckor. En långhelg i London skulle inte sitta helt fel. Ska ta och kolla resor på nätet nu. Och så ska jag kolla kameror också. Massa pengar har rullat in på kontot så nu har jag råd att slösa.

torsdag

Hallå! Igår var det brunnshusets terrass som gällde. Hade riktigt roligt, men på slutet blev det bara ett enda väntande på mitt taxisällskap. Dessutom har jag dragit på mig en liten förkylning så jag tror jag ska koka lite te åt mig, näsan och halsen känns riktigt igenstockade.
Om en stund ska jag sätta mig på cykelsadeln och åka iväg till banken för att reda upp alla mina bankkonton. Och så ska jag då bli med nätbankkoder. Vuxet. Vi får ta och höras efer det. Idag känns det som en bra bloggdag. hej

Live your dream



Jag tatuerade in Lycka på Kreta. Henna tattoo då såklart. Nu efter ett antal bodyscrubar så är den väldigt obetydlig. Syns nästan inte längre.

Soluppgång






En av morgnarna då vi festade hemma hoss oss passade jag på att ta fram kameran och fota soluppgången. Och det är jag glad över. När jag vakande senare samma morgon blev jag både glad och förvånad. De flesta av bilderna var inget att hänga i julgranen, men ett fåtal blev riktigt fina. Jag skulle säga att klockan var ca 6 då bilderna togs.


tisdag


Cyklade en sväng till butiken och köpte det allra nödvädigaste för att klara mig resten av veckan. Flingor, tonfisk, bröd, choklad, avocado, pesto, paprika och chips. Mjölk glömde jag förstås. Nu väntar jag på att Annika ska komma över, vi har inte setts på en evighet så vi ska nog sitta ute på terrassen och snacka och äta plockmat.

Solnedgång








Kan inte få nog av dessa underbara bilder av solnedgången. De är tagna från våran gård olika dagar i veckan. Saknar.

Haya och jag


Jag har hela tiden lust att lägga upp en massa inlägg om Kreta för jag vill så gärna förmedla den glädje, lycka och avslappnade sinnesstämning som jag hade under hela resan. Ni får stå ut med att det kommer bilder på bilder på bilder från resan de närmase dagarna. Can't help it.

aktivitet 28 juni

Agerar barnvakt idag igen. Vi har varit ute, bakat kokosbollar, ätit god lunch, dansat på dansmattan och tittat på film. Nu ska vi dra iväg till kiosken för att inhadla glass. Sedan ska jag försöka få dem att vilja vistas utomhus, så att jag kan förbättra min bränna. Ja, för tillfället kan jag meddela att jag flagar i pannan och på bröstet. Jess

frukost


Rågbröd med avocado + ett glas smoothie fick starta min dag idag.

under the coconut tree part 3












Dag ett träffades vi tidigt på fältet, anlände till Kreta, solade ågon timme, överraskades av det fina huset och gick ut och åt.
Dag två solade vi, beställde homedelivery, åt grillat hemma, grundade och stack ut på bar.
Dag tre solade vi igen, beställde mat hem igen och åt grillat igen. Kvällen bestod av beachparty. Väldigt kul.
Dag fyra hade väl alla en aning krabbis. Vissa mer, andra mindre. Några åkte in till stan, de andra solade. På kvällen gick vi på en dålig restaurang och sedan bums i säng.
Dag fem var det solstolarna som gällde än en gång. Vi stekte, beställde mat till lunch, åt grillat och fortsatte ut på bar. Super.
Dag sex såg det hemskt ut i huset, vi städade. Alla var tötta. Jag och några adra spenderade hela dagen inne i stan och på stranden. Vi åkte crazyshark bakom en båt och njöt av medelhavet. Och gjorde henna tatueringar. På kvällen gick vi på superfin restaurang med hela gänget och efter det världens godaste drinkar.
Dag sju pressade vi i solen så mycke som möjligt, vi förberedde sista kvällen, lagade supergod mat, grundade och stack vid halv ett tiden iväg mot ännu ett beachparty. Superkväll.
Dag åtta låg vi i solen så länge vi hann, gick ut på stan för att handla det sista och njöt för sista gången av utsikten från huset och av poolen.

Nästan alla festkvällar spenderade vi med våra underbara brittiska grannar som vi lärde känna rätt så bra. Super goa flickor och pojkar, verkligen. Vi hade som sagt världens mest lyckade vecka. Jag skulle inte ha kunnat önska mig mer, det var perfekt.

