Recept på "dröm om passion"...

Eller "dream of passion", hur som helt. Här är alltså receptet som jag själv har komponerat, hoppas det smakar!


Botten:

300g rumsvarm smör
4,5 dl socker
5ägg
7,5 dl mjöl
1tsk bakpulver
2tsk bikarbonat
2tsk vaniljsocker
4dl vatten
2dl kakao

Värm upp ugnen till 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Tillsät äggen ett i taget. Blanda alla torra ingredienser och rör ner tillsammans med vattnet i ägg- och smörblandningen. Vispa till en slät smet. Grädda i en form som är 15-2g cm i diameter. Ca. 30-50 minuter, beroende på hur bred formen är. Skär sedan bottnen i 3 lika tjocka delar. Helst så tunna som möjligt.

FYLL MED

Lemoncurd:

3-4 citroner (skal + saft)
3 dl socker
150 g osaltat smör
6 ägg

Skölj och skrubba citronerna ordentligt. Smält smöret i vattenbad. Tillsätt resten av ingredienserna och låt stå på värmen tills lemoncurden blir tjock. Sila bort skal och annat onödigt i något skede. Har inte så stor betydelse när, bara sockret har hunnit smälta och innan curden blivit för tjock.

Jordgubbsmousse:

1-2 dl Jordgubbssylt
½ burk mascarpone ost (philadelphia går lika bra)
2½ dl lättvispad grädde
1 gelatinblad om man vill (låt bladet smälta i kallt vatten, värm upp lite grädde på spisen och låt sedan gelatinet lösas upp i grädden. Häll i lite i båda mousserna, inte för mycket, då blir de för hårt!)

Blada allt.

Chokladmousse:

200 g Mjölkchoklad
1-1½ dl vispbar vaniljsås
3 dl lättvispad grädde
hackade rostade hasselnötter
(gelatin om man vill)

Smät choklade i vattenbad. Ta bort från värmen och tillsätt vaniljsåsen. Låt svalna och vänd sedan i grädden och nötterna.

OVANPÅ LÄGGER DU

Choklasganache:

200 g mörkchoklad
2 dl grädde
1-2 msk Osaltat smör

Smält choklade i vattenbad och tillsätt smöret och grädden. Blanda.

OBS! dränk bottnen i en blandning av sockerlag (1dl socker och 1-2 dl vatten. värm tills sockret smultit) och kaffelikör. Kaffelikören kan även tillsättas i chokladmoussen om man vill.

GÖR SÅHÄR

Bred lemocurd på den understa bottnen, bred sedan på chokladmoussen. Lägg på nästa botten och bred på lemoncurd igen och efter det jordgubbsmoussen. Lägg på den sista bottnen och låt sedan stå ute eller i kylskåp minst 1 timme (helst över natten). Ta fram kakan och bred ganachen över tårtan. Dekorera med färska frukter och bär. Med fördel passionsfrukt.

NJUT!


Kommentarer
Postat av: alica

tack jätte mycket! måste provbaka den själv :)

2009-11-12 @ 13:48:08
Postat av: Anonym

de låter så galet gott!!! :D jag måst prova på det när jag har tid!!!

2009-11-12 @ 15:32:59
Postat av: Malin

Receptet är för långt för att ja ens ska orka läsa de...let alone baka tårtan. Ja lämnar bakandet till dig, ja smakar sen vid tillfälle på dina skapelser :)

2009-11-12 @ 15:54:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0