Jag älskar

Att vara på landet och läsa bok efter bok efter bok. Med en bok i ena handen och lite smågodis i andra känns det skönt att leva. På eftermiddagen åker jag och syster in mot stan eftersom jag ska barnvakta imorgon och på tisdagen.
Här i ekenäs där vi har landet är det lite kyligt så jag ska kura ihop mig i soffan. När jag kommer hem blir det huge Kreta inlägg.

UNDER THE COCONUT TREE part 2











Datorn är trög här på landet så jag får lov att ladda upp fler bilder då jag kommer hem. Jag vande mig vid att ha 14 andra runt omkring mej så det känns lite ensamt nu när det bara är familjen. Saknar vädret, huset, poolen och utsikten så sjukt mycket. Vädret har varit okej idag, men kallt. Nu ska jag ta min Denise Rudberg bok och lägga mig i soffan. Imorgon åker jag hem med tåg.


lite gott och blandat





UNDER THE COCONUT TREE


Under the coconut tree. Horhe. Beachparty. Breezers. Mythos. Poolhäng. Metropolis. Rock café. Britterna. Dans. Grill. Solnedgång. Soluppgång. Bakis. Stekhett. Crazyshark. Medelhavet. Burned chicken. Pita gyros. Grekisk sallad. Getterna. Frozen mango daiquiri. Living room. Tequila. Hästarna på stranden. Noodle bar. Glass. Ouzo. Och så jäkla mycket mer. Jag har så otroligt många bilder så jag vet inte vart jag ska börja, men jag lovar att det asap kommer upp lite fint bildmaterial från resan. Det var en av de absolut bästa veckorna i mitt liv. Jag kommer sakna gänget, vädret, huset och stämningen så sjukt mycket. Tack för en awesome resa.

CRETE

Kreta här hej! Vi lever ett liv i lyx i vårt hus som är helt otroligt. Ska ladda upp lite bilder senare då jag orkar. Har fått lite overdose av sol idag så nu tar jag paus på balkongen (som har utsikt över hela medelhavet). Ikväll ska vi ha BBQ här hos oss och så ska vi dra in till Rethymno för att kolla in barerna. Livet är praktiskt taget perfekt. Jag saknar inte hem ett dugg.
Nu är det dags att gå till butiken för att köpa sallads och sangria ingredienser. Hörs, puss!

titta byxorna


Nej nu mina vänner ska jag ta mig mot banken och sedan mot fredriksgatan där det som vanligt är terapi dags. Efter det åker jag till mormor och morfar för att sova några timmar innan de bär av mot flygfältet. Jag måste tillägga att jag känner mig så fräsch efter en välbehövd bodyscrub. Dessutom är jag len som en babyrumpa på benen och mitt hår har fått njuta av en hårmask. Nu är jag redo för det underbara regnvädret som just nu befinner sig på Kreta. Lovely.

dagen före

Var tvungen att vakna omänskligt tidigt idag pga städerskan. Kanske helt bra med tanke på att mina drömmar var väldigt konstiga och verkliga. Hur som helst så har jag och syrran hunnit titta på film, äta lunch och dessutom haft lite spa för våra fötter. Nu har jag bebis fötter till kreta. Ipoden står på ladding och kameraladdaren är nerpackad. De enda som suger riktig mycket rumpa är att min kära vän mensvärken och dess konsekvenser kom på besök imorse. Jag tycker synd om mig själv. Nå, de sista dagarna på kreta är jag i alla fall fri.

Nu bara babblar jag, hejhå

motellet


Här kan ni skåda en bild från fredag på motellet. Snart ska jag gå och tuti så att det snart är morgon. Alltså, jag förstår om ni inte orkar höra om kreta längre, men jag kan inte slulta. Har just räknat ihop att fyrahundra euro borde räcka som fickpengar och att jag måste ta bort ett par skor från packningen. Och så måste jag tillägga burana och resorb. Utan det klarar jag inte en vecka fest. Inte för att jag klarar av det annars heller, men ett litet stöd kanske det ger.

stor packarn

I
Imorgon klockan åtta kommer vår städerska hi. Jag tror jag får be henne att hoppa över mitt rum. Varför känns min kappsäck så liten? Kaos

california&spicy tuna


Vici kom över med sushi och försökte hjälpa mig att packa. Ikväll kommer hon ännu för att ge mig mina abercrombie fitch shorts. Ja, packandet går inte som en dans. stay tuned

brunchen

Vaknade klockan 12. Herregud, halva dagen är borta redan. Men i ärlighetens namn så är det skönt för då är det snart kväll och sedan snart övermorgon. Dock har jag en hel del att fixa innan resan så jag måste nog ta vara på all tid som finns. Idag måste jag bl.a. åka till apoteket och hämta lite mediciner.
Nåja, min dag började i alla fall riktigt underbart. Lång brunch tillsammans med systern.

Vuxenpoäng

Idag har jag samlat på mig tusentals vuxenpoäng. Har bokat möte med banken till den 28 juni. Då ska jag bli med bankkoder och sparkonto. Tänk det, jag som inte kan någonting om sådant.

Kretas fel


Denna iskalla sommardag fyndade jag denna inne på HM för ynka 15 euro. Dessutom fick ett par röda shorts följa med. Jag skyller på kreta. Åt en härlig och pratig middag med min älskade kusin som betyder enormt mycket för mig, även idag blev det tex mex tema på maten.

Nu ska jag se nyaste avsnittet av sveriges bachelorette och sedan ska jag sova. Kram

crazydog

Låt oss alla älska regnet. Men vet ni vad, jag bryr mig inte för om ett par dagar sätter jag mig på flyget mot värmen. Helt sinnessjukt, vi har planerat och fixat och donat och nu äntligen åker vi. Så overkligt. Idag ahr jag jobbat och varit på bankärenden, kört syster till sin kompis och ska snart åka efter henne därifrån. Sedan är det dags för mig att åka och äta middag med min kära kusin in till stan. Ps. min hund är crazy

hippo

För min del blev det sangria, alkoholfri mango frozen margharita, mojito, ribs (väldigt mycket ribs), franskisar och två bollar glass med chokladsås och grädde. Jag trodde jag skulle dö lite av mättnad. Nu ligger jag som en flodhäs i sängen och är glad och nöjd. Ska nog se sista avsnittet dhw och sedan sova. Imorgon kallar jobbet klockan nio.

maxi dress

Nu ska jag och min turkosa långklänning åka mot stan för att möta upp Anna innan middagen. Först ska jag kanske sminka mig lite ändå. Och torka håret. Och dricka vatten, jag är törstig helahela tiden. Denna värme.

cantina west calling

Nu ska jag dammsuga huset för att tjäna en extra slant till kreta och sedan ska jag ta en snabb dusch för ikväll blir det middag på cantina west med abi kommitté gänget.

fresitaaa 10.6

Ajjoo, här är ännu några bilder (som jag stulit av Jenny) från gårdagens grundning hos Denna. Det var fantastiskt. Det bästa under hela kvällen igår var nog just denna stund då vi var några flickor som åt, pratade och drack kall fresita ute på gården. Livet kändes bra.

klagoinlägget

Jag har fått en överdos av trötthet. Känner mig som en zombie och klockan är över elva och ändå är jag inte i säng ännu. Var på jobbet en god stund och tänkte börja storgråta mitt på gatan när jag promenerade till bussen. Så trött var jag. Trött och hungrig tror jag också. Har haft ont i magen i några timmar nu, men jag hoppas det går om nu när jag åt. Det som nästan också fick mig att gråta var vårt tomma kylskåp. Jag fick improvisera ihop en pasta sås av nästan inga ingredienser. Nej, idag har verkligen inte varit en perfekt dag.
Nu ska jag sova bort alla tårar som vill komma ut hela tiden och sedan ska jag åka på jobb tidigt imorgon igen.

dagen efter


Min frukost intogs klockan halv ett idag efter en jätterolig natt i helsingfors. Hittade hem lite över fyra och har för omväxlings skull fått en riktigt lång sömn efter en utekväll. Så brukar det inte vara. Ikväll ska jag på jobb, annars har jag inga planer. Misstänker att det blir en dag med tv serier och isglass.

mikä fiilis

Nu ska vi äta kycklingsallad och dricka fresita. Superfiilis.

sorgen

Låt mig gråta blod, man måste bo i swe för att kunna se på tv6 program. Vad ska jag nu göra med mitt liv?

inköp




De två vita är från stradivarius, den hallonröda långklänningen från terranova. Nu ska jag slösa bort ett par timmar med nya säsongen av paradise hotel danmark och sedan ska jag på grunding till Denna. Ikväll blir det alltså motellet. Sådant idag.

powernap

Inatt vaknade jag av illamående. Kändes lite som om jag skulle ha haft krabbis, men så var alltså int fallet. Nu är jag helt dödstrött efter att ha varit ute och busat med hunden som har mer energi än hela jävla finlands befolkning just nu. Seda har jag plockat fram resväskan inför kreta, det är ju faktiskt mindre än en vecka tills vi flyger iväg. Gäller att vara förberedd. Om 1½ timme ska jag vara på jobb, tar mig en liten powernap för att orka.

Tallinn 9.6.2011










Jätteskön dag i Tallinn. Läste böcker på båten. Shoppade i bl.a stradivarius och super alko. Åt lunch på Vapiano. Satt i solen på uteservering. Drack världens godaste drink på däcket påvägen tillbaka; vatten med is. Nu är sommarens ciderlager väl fyllt och lite nya kläder förgyller klädskåpet. Imorgon ska jag på jobb så nu är det dags att hoppa i säng. Hoppas ni haft e fin dag.

heipparallaaa


Hoppas Tallinn bjuder på fina saker och varmt väder. SHALOM

Spontanresa



Imorgon tidigt på morgonen åker jag och Roberta till utlandet. Tre hela timmar bort från Finland. Vi ska spatsera omkring i den vackra saden, kanske shoppa lite och fylla på sommarens ciderlager. Vi ska till Tallinn. Senast vi var där skulle det precis bli nyår och vi fick ha en massa kläder på oss, men nu är det shortsväder och vi ska sitta på däcket med varsin bok och ha picknick på vägen dit. Vem är avis?

titididiii


Terapibruden åker iväg mot stan nu.

meringue



Eftersom kakan är gjord på surdeg har det tagit 10 dagar att göra den. Det är tidskrävande, men förhoppningsvis värt det. Marängerna blev precis så sega som de ska vara, jee.

Bikinin på och ut i solen





bakdag


Godmorgon hälsning från mej och syster. Vi har en riktig bakdag på gång. En surdegs kaka står på kylning och så har vi maränger i ugnen. Det är morfars åttiotre års dag idag vetni.

promenaden

Jaha, om man skulle gå ut på en kvällspromenad då.

naturgodis



Fick himo på torkade frukter och sådant så det bar av mot punnitse ja säästä som har det absolut bästa utbudet. Ganska dyrt, men såå värt det. Torkade melonen är min favorit big time. Nu ska jag ta min skål och sätta mig med en bok  soffan.

7 juni



Fyllde barnpoolen från flera år tillbaka med gårdsslangen och har legat där och solat i svalkande vatten hela dagen. Så skönt. Idag kom jag ihåg solkrämen så jag har inte bränt mig allt för mycket. Nu ska jag se på friends.

glädje




Glädje är att sitta vid stranden och prata i solnedgången när det är sommarlov.

soonish

Ska snart åka mot Irisviken för att gå på kvällspromenad längs stranden. Har lite matkoma just nu efter en middag av rester så jag ska kasta mig på sängen en stund innan jag åker iväg.

jordgubbar



Nu ska jag ta mig en välbehövd dusch efter allt solande och sedan ska jag ta mig an psykologiböckerna.


Laitilan


72 burkar av sådana här hade vi på brorsans studentparty. ca 30 blev kvar, så nu har vi limssa förrådet fyllt för sommaren.

Iris


Jag har en småkusin som utan tvekan är världes underbaraste och sötaste person. Jag är så lyckligt lottad då jag får ha så fina släktingar omkring mig. Hennes syskon är också helt fantastiska människor och jag hoppas att vi hinner ses flera gånger denna sommar.

sommarlovet 2011ska jag

Njuta av livet. Sola. Åka till kreta. Festa. Sitta på terass med nära och kära. Spara pengar. Shoppa. Jobba. Läsa till skrivningarna. Ha inspiration. Inte vara på avdelningen. Laga mat. Ge mig själv tid. Ha/få självförstroende. Skriva. Plöja genom roman efter roman. Sitta på en klippa och titta på soluppgången. Vara på landet. Åka båt. Gå på terapi. Baka. Umgås med familjen. Äta grillmat. Dricka limssa. Busa med Ruben. Fira födelsedagar. Ligga på stranden. Klä mig i höga shorts och transparent linne. Bära klackar. Skratta så jag får ont i magen. Få ljusare hår av solen. Få en ny kamera. Titta på tv serier. Äta glass i mängder. Vara singel. Stå för vem jag är. Våga säga nej. Åka på weekend resa till London med vännerna. Sova länge på morgnarna. Åka på scoutläger. Cykla. Ladda ny musik till ipoden. Blogga. Fota mycket. Träffa släkten. Glida runt i raybans och ljusröda converse. Simma i medelhavet. Vara barnvakt. Gå på bio. Bada vedeldad bastu. Känna äkta glädje. Gråta. Plocka blommor. Ha långa bruncher här hemma. Få massa myggbett. Äta jordgubbar. Helt enkelt ta ut allting av sommaren 2011.

Och förresten

Alla är välkomna hit om ni vill äa rester och prata skit med mej. Jag är uttråkad.

måndag



Jag stal lite bilder av Casandra från början av lördagskvällen. Som sagt var det en huippu kväll, bästa kvällen efter gammeldansen skulle jag vilja påstå, om inte snäppet bättre. Det senatse dygnet har jag mest sovit men nu är jag vaken och fit for fight. Ni kommer aldrig att tro det men jag tänkte faktiskt plocka fram psykologiböckerna och titta lite snabbt igenom dem bara så att jag vet vad jag har framför mig. Och så ska jag såklart ligga i solen med hörlurar i öronen och så äta studentfest rester.


summering av kvällen



Innan jag åke iväg mot helsingfors nattliv igår satt jag och Miranda och drack fanta och rosé och åt mina macroner. Väl inne i stan satte vi oss på terass med bl.a. Casandra och delade på en bucket strawberry margharita. Då det bar av mot casa var klockan runt tolv och där stannade vi tills det stängde klockan sex. Jag hade deal att komma hem tidigast med morgonbussen och det lyckades ju minsann. Halv åtta tiden somnade jag i min säng efter att ha fått klättra upp till mitt rum med brandstegen eftersom alla dörrar var låsta och jag ine ville väcka resten av familjen. Sådana idéer får man nog bara om man inte är riktigt klar i huvudet. Klockan 15 gav jag upp och somnade för att vakna för en timme sedan. Voivoi, hur ska det gå med min nattsömn nu?

Men för att summera kvällen var det awesome. Helt awesome, minns inte när jag hade så roligt senast.

sönderfestad


Herrejessus en sådan sönderfestad liten flicka vi har här. Mina fötter värker, mina ögon svider och jag är så trött. En annan mindre trevlig sak är att min älskade hund har totalförstört min älskade kamera igår natt. Inte särdeles roligt. Så nu är jag och ruben lite ovänner. Hoppas det går på försäkringen.

studenter





Några stycken av årets studenter. Är så stolt över dem alla. Imorse hittade jag hem vid sju tiden och sov ett par timmar för sedan hade jag jobb. Kan ni tänka er det. Skulle vilja påstå att jag mått bättre, men så jobbigt var det faktiskt inte. Nu ska jag gå ut i solen och sova en stund. Återkommer med fler bilder.


det fina

Idag har jag haft smutsigt hår, mycket att göra och ont i halsen. Och nu ska jag lägga mig för imorgon är en stor dag för min bror och för alla mina bästa vänner. Jag hoppas att det blir fint. Väckningen är tidig imorgon eftersom jag inte har någon som helst aning om hur jag ska fixa mitt hår, så jag måste reservera minst 2 timmar för det. Dessutom mste jag skriva klart en dikt till en av mina vänner. Och sedan på kvällen ska det festas. Very mucho. Livet är nog fint ändå vet ni.

samtidigt i esbo


Idag är det mera solsken inom mig än igår, tack och lov. Jag är på rikigt piggt humör och det tack vare att jag fått sova över tolv timmar. Har redan städat övre tv rummet, busat på gården med Rubi, pratat länge med Sara i telefon och nu tänkte jag reda upp i mitt eget rum och sedan se hur man skulle fixa "baren" inför imorgon ute på gården.

Kramar från en gladare Linus.

exhausted


Idag har jag bakat macroner, rensat ogräs, lagat mat, skrivit, varit trött och gråtit i mängder. Inte min dag idag. Hoppas och tror på en bättre morgondag, för sedan är det lördag och jag ser fram emot det så himla mycket. Nu ska jag ta ketipinor så att jag kan somna efter denna dag. Puss.

grälet

Jag hade en helt fantastiskt rolig kväll igår med vänner och bekanta. Idag har jag inte alls en rolig dag. Jag har ingen värre krabbis med mam och pap är så arga på mig så dom talar inte med mig. Nästan. Av sådant börjar jag må dåligt. Usch ångest. Menmen, det är klart att man ska gräla  i en familj också.

stekhett


Har legat i solen, ätit tonfisksallad, druckit massvis med vatten och haft obeskrivligt hett idag med Vici. Nu har jag terapi. Hej

RSS 2.